20 de Filme care sa va inspire calatoriile din 2011 (partea 1)

De cele mai multe ori calatoriile noastre au la baza un film pe care l-am vazut si ne-a stranit dorinta de a ajunge si noi acolo, o carte pe care am citit-o si ne-a teleportat intr-o anumita regiune, sau serialele pe care le-am iubit datorita personajelor dar mai ales datorita vietii pe care o duc intr-un anumit oras.

Aici sunt cateva filme numai bune de vazut intr-o dumineca dupa-masa cand iti fuge gandul la calatorii ...


1.Amelie - Paris

Film francez din 2001, o comedie romantica care prezintă o viziune idealizată a vieții contemporane pariziene, mai exact din Montmartre, unde Amelie este chelnerita. Parisul are o nota nostalgica in acest film ... care mie mi-a placut foarte mult.

Apropo filmul e unul de top cu 5 nominalizari la Oscar.


2.The Motorcycle Diaries - America de Sud

Adaptarea unui jurnal tinut de Ernesto Che Guevara (Gabriel Garcia Bernal) pe cand avea 23 de ani.  Filmul incepe intr-o nota amuzanta, gen comedie, insa pe parcursul calatoriei cei doi incep sa se schimbe, sa se maturizeze datorita celor vazute si experimentate.  America de Sud e frumos prezentata, cu bune si rele. Un film ce merita vazut!



3. Mamma Mia! — Grecia

De ce mi-a placut Mamma Mia???
Fiindca pe parcursul a 24 de ore magice, se înfiripă noi idile, vechi relaÅ£ii se refac, totul într-un decor de vis: bucati din Grecia prezentate in panorame mirifice si spectaculoase, presarate cu hituri ale trupei ABBA ca "Dancing Queen", "S.O.S.", "Money, Money, Money" sau "Take a Chance on Me".
 
 
 
4.Eat Pray Love — Italia si Indonesia

Ok, filmul nu e preferatul meu, ii lipseste pasiunea, ii lipsesc multe, insa filmul acesta te inspira la calatorie. Mi-a amintit de Roma, capitala Italiei pe care am vazut-o de curand si am retrait din nou cateva momente frumoase petrecute acolo, si deasemenea a am revazut Bali ( despre care stiam deja ca e un loc splendid) si mi-a intarit dorinta de a ajunge acolo!


5. Outsourced - India

După ce întregul departament de call-center pe care îl conduce este mutat în India, Todd Anderson trebuie să meargă acolo să-i instruiască pe noii angajaţi cum să vorbească la telefon cu accent american. Daca filmul acesta nu te face sa-ti iei un bilet de avion spre India .... accept orice reclamatie :)



6.Into the wild - Alaska
 


Thanks for visiting and don't forget ...

Crescut intr-o suburbie bogata din Washington DC, Christopher McCandless decide la 24 de ani sa intrerupa legaturile cu familia, sa renunte la conturile bancare si sa plece in salbaticie. Ajuns in Alaska, Christopher renunta la masina, isi arde si ultimii bani si decide sa se decurce singur in tinturile pustii.  Nu e cu final fericit, insa e o lectie de viata numai buna pentru calatorii ce pot ajunge candva in situatii asemanatoare.




7.The God must be crazy - Africa

Totul incepe cu o sticla de Coca-cola pe care un pilot o arunca din avion, iar  Xi, un membru al tribului Sho din desertul Kalahari o gaseste. Sticla pentru ei e un obiect nou, unii o gasesc SF, altii un semn de la Dumnezeu etc. Insa cand sticla incepe sa aduca controverse in trib, Xi decide sa mearga la capatul lumii si sa o distruga. Filmul e o comedite foarte frumoasa. Sunt 2 sau 3 parti si va recomand sa le vedeti toate.



8. Under the Tuscan sun - Italia, regiunea Toscana

Frances Mayes este o scriitoare de 35 de ani, din San Francisco, care are o viata perfecta, pana in momentul cand sotul ei doreste sa divorteze. Urmeaza o perioada grea in viata scriitoarei si nereusind sa depaseasca momentul divortului, cade in depresie.
Prietena ei cea mai buna, Patti, vazand ca Frances, pe zi ce trece, se simte tot mai rau, o convinge sa se mute in Toscana. Aici isi cumpara vila Bramasole, care inseamna mangaiere de soare, si incepe o noua viata. Curand se va simti bine printre italieni si chiar se gandeste sa-si intemeieze o familie. Acest lucru se intampla in momentul in care apare Marcelo, un negustor de antichitati din Portobello, de care Frances se indragosteste nebuneste.


9.The beach - Insula Phi Phi, Thailanda

Richard este un tanar american care se afla in vacanta in Asia cu cativa prieteni din Europa. In Bangkok face cunostinta cu un scotian nebun care isi spune Daffy Duck. Inainte ca Daffy sa se omoare, ii da lui Richard o mapa a unui loc din Tailanda care, sustine el, este un adevarat paradis pe pamant. Neavand altceva mai bun de facut, Richard si prietenii sai incearca sa gaseasca locul de pe harta, pe care, dupa o calatorie periculoasa, il gasesc. Aici descopera ca nu sunt singurii oameni de pe insula; un grup numeros de persoane veniti din toate colturile lumii deja traiesc in apropierea tarmului, iar cativa bastinasi care planteaza marijuana pe colinele din imprejurimi nu apreciaza prezenta intrusilor.


10. Vicky Christina Barcelona
Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson) sunt prietene bune, dar au păreri complet diferite despre dragoste. Vicky este sensibilă şi logodită cu un tânăr respectabil.. Cristina este dezinhibata atât sexual cât şi emoţional, în permanenţă căutare de pasiuni ce o vor face să plutească. Actiunea se petrece in Barcelona, oras careia i se da o noua fata, romantica de data aceasta. Numai bun de vazut daca va-ti planuit Spania pentru anul acesta!







Sapatamana viitoare va astept cu partea a-II-a. Alte filme, noi destinatii :)


-Voi visati sa ajungeti intr-o tara/regiune datorita unui film vizionat? -





Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu