12. Download gratuit ghid cu SUA. San Francisco


California e unul din putinele state pe care mi-ar placea sa le vad in SUA. Si San Francisco la fel. SUA nu ma prea atrage, nu prea stiu de ce. Sau poate ca stiu. Nu prea imi place stilul modern al oraselor, adica stilul american, prea geometric, prea gri, mult prea neoriginal. Iubesc mai mult orasele vechi, incarcate cu istorie, cladiri si biserici lucrate, decat un dreptunghi translucid pana in cer.

Si ma enerveaza si ca tot mai multi ii copiaza ca fiind ceva wow. Ma uit si in Cluj, pe bulevardul principal, adica strada Eroilor. Nu stiu ce legatura au cladirile vechi, istorice, cu noul look al bulevardului pe care se afla, cu banci solide, gri, chioscuri la fel, arbori cu coroana transparenta ici colo, poate oi fi eu un urbanist de moda veche, dar daca vreti sa copiati stilul american, macar un pic de inteligenta si simt estetic sa lasati centrul istoric cu stilul caracteristic, si faceti un cartier nou, in stil modern, nu le amestecati.


Ca tot suntem la capitolul acesta, nu imi place stilul modern fiindca e prea plictisitor. Totul sobru, fara detalii interesante, vorba aia e epoca lenesilor. Vedeti, cati dintre voi nu ati ales ca vacanta Roma, Venetia, Praga, Sibiu, etc? Tocmai pentru acele biserici frumoase, acele cladiri dantelate, acea atmosfera din timpuri demult apuse. Astazi ma uit in jur, si vad ca acest stil modern nu are originalitate. Peste 30 de ani, ca veti fi in Romania, Viena, Olanda, etc, peste tot va fi acelasi stil, adio istorie. Pacat!


 


DOWNLOAD GHID SAN FRANCISCO format PDF ---> CLICK AICI -----------------------------------------------------------------

DOWNLODEAZA MAI MULTE ---> GHIDURI TURISTICE 

 

Thanks for visiting,

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

2 comentarii:

  1. Ai dreptate cu observatiile legate de stilul arhitectonic. Din pacate, costurile mici de constructie impun tot mai multe cladiri moderne.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si costurile si mentalitatea. Acum nu mai conteaza daca arata bine, daca e frumos, important e sa fie practic si ieftin. Nici macar nu mai conteaza daca ce construim se potriveste cu peisajul. Sau poate oi avea eu un ochi prea critic :)

    RăspundețiȘtergere