Cât costa o vacanta în Călimănești - Căciulata în 2020

Astazi am sa va prezint un ghid complet de vacanta în stațiunea Călimănești-Căciulata, la inițiativa prietenilor mei de la 4Travel.ro, o agenție de turism specializata pe turism intern, în special pe cazare în România. De ce stațiunea Călimănești? In primul rand pentru centrele SPA, de tratament, pentru plimbări prin zonele spectaculoase ale regiunii pe Valea Oltului sau în Munții Capatinii, dar și pentru turism Ecumenic. Vreți sa știți cât costa o vacanta în Călimănești în 2020? Ei bine, mult mai puțin decât în alte zone ale României!

cat-costa-o-vacanta-calimanesti-caciulata



Cat costa Transportul pana în Stațiunea Călimănești - Căciulata in 2020 


  • Din Sibiu in Călimănești cu cu autocarul biletul costa 27 de ron și faceți 1h30 min. Varianta mai ieftina ar fi cu trenul, biletul costa doar 12 ron însă faceți 2h30 min.
  • Din București în Călimănești faceți 3h40 minute iar prețul unui bilet pe autocar variază între 37.5 ron și 50 de ron in funcție de ora de plecare și compania pe care o alegeți.
  • Dacă mergeți cu mașina personala pana în Călimănești, distanta rutiera din București e de 191 km (2h30min) / din Sibiu e de 81 km (1h10min)/ din Brașov e de 191 km (2h45 min) / din Cluj e de 254 km (3h15 min).


*Turism balnear la centrele de tratament din stațiune - deschise pe tot parcursul anului 


In cadrul statiunii Calimanesti-Caciulata se pot face cure interne pentru: afecțiuni  ale aparatului digestiv, ale rinichilor, afectiuni metabolice si cure externe pentru: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni ginecologice, afectiuni ale cailor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular.

Echipa 4Travel va recomanda pe durata șederi sa încercați o cura hidrominerala. Stiați ca în Călimănești sunt 11 izvoare minerale pe care le puteți folosi pentru uz intern (apa de băut) dar și pentru tratamente cu aerosoli sau injecții cu apa sulfuroasa pentru vindecarea alergiilor? Încercați-o și voi! 

Cat costa cazarea în Stațiunea Călimănești - Căciulata  în 2020 cu tratament inclus 

>>>Hotel Traian = 240 ron/camera dubla+pensiune completa 
                           = 285 ron/camera dubla+ pensiune completa+ 2 tratamente pe zi pt neasigurati 

>>>Pachet Hotel Cozia = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti

>>>Pachet Hotel Caciulata = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti


>>>Pachet Hotel Oltul = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti



*Turism montan in Parcul Național Cozia (Trasee recomandate)

Ar fi păcat sa va aflați în zona și sa nu faceți câteva drumeții în natura, sa va bucurați de aerul curat și sa va încărcați de energie alegând unul din traseele marcate:

1. Gara Turnu – Curmatura de la Troita – Muntele Scortaru – Muchia Turneanu – cabana Cozia (1573 m altitudine). Durata: intre 5 ore si 5 ore si jumatate. Marcaj: banda rosie.

2. Manastirea Stanisoara – Muchia Vladesei-Durduc – Varful Cozia (1668 m altitudine). Durata: intre 4 si 5 ore. Marcaj: banda albastra.

3. Brezoi – Valea Daneasa – Poiana tarsa (1280 m). Durata: intre 3 si 4 ore. Marcaj: Punct rosu.

Pentru cei ce doresc o excursie pana la un punct turistic din natura, alegeți sa mergeți pe jos sau cu mașina pana la Cascada Lotrisor, o spectaculoasa cădere de apa, la doar 6 km de Călimănești.


*Turism Ecumenic la una din mănăstiri ( toate intrările sunt Gratuite)



  • *Mănăstirea Cozia - cea mai importanta din Stațiune poarta hramul ”Sfanta Treime” si este o ctitorie a domnitorului Mircea cel Mare, din secolul 14.
  • *Schitul Ostrov - schit de calugarite, cu hramul ”Nasterea Maicii Domnului”, construita pe locul fostei biserici din secolul 15. Se afla la 5 km de Călimănești-Căciulata 
  • *Mănăstirea Stanisoara - de calugari, cu hramul ”Sfantul Gheorghe”. Se afla tot la aprox 5 km de Călimănești-Căciulata la poalele masivului Cozia
  • *Mănăstirea Turnu - Unul din cele mai izolate, cu chilii rupestre, datează din secolul 15 și se afla. La 2km de Mănăstirea Cozia.
Top 5 cele mai bune restaurante din statiunea Călimănești - Căciulata 

Restaurant Dada, Restaurant Ewelin, restaurant Han, Restaurant Camelot și restaurantul Casa Românească. Preturile sunt obișnuite între 30-45 Ron/pt o masa/ persoana.

V-ar placea o vacanta in Calimanesti - Caciulata in 2020? 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

14 comentarii:

  1. Chiar nu am mai fost de foarte mult timp in Calimaneti. Cred ca mi-ar placea o vizita acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poți face atât de multe activități. Mi-e dor de o vacanta în România sincer. Vreau sa fac și eu măcar 1 anul acesta 🤗

      Ștergere
  2. N-am fost niciodata decat in trecere, si asta cu multi ani in urma. Chiar mi-ai dat o idee cum sa-mi cheltui cele cateva vouchere de vacanta ramase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e o idee buna! Sper sa aveți o vacanta pe cinste 🤗

      Ștergere
  3. Mie preturile in Romania cand vine vorba de turism mi se par ridicate in comparatie cu ceea ce ofera. Acesta este si motivul pentru care nu prea mergem prin tara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de vacanta. Tratamentele SPA în străinătate sunt scumpe, preturile în România sunt foarte accesibile pt acest tip de vacanta, părerea mea.

      Ștergere
  4. Nu stiu de ce, dar atunci cand ma gandesc la aceste locuri le asociez cu pensionari sau persoane de varsta a treia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt și familii și cupluri, îți spun din experienta. Merita încercat!

      Ștergere
  5. Anonim2:58 p.m.

    Daaa, de mult timp imi doresc sa merg cu copiii in Călimănești! Multimim de recomandare, vad preturi destul de bune acolo.

    Simona Tucu

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am pe lista Calimanesti si sper sa ajungem cateva zile sa ne relaxam.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt din Rm. Valcea si cunosc foarte bine zona. Merita cu siguranta sa fie vizitata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca nu am mai ajuns in aceste zone din copilarie. Pe atunci stiu ca ai mei isi faceau concediile in tara si imi suna cunoscut denumirea cestor statiuni

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi se pare o zona foarte frumoasa. Sunt puțin norocoasa pentru ca am rude aproape și pot vizita zona de câte ori îmi doresc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am senzatia ca am trecut pe acolo, este o zona frumoasa, dar nu am ramas cazata. Poate pe viitor, suna bine! 💖💖🌸😍

    RăspundețiȘtergere