Barcelona : Casa Milla , preferata mea(1)

Casa Milla a fost primul proiect semnat Gaudi pe care l-am vazut! Aflat in centrul orasului, pe Passaig de Garcia, bulevardul principal al orasului, aceasta casa o vezi de la distanta. E amplasata pe un colt, transformata de Gaudi intr-o casa cu valuri. Fatada e ondulata, iar balcoanele sunt cu modele Art Nuveau din fier forjat. Insa cel mai tare te loveste piatra galbena din care a fost construita casa. Barcelonezii au numit-o La Pedrera (casa de piatra). Sincer si mie mi s-a parut ca e ca o stanca imensa, sculptata!
Foarte putin apreciata de catre proprietari si calificata drept „oribila”, Casa Millà este astazi unul dintre cele mai vizitate monumente din Barcelona.
Intrarea a costat 12 euro, insa a meritat banii! Unii spun ca nu e cine stie ce, ca e suficient sa o vezi din exterior! Parerea mea e ca merita o vizita si o analiza mai ampla! Dintre toate operele lui Gaudi pe care le-am vazut, aceasta e preferata mea!


1. Datorita fatadei care pe mine m-a impresionat.
Stil, compozitie, asta mi se pare intradevar o cladire in stil modern (nu blocuri de sticla ca la noi)




2. Datorita apartamentului amenajat de Gaudi, cu obiecte vechi, genul artizanat, exact asa cum imi plac mie. 

Pentru unii poate fi plictisitor sau aiurea fiindca fatada e in contrast cu interiorul, dar eu zic ca tocmai asta ii da farmec, Vei gasi exact ceea ce nu te-ai asteptat! In plus forma aprtamentului, fiind pe colt camerele, bucataria totul are o forma neregulata, cu mobiler special creat, masiv si valoros! E drept ca pentru un om mai putin pasionat de asa ceva ..... apartamentul e unul banal, de muzeu!










3. Datorita acoperisului care oricat l-ai vedea de jos, de pe trotuar cand esti acolo la inaltime in fata unor creaturi  extraterestre ce in ochii lui Gaudi vor a fi hornuri, vei simti ca esti intr-un loc special! Si cu toate ca suntem obisnuiti cu acoperisul  drept cu terasa sau cel pentru orasele cu zapada, inclinat, Casa Milla  e speciala, are acoperisul ondulat, cu scari ce urca si coboara, alei si curbe, forme geometrice ce din nou te uimesc!





Deci sa recapitulam,
fatada ondulata, apartement vechi, acoperis cu forme abstracte, 
                                                           Wellcome to Gaudi's World!

                              


 Citeste aici mai multe articole despre--> Spania - BARCELONA
Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Un comentariu:

  1. Barcelona e superba ! Acolo as dori sa locuiesc pana la sfarsitul vietii ! Gaudi a fost un GENIU !!!

    RăspundețiȘtergere