Budapesta in imagini (Capitolul 3)

V-am aratat Parlamentul, bisericile, toate locurile de unde am admirat orasul si podurile. Azi continui cu alte obiective turistice pe care le-am vazut, locuri incarcate cu istorie, si voi termina cu cateva poze cu lucuri simple, suprinzatoare, cele pentru care a meritat sa ma opresc sa scot aparatul si sa fac o poza.
Incep cu Opera pentru ca am trecut pe langa ea zilnic si desi nu am intrat ( pretul era cam piperat si e in stil renascentist exact ce am vazut eu din plin in Florenta ) mi-a placut mult. Stiam dininate sa plec ca e una din cele mai frumoase Opere din lume. E o cladire mare, impunatoare, decorata cu multe statui, si la orice ora din zi am trecut pe acolo se faceau repetitii. Si chiar daca de data asta nu am intrat imi doresc mult sa ma duc la Opera pentru un spectacol, nu doar sa o vizitez.

-Intrarea in Opera-





Am trecut si pe langa Sinagoga, dar nu am intrat ca era o coada interminabila,
tocmai ce venisera 2 autocare, era cald si am zis ca pierd prea mult timp dintr-o zi asa frumoasa daca astept dupa cele 200 de pers. asa ca am luat la pas Budapesta cu promisiunea ca ramane si ea pe data viitoare.


-Sinagoga-




Am facut multe plimbari prin parcuri si in parcul Municipal am gasit castelul Vajdahunyad, foarte dragut, chiar langa muzeul de agricultura. Acolo am gasit un loc din care nu as mai fi plecat, un loc care se asemeana perfect cu idealul meu de cladire istorica. Cu umbra, cu vegetatie, un domn (statuie) pe o banca in asteptarea tuturor doamnelor dornice de fotografii, cladirea frumos dantelata, mi-ar placea sa am o casa/castel asa.


-Castelul Vajdahunyad-





-Capela-


-Locul meu preferat-



Ca veni vorba de muzee, am mers pe principiul ca e vacanta de 1 Mai si trebuie sa petrecem multe ore in parc si spatii verzi, multe ore de relaxare, si pe ideea ca de data asta sa nu ma inchid pentru jumatate de zi in vre-un muzeu, castel, pesera etc ca doar Budapesta e la 7 ore (mers cu autocarul) de noi si am timp iarna sau pe o vreme nefavorabila sa fac asta. Aproape m-am tinut de cuvant, au fost multe tentatii fiindca Budapesta are foarte multe muzee, pe unele cum ar fi muzeul de arta contemporana care azi este in Palatul regal l-am vazut deja si mi-ar fi placut sa vad si altele. La muzeul de Martipan nu m-am putut abtine si am intrat, fiindca stiam ca nu dureaza mult, maxim 15 minute si a fost 400 huf (1.5 eu).
Am vazut multe torturi, pe printesa Sisi realizata la sacara reala, cu inaltimea si greutatea ei, podul cu lanturi si multe biserici toate din martipan. Tare dragut. Noroc ca nu imi place martipanul, deci nu au fost in pericol ...... :)




-Muzeul de martipan-



















Apoi mi-a placut centrul, care e plin cu cladiri frumoase, una si una, as putea sa fac un post doar cu cladiri, dar si-ar pierde farmecul, mai bine mergeti si le vedeti cu ochii vostrii. Ne-am plimbat o groaza, nu am ratat Vaci ut si toate stradutele din jur, foarte animate la orice ora din zi.

-o strada cu multe cladiri frumoase-



-poarta Palatului Regal-







-Muzeul de agricultura-





Inchei cu cateva lucruri simple ce mi-au placut ........


-Un pusti-



-Moulin Rouge-







-Asa se pun afisele intr-o tara civilizata, nu ca la noi pe toti stalpii ... etc-




-O vitrina-



-Un artist-



Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

3 comentarii:

  1. Imi place Budapesta, e orasul de care m-am indragostit prima oara. Ai un blog interesant. Iti doresc succes in ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Comentariul tau m-a facut mai increzatoare si m-a facut sa zambesc. Multumesc Ecaterina

    RăspundețiȘtergere
  3. oho, cred si eu ca ti-a placut castelul Vajdahunyad. Il trec pe lista, desi habar n-am unde este ! Ti-am spus ca e utila seria asta a ta de articole ! :)

    RăspundețiȘtergere