Sintra orasul de basm al Portugaliei

Sintra este unul dintre acele locuri magice în care omul ÅŸi natura se reunesc intr-o simbioza perfectă, un orasel cu iz de concediu ce te farmeca cu frumusetea lui dar si cu toate acele constructii minunate pe care le-a construit omul, scotand in evidenta potentialul acestui loc.  Ca sa ajungeti la el, puteti merge intr-o excursie de o zi din Lisabona, luand trenul (face 45 de minute si 4 euro dus-intros biletul sau cei cu Lisboa Card au trenul gratuit ) dimineata si va puteti intoarce seara fiindca trenurile sunt dese.  Puteti deasemenea sa dormiti la unul din hotelurile orasului, pt a avea timp sa vedeti tot ce are de oferit Sintra (ceea ce va si recomand), si sa faceti amebele tururi sightseeing cu autobuzul ( in oras nu exista autobuze obisnuite doar genul sightseeing, ce fac 2 trasee diferite, si in medie intr-o zi puteti sa faceti un traseu si sa vizitati centrul istoric ).

Serra de Sintra contine o colectie fabuloasa de monumente dintr-o serie de epoci diferite, variind de la timpurile preistorice pana in prezent. Aceasta este o demonstratie clara cum ca regiunea respecta oamenii  si are o  toleranta enorma culturala. Aproape la fel de importanta ca si diversitatea monumentelor este bogatia extraordinara de mediu din Sintra. 
Datorita microclimatului unic, Sintra are unele din cele mai frumoase parcuri din Portugalia, plantete in conformitate cu un anumit gust romantic, precum si o vegetatie densa de un verde natural, cu plante exotice si arbori batrani. Astazi intreg orasul face parte din rezervatia naturala Serra de Sintra, rezervatie ce este inclusa in Patrimoniul Unesco.

Orasul Sintra inca mai pastreaza aspectul sau in esenta medieval, cu strazi inguste si labirintice, scari
si arcade. Este, totusi dominat de Palacio Nacional, datorita arhitecturii ÅŸi de cele mai frumoase constructii regale din Portugalia: Palacio da Pena, Montserrate etc.








Vizitatorul poate alege, prin urmare sa se bucure de o vedere a orizonturilor indepartate de pe peretii Castelului dos Mauros o constructie defensiva din secolul VIII, se pot plimba prin misterele incantatoare a Palatului Pena, un palat mitic si magic, care pare mai mult ca o continuare a muntelui efectiv, sau savurand colturi si crapaturi in parcul  Quinta de Regalia, un loc al iubirii si exotismul care emana pace si liniste. 




Centrul istoric are cateva monumente de interes care ar trebui deasemenea admirate: Torre face Relogio ( turnul cu ceas), Biserica Sao Martinho, Biserica Santa Maria, o serie de fantani ancestrale imbogatite cu picturi pe faianta (aluzejos in termen portughez ) cum ar fi Fonte Pipa si Fonte Sabugada. Deasemenea daca mai aveti timp, puteti sa va intoarceti in anii copilariei in Muzeul de Jucarii sau va puteti plimba prin cartierul evreiesc, un grup de case locuite de urmasii Legilor lui Moise.







Mulţi sa-u indragostit de Sintra de-a lungul secolelor, in secolul al optsprezecelea, Lord Byron a declarat căa orasul este "probabil, unul din cele mai frumoase din Europa". Robert Southey a spus ca este"locul cel mai binecuvântat de pe glob". Pt mine ramane un oras de basm, ceva ce cu greu poti sa-ti imaginezi ca exista!

Citeste tot jurnalul de calatorie aici -> Portugalia

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

15 comentarii:

  1. minunat! Nu am fost in Portugalia, decât pe insula Madeira, unde pe mine m-a fascinat natura si clima. Descrierea ta incita! zau ca trec adresa pe lista urmatoarelor concedii! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa descriere si foarte frumoase fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fantastică destinație!Foarte îmbietoare excursie și descrisă cu mult talent.Pe scurt a făcut poftă de drum așa cum de altfel toate descrierile tale fac poftă de drum!!!
    Aliceee,ar fi foarte greu pentru tine,ca în frumoasele călătorii pe care le faci prin lume să aduni informații utile călătorilor cu handicap șI apoi să le semnalezi pe blog.Lipsa acestui gen de informații este o mare lacună în toate ghidurile de călătorie.Este doar o întrebare/propunere,care ar oferii ,după părerea mea, o nouă valență blogului tău.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se-cret uite ca nu m-am gandit niciodata desi am vazut foarte multi oameni in scaun cu rotile prin vacantele mele. Ma voi gandi si voi face un articol special, despre asta. Unul subiectiv, si din ce imi amintesc desigur.

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudia Multumesc

    Carmen si eu sper sa ajung pe insula Madeira, am tot auzit de ea:)
    Cat despre Sintra, voi mai scrie, dar poti sa o treci de pe acum pe lista, merita!

    RăspundețiȘtergere
  6. este f fain Sintra, un orasel cu un farmec aparte, este turistic cat se poate de mult, poate si in cauza castelului, pe care nu am apucat sa-l vizitez, in februarie ora de inchidere este destul de devreme, asa ca am colindat pe stradutele orasului si am cascat ochii la operele de arta. Apropo de opere de arta nu stiu daca ai vizitat vre-un atelier de pictura pe ceramica, erau si asa ceva. De asemenea am vizitat si librarii. Toate au un farmec aparte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mada castelul se inchide la ora 6 parca, si eu am fost tot in februarie :). Dar sunt atat de multe castele si gradini si muzee. E un orasel cu foarte multe atractii turistice. Cat despre atelierele de pictura sigur ca am intrat, au ceramica foarte frumoasa. In librarii nu am mai avut timp. In centrul istoric jumatate de ora zboara, deabia am avut timp sa absorb ceea ce traiam! Dar mi-a placut foarte mult si mi-ar fi placut sa stau inca o zi sa vad tot ce are Sintra mai frumos.

    RăspundețiȘtergere
  8. Descriere ta ii potenteaza farmecul si te invita la visare...sau calatorie daca iti permite buzunarul. Pe mine ma incata oraselele viu colorate, cu casute galbene, roz, albastre, fiind cam satula de blocurile gri, ceausite. Fotografiile sunt fantastice ca de obicei... :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nice pentru casute viu colorate te invit in Portugalia dar si in Italia! In portugalia casele lor traditionale sunt acoperite cu faianta, dar nu peste tot. De aceea sunt foarte colorate.
    In Italia toate imobilele au culori pastel, in special tonuri de galben si portocaliu.

    RăspundețiȘtergere
  10. cum am ratat intrarea la castel am avut ceva mai mult timp de colindat pe strazi :P

    RăspundețiȘtergere
  11. ce oras de poveste, teribil ce-mi place sa calatoresc alaturi de tine!
    daca va fi sa vad vreodata ceva din spania sau portugalia, va fi din cauza ta :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Karma ma bucur ca iti place :)

    Smalldot dar niste poze nu ne arati, tu esti mai specialista :)

    Aa multumesc, sper sa mergi cat mai curand in Spania si Portugalia sunt niste tari superbe!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata superb si imi imaginez ca este atat de multa liniste acolo si te poti relaxa in voie. Cel putin asa mi-a inspirat mie din imaginile tale.

    RăspundețiȘtergere
  14. frumoase fotografii si locuri. ce-mi place blogul tau, ce bine ca am dat de el! asa imi mai astampar si eu dorl de duca pana la concediu.
    pupici!

    RăspundețiȘtergere