Medicamente pentru calatorie


Tocmai ce cautam aseara niste dicarbocalm si nu mai aveam, asa ca am luat la rascolit punga cu medicamente pentru calatorie. De acolo ideea de a scrie acest articol.
Eu intotdeauna am o punga plina de medicamente ce le duc cu mine in vacanta. Si cand mi se termina ceva in casa o iau la asalt. Apoi inainte de fiecare calatorie sunt atenta sa verific punga si sa trec pe o hartie tot ce imi lipseste.



De obicei punga mea contine :

-          Nurofen/Ibuprofen – pt raceala si gripa :)
-          Algocalmin – pt dureri
-          Elocom– pt alergie (sunt alergica si mai ales in vacante ma trezesc cu bubite pe la incheieturi). Cele mai urate amintiri le am din Maroc si Franta :(
-          Antibiotice – mereu cand ma racesc mi se inflameaza gatul, asa ca trec rapid la antibiotice 
-          Strepsils – pt durerile de gat amintite mai sus (cele mai urate amintiri sunt din Marrakech in weekendul nostru de miere in care uram toate farmaciile care imi vindeau bomboane extrem de mentolate si nimeni nu avea un Strepsils) de atunci duc 2 fasii!!
-          Terra Flu sau Coldrex  - in caz de raceli severe cu febra si tot tacmul
-          Un flacon cu Vitamina C (de 1 gram) si unul cu Multivitamine– efervescent ! in vacante simt nevoia de vitamine, altfel nu ma simt in forma ! Consum multe fructe dar iau si tablete
-          Dicarbocalm – sufar de arsuri la stomac, asa ca fara el zilele mele de vacanta pot deveni cosmar !! amintiri horror am din Maroc pe vremea cand eram insarcinata, nu am gasit dicarbocalm asa ca am luat ceva pastile naturale pe baza de menta dar care isi faceau foarte incet efectul !!

Eu nu sunt mare consumatoare de medicamente, iau foarte rar, ma racesc de 2-3 ori pe an si cand se intampla zici ca vine sfarsitul lumii pt mine. Sufar cu stomacul, dar am perioade, cate o saptamana pe luna, asa ca atunci compensez lipsa citircelor din alimentatie cu tablete de vitamine. In vacante nu m-am imbolnavit niciodata grav, dar oricum imi fac asigurare medicala la fiecare calatorie. Imi pun pastile mai mult pt eventualitatea in care voi fi bolnava si fiindca (din experienta) stiu ca la destinatie e greu sa gasesti medicamentele cu care esti obisnuit. Ma refer aici in special la Maroc, unde am stat mai mult si m-am lovit si de aceasta problema la un moment dat. Sa ceri si sa nu intelega nimeni ce doresti....

Medicamentele le cumpar de pe un site, o farmacie online. Sincer de cand cu restrictiile pt antibiotice si o serie de medicamente care nu ti le dau doar cu reteta, prefer varianta aceasta. Scap de coada si de eventualitatea de a contacta vre-un virus in farmacie de la bolnavii ce stau la rand (nu de alta dar cea mai apropiata farmacie de mine e cea de la Spital in care intra majoritatea bolnavilor trimisi de doctor). Mai ales ca cel mai adesea merg cu copilul. Farmacia e ieftina, medicamentele imi vin acasa, le pot achita cu cardul sau la livrare cand le ridic. In plus sunt dotate exact ca cele de la farmacia din colt, au medicamente, produse de genul : mama si copilul (apropo pt copil mereu iau cu mine crema Petrini, Bephanten (pt iritatii) Nurofen sau Ibalgin pt copii, Humex pt copii, servetele umede, termometru) produse de frumusete(eu din farmacii nu cumpar decat balasam de buze, folosesc Nivea), aparatura medicala, suplimente nutritive etccc. Pt mine se pare cea mai buna varianta. Ultimele dati si asigurarea de sanatate am facut-o online ! Am inceput sa folosesc serviciile de pe internet tot mai mult, in special ca sa castig timp. 


Atentie la sanatate, boala este cel mai mare obstacol in calea vieţii

Intrebare: voi puneti pastile cu voi? sau le cumparati de la destinatie? 

23 de comentarii:

  1. Anonim6:54 p.m.

    Intrebare: voi puneti pastile cu voi? sau le cumparati de la destinatie?

    Eu nu iau cu mine. Daca sunt deja bolnav poate ma gandesc sa imi iau ceva cu mine, dar cred ca chiar si in conditiil astea as uita. Doamna se pricepe. Eu nu stiu prea clar nici ce trebuie sa iau, mai putin algocalmin fiole (singurul remediu care tine la mine in caz de febra si dureri) si paracetamol sinus (pentru dureri de cap). Atat. In rest ea are diploma conecta, ea se ocupa. Dar ea-mi pune in bagaj cate ceva de fiecare data. Daca mi-e rau o sun si-mi spune ce sa fac.
    As cumpara la destinatie daca mi-ar spune cineva ce sa cumpar. Eu de unde as putea sti?
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  2. Da mi-se pare fff interesant sa îți cumperi de pe net medicamentele !!!!!te puppppp

    RăspundețiȘtergere
  3. Singurul medicament care il iau cu mine si care de altfel il am mereu in geanta/acasa este Nurofen. Am deseori dureri de cap si pt mine este cel mai bun si singurul care il suport. Si mai pun in bagaj mereu cateva pliculete de Fervex/Coldrex ca eu racesc repede :))!Ahh si plasturi ca fac bataturi la degete intotdeauna :))!

    Alceva cumpar de la destinatie daca este nevoie (pana acum rar a fost nevoie). Pentru munte in schimb am o trusa medicala mai "complexa" care pe langa medicamente multe si variate, mai am si pansamente, bandaje, solutii dezinfectante etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce colecţie impresionantă.

    RăspundețiȘtergere
  5. elocom parca am folosit si eu...alergie la soare :|
    singurul medicament pe care il iau e paracetamolul si eventual ceva de stomac.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu prea mi-am luat cu mine medicamente, cu toate ca mereu am avut surpriza sa ma imbolnavesc in calatorii. Culmea(sau nu) acasa sunt in perfecta stare de sanatate, iar cand plec e musai sa patesc ceva. Si nu e vorba de o banala raceala sau durere de cap...ci de cazuri mult mai grave.
    Pe viitor va trebui sa fiu mai prevazatoare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu plec la drum fara: nurofen pentru durere, nurofen pentru raceala si gripa, fervex, metoproclamid, strepsils, urinal/urinex (am prb) si aspirina.
    La multi ani de 1 martie, draga Alice!
    O primavara asa cum iti doresti! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna.DA,luam totu .mai ales cand ai copii trebui sa fi pregatit , nu se stie alte tari nu au ce le face bine la copii si atunci imi i au..de afara cumpar sirop de tuse advilul si ilbaginu.
    O,Primavara frumoasa Alice.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani cu ocazia zilei de 1 martie!

    RăspundețiȘtergere
  10. De obicei cumpar furazolidon,smecta,no-spa,supozitoare cu glicerina(am mereu probleme cu digestia atunci cand plec in calatorii).Pentru raceala iau Redoxon(vitamina C de 1g),fervex,ibuprofen,aspirin plus C.
    O primavara frumoasa Alice.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea poti sa pleci fara asigurare si ceva medicamente asa preventiv. Daca esti si cu copiii dupa tine este obligatoriu sa ai o mica trusa medicala. In legatura cu Ibuprofenul de care zici, nu prea sunt incantat:http://danielbotea.blogspot.com/2011/09/va-place-maxim-de-ibuprofen.html. Ca sa nu beneficiez si de reactiile adverse ale medicamentelor prefer variantele naturiste. De exemplu Propolis in loc de antibiotce. Are spectru larg si n-am probleme. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cand plec intr-o calatorie, fie ea si scurta, pentru ca am 2 copilasi, iau obligatoriu medicamente de febra, plasturi, ceaiuri si lamaie. Pentru noi, ce i mari aplelez la algocalmin sau chiar piafen si la dicarbocalm pentru durerea de stomac! E foarte important ca pana la venirea medicului sa poti avea la indemana un medicament care iti poate salva viata!

    RăspundețiȘtergere
  13. O da, medicamente intotdeauna gasesti la noi in bagaje: no-spa, ketonal, redigest, omez, furazolidon, coldrex pliculete, vitamina C clasica, antinevralgic, aspirina, claritin, antibiotice si strepsils ori banala golia :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu imi iau de obicei chestii de raceala gripa, calmante pentru stomac si pastilele de alergie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Avem intotdeauna cu noi un buzunarel de medicamente. Daca nu avem bagaj de cala, atunci tin doar paracematmol sinus cu noi. Orice ar fi 3 zile rezistam. Cand avem bagaj la cala avem algocalmin, para sinus, aciclovir (urasc herpesul, mai ales vara cand mi-e sete are tendinta sa infloreasca :(
    rinofug, aerius (Vlad e alergic la aproape tot ce misca vara), omez daca am avut probleme cu stomacul in perioada respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  16. putin riscant cu achizitionatul medicamentelor online, dar daca e sursa de incredere.. de ce nu? scuteste de drumuri la farmacii

    RăspundețiȘtergere
  17. Anonim7:17 a.m.

    Antibiotice nu am mai luat de vreo.....10ani am vrut sa spun dar as minti. Am luat anul trecut cand am facut un implant dentar, a fost "musai". Ma gandesc sa mai iau si acum vreo doua zile ca m-am uitat la"Burlacul" si am nevoie, tot preventiv
    Mie nu-mi lipseste distonocalmul. Imi regleaza bataile inimii. Mai nou am trecut pe varianta 100% naturala Calmogen

    RăspundețiȘtergere
  18. Trusa noastră e destul de burduşită, dar asta şi pentru că am călătorit mai mult timp şi uneori prin zone fără prea multe farmacii (adică mai defel). Aşa că am considerat că e util să avem în bagaj: un antibiotic, un antialergic, antidiareice, analgezice-antipiretice, un antiinflamator, un antispastic, unguent antibiotic, Omeran şi Malucol pentru dureri de stomac şi aciditate.

    RăspundețiȘtergere
  19. depinde de calatorie. Am asigurare de calatorie, si o fol. dupa caz. Nu sunt de acord cu medicamentatia (cu atat mai mult cat in romania medicii au tendinta de supra-medicamentare).
    la munte, in creierul muntilor, aveam asa: aspirina, paracetamol, plasturi, apa oxigenata, compresa sterila, un elastic special caiuciucat, ce ar fi putut fi improvizat ca garou, nurofen, furazolidon, lamai pt Vitamina C si smochine confiate. Si medicamentele pt boala cronica prescrise. Nu am avut niciodata nevoie de ele dar am impartit de cateva ori la vecinii de cort, accidentati pe munte, sau lasat la cate o cabana.

    P.S. ce farmacie online iti vinde antibiotice fara reteta? da-ne si noua link-ul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Arakelian sa inteleg ca luati medicamente uzuale! Ideea e ca in alte tari (ex Anglia si nu numai) medicamentele (inclusiv antibioticele) se iau din magazine, supermarket-uri! Romania e totdeauna mai cu mot :) ne intoarcem la comunism!

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu aș avea de adăugat și niște picături de nas, nu doar pentru persoane cu forme mucoase de alergii, ci și pentru cei care se obișnuiesc greu cu aerul din altă zone, pentru călătorii în orașe mai... prăfoase.
    Și unguente calmante, eventual unguente cu rol antibiotic. Nu știi niciodată ce te paște. :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu iau cu mine unguente pt calmarea iritatiilor ca nu le suport (gen Bepanthene) sau chiar creme de uz dermatologic (de ex Triderm care are in compozitie si antiinflamator si antibiotic si antifungic - e buna la de toate, iti repara orice :)) ), mai iau cu mine de obicei immodium sau ceva pt scaune neprevazute (e amuzant stiu, cand discuti doar, cand te apuca pe undeva nu mai e deloc amuzant :))) ), mai iau antiinflamatoare (scad si febra, iau si durerea - imi plac medicamentele care stiu sa faca de toate) si , eventual, antibiotice dar doar pt vreo eventuala infectie urinara (nu pt altceva, doar asta ma enerveaza atat de tare incat sa vreau antibiotic, in rest evit antibioticele cu orice pret si, sincera sa fiu, niciodata nu le-am folosit in vacanta chiar daca le-am luat cu mine, le iau din prudenta, doar pt ca inf urinara chiar ma exaspereaza, nu vreau sa imi strice vacanta).
    Si cam asta cred ca trambalez dupa mine in materie de medicamente...

    Alice, daca-mi permiti un sfat (sunt medic): chiar daca ti se inflameaza gatul, nu lua antibiotic.Ia pastile de supt care au agenti antimicrobieni, antiinflamatori si eventual anestezici (Tantum Verde le are pe toate, e mai bun decat Strepsils dupa parerea mea). Antibioticul lasa-l pt momentele in care vezi ca incepe febra si nu se mai poate sau cand infectia pare sa coboare spre plamani, se duce la vale. Multe din infectiile in gat sunt virale, antibioticele nu se dau in infectiile virale si, deci, nu inseamna ca iti faci un bine cu ele. Ba dimpotriva! Munceste ficatul, muncesc rinichii,poti crea rezistenta la alti germeni, scad efectele contraceptivelor daca iei..si asa mai departe.

    Iar in legatura cu citricele in perioada in care ai arsuri...ai incercat cumva sa dai mai tare cu citricele cand ai probleme? Dicarbocalmul trateaza strict simptomatic (nu la cauza, acolo doar antiacidele - Lanzoprazol, Omperazol, Ranitidina etc) si desi nu da fenomen de rebound, alte leacuri "de prin casa" pt arsuri, cum e laptele - care cica pe multi calmeaza, dau fenomene de rebound.Ca medic, mi-am dat seama ca fiecare organ si tesut parca are o inteligenta proprie. Si stomacul la fel: daca vede ca e prea alcalin in stomac, da si mai tare cu acid! Ca el stie ca acolo trebuie sa fie acid si simte ca e prea alcalin. Dupa ce se duce laptele din stomac, doare si mai tare apoi. Ia incearca sa dai cu citrice si mai tare cand te arde, iti spun eu ca dai acidul clorhidric (care e f tare, are ph de 1-2) pe acid citric (care e mult mai slab, ph 3-4). Ai idee cate gastrite s-au tratat cu lamaie? :) Dar trebuie sa ai rabdare...
    In general, urmareste ce alimente sau medicamente au riscul sa dea fenomen de rebound si evita-le! Iar daca vrei sa tratezi gastrita/ulcerul, nu cu dicarbocalm o sa reusesti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca dicarbocalm nu vindeca dar e bine ca trece senzatia pe moment. Mai iau Omeran cand am perioade mai lungi (zilnic) dar acum am tot mai rar. Oricum am sa incerc sa ma tratez cu citrice sa vad daca merge :)
      Multumesc si pt sfatul cu antibioticele, eu acum nu prea mai iau decat maxim 1 data pe an, cand sunt chiar racita cobza. In general urasc medicamentele si incerc sa nu iau decat cand chiar e mega nevoie.

      Ștergere