City break sau vacanta tip sejur? - discutii turistice

 Pt cei noi pe blog sa va explic: la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martia viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

Asta e intrebarea de marti. Voua cum va place sa calatoriti : city break ( vacante scurte si dese) sau sejur (vacante mai lungi si mai putine) ?


Eu pana acum preferam sa calatoresc o data si bine ! Adica multe zile. De la 7 in sus ! Ma gandeam ca daca tot ajung acolo e pacat sa nu fac si aia, sa nu vad si asta, si tot asa mai treceam pe lista  vacantei pana ce dintr-o vacanta de 3 zile faceam 5 sau 7. O singura data am reusit sa fac o vacanta gen iesire de weekend de 3 zile.  Altii pot sa vada un oras si in 2 zile, mie de ce intotdeauna imi trebuie mai multe??  Adevarul e ca pana sa am blog cand mergeam undeva vedeam tot ce imi iesiea in cale, fara sa ma documentez. Chiar daca imi placea sau nu. De fapt pe atunci nu stiam ce imi place si ce nu. Tot ce era nou mi se parea interesant. Astazi nu mai fac asa, astazi citesc mult, stiu la ce sa ma astept si imi aleg de acasa locurile pe care vreau sa le vad, nu mai intru peste tot, la nimereala. Incerc sa imi fac si un buget de calatorie de acasa si ma limitez.

Pt mine 2-3 zile sunt intotdeauna putine fiindca imi place sa vad si locuri mai putin vazute de turisti. Sa ma duc pe carari mai putin umblate. Sa vad orasul cu ochi de localnic. Imi place sa inteleg orasul si cand ajung acolo sa il vizitez cunoscandu-l deja. Ma oboseste ideea de a merge undeva fara sa stiu nimic. Nu fiindca mi-ar fi frica, sau m-as plictisi dar as sti ca mai tarziu voi regreta ca poate am trecut la 2 strazi distanta de ceva foarte interesant. Totusi am facut si day trips, exemplu : Orasul Siena din Toscana, Genova din N. Italiei, Obidos din Portugalia(gasiti povestile in Cuprins) si toate mi-au placut foarte mult poate tocmai fiindca m-au surprins, nu stiam nimic despre ele. Dar fiind mici a fost greu sa ratez ceva :)

Totusi v-am spus ca incepand de anul acesta vreau  includ ideea de city break in vocabularul turistic. Ca in ritmul acesta nu o sa-mi implinesc veci bucket- list-ul :) si inca nu e complet (adica as vrea sa mai adaug la el) nu sa tot bifez la el zeci de ani! Mi-ar placea vacante scurte si dese sau un circuit lung prin orase micute, sa vizitez o tara in ritm lent (cum ar fi Germania) si sa ma opresc in fiecare oras mai mare gen : Munchen, Frankfurt, Berlin, Hamburg etccc cate 2 zile. Nu as apuca sa vad tot ce au de oferit dar le-as vedea ! Mi-as face o parere. 

Voi cum calataoriti: city break sau sejur??



 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

31 de comentarii:

  1. De obicei, de tip sejur. Mai multe zile in acelasi oras. Dar am experimentat si calatoriile de tip city break. Am facut de ex turul Spaniei (o zi, doua in fiecare oras important), unul prin tarile nordice si unul prin Europa (cateva orase din Germania, Belgia si Franta). City Break este mai obositor si intr-adevar, nu reusesti sa le vezi chiar pe toate. Dar adevarul e ca nici 7 zile nu-ti ajung. N-am vazut in 7 zile cat chiar mi-as fi dorit din Paris, de ex.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai ceva intre ele: de obicei de 4-5 zile. Din motive de job si, mai ales, din motive familiale. Pentru 2-3 zile parca nu m-as deranja, e prea putin. Si costurile sunt prea mari. Evident, as prefera iesiri de 7-8 zile. Daca stau sa ma gandesc, cele mai frumoase vacante au fost de 7-8 zile: Roma, Florenta, Londra.
    Prin urmare, eu prefer vacante lungi (7 zile) si dese :)
    da' nu stiu, zau, daca mai ies din tara anul asta :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu as opta pentru o vacanta de minim 5 zile.
    Ultima "iesire" a fost la Roma. Am stat 5 zile si am profitat de fiecare moment. Plecam dimineata pe la 8 jumate din camera de hotel si ne intorceam seara pe la 9. Si tot nu am avut timp sa vedem tot ce ne propusesem. Plus ca ne-au trebuit cateva zile ca sa ne revenim dupa acest concediu. :)
    Eu zic ca e mult mai relaxant cand ai mai multe zile la dispozitie. Te obisnuiesti cu tara/orasul pe care o/il vizitezi. Ai timp sa te acomodezi cu viata de acolo si sa uiti de toate grijile cotidiene.
    Nu zic ca un city break e de aruncat.. dar mi se pare ca ai foarte putin timp la dispozitie. Practic ai o zi sa vezi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da si eu optez pentru vacantele mai lungi. A calatori pentru mine nu inseamana sa alergi in goana de la un loc la altul. Cum spui si tu imi place sa ma documentez, sa aflu mai multe, sa patrund in admosfera locului. Plus ca intr-o vacanta scurta nici macar nu reusesc sa ma relaxez, sa imi incarc bateriile, mai mult ma oboseste.

    Am avut si iesiri de 3 zile, la Londra de exemplu, toamna trecuta si parca au ramas multe locuri de vazut, plus ca ce am vizitat a fost oarecum pe fuga....

    La mine de weekend merg doar drumetiile montane (acum nici astea ca muntele este departe :p),iesirile la iarba verde sau mici plimbari prin zona ...in rest clar prefer vacantele de minim 5 zile :)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt putin altfel. Concediile prefer sa le am active, sa fac turul Romaniei sau al unei regiuni, sa vizitez orase mari ca Londra, Roma sau Viena, iar city break-urile le folosesc pentru orasele mici gen Balcic sau Siena. Cand mergi la serviciu in fiecare saptamana parca o pauza e totdeauna ceva de bine. Cum eu nu prea merg la plaja sau relaxare ca ma plictisesc, sa cutreier strazile mi se pare mai interesant. Asa ca in timp ce prietenii mei stateau la piscina sau la masaj eu ma plimbam de nebuna sau intram in magazine. Am noroc ca si sotul meu e la fel, altfel sa ma plimb singura nu mi se mai pare amuzant.

    RăspundețiȘtergere
  6. hmmm, foarte interesant subiectul.
    Inainte sa iti raspund vroiam sa recunosc ca eu sunt exact contrariul tau , mi-ar placea sa merg fara sa ma documentez inainte, sa nu stiu nimic despre locul in care merg, dar am o fire care simte totusi nevoia sa se informeze, desi, repet, as vrea sa nu o fac.
    Bun, acum ca sa iti raspund la subiect,
    nici o vacanta de-a mea n-a depasit 4 zile (din ratiuni materiale). Dar si daca as avea mai multe reusrse tot vacantele scurte le-as prefera, fiindca simt prea des nevoia de vacanta , si atunci incerc "reteta" portii mici si dese - mi s-ar parea plicitisitor o serie intreaga de zile in acelasi loc, cand, la fel ca tine, vreau sa vad atatea in lumea asta.
    Dezavantajul vacantelor astora scurte, nu stiu daca il resimti si tu Alice, e ca te intorci obosit, ca in 2 zile ai batut zeci de km.
    Chiar sunt curioasa cum ti se vor parea vacantele astea scurte cand le vei aborda ! Sa ne faci o comparatie pur subiectiva, asta mi-as dori. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela ce orase din Tarile Nordice ai vazut??

    Ioana sper sa ai parte de un an bun, sa sa ramai chiar tu surprinsa la final!!! Cat despre vacante, intradevar gandindu-ma la Amalfi si zona aceea ar fi fost tare trist sa stau 3 zile, am stat 7 si mi s-a parut putin. In Ischis si Procida nu am ajuns :(((
    Si mama zice ca sub 7 zile nu se deranjeaza sa faca bagajul :))

    Irina si noi la Roma am fost tot 5 zile. A fost perfect avand in vedere ca eram cu copilul si nu puteam sa vedem muzee prea multe. Daca eram singuri, inca cel putin 2 ar mai fi incaput, sa vad mai pe indelete orasul, sa ajung in Tivoli etccc

    RăspundețiȘtergere
  8. Larisa, 3 zile la Londra te inteleg?Ideea e ca eu nu ma relaxez oricate zile as sta. O singura vacanta a fost mai light si am stat si la soare si am dormit mai mult ( cea de pe Riviera Italiana, fiindca trebuia sa ma duc in Barcelona si am pierdut avionul si am ramas acolo fara sa stiu ce pot sa fac) ca acuma daca m-as duce, in 7 zile as trece si pe Riviera Franceza sau macar in San REMO etccc :)))
    Asa ca eu 3 zile, sau 7 tot la fel ma obosesc, de fapt dupa 10 zile sunt cam terminata. Nu stiu sa ma potolesc, sa vizitez putin intr-o zi sa nu ajung cu dureri de spate etccc dupa primele zile!


    Raluca eu nu pot face city-break pe orase mici ca o data ce le-am vazut vreau altceva nou, nu pot sta intr-un loc :(((
    Mie imi place marea (sa fac plaja nu neaparat) masaj o singura data am facut in vacanta, ca era, ieftin, daca as prinde la 5 euro jumate de ora mi-as face in fiecare vacanta :))) E asa bine dupa 5 zile de colindat orasele in lung si in lat. Simti cum fiecare muschi se relaxeaza


    Mihaela: cum ii ziceam si la Larisa eu din nici o vacanta nu ma intorc relaxata, ci distrusa. Ca e de 3 sau 10 sau 12 zile. Doar in Maroc fiindca stau luni vin acasa ok. :))
    Din considerente materiale calatoresc eu mai putin si stau mai multe zile. Banii ce ii tot dau pe avion, ii pun la nopti de hotel/ hostel care e considerabil mai mic decat cel de avion, deci cu 100 euro pot sta si 4 zile in plus :). Daca stau la hostel

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim6:02 p.m.

    Ce vreau eu sau cum fac eu? :D.
    1) Ce vreau eu depinde de locatie. Pentru un oras mare sau o tara eu as prefera calatoriile lungi. Cam intre 7-15 zile cel putin. Desi dupa 15 zile devine prea obositor si trebuie sa te cari si cu prea multe bagaje. Chiar daca pleci cu ele goale (si cine o face pentru 15 zile?) se aduna pe parcurs. Pentru un oras mic mi-ar fi suficiente 3 zile pline (intregi). Nu mai putin. Cred cu tarie ca oricat de mica ar fi urbia nu poti sa o cunosti in doar cateva ore din autobuzul turistic. Asta e turism "de bifat", bun doar sa afirmi ca ai pus piciorul si-n orasul/tara aia.
    2) Cum fac eu de regula. De cele mai multe ori sunt perioade scurte, 2-3 zile in prelungirea unei conferinte sau vizite de lucru, dar repetitive (adica merg de n ori 2-3-4 zile in acelasi loc). Cand le organizam noi (adica nu slujba) stam mult.
    3) Opinia mea: Singurul mod in care vizitezi cu adevarat un oras este fie sa locuiesti in el, fie sa cunosti nativi dispusi sa-ti arate locurile. Altfel esti mereu turist si vezi doar acea pojghita creata speciala pentru categoria asta.
    Eu mai zic: si o singura zi e buna, daca e cu un localnic. Poate fi mult mai spornica decat 2 saptamani cu ghidul turistic in maini.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  10. Vladimir de exemplu in Obidos mai mult de 3 ore nu ai ce sa faci. Numai asa ca sari din restaurant in restaurant si bar si terasa. Ca orasul e exact 3 strazi :)) frumoase, pt care merita sa mergi. Asta referitor la faptul ca nu poti vedea un oras in mai putin de 3 zile.
    Apoi cu ghidul, eu veci nu ma duc cu ghid, adica m-au mai ghidat unii altii, un batranel prin Barcelona, vreo 4 strazi si mi-a explicat despre cum era orasul in tineretile lui, despre arcade, despre cladiri construite pe parcurile publice etccc :))
    Altfel despre muzee si obiective cauta pe net, vezi ca le gasesti toate, multe nici localnicii nu stiu de ele. Sunt bloguri deasemenea, oameni pasionati de fotografie si turism ce isi viziteaza tara/orasul si scriu cate 500 de articole despre el, daca ai timp sa citesti (si eu am) cunosti orasul suficient de bine cat sa stii ce sa vezi in 3-4-7 zile, unde sa mananci, ce, e ca si un ghid!!! in plus cu 'ghidul' mai trebuie sa fii si pe aceasi suta de metri, pe cand daca citesti tu (dar nu din top 10, sau ghiduri din astea light) poti sa iti faci singura programul, exact ce te intereseaza si ce nu!

    Si eu de obicei stau 7 zile+ am stat in Casablanca luni intregi si de fiecare data descopar locuri noi! nu e asta problema. Unele orase mari nu le poti epuiza intr-o vacanta, dar pana la urma nici nu trebuie, important e sa mergi, sa vezi ce poti, sa te simti bine .....

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim6:45 p.m.

    Mai mult de 7 zile.
    Nu-mi place sa alerg dintr-un loc in altul si nici adepta vizitatului maraton nu sunt.
    De exemplu cand ma duc intr-un oras din....Franta nu vreau neaparat sa bifez inca 2-3 despre care am auzit ca sunt cool. Nu ca nu ar fi frumos, dar pur si simplu nu ma intereseaza foarte mult partea asta cu muzee gradini si expozitii decat daca sunt foarte.........renumite
    Sunt o turista comoda.
    Am si eu obiective pe care vreau sa le revad. De exemplu Piramidele -mai vreau sa merg odata acolo si la muzeul egiptean la fel

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-a placut ce a scris Hapi mai sus. Cred ca am devenit si eu o turista comoda. Nu mai am avantul si entuziasmul tineretii cand eram tentata sa vad cat mai multe, sa merg peste tot, sa descopar, sa experimetez... Pana acum am calatorit tip sejur, m-ar tenta si city-break, mai ales pentru orasele Europei Centrale, gen Praga, Budapesta etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Depinde fooooaarte mult de loc, in unele locuri chiar merita sa stai mai mult decat in altele. Uite, de pilda in Singapore - asa mic cum e - abia daca iti ajunge o saptamana, si asta daca mergi pana cazi lat! :-)) Altfel, eu am exercitiu foarte bun pentru city break-uri, pot sa vad incredibil de multe in doar 2-3 zile. E drept ca de cele mai multe ori ma intorc mai obosita decat am plecat, insa merita cu prisosinta, e cea mai placuta oboseala! Unde mai pui ca lumea e mare, daca am vizita pe indelete nu am apuca in veci sa mergem mai departe de 2-3-7 tari din Europa...

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim1:14 a.m.

    Nu, m-am exprimat gresit, prin ghid in nici un caz nu ma refeream la o persoana angajata. Prin ghid eu inteleg ghid turistic. Cat despre localnic ma refeream la prieteni/familie din locatia respectiva. Nu zic de mers de mana cu respectivul. Fereasca sfantul. Zic ca trebuie stors de informatii. Nici eu n-am mers vreodata cu ghid uman cu exceptia unei excursii istorice de o zi in Grecia unde, fara ghid, nu as fi putut vizita locatiile respective (ca nu era voie de capul nostru). Nu suport sa-mi faca cineva programul si n-am mers niciodata in vacanta (si nici nu o voi face) intr-o excursie din aia in care te duc unii cu autocarul, te plimba de manuta, iti fac progamul si-ti dau si hotelul toate pentru un pret derizoriu cu care mananci la o masa la restaurant. Mie astea mi se par "ultimate horror" si nu ma mira ca au ajuns subiect de comedie prin filme.
    Netul, in afara de cazul in care faci o cercetare hiper minutioasa si mai ales recenzata, nu se compara cu informatiile de la un localnic care traieste acolo de ani de zile. Ce iti ofera internetul e superficial. Informativ pentru o prima vizita lunguta..poate. Obiective turistice si muzee gasesti intradevar fara nici un efort, sfaturi de restaurante si cumparaturi la fel, dar rar dai peste chestiile alea "de fundatura" care chiar caracterizeaza orasul si pe care doar un localnic vechi ti le poate spune. Facem un pariu? Cand vei vizita Geneva fa-o dupa ghid&internet in prima zi/primele zile. Apoi scrie-mi un mail si-ti spun eu de niste locuri. Viziteaza-le si spune-mi ce crezi :D. Sau, fiindca ai vizitat Parisul, inainte sa mergi urmatoarea data, scrie-mi si iti fac si eu niste sugestii. Si din nou, spune-mi ce crezi daca si dupa ce le-ai vizitat. Orasele sunt fermecatoare si localnicii stiu multime de locuri speciale, locuri care apar rar sau deloc in ghiduri. Bineinteles, iti dau dreptate, in primele dati trebuie bifate obiectivele standard, apoi micile comori gasite pe net, dar apoi treburle de finete, locale. Desi, ai dreptate, la o cautare foarte comprehensiva ai putea strange de pe internet, ca intr-un review, toate obiectivele "non standard", dar asta da grozava activitate de cercetare, mai ales pentru un oras mare ca Paris/Berlin/Roma.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  15. eu as dori Alicee...vacante mai lungi si mai multe...:)))
    dar , cum nu se poate...nu am decat 20 de zile platite de concediu pe an...ma rezum la ce pot...asta nu inseamna ca nu as dori si in weekenduri...in toate daca s-ar putea...dar aici e problema cu banii,,,in concluzie...sunt precum cainele ala din reclama !...am auzit plimbare cumva ????????

    RăspundețiȘtergere
  16. Am fost si in sejur si city break.cred ca cel mai bine este un sejur pt ca ai timp sa vezi cat tot ce este de vazut.Altfel,poti doar sa spui ca ai fost si acolo si acolo dar de vizitat...cam putin.Am fost,de exemplu,acum o luna la Londra,timp de doua zile,la invitatia unor colaboratori.Ce pot sa zic...foarte frumos ce am putut sa vad din fuga,dar nu am apucat sa vizitez aproape nimic.Deci,eu sunt adeptul sejurului,daca chiar vrei sa vezi ceva,cu o buna documentare in prealabil.

    RăspundețiȘtergere
  17. Am experimentat din amandoua cate putin. Pentru city-break n-as merge doua zile, e prea putin, ca pierzi si la dus si la intors cateva ore bune cu transportul. Un weekend prelungit (3-4 zile) e ok de cele mai multe ori. Pentru sejur mi-ar placea sa merg 2 saptamani, sa merg cu masina sau sa inchiriez una ca sa am libertate de miscare si sa vad si lucruri care nu-s neaparat apropiate.

    RăspundețiȘtergere
  18. pana acum am bifat doar sejururi, pe care adesea le-am zacut atarnata de-o plaja sau asteptand pe unii sa ma plimbe pt ca mi-era teama s-o iau pe cont propriu. acum gandesc altfel, te-am vazut pe tine si mi-am dat seama ca sunt multe de vazut si-i pacat sa pierd timpul. prin urmare as alege absolut orice iesire, chiar de 2zile, si chiar daca m-as intoarce rupta! impresiile adunate ar merita cu prisosinta :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Amandoua! Depinde foarte mult de destinatie si de posibilitati, am vazut Manhattan in 4 zile, dar n-am dormit prea mult. Se poate face, daca ai conditie fizica buna si esti cu cineva care cunoaste zona sau macar a mai fost inainte. Daca n-am mai vazut orasul, as prefera minim 3 zile (vineri-duminica) ca sa am timp sa ma dezmeticesc, o zi plina de dimineata pana seara si ziua plecarii, cand trebuie sa te gandesti ce faci cu bagajele pana cand trebuie sa pleci si pierzi mai mult timp cu drumurile. De obicei, nu am timp sa pregatesc prea serios iesirile de la sfarsit de saptamana asa ca le fac pe drum (in avion, tren, masina), pe baza ghidurilor si a intereselor noastre. Daca nu planuim iesiri in afara orasului 5-6 zile sunt chiar mai mult decat necesare, mai ales ca de la un punct in colo te cam invarti prin aceeasi zona. Daca insa vrem sa mergem intr-o zona turistica, mai multe orasele sau excursii in afara oraselor atunci merita 10-14 zile, poate chiar mai mult daca as reusi sa organizez si ceva spalat de rufe intre timp ca sa nu car prea multe si sa fie vara ca sa avem nevoie doar de haine usoare :D Insa, acestea sunt destul de obositoare pentru ca cel putin eu nu pot sa stau locului, trebuie sa vad o piticatenie despre care am citit in nu-stiu-ce pliant de la hotel, nu ma vad stand la plaja deloc :)

    RăspundețiȘtergere
  20. In timpul anului, deci nu in concedii/vacante (de vara) city-break-urile sunt deosebit de bune. Nu prea primesti concediu in timpul anului asa, in noiembrie de exemplu 7-10 zile și atunci te multumesti sa te milogesti pentru 2 zile in plus, sau sa chiulesti doua zile in plus, care adaugate weekend-ului fac de un city-break calumea. Si jur ca eu mai revigorata m-am simtit dupa un city-break in octombrie de exemplu decat după un sejur in august.
    Dar, pentru ca la mine iesirile au fost cele mai multe gen city-break, parca tanjesc după o vacanta adevarata de doua saptamani in care sa le iau pe toate lent, simt eu asa inside ca m-as bucura mai tare de tot si de toate...

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu de regula prefer cand merg undeva sa stau minim 7 zile si sa fac calatorii de genul celei in Franta de exemplu: am aterizat la Beauvais, am inchiriat o masina, m-am plimbat cateva sile prin normandia si valea loarei, dupa care cateva zile in paris. Desigur, chiar si 7 zile in cazul asta au fost prea putin.

    Dar ce vreau sa zic e ca nu prea sunt adepta sa merg doar intr-un oras mare. Imi place sa fac circuite, pentru ca mi se pare pacat sa nu vad si alte locuri din zona, care de obicei sunt poate mai frumoase decat orasul in sine.

    De exemplu daca ma duc la Ny, vreau sa vad si Washington, si cascada niagara, etc etc

    Daca merg la londra vreau sa vad si Canterbury, si Leeds Castle, si zona Cotswolds, etc etc...

    De Italia nici nu mai zic, ca am cel putin 2 idei de ciruite pe acolo :P

    Deci cam asa imi place mie. Nu mi se pare ca se merita sa dai banii pe avion pentru un city break la viena/praga/budapesta etc doar pentru 2 sau 3 zile si mai ales daca nu e super ieftin biletul.. Nici nu e suficient timp si alergi un pic cam mult iar cand vii inapoi regreti ca n-ai ajuns si acolo si acolo, si dincolo..

    Singura data cand am considerat ca se merita a fost cand am fost anul trecut 4 zile in Italia ca sa mergem in Muntii Dolomiti. Oricum, cu totul alta situatie. Biletele de avion au fost 100 euro pentru amandoi, deci destul de ok.

    RăspundețiȘtergere
  22. Hapi, banuiesc ca visele tale in materie turistica sunt destul de putine. Asa inteleg si eu vacante lungi si fara obiective turistice. Eu nu stiu ce inseamana turist comod :), doar mai putin interesat (ca asa e si sotul meu) :))

    Nice, da da, in Praga si eu vreau 3-4 zile! Nu ca nu mi-ar placea mai mult ....

    Ioana pai asta ziceam si eu, ca in ritm incet veci nu o sa vad tot ce imi doresc! Pana la urma trebuie sa fac o sortare, pe prioritati! :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Vladimir in primul rand ca depinde de localnic. Eu am neamuri in Paris dar din pacate nu sunt interesati de latura turistica a orasului, deci habar nu au. :)
    Deci sa am noroc de un localnic asa ca tine! Si apoi ... cand voi merge in Geneva ma bazam pe tine si pe Kadia ca si ghid. Auzi acolo e-mail ...... :))) Daca stau mai multe zile, accept sa ma duc prima singura si a doua sa ne intalnim macar dupa ce am vazut locurile propuse de tine!

    Coco, 20 de zile, inseamna 3-4 sejururi daca le adaugi langa weekend-uri :)) La cat mai multa plimbare!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mircea ai dreptate, 2 zile la Londra trebuie sa fie mai mult un chin! tot cu speranta si dorinta de a vedea cat mai mult! totusi sunt si orase mici, hai in Cluj-ul meu sa vezi ca in 2 zile deja intrebi unde mai putem merge? :))


    Apollo, uite ca acum, citind comment-ul tau mi-am amintit ca de fapt am fost si eu 4 zile in Regiunea Toscana. Nu stiu cum am uitat! :))
    A fost perfect, putina Florenta, putina Pisa, putina Siena!
    Ai dreptate cu masina e bine pe 2 saptamani. Eu ma duc cu mijloace de transport dar e multtt mai obositor!

    Aa categoric! poti merge singura! e si mai frumos sa mergi singur, sa te poti opri cand vrei, sa vizitezi ce vrei sa mananci unde iti place! Sper sa ma anunti cand te hotarasti pt o vacanta singura :), ps te anunt si eu

    RăspundețiȘtergere
  25. Eu prefer putin si des. Mai mult de 5 zile nu am ce face intr'un oras. In Valencia am vazut tot ce era de vazut in 3 zile. Mi'ar placea sa vad cat mai multe locuri, chiar daca ar fi sa stau cate 2 zile in fiecare oras/tara.

    RăspundețiȘtergere
  26. Alicee, nu stiu daca sunt putine......blogul meu nefiind unul turistic prin excelenta , nu postez pe unde am fost si ce-a mai ramas. Asta este un maraton turistic
    Doar pentru ca nu lesin in fata fiecarei gradini cu flori si a unei cladiri in stil baroc - ok, dezinteresata sa fiu :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Kadia sa stii ca in timp si pentru mine au devenit obositoare vacantele de 10 zile plus. In Lisabona am suferit mult din cauza oboselii, dupa 5 zile aglomerate si agitate in Barcelona.
    La fel si in Italia, dupa 12 zile parca asteptam sa ajung acasa :) si sa revin dupa 2 zile de somn continuu

    Bia depinde de carcater. Eu oricate zile am 3 sau 30 tot nu pot sa le iau lent, sa vad ce as putea intr-o zi obositoare, sa vad in 3 pe indelete. Dar ai dreptate ca daca ai un job trebuie sa te mulezi cumva pe el. Asa cat poti :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Alexandra te inteleg perfect, fiindca si eu ador circuitele. Mereu incerc sa ies putin si in afara orasului 'gazda'. Doar in Maramures ne-am dus chiar circuit in rest am luat cazare intr-un loc si apoi m-am plimbat prin imprejurimi

    Roscata sper sa ajungi la Paris si sa imi spui daca dupa 5 zile mai ai ceva sau nu de vazut (din ce ti-ar placea) :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim2:04 p.m.

    Hahaha, pai bineinteles!
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  30. Mie mi se pare ca 3 zile sunt numai bune pentru un weekend cu cortul la munte vara sau un ski la munte iarna. Pentru o iesire afara cred ca minimul acceptabil pentru mine este 5 zile, adica 3 zile pline + 1 zi de sosire + 1 zi de plecare. Asa am fost anul trecut in Franta si mi s-a parut OK. Acum depinde si cate zile de concediu ai si cate astfel de city-break-uri iti permite bugetul. Asa ca o comparatie, 5 zile la Paris au fost echivalente ca pret cu 2 saptamani in Thassos.

    RăspundețiȘtergere
  31. Si mie imi place foarte mult city breakurile

    RăspundețiȘtergere