21.Download gratuit ghid turistic cu NORVEGIA

Fiorduri, frig, cascade, peisaje spectaculoase intr-un cuvand Norvegia!

Pentru a downloda ghidul turistic cu Norvegia apasa pe http://dl.free.fr/getfile.pl?file=/2fzlxdCs (Partea 1) si pe http://dl.free.fr/getfile.pl?file=/u1XvvmbR (Partea 2) dati click pe Telecharger ce ficier

Fiindca  cineva mi-a trimis un e-mail rugandu-ma sa scriu cateva obiective turistice pe romaneste fiindca nu toata lumea stie engleza la asa nivel m-am hotarat sa o fac.


Cateva obiective turistice din Norvegia sau o lectie de cultura generala :)

• Cand vizitati capitala (Oslo), nu ratati colectia excelenta de muzee Muzeul Thor Heyerdahl Kontiki, Muzeul Munch si Muzeul Barcii Vikinge.

Muzeul Barcii Vikinge
by Itspaulkelly


• Tot in Oslo, vizitati Palatul Regal (Konegelige Slott), deschis vizitatorilor de la inceputul lunii iunie pana la jumatatea lunii august. La o distanta scurta de centrul orasului se afla si castelul Akershus, unde puteti explora trecutul militar al orasului.



by    Jorn_pettersen

• Deasupra orasului, centrul de schi Holmenkollen este o atractie majora tot timpul anului, cu un muzeu de schi si un simulator care va ofera o experienta virtuala a unei sarituri cu schiurile.



• Plimbati-va printre magaziile de lemn din Bruggen, centrul istoric al orasului Bergen si un loc aflat pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Mergeti cu telecabina sau funicularul pana pe varful muntilor ce inconjoara fostul port hanseatic Bergen. Explorati piata de peste din apropiere sau faceti o excursie pana la Troldhaugen, fosta resedinta a compozitorului Edvard Grieg.

Bergen

by Aha42

• Descoperiti fostele zile de gloriei a orasului Trondheim, de pe vremea cand era capitala Norvegiei, in catedrala Nidaros si vizitati Muzeul Ringve, ce detine o colectie de instrumente muzicale istorice.

Catedrala San Nidaros

by Estoril_psycho


• Nu ratati una dintre cele 28 de biserici medievale din scanduri, imprastiate in regiunea de sud a tarii. Cea mai veche este biserica Urnes, datand din 1130.

Biserica Urnes

by Leo-Seta


• Daca va intereseaza delectarea literara, Skien este locul in care s-a nascut Ibsen, casa in care a copilarit oferindu-va o incursiune in viata sa si o expozitie multimedia.

Orasul Skien

by guldfisken

Roros este un oras montan mic dar pitoresc, aflat langa granita cu Suedia si care din secolul XVII pana in anii 1980 a fost o asezare miniera. Descoperiti centrul istoric, vechea biserica de lemn si Muzeul Mineritului.

by Jean-Baptiste Bellet


• Observati Saltstraumen, cel mai puternic maelstrom (valtoare de ape). Exista un centru de vizitare multimedia dedicat acestui fenomen. Saltstraumen este un curent puternic, aflat la aproximativ 30km de orasul Bodo.

by Eirikref


• Admirati cascada Voringfossen, cea mai cunoscuta din Norvegia, situata aproape de drumul principal dintre Oslo si Bergen. Alta cascada, Mardalsfossen, are cea mai inalta cadere de apa din nordul Europei, de aproape 300m.

cascada Voringfossen



Admirati soarele de la miezul noptii in regiunea Arctica, la Cap Nord si bucurativa de comfortul vasului de croaziere Coastal Express, care ancoreaza in mai multe porturi in voiajul spre nord.



• In orasul Tromso puteti vizita cea mai nordica berarie, universitate si catedrala, la doua ore cu avionul din Oslo.

Catedrala



• Urcati pe ghetarul Jostedalsbreen, cel mai mare din Europa si care este elementul central al unui mare parc national.
by gibilee


• Admirati traditii, folclor, muzica, dans si mancaruri traditionale norvegiene, la evenimentele ce au loc la muzeul in aer liber Norske Folkemuseum, de pe insula Bygdoy de langa Oslo.



• Invatati mai multe despre cultura laponilor semi-nomazi din nordul Laponiei, la muzeul Sami Musea din Varangerbotn.
by Tartanna


Sper sa va fie de folos informatiile ( sursa ), iar pentru o vacanta reusita cititi ghidurile care sunt mult mai complexe si cuprind mult mai multe informatii. 
Vacanta placuta si nu uitati sa votati ghidul dorit in dreapta sus~!

In chenarul din dreapta gasiti 'Cuprinsul blogului' cu toate postarile de pana acum, inclusiv alte ghiduri turistice. Thanks for visiting!

2 comentarii:

  1. nice...:) ma pregatesc de Norvegia, poti sa mai pui ghidurile odata? ca sunt " fisiere inexistente"...
    multam!

    RăspundețiȘtergere