Impresii Viena - Defileul Dunarii – Melk- CIRCUITUL ELVETIEI (1)

Prima zi propriu zisa de vacanta  a circuitul Elvetiei (10 zile) a fost practic ce-a de a doua in care urma sa  vedem Viena, Defileul Dunarii si Melk. Fix acelasi traseu il mai facusem cu doi ani inainte cand am ales sa fac Circuitul Bavariei si atunci am povestit toata experienta pas cu pas si am adaugat multe informatii utile. Pentru mine aceasta zi de calatorie stiam ca nu o sa-mi aduca nimic nou, voi merge exact pe aceleasi strazi, voi vedea exact aceleasi cladiri si probabil voi avea aceleasi sentimente. Ia stati putin ... cum sa traiesc si sa vad exact aceleasi lucruri? Ia sa-mi trag doua palme si sa-mi revin. De data asta va fi diferit.....

calatorie-viena-impresii



*PROGRAMUL ZILEI*

ZIUA 2 BUDAPESTA-VIENA-DEFILEUL DUNARII-MELK-TIROL (695 KM)
Mic dejun. Plecare spre Viena pentru un tur cu autocarul: Ringstrasse, Piata MariaTereza, Parlamentul, Primaria, Palatul Holfburg, Opera. Ne indreptam spre Innsbruck, capitala Tirolului. Pe traseu admiram Defileul Dunarii, cu o scurta oprire la Durnstein, apoi splendoarea barocului austriac, Abatia Melk. Cazare in zona Innsbruck.
Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

*IMPRESII PERSONALE*
Prin Viena, prin Ploaie
Evident ca nu avea cum sa fie totul la fel. De fapt aveam sa descopar de cum am pasit in oras ca de data asta va fi cu totul alta experienta. Fiindca ploua. In anii studentiei am mai fost intr-o vacanta de 4 zile la Viena, atunci am prins numai soare. Acum doi ani era o zi de iunie mohorata dar cu asfalt uscat. Iar anul acesta, din nou in iunie am vazut Viena fierband sub bulbucii de ploaie. Nu e tocmai cel mai ideal mod de a incepe o vacanta dar eu m-am bucurat. Am fost singura care zambea stiind ca de data asta voi vedea Viena altfel. Traseul facut cu agentiile de turism e acelasi, pornesti din Piata Maria Tereza si ajungi la Catedrala Sf Stefan, apoi exact pe acelasi drum te intorci inapoi la autocar Cred ca de mai fac vreo 2 circuite pe acest traseu o sa stiu pe de rost fiecare cladire, fiecare magazin, fiecare cotitura din centrul Vienei. Dar nu ma plang fiindca e placut sa te plimbi prin zone familiare, de data asta m-am plimbat foarte increzatoare stiind ca orice se intampla n-am cum sa ma ratacesc. Mi-am luat singura permisiunea de a ma desprinde de grup ca sa intru pe alte stradute, sa fac poze sau doar ca sa ma holbez prin vitrine stiind ca apoi oricum o sa-i gasesc pe toti reuniti in fata Domului, ascultand istoria Vienei spusa de ghid.

Am coborat cu greu din autocar fiindca lumea se misca incet, fiecare uitand sa-si ia umbrela sau vesta portofelul sau pelerina, tigarile sau aparatul foto, apa sau telefonul. Asa e in circuite, inceputul e totdeauna mai greu. Intr-un final ne-am strans toti in Piata Maria Tereza.





















Am parasit Viena extrem de fericita in primul rand pt ca oricum pe ploaie nu mi-as fi dorit sa zabovesc mai mult, poate doar ca sa ma ascund intr-un restaurant, ca sa nu zic ca am plecat din Viena fara sa mananc un snitzel vienez dar sincer cred ca pot trai cu ideea asta. In plus eram fericita fiindca am considerat ploaia binecuvantarea cerului fara sa mai avem nevoie de agheasma. Zilele noastre de vacanta vor fi de acum sfintite si avand in vedere prognoza meteo pt Elvetia chiar aveam nevoie de mult optimism.

Prin Defileul Dunarii cu oprire la Dürnstein
Cand am ajuns in Durnstein deja cred ca rugaciunile ajunsesera unde trebuie fiindca era cald si soare. Nici ca am mai prins ploaie toata vacanta asa ca tot ce pot sa-mi imaginez  e ca am fost un grup de turisti de treaba si cu putine pacate bag seama. :))))
Dürnstein e unul din cele 13  satuce ale zonei Wachau ce acopera cei 36 de km de Defileu a Dunarii. Zona asta e una foarte pitoreasca asa ca iubitorii de natura, plimbari cu bicicleta dar si de produse eco si mai ales iubitorii de vin alb trebuie sa-si faca o vacanta serioasa aici. Noi am facut doar un scurt popas de 30 de minute timp in care ne-am plimbat pe malul Dunarii si am intrat toti, pe rand, la toaleta unui han. Satul propriu-zis era ceva mai departe de zona unde a oprit autocarul, practic de aici te poti duce pe o croaziera pe Dunare dar fiindca nu era timp ne-am bucurat facand poze si stand pe o banca, respirand aerul curat si zambind in fata razelor de soare. Eu am avut un motiv in plus sa ma bucur, oprirea asta fiind un loc nou vazut de mine, in celalalt circuit desi am strabatut regiunea nu am facut nici un popas. Deci ziua asta intr-adevar a fost altfel ....








Abatia de la Melk
Ultima oprire din prima zi a circuitului nostru a fost la Abatia de Melk. Vizita a fost trasa la indigo cu cea de acum doi ani pentru mine, aceleasi poze in curtea abatiei, aceasi priveliste frumoasa de pe deal dar am coborat din autocar ca sa vad bijuteria de Biserica care e una din cele mai spectaculoase ce le-am vazut vreodata si niciodata nu strica sa-ti clatesti ochii cu ceva frumos chiar daca stii exact cum arata. Despre Abastia de la Melk va pot spune ca e inclusa in patrimoniul UNESCO, si e unul din putinele lacasuri ce functioneaza neintrerupt din 1089 fiind dublat de rara distinctie de a fi si un loc al academismului laic si teologic in acelasi timp. Poate merita mentionat si pictorul Antonio Beduzzi care a `impodobit` cu picturi si fresce de mare clasa Biserica.







Informatii practice pentru o vacanta in Viena si regiunea Wachau

Prin Agentie de Turism: Circuitul de 10 zile prin Elvetia-Bavaria-Lombardia l-am facut in colaborare cu Agentia Terra Vista. Circuitul a costat doar 460 euro/persoana si a inclus 10 nopti cu mic dejun si transport cu autocarul.

Transportul: Pe cont propriu cel mai rapid si ieftin ajungi in Viena cu avionul. Rezerva aici un >>> bilet de avion spre Viena . Din Viena in regiunea Wachau sunt 90 km, iar un bilet de tren costa aprox 20 euro. 

Cea mai ieftina cazare o gasesti la localnici. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea 20 euro la prima rezervare. >>> VOUCHER AICI

Cele mai ieftine si bune hotel-uri din Viena sunt: 
>>> Pension Lehrerhaus 2* (Bestseller nota 8.2/10) = 25 euro/pers/camera dubla
>>> Club Hotel Cortina 4* (Bestseller nota 8.2/10)= 25 euro/pers/camera dubla
>>> Rainers Hotel Vienna 4* (Bestseller nota 8.3/10) = 25 euro/pers/camera dubla
>>> Hotel Pension Residenz 3* (Bestseller nota 8.0/10) = 35 euro/pers/camera dubla
>>> Hotel City Central 4* (Bestseller nota 8.6/10) = 40 euro/pers/camera dubla

Cele mai ieftine si bune hotel-uri din regiunea Wachau sunt: 
>>> Gästezimmer Schmelz (Bestseller nota 9.0/10) = 25 euro/pers/camera dubla
>>> Pension Marillenhof (Bestseller nota 9.3/10) = 26 euro/pers/camera dubla
>>> Lugerfarm (Bestseller nota 9.8/10)= 30 euro/pers/camera dubla
>>>Frühstückspension Barbara 3* (Bestseller nota 9.4/10) = 35 euro/pers/camera dubla


***Disclaimer: Preturile la cazare variaza in functie de sezon/ disponibilitate si nr de nopti rezervate! 


Thanks for visiting,

Citeste tot jurnalul de calatorie aici --> CIRCUITUL ELVETIEI

Un comentariu: