Ouarzazate : Obiective turistice la Poarta desertului (Turist in Maroc 2)

Despre pirma zi va-m povestit aici.

A doua zi am inceput-o din nou in piata centrala, pe strazi, prin restaurante si cafenele, am povestit cu locuitorii care sunt foarte preitenosi si cu bun simt. O adevarata placere si relaxare orasul acesta. Sincer si acum dupa 3 ani consider ca e cel mai relaxant loc in care am fost, si e printre cele in care m-am simtit cel mai bine. Nu ma refer din punct de vedere turistic ci strict la oras si la atmosfera lui. Ah si stiti ce imi place si de ce imi aduc aminte prima data cand ma gandesc la Ouarzazate ... e soarele. Acolo soarele straluceste altfel. Fiind la marginea deserului e un soare puternic inca de dimineata, nu arde ( ma refer cand am fost eu in decembrie ) dar razele lui pun totul in alta lumina, mai calda, mai blanda, o lumina ce ar linstii si cei mai stresati oameni de pe pamant. De aceea il iubesc pur si simplu!
Era sa uit, stiti ce semnifica cuvantul 'Ouarzazate'???? 'Fara sunet'! Stia ceva cel care i-a dat numele.

Dar pe langa orele de relaxare orasul acesta iti ofera si altceva. Are cateva obiective turistice pe care le puteti vedea intr-o dupa masa. Bine, cred ca sunt multe locuri pe care le-am ratat fiind total dezinformati dar sunt 2 peste care am dat, din greseala.
Unul e un kasabh care e in oras la mica distanta de piata centrala. Plimbandu-ne am vazut in departare o piata cu suveniruri si apoi constructiile din lut .... in fata careia stateau copii. Unde sunt multi copii care asteapta fiti sigur ca e ceva de vazut si asteapta turistii ca sa le faca pe ghizii sau pur si simplu pentru un banut ( de la turistii care vor trece pe acolo :) ).
Prima data ne-am dus la suveniruri si de acolo direct la Taourirt Kasbah atractia number 1 al orasului( cladirea este inscrisa in patrimoniul Unesco si reprezinta un fel de fortareata islamica, folosita ca resedinta de catre conducatorul unei regiuni  ). Nu e un Must See, dar daca tot te afli prin zona, il poti considera interesant de vazut.





La iesire am dat nas in nas cu o parte din studiourile Atlas, sub forma de muzeu. E dragut sa vezi obiecte ce sa-u folosit in filme cu nume sonore, sa vezi camere amenajate ( gen tribunal, inchisoare etc ) si sa te poti plimba prin ele stiind ca acolo candva a fost Mel Gibson sau alti actori renumiti. Adevaratul Hollywood al Marocului (Studiourile Atlas ) se afla undeva in afara orasului, la 10-15 km si se pot vizita contra cost.
Printre filmele renumite care au fost filmate acolo se numara Gladiatorul, Mumia, Babel, Cleopatra etcccc





Ce mai puteti face in Querezezet?

  • Plimbari prin oras
  • Cumparaturi in bazar, specifice locului: pietre si fosile gasite in Muntii Atlas, ulei parfumat, ceramica berbera, covoare si cuverturi Ouguita pe galben si albastru, apa de trandafiri ( puternic calmant pentru fata si ochi )
  • puteti lua parte la un show life in piata mare cu muzica si dans autohton (berber)
  • Ouarzazate este numit si orasul trandafirilor de aceea in luna mai este Festivalul florilor cu concerte in aer liber, concursuri si targuri de artizanat.
  • Iar la final nu uitati de curmale. Toata productia de curmale provine din sud asa ca desi veti avea cateva kg in plus la bagaj, merita sa le luati de acolo ( sunt mai ieftine decat in alta parte, preturi intre 1-10 eu/kg, depinde de calitate ).




    Ouarzazate e granita spre desert, asa ca ar fi pacat sa nu vedeti desertul daca tot ati ajuns acolo. Iar un ultim sfat: nu plecati la drum fara sa vedeti prognoza meteo. Eu cand am fost in decembrie erau 30 grade ziua si -5 noaptea. In unii ani ploua si e frig, in altii e exagerat de cald ( in aceeasi perioada ).


    Thanks for visiting,

    Am locuit 1 an in Maroc, toate articolele le gasiti aici --> MAROC

    Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

     Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

    2 comentarii:

    1. Anonim7:03 p.m.

      Mi se pare scump 100 de euro ca sa stai 2 zile in desert sa mananci mancare cu nisip si sa dormi in cort.

      RăspundețiȘtergere
    2. mda, nu e ieftin, dar pe cont propriu nu se poate! :)))

      RăspundețiȘtergere