Film One Million Yen Girl - circuit in Japonia

Saptamana 64

One Million Yen Girl (2008)

one-million-yen-girl-film

Filmul One Million Yen Girl  l-am vazut din pasiunea mea pentru Japonia fara sa fi citit un review si fara sa ma gandesc ca-l voi include in categoria filme pentru pasionatii de calatorii. Insa e un road movie pe cinste! Destul de "slow" dar eu l-am gasit captivant. O calatorie de cateva luni intr-o vara torida in Japonia.

Suzuko (Yu Aoi) iese din inchisoare dupa o intamplare nefericita in care se face raspunzatoare pentru 1 milion de yeni disparuti! Si-a ispasit pedeapsa asa ca se intoarce acasa, in Tokyo,  unde incepe un job la o cafenea. Insa vecinii, chiar si familia o condamna, barfele o urmaresc peste tot asa ca decide ca atunci cand strange 1 milion de yen (10 000 dolari/8000 euro) sa plece. A doua destinatie e la mare, pe plaja, unde lucreaza la o terasa. Alt anturaj, noi prieteni, dar nu se simte deloc implinita asa ca in ziua in care strange 1 milion de yeni porneste spre o noua destinatie, de data asta la munte unde-si gaseste job intr-o livada de piersici. Ea e singura tanara din regiune, oamenii se bucura, vad in ea forte proaspete si sansa sa o foloseasca pentru a-si promova satul la TV. Ajunsa in mijlocul multimii se vede nevoita sa refuze si sa vorbeasca despre trecutul ei! Oamenii o condamna, o huiduie asa ca e nevoita sa plece din nou. Urmatoarea destinatie e intr-un oras unde se angajeaza la un garden center. Viata ei incepe sa se aseze, isi gaseste iubit, incepe sa se descurce binisor la lucru dar inevitabil vine ziua in care strange 1 milion de yen! Daca va pleca mai departe sau se va stabili acolo veti vedea urmarind filmul ....

Filmul nu a fost facut ca si promovare turistica insa prin el vedem plaja, satele si orasele din Japonia. Panorame splendide care te fac sa visezi la o alta cultura, un alt fel de calatorie. Calatoria cu un scop! Sunt bine evidentiate aspecte ale vietii in Japonia, casele lor in diferite regiuni, mancarea lor, modul in care se distreaza si in care lucreaza. Despre relatiile sociale, despre prieteni, iubiti si familie oameni noi care o sa te ajute si altii care vor incerca sa te foloseasca in orice fel. Povestea a fost construita in jurul celor 1 milion de yen de care Suzuko are nevoie pentru a se muta si a o lua de la capat. Bani cu care poate supravietui o perioada pana gaseste un nou job. Este un film care vorbeste despre independenta si despre calatoria solo, ca si femeie prin Japonia.  Este de asemenea un film motivational si de inspiratie pentru cei aventurosi sau cei care isi doresc ceva nou in viata! Mie mi-a placut foarte mult, sper ca v-am convins si pe voi sa porniti intr-o calatorie prin Japonia prin filmul One Million Yen Girl!



one-million-yen-girl-film9

one-million-yen-girl-film8

one-million-yen-girl-film7


one-million-yen-girl-film5

one-million-yen-girl-film4

one-million-yen-girl-film3

one-million-yen-girl-film-japonia

one-million-yen-girl-film

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

5 comentarii: