Innsbruck si Castele Bavariei - CIRCUITUL ELVETIEI (2)

In a doua zi a circuitului m-am trezit zen stiind ca urmeaza o zi minunata prin Innsbruck si zona cu Castelele Bavariei. Nici nu cred ca poti sa te trezesti altfel fiindca peisajul din fata ochilor te duce cu gandul la crestele din Himalaya si la pozitia meditatiei. Geamul camerei dezvaluia un peisaj ametitor, iar pe fundal acelasi sunet taraganat al clopotelor purtate de vaci. Pentru mine atunci, in clipa aceea a inceput vacanta. In sfarsit simteam ca-s la munte, departe de civilizatie, departe de noxe, de galagie, in sfarsit aer proaspat, fluturi, albine, verdele crud al ierbii, capre si vaci, incep sa-i inteleg pe batranii ce se stabilesc in mediul rural sau la munte la batranete.



IMPRESII PERSONALE INNSBRUCK SI CASTELELE BAVARIEI
Pentru inceput sa luam micul dejun cu acelasi peisaj incantator in fata ochilor. Apoi a inceput distractia, sa-i vedeti pe asiatici fugind pe dealuri sa se pozeze cu vacile. Asa ceva nu vezi in fiecare zi. Femei ce fac piruete langa vaci, altele ce stau bot in bot cu vacile, barbati in varsta ce urla de frica si altii ce topaie de fericire. Asiaticii astia se comporta ca niste copii ajunsi pe muntele cu bomboane. Dupa acest show matinal am facut si noi poze intr-un mod mai civilizat, intre noi, cu ghidul fiecare, stam pe fundal frumos.







In sfarsit autocarul a pornit la 8, grabindu-ne spre obiectivele turistice trecute in program. Intr-adevar hotelul se afla la dracu in praznic si azi vedem mai bine drumul pe care am urcat ieri dar ce peisajeeee, mama, ca nici nu mai conteaza o ora in plus pe aici. 



Innsbruck - orasul meu preferat din Austria
Dupa cum va spuneam la inceputul articolului eu am vrut sa fentez putin programul. Avand in vedere ca mai fusesem la Castelele Bavariei si sincer nu vroiam sa le vad inca o data,ma-m gandit sa-i zic ghidului sa ma lase in Innsbruck, oras pe care-l vazusem doar in treacat data trecuta (stiind ca am posibilitatea asta conform programul primit la agentie). Doar ca targuiala de acasa nu se potriveste cu cea a ghidului meu care insista ca nu-i o idee buna sa raman singura in Innsbruck fiindca apoi sa se intoarca tot autocarul seara tarziu numai pentru mine, ca nu poate aproxima ora de intoarcere si va fi stresant pentru mine. Cuvintele astea chiar m-au ranit fiindca vacanta trecuta m-a impresionat atat de mult orasul incat am declarat ca Innsbruck e cel mai frumos oras din Austria (iar motivele le cititi in articol). Acum vroiam sa vad mai multe,sa simt mai bine orasul dar n-am vrut sa ma opun majoritatii asa ca am fost nevoita sa ma bucur de scurta plimbare de o ora prin oras.










Regiunea Bavaria din Germania la a doua vizita
Am traversat Tirolul ca sa trecem in Germania in regiunea Bavaria. Zona asta e foarte frumoasa, inaltimea muntilor te face sa-ti sucesti gatul stand mereu cu capul in sus. Peisajele ma faceau sa scot aparatul la fiecare 10 minute. Iar cand am ajuns in Bavaria, deja aveam zambetul tamp pe moaca in timp ce treceam prin satele cu case pictate. Intr-adevar e ca in povesti, confirm si la a doua vizita. Spun asta fiindca stiti cum e, la prima vizita esti usor impresionat de tot ce-i nou, dar daca te intorci si esti la fel de impresionat inseamna ca nu e doar jocul emotiilor de `prima data`.

Castelul Neuschwanstein cel mai frumos din Europa
Prima data ne-am dus la Castelul Linderhof unde eu am tras un pui de somn in autocar. Doar nu era sa-l mai vizitez o data.....Insa castelul e superb, merita vazut o data in viata, asa ca voi va rog sa intrati. Apoi a urmat Castelul Neuschwanstein despre care v-am povestit deja. Eram in dubii, sa stau in mica statiune de jos pe care o vazusem data trecuta sau sa urc din nou la castel. Stiam ca data trecuta nu facusem poze de sus fiindca mi se descarcase bateria la aparatul foto si peisajele sunt foarte frumoase, in plus nu era sa stau 4 ore pe terasa asa ca am preferat sa urc cu grupul si sa mai vizitez o data curtea Castelului (doar curtea se poate vedea gratuit, dar  autobuzul trebuie platit 2 euro/calatoria).













Uite asa am terminat ziua cu mare stil, simtindu-ne din nou printi si printese in curtea Castelului. Asta e frumusetea vacantelor .... uneori ajutat de ghid poti sa te transpui in alte vremuri. 
Seara am petrecut-o la acelasi hotel din varful muntilor, dar de data asta nu mai faceam glume pe baza distantei stiind ca privelistile de maine dimineata ne vor incanta din nou la micul dejun!

Informatii practice pentru o vacanta in Innsbruck si regiunea Bavaria (Germania)

Prin Agentie de Turism: Circuitul de 10 zile prin Elvetia-Bavaria-Lombardia l-am facut in colaborare cu Agentia Terra Vista. Circuitul a costat doar 460 euro/persoana si a inclus 10 nopti cu mic dejun si transport cu autocarul.

Transportul: Pe cont propriu cel mai rapid si ieftin ajungi din Romania in Bavaria cu avionul. Rezerva aici un >>> bilet de avion spre Munchen . Spre Innsbruck nu sunt zboruri directe, insa aeroportul din Munchen se afla la 120 km si pretul unui bilet de bus online e doar aprox 10 euro. 

Cea mai ieftina cazare o gasesti la localnici. Inscrie-te gratuit pe site si primesti din partea mea 20 euro la prima rezervare. >>> VOUCHER AICI

Cele mai ieftine si bune hotel-uri din Innsbruck sunt: 
>>> Pension Post - Sistrans (Bestseller nota 7.9/10) = 25 euro/pers/camera dubla
>>> Nattererboden  (Bestseller nota 8.4/10) = 35 euro/pers/camera dubla
>>> Heimgartl 3*  (Bestseller nota 8.9/10)= 35 euro/pers/camera dubla
>>> Café Pension Alpina (Bestseller nota 8.3/10) = 40 euro/pers/camera dubla

Cele mai ieftine si bune hotel-uri din Munchen sunt: 
>>> Euro Youth Hotel Munich (Bestseller nota 8.5/10) = 28 euro/pers/camera dubla
>>> Pension Belo Sono (Bestseller nota 8.0/10) = 30 euro/pers/camera dubla
>>> Ibis Muenchen City Ost  (Bestseller nota 8.2/10)= 40 euro/pers/camera dubla
>>> Leonardo Hotel Munich 4* (Bestseller nota 8.7/10) = 45 euro/pers/camera dubla
>>> Aloft München 4*  (Bestseller nota 8.5/10)= 50 euro/pers/camera dubla


***Disclaimer: Preturile la cazare variaza in functie de sezon/ disponibilitate si nr de nopti rezervate! 


Thanks for visiting,


Citeste tot jurnalul de calatorie aici --> CIRCUITUL ELVETIEI





Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

Un comentariu:

  1. Uau intr-adevar peisajele sunt de vis. Nu cred ca as fi reactionat cu atat entuzisam precum asiaticii deoarece am copilarit la tara alergand dupa turmele de vaci si de oi dar niste multe poze tot le-as fi facut. Sunt animale fotogenice :).

    RăspundețiȘtergere