Muzeul National din Sintra

Dupa ce am facut o scurta plimbare prin Sintra si m-am documentat cu tot ce pot sa vad si sa fac intr-o zi, am ales sa ma opresc prima data la Muzeul National fiindca aveam intrarea gratuita (cu Lisboa Card) dar si fiindca este o cladire mare si impunatoare ce domina orasul si eram curioasa sa vad ce se ascunde inauntru!

Acest palat are o arhitectura interesanta, cu geamuri in stil maur, dar care nu te da pe spate cu decoratiunile lui .... iti da mai mult impresia de casa locuita, de familiar! Nici nu e de mirare faptul ca nu are un stil aparte fiindca nu a fost construit intr-o singura perioada asa ca rezultatul este un ansamblu armonios de stiluri .... facute de mentalitati si gusturi diferite, insa tocmai asta a constribuit la frumusetea ciudata a acestui palat!
In perioada lui de glorie a fost resedinta preferata a solicitantilor de petreceri ( din familia regala) iar in zilele obisnuite servea drept centru de recreere si invatare!

De cum am intrat am observat diferenta dintre Muzeul National din Sintra si alte muzee si palate pe care le-am vazut pana acum. Acesta nu este ordonat ca celelalte, nu iti da impresia de nobilime si bunastare dusa la extrem, din contra e ca un labirint de camere, curti, scari, coridoare si galerii!!! Prima jumatate de ora am umblat ca teleghidata prin camere, fara sa inteleg nimic! Pana la urma m-am intors inapoi, am luat pliantul si m-am dus si eu ca toti turistii, dupa ce scria acolo!

Una dintre caracteristicele cele mai notabile a acestui palat este setul blogat de aluzejos Mudejar ce se gasesc in multe camere! Este chiar, o camera care este in intregime acoperita cu dale din ceramica, si se spune ca ar fi cele mai valoroase aluzejos din lume!
Deasemenea mobilierul antic e foarte frumos, doar ca la un moment dat aveam impresia ca e peste tot acelasi tip de masa, de dulapuri ... de scaune! Ceea ce mi-a placut cu adevarat a fost bucataria, mare si plina de vase de cupru stralucitoare! 
Mai sunt si cateva camere imense, genul salon, foarte frumoase, insa pozele mele nu releva frumusetea adevarata a acestui muzeu din cauza luminii proaste din interior :(!


-Aluzejos-











Citeste tot jurnalul de calatorie aici -> Portugalia

Daca vreti sa stiti primii ponturi despre calatorii va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

7 comentarii:

  1. Foarte frumoase pozele. Vreau si eu :-) De fapt, mai vreau si in alte 135345456567670678789 locuri, iar ordinea in care vreau sa ajung in aste locuri este influentata zi de zi de ce mai citesc pe blogurile de calatorii, mai nou inclusiv pe al tau :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu imi faci chef de plimbare de fiecare data cand te citesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca pe viu nu prea avem cum sa ajungem la ele, macar cu ajutorul pozelor tale sa vedem si noi cateva lucruri frumoase de pretutindeni. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana ma bucur sa aud asta :) sper sa ajungi in cat mai multe locuri!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mircea te inteleg, uneori imi fac chef si mie :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nice de pretutindeni .... ha ha ha .... as vrea eu :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasă postare,îmbietoare imagini și cu siguranță utile informații pentru drumeți!

    RăspundețiȘtergere