Budapesta - un oras in miscare ....

Ultimul post despre Budapesta este tip 'Bonus' cu mijloace de transport fiindca asta mi-a atras atentia din prima zi in care am ajuns. Si da in Budapesta e greu fara un mijloc de transport. Noi ne-am facut abonament pentru o saptamana (nu era decat pe 1 zi, 3 zile sau 1 saptamana) si ne-a ajutat foarte mult. Cred ca nu vedeam nici un sfert din cat am vazut fara acest card. Zilnic schimbam minim 10 mijloace de transport in comun si credeti-ma pare mult dar cand ajungeti acolo veti vedea ca este foarte putin.
A si nu incercati sa mergeti fara bilet fiindca la intrarea in statiile Metro sunt 2 controlori si nu te lasa sa intri fara abonament iar daca ai bilet ti-l comopsteaza ei. Si la autobuze deschid doar usa din fata si trebuie sa arati soferului cardul sau daca ai bilet nu porneste pana nu vede ca toti si-au compostat biletele. Nu e asa la toate, dar la multe. E cam greu sa trisezi!



-Autobuz-





-Funicular-




-Metro-






-Masinuta electrica-






-Tramvai-





-Un tanar pe bicicleta-




Sau pe o roata ...





Sightseeing pt toti turistii






sau plimbare linistita prin centru



















caleasca cu cai











sau autobuzul amfibie care merge pe uscat ....









Si pe apa!!!




Multe vapoare si vaporase











si o barca cu motor





-Go Marry go-












Parcare de `bite-masini`




















Sunt si pe marimea copiilor





Si pentru cei mari
















Trenulet














Pasii mari ..... se fac cu arcuri



Si am vazut mult mai multe dar nu am apucat sa le fac fotografii.
In chenarul din drepata gasiti `Cuprinsul blogului` cu toate postarile de pana acum. Daca va placut acest post lasati-mi un comentariu sa stiu :)

3 comentarii:

  1. Anonim1:59 a.m.

    da, mi-a placut acest post. defapt pana acum am citit tot ce ai scris despre budapesta. ar trebui sa merg acolo peste o saptamana si sunt in perioada de research. ce mi-a placut cel mai mult la felul cum ai descris budapesta ?? cred ca stilul fluid, usor de urmarit in care ai scris. de multe ori nu prea ai chef sa citesti descrieri lungi pentru ca te obosesc, dar in felul tau de a-l descrie era suficient sa citesc prima propozitie pt a ma agata cuvant cu cuvant pana la finalul frazei. :) continua

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim multumesc pentru cuvintele frumoase! Momentan scriu despre Londra, sper sa va placa si noile articole!
    ps: Budapesta e un oras deosebit, sunt convinsa ca o sa va placa

    RăspundețiȘtergere
  3. daaaa, mi-au placut!!! Mai toate ! Sper sa gasesc si eu toate mijloacele astea de deplasare, ma refer la cele mai neconventionale, fiindca vreau sa merg si eu :
    cu caleasca, cu bicicletele acoperite, cu calusei ...
    poate voi avea noroc, ca habar n=am unde le-ai gasit pe toate !

    RăspundețiȘtergere