Ait Benhaddou -' Un imens castel de nisip' (Turist in Maroc 3)

Intr-una din zilele petrecute in Ouarzazate m-am trezit cu gandul la altceva. Imi doream sa vad desertul, sa vad camile, un sat berber si o oaza cu palmieri si apa cristalina.
La 9 dimineata deja colindam strazile in cautarea agentiilor de turism care sa-mi vanda un astfel de pachet si care sa se incadreze in bugetul nostru de 50 euro.
Dupa 2 ore de cautat am ramas trista si dezamagita ca am ajuns la o aruncatura de bat de desert dar nu o sa-l vad, nu voi vedea nici camile, nici oaze fiindca un astfel de pachet costa 100 euro pentru 2 zile cu caravana. Dar ca sa facem totusi ceva am luat un alt pachet: Ait Benhaddou + Studiorile Atlas + un tur prin imprejurimile orasului Ouarzazate toate pentru 10 euro/pers (negociat de la 13 ).

Excursia am inceput-o totusi mai vesela decat atunci cand am platit si mai curioasa de ceea ce voi vedea. Nu stiam nimic despre ce vom vizita insa eram dotati cu un Jeep si 2 ghizi care sa ne plimbe si sa ne povesteasca. Prima oprire am facut-o la studiourile Atlas unde din pacate era inchis publicul datorita filmarilor.In concluzie un obiectiv ratat.
Dupa inca 20 de minute de mers prin sate, am ajuns la Kasbah Ait Benhaddou, o cladire mare de lut, care in razele soarelui arata ca un imens castel de nisip cu turnulete specifice. Visul meu din copilarie era implinit!!!
Pentru al vizita nu se plateste practic nimic, e liber si deschis vizitatorilor. In urma cu sute de ani era cea  mai importanta asezare fortificata de-a lungul vechiului drum de caravane dintre Sahara si Marrakesh, pe care erau transportati scalvi, aur, fildes si sare.
 


Din departare 



Kasbah Ait Benhaddou 






Astazi au mai ramas doar cateva familii care vor fi incantate sa iti povesteasca si sa-ti arate exact locul in care s-a filmat Gladiatorul, te vor purta si in camerele in care s-a filmat, te vor inivita in umila lor casuta pretinzand ca locuiesc acolo si e aranjata precum casele berbere. Adevarul e ca nu mai locuieste nimeni acolo, vin doar in perioada turistica cum eram noi de Revelion :)






Casa berberilor



Vedere de sus









Camile



Ziceti si voi, nu seamana cu un castel de nisip???




Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 comentarii:

  1. Foarte interesant. ma faci sa-mi doresc sa merg si eu sa vizitez aceasta tara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce superb! Ce atmosfera, ce culori, ce cladiri de poveste! Vreau si eu acolo :(

    RăspundețiȘtergere
  3. draga mea , iti multumesc pt tot ce postezi tu , sper sa-mi foloseasca ptca pe 30 sept voi vizita marocul 11 zile ....bucurii si impliniri Iris

    RăspundețiȘtergere
  4. Iris iti doresc calatorie de neuitat!
    sa revii cu impresii! le astept

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim4:30 p.m.

    Multumesc pt frumoasele postari. Voi vizita Marocul,la sfarsitul lui Ianuarie. Din Dades,trebuie sa ma intorc pt a vizita Todra? Cam ce distanta din defileul Dades,e de vizitat? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere