20 de Filme care sa va inspire vacantele din 2011 (partea 2)

Nemira


Astazi m-am gandit sa vin cu propuneri mai putin comerciale, filme pe care sunt sigura ca multi nu le-ati vazut si care au fost foarte apreciate la timpul lor, binenteles toate in ton cu tematica blogului: Calatoriile
Primele zece filme le puteti gasi aici. Urmatoarele zece sunt cele de mai jos:




11. Last stop of Paul (25 tari)

Este un film independent, realizat cu o camera normala de doi tipi care se hotarasc sa vada lumea in 2 saptamani. Un film despre vacante low-cost, despre nebunia de a calatori si nu in ultimul rand o comedie ce a castigat 47 de premii in cadrul festivalurilor de film la care a participat.





 12. The art of travel -America centrala

Actiunea filmului nu e una de dat pe spate ( un tanar care descopera in pragul nuntii ca iubita il inseala, asa ca o lasa si pleaca in aventura vietii in America Centrala, mai precis Nicaragua). Insa pentru calatori, filmul este placut, sunt o sumedenie de peisaje luxuriante si patanii de tip National Geographic si Discovery.





13. Que tan lejos - Ecuador

Doua tinere, una din Ecudoar si cealalta din Spania, trebuie sa ajunga in Cuinca. Din cauza protestelor de strada autobuzul lor este blocat asa ca ambele decid sa isi caute singure alternative pentru a ajunge acolo. Filmul este o prezentare frumoasa si realista a Ecuadorului prezentat sub forma unei aventuri cu rataciri dar si intalnirea cu oameni noi, idei noi etc. Deasemenea filmul prezinta frumos diferntele dinte Europa si America de Sud.



14. In Bruges - Belgia

Bruges, cel mai bine pastrat oras medieval din Belgia, e o destinatie tentanta pentru turistii straini. Insa pentru mercenarii Ray si Ken, ar putea fi destinatia lor finala. Dupa o slujba extrem de dificila, cei doi au fost trimisi de seful lor sa-si petreaca Craciunul si inca cateva saptamani in acest oras pentru a iesi de sub atentia inamicilor.
 Astfel, cei doi isi petrec cateva zile comportandu-se ca turisti normali, vizitand toate colturile orasului. Ray, inca bantuit de macelul din Londra uraste acest loc, dar Ken se simte ca acasa aici. Insa cu cat stau mai mult si asteapta telefonul lui Harry, cu atat experienta lor devine mai ireala, avand parte de intalniri ciudate cu localnici, turisti, arta medievala si prostituate daneze.



15. L`Auberge Espagnol - Barcelona


L`Auberge Espagnol înseamnă “apartamentul spaniol” ÅŸi este un film francez – o comedie cu momentele ei dramatice care prezintă experienÅ£a lui Xavier ca Erasmus în Barcelona.
Parizianul Xavier locuieÅŸte în Barcelona într-un apartament cu încă 6 persoane, pe care înainte de a ajunge în oraÅŸ nu le cunoÅŸtea, ÅŸi care îi devin foarte buni prieteni, pe parcurs fiind prezentate foarte realist mixul de culturi ÅŸi de personalităţi.




16. Roman Holiday - Roma

Tanara si seducatoarea printesa Ann se afla intr-un tur puternic mediatizat al Europei, dar odata ajunsa in Roma, obosita si sufocata de programul strict si aglomerat ea se razvrateste si planuieste o escapada in "Orasul Etern" pe care il vede intr-un alt fel .....






17. My life in ruins - Grecia


Descurajata de lipsa de repere stabile in viata ei, o femeie de origine greco-americana pe nume Georgia practica profesia de ghid turistic si isi asuma complicata misiune de a insoti de-a lungul si de-a latul Greciei un grup pestrit de turisti americani, australieni si greci, care mai degraba ar cumpara un tricou decat sa invete cate ceva despre istoria si geografia acestei regiuni, incercand sa ii determine pe acestia sa aprecieze frumusetile idilice ale tarii ei natale.






18. Le grand voyage - Mecca (Arabia S.)

Dupa cateva saptamani de la bacalaureat, Reda, un licean care traieste in Provence, e nevoit sa mearga cu tatal sau, in masina, in pelerinaj la Mecca. O calatorie initiatica, care-i va apropia mai mult ca orice altceva pana acum.







19. Transsiberian

Actiunea thriller-ului "Transsiberian" se focalizeaza pe un cuplu de americani - Roy si Jessie Nesser - ce calatoresc cu faimosul tren din China spre Rusia in dorinta de a-si revitaliza relatia. Pe drum, ei descopera ca zilele de glorie ale luxosului Transsiberian au apus si au lasat locul unui sir de banale vagoane de otel, intesate cu pasageri taciturni, care au reputatia de traficanti de droguri. In aceste conditii, Roy si Jessie se bucura atunci cand ii intalnesc in tren pe Carlos Jimenez si Abby Brunell, care pretind a cutreiera lumea pentru a preda lectii de limbi straine si pentru a vinde suveniruri de tipul papusilor Matrioska. Necazurile incep insa atunci cand cei patru decid sa coboare din tren la un stop, iar Roy se pierde de grup ......
Este un film despre precautie, tineret, si problemele cu care te poti confruntra in timpul calatoriei!



20. Lisbon Story - Lisabona

Lisbon Story este o oda adusa celui mai nostalgic oras din Europa, Lisabona. Personajul principal vine la Lisabona pentru a-si ajuta un prieten sa finalizeze un film. Rolul sau e sa inregistreze sunetele de ambianta ale orasului. Muzica celor de la Madredeus, stradutele inguste, casele decrepite, barurile de fado intregesc imaginea unui oras vechi, dar mai viu ca oricand.









Sa nu uitam nici de seriale

Clona - prezinta viata celor din Maroc in asociere cu cea a celor din Brazilia (serialul acesta m-a facut sa visez mult la orasul Fes, care peste ani am reusit sa il vad )

Sex and the City- Fata stralucitoare a New York-ului si ultimele doua episoade din sezonul 6 sunt dedicate Parisului cu nunate vintage. Deasemenea ultimul film 'Sex and the city 2' a fost filmat in Maroc.

Mary&Kate - serialul e pentru adolescenti insa episoadele au fost filmate in diverse orase din lume!



La final va reamintesc ca puteti sa va inscrieti la concurs : aici!
Thanks for visiting,




Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu