tag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post1557942899551347163..comments2024-03-19T12:13:42.344+02:00Comments on Enciclopedia calatorului independent: Cum sa faceti ceai marocanAliceee Travelerhttp://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-48862826065224774982013-09-12T21:09:24.688+03:002013-09-12T21:09:24.688+03:00Am admirat seturile dar spun "pas" la c...Am admirat seturile dar spun "pas" la ceai<br />Tot ce-am baut eu prin tarile astea a fost prea tare. Si jur ca era numai ceai. Tare si dulceHapihttp://hapi.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-10661158897546500942011-11-27T16:17:27.578+02:002011-11-27T16:17:27.578+02:00Vai ce bine arata. Eu beau minim 2 cani de ceai pe...Vai ce bine arata. Eu beau minim 2 cani de ceai pe zi, majoritatea la plic, dar paharele alea si ceaiul adevarat. Mor de pofta.Oanahttps://www.blogger.com/profile/14386854192086932410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-33597165465902004462011-11-18T10:39:37.982+02:002011-11-18T10:39:37.982+02:00superba imaginea finala, cred ca prajiturelele sun...superba imaginea finala, cred ca prajiturelele sunt delicioase!<br />de curand am devenit un fan al ceaiului, dar trebuie cultura si antrenament sa sesizezi unele arome subtile... la mine mai dureaza!<br />cred ca ar fi interesant de urmarit un ritual de ceai acolo...si nu numai asta!aAhttp://www.redsky2010.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-22664140614533761052011-11-17T15:42:54.978+02:002011-11-17T15:42:54.978+02:00Liliana pai hai, urca-te in avion cat mai repede :...Liliana pai hai, urca-te in avion cat mai repede :) (ca sa mai fiu si eu aici) :))<br /><br />Mirela Multumesc. Voi urmari povestile si am sa particpi si eu la cele la care pot :) <br /><br />Nela multumesc si te mai asteptAliceee Travelerhttps://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-54992281154574998772011-11-16T16:13:19.907+02:002011-11-16T16:13:19.907+02:00Ei, dar micul dejun e de-a dreptul delicios!
Alice...Ei, dar micul dejun e de-a dreptul delicios!<br />Alicee, imi place ce vad la tine pe blog! <br />Mai vin si maine in vizita!<br /><br />Cu drag.Nela Mihaescuhttps://www.blogger.com/profile/01924350658501283829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-40789567217650240392011-11-14T16:16:05.149+02:002011-11-14T16:16:05.149+02:00Aliceee, curata coincidenta! Povestea parfumata de...Aliceee, curata coincidenta! Povestea parfumata de sambata 12 noiembrie a avut ca tema Parfumul ceaiului. Minunata postarea ta si foarte tentant ceaiul marocan, plin de savoare si culoare! Sper ca imi permiti sa pun si linkul acestui articol, s-au adunat 15 povesti despre ceai si chiar te invit sa citesti si la mine. Sunt foarte multi care intra si citesc cand au timp, nu doar in ziua postarii povestii. Te invit cu drag la Povestea parfumata de sambata viitoare, numita Zeita Ciocolata si parfumul sau. Stiu ca ai fost la Muzeul Cicolatei, parca asa imi amintesc! O zi frumoasa! :)<br />http://mirelapete.dexign.ro/2011/11/aroma-ceaiului-tau-parfumul-ceaiului-meu-poveste-parfumata/Mirelahttps://www.blogger.com/profile/02398522954069329762noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-39531317979351970132011-11-14T15:34:59.730+02:002011-11-14T15:34:59.730+02:00Neaparat! Marocul e pe lista de cand ai fugit tu i...Neaparat! Marocul e pe lista de cand ai fugit tu incolo, parca mai abitir te urmaresc si cochetez cu tara asta! Mi-ai trezit un interes de nu stiu cu ce sa-l temperez.Lilianahttps://www.blogger.com/profile/06974668169839315170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-18692822281157019652011-11-14T13:17:38.433+02:002011-11-14T13:17:38.433+02:00Liliana lasa ca o sa bei unul bun in Maroc :) dulc...Liliana lasa ca o sa bei unul bun in Maroc :) dulce si aromat<br /><br />Mihaela nu ma pricep la ceaiurile din plic. Nu sunt consumatoare mare de ceai :(<br /><br />Nicky incearca reteta :)))<br /><br />Coco alea sunt prajiturele speciale pt ceai, o sa va vb despre ele cat de curandAliceee Travelerhttps://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-76732200509468833112011-11-14T11:37:56.655+02:002011-11-14T11:37:56.655+02:00a fost foarte gustos Alicee...multumim...mai ales ...a fost foarte gustos Alicee...multumim...mai ales cu minunatiile alea de la sfarsit :)cocohttps://www.blogger.com/profile/09501794423976027927noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-23479252976752339572011-11-14T11:00:21.275+02:002011-11-14T11:00:21.275+02:00Ce dor imi e de un "whisky marocan"....Ce dor imi e de un "whisky marocan"....Nickyhttp://www.calatorsauturist.ro/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-17320545684671211022011-11-14T09:50:53.678+02:002011-11-14T09:50:53.678+02:00Ce-as mai incerca un astfel de ceai. Am baut de la...Ce-as mai incerca un astfel de ceai. Am baut de la Dilmah ceai verde cu menta marocana si a fost incredibil de bun, dar cred ca originalul, nu la pliculet, este mult, mult mai aromat.Mihaelahttp://www.mihaelaanghel.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-57586546238447629032011-11-13T21:53:29.813+02:002011-11-13T21:53:29.813+02:00Ah, am inteles. Asa o fi fost ceaiul ala ... amar ...Ah, am inteles. Asa o fi fost ceaiul ala ... amar si tare. Asa mi-l si amintesc, imi intra in creier.Lilianahttps://www.blogger.com/profile/06974668169839315170noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-755937671810025082011-11-13T20:43:56.934+02:002011-11-13T20:43:56.934+02:00Carmen am sa trec pe la ea sa ii propun. Multumesc...Carmen am sa trec pe la ea sa ii propun. Multumesc :)<br /><br />Ioana poti sa il faci si din pliculete gen Lipton aici au Sultan. :)<br />Si da se pune mult zaharAliceee Travelerhttps://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-65497307918947106662011-11-13T20:41:28.814+02:002011-11-13T20:41:28.814+02:00Nice am uitat sa precizez ca de fapt gustul de men...Nice am uitat sa precizez ca de fapt gustul de menta e foarte putin. Nici nu il simti. E mai mult un sirop :))<br /><br />Mihaela e dulce :( imi pare rau pt mama ta.<br /><br />Shakuka ai dreptate. Dar dupa un ceai din acela fierbinte simti racoare chiar si la 40 de grade :)))<br /><br />Liliana si eu am vazut ceai din acesta in Marais :) si prajiturele evreiesti. Dar nu am stationat. Cat despre ceaiul verde nu stiu daca toti marocanii beau asa dar cei pe la care ma duc eu asa il fac. Ai dreptate ca aici sunt mai multe feluri de menta, sunt mici si verde deschis nu ca la noi.Aliceee Travelerhttps://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-71690854657022592102011-11-13T20:37:23.171+02:002011-11-13T20:37:23.171+02:00Vladimier nu stiam de podstakannikurile (inca nu ...Vladimier nu stiam de podstakannikurile (inca nu am vizitat Rusia) dar par asemanatoare doar ca sunt din metal :) Multumesc pt completari nu e nici o problema<br /><br />Nice beau si cafea, expresso scurt! Dar eu nu beau cafea si de aceea cred ca nu vei gasi un post cu asa ceva :))Aliceee Travelerhttps://www.blogger.com/profile/12863992944281918689noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-59864779174542432352011-11-13T18:40:49.140+02:002011-11-13T18:40:49.140+02:00Pe mine nu ma incanta ideea de ceai-granule, de re...Pe mine nu ma incanta ideea de ceai-granule, de regula ma feresc de el, tot ceaiul marocan se face asa? Si e adevarat ca se pun tone de zahar in el? :-)))Ioanahttps://www.blogger.com/profile/01138897487530946381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-13037668517580011332011-11-13T18:14:25.228+02:002011-11-13T18:14:25.228+02:00Frumoooos articol! exact bun pentru rubrica Povest...Frumoooos articol! exact bun pentru rubrica Povestea parfumata între bloggeri - a Mirelei Pete. ^Te sfatuiesc sa treci pe la ea pe blog si sa lasi linkul postarii tale :) se va bucura nu doar ea ci si ceilalti participanti la aceasta rubrica :)<br />Sa ai o duminica placuta!CARMENhttps://www.blogger.com/profile/00582241439645688256noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-47821015755898399812011-11-13T17:52:48.797+02:002011-11-13T17:52:48.797+02:00Liliana36:
E minunat ceaiul marocan! E, dacà vret...Liliana36:<br /><br />E minunat ceaiul marocan! E, dacà vreti, bàutura nationalà a Marocului. Asta e varianta mai nouà, pare-se. Când eram eu în Maroc, era strict un ceai de mentà, fàrà ceai verde. Bine, pe vremea aceea, nu cred cà bea nimeni ceai verde, nu cred cà se vindea asa ceva. Dar trebuie spus cà si menta este o altà varietate, cu o aromà mai pronuntatà. Dacà nu ajungeti pânà în Maroc, sà-l savurati, am bàut unul la fel la Paris, în cartierul evreiesc (Marais).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-74444892567080121962011-11-13T17:01:55.204+02:002011-11-13T17:01:55.204+02:00mi-a placut dar ei pun o tona de zahar in el, eu n...mi-a placut dar ei pun o tona de zahar in el, eu nu stiam de ce e asa dulce dar cat am vazut cat zahar puneau mi-a venit rau:))) pe de alta parte, e interesant ca vara la 40+ ei beau ceai fierbiiinte fierbinte,pe cand noi nu stim ce inghetate sau sucuri reci sa mai bem:)))shakukahttps://www.blogger.com/profile/03494386541140595972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-55640917232065490882011-11-13T16:57:00.791+02:002011-11-13T16:57:00.791+02:00Asa e, aveti dreptate cu amestecul asta, asa sunte...Asa e, aveti dreptate cu amestecul asta, asa suntem, ca toti..orientalii. Oricat as vrea sa neg, e clar, cultura noastra e mai degraba orientala decat Europeana. Desi nu ma simt de fel crud, dar cine stie ce-as face la o adica :D. <br />Vladimir<br />(sa vedeti ce frumoase sunt podstakannikurile mele, sunt tare mandru de ele).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-22717603784971269502011-11-13T16:47:45.198+02:002011-11-13T16:47:45.198+02:00Hihihi, Vladimir, acum am citit si eu comentariul ...Hihihi, Vladimir, acum am citit si eu comentariul tau, maica-mea deja mersese cu gandul la canile de care spui tu.<br />Am cautat pe net podstakannik. Dumnezeule!, sufletele rusesti, chinezesti si japoneze sunt cele mai paradoxale dintre toate, amestecuri de cruzime cu rafinament si sensibilitate.Mihaeladmhttps://www.blogger.com/profile/03115472628023871177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-19700840917981784362011-11-13T16:31:41.856+02:002011-11-13T16:31:41.856+02:00Alice, am chemat-o si pe maica-mea sa vada seturil...Alice, am chemat-o si pe maica-mea sa vada seturile, si ea le-a confundat cu acele pahare pe jumatate imbracate in metal.<br />Cand i-am citit insa de 4-5 linguri generoase de zahar si-a mai domolit entuziasmul , ca nu are voie atata zahar. :)Mihaeladmhttps://www.blogger.com/profile/03115472628023871177noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-42534939754874272402011-11-13T16:27:50.809+02:002011-11-13T16:27:50.809+02:00Pe mine ma tenteaza si ceaiul si prajiturelele din...Pe mine ma tenteaza si ceaiul si prajiturelele din farfurie, sper insa sa nu predomine gustul de menta... :P<br />Marocanii adora ceaiul, au un adevarat cult pentru el, il consuma de trei ori pe zi, dar cafeaua nu le place? Pe cand un articol destinat aceastei bauturi? :PNicehttp://www.summerday.ronoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-48593911566266240932011-11-13T16:22:46.255+02:002011-11-13T16:22:46.255+02:00Scuze, n-am vazut ca ati raspuns deja :). Dar nu m...Scuze, n-am vazut ca ati raspuns deja :). Dar nu mai am cum sa-l sterg...<br />VladimirAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5147656426369571212.post-80094375939602160552011-11-13T16:21:11.998+02:002011-11-13T16:21:11.998+02:00@mihaeladm pai eu zic ca-s de tinut paharul de cea...@mihaeladm pai eu zic ca-s de tinut paharul de ceai fara sa te arzi. Ca podstakannikurile rusesti (подстаканник, daca doriti sa cautati pe net sa vedeti imagini), doar ca ale noastre sunt metalice nu de panza. Daca observati si la noi si la ei ceaiul se bea din pahare cilindrice facute dintr-o sticla foarte subtire (fiindca se bea foarte-foarte fierbinte). Nu au tortita cum au canutele. In cazul dansilor, par sa foloseasca palariutele acelea (treaba conica cred ca serveste de tortita). Caciulita de pe ceainic este ca sa lase ceaiul sa respire fara sa-l lase insa sa se trezeasca (cel putin asa cred eu). <br />@Alice Aduce vag, foarte vag cu metoda de ceai rusesc (mai tare decat aduce versiunea romaneasca). Treaba aceea cu concentratul de ceai (dar fara zahar) aduce un pic cu zavarka :D <br />VladimirAnonymousnoreply@blogger.com