Coasta de azur - gradini de vizitat toamna

Acesta a fost un comentariu primit de Nickro la Tema saptamanii trecute. Mi s-a parut prea lung si bine documentat de aceea i-am cerut permisiunea de a-l posta ca un articol separat!

Deaorece ma documentez pentru această zonă, eu propun Coasta de Azur, pt. toamnă, având în vedere câteva certe avantaje: preţuri mai mici la cazare, temperaturile mai moderate şi numărul mai redus de turişti. Am în vedere o călatorie cu avionul, cu un low cost, gen Blue Air (poate mai prindeţi oferte de 15-20 Euro/segment), aterizarea şi cazarea fiind la Nisa. Si fiindcă şi toamna grădinile pot fi frumoase, prin combinaţiile lor de culori, recomand trei gradini de pe Coasta de Azur, la care se poate ajunge relativ uşor, la preţuri foarte mici, cu mijloace de transport în comun, cu plecare din Nisa (pe Coasta de azur preţul unui bilet de autobuz este de doar 1 Euro, fie că mergeţi doar în oras, fie că mergeţi la Monaco, Cannes sau Antibes).


Coasta de azur - Top trei gradini de vizitat toamna


1. Villa Ephrussi Rostchild
Situată la numai 10 km de Nisa, în zona cea mai îngustă a peninsulei (şi localităţii) Saint Jean Cap Ferrat vila este opera baronesei Charlotte Beatrice de Rothschild (1864-1934), provenită din celebra familie de bancheri cu acelaşi nume. Vila este una dintre cele mai elegante palate Renaissance, de pe Cote d'Azur, amestec de eleganţă şi rafinament din Perioada Belle Epoque (construcţia sa a fost terminata în 1912). In afara vilei propriu-zise (numită şi Villa Ile-de-France), ce a fost lăsată moştenire staului francez de către baroneasă, farmecul aparate al acestui loc este dat de cele nouă tipuri de grădini ( à la française, spaniolă, japoneză, provensală, florentină etc.) ce o înconjoară şi care oferă perspective minunate asupra vilei în sine dar şi asupra litoralului din Saint Jean Cap Ferrat.
Cum ajungem: Se ia autobuzul 81 din Nisa (cum am scris mai sus, pentru 1 Euro), care circulă din 30 în 30 de minute. 
Video: http://www.youtube.com/watch?v=BCOYd99Icug
Preţ: 12 Euro/adult, 9 Euro/copil 7-17 ani, gratuit sub 7 ani, audioghid inclus, reducere pt. familii, al doilea copil gratis.
In apropiere se află alt vilă, realizată dupa un model arhiectonic grecesc, Villas Kérylos, şi se pot lua bilete combinate: 17 Euro/adult, 13 Euro/copil 7-17 ani.


Pictures by coolmonfrere 



2.Village d' Eze
Situat la cca 12 km de Nice, Eze este un sat perche, adică cocoţat, pe stâncile ce străjuiesc Mediterana, oferind perspective fabuloase asupra unei mari întinderi de pe Coastă. In Eze sunt magazinase cu suveniruri, o biserica barocă şi (attention!)parfumerii: Galimard şi Fragonard. In vârful său se află o grădina exotica în care predomină cactuşii, printre statuile lui Jean-Philippe Richard, în chip de zeite cu parul fluturand în vânt. Se poate coborî pe cărarea lui Nietzche, spre malul mării, pe unde se zice că trecea filozoful când a scris "Ăşa grăit-a Zarathustra".

Vizita virtuală: http://www.eze-riviera.com/Ezevirtuel/eze.htm
Cum ajungem: cu autobuzule 81 sau 112 din Nisa, ce circulă cu o frecvenţă din 30 în 30 minute. Se poate ajunge şi cu trenul în satul de lănga mare, Eze Bord de Mer, dar urmează un urcuş destul de obositor,aşa ca pt. turiştii mai comozi e recomandabilă varianta cu autobuzul.
Preţ intrare grădina exotica: 5 Euro/adult, 2,5 Euro copii peste 11 ani, gratuit sub 11 ani.


Pictures by txberrys


3. Menton
Este un orăşel aflat la graniţa cu Italia, la cca 30 km de Nisa. I se mai spune Perla Franţei, Oraşul (şi Festivalul) Lămâiilor dar şi Paradisul Grădinilor. Pe lânga obiective istorice şi culturale (muzeul Jean Cocteau, palatul şi grădinile Carnolais), Menton este renumit şi pentru grădinile sale, beneficiind, de un climat dulce, ce aproape că ignoră iarna. Cele mai renumite sunt Serre de la Madonne, villa Maria Serena, Val Rahmeh, Fontana Rosa (înfiinţată de scriitorul spaniol Vicente Blasco Ibanez), Les Colombieres. Fiecare are ceva special şi poate nu ar fi o idee rea să staţi 1-2 zile şi în Menton, mai ales că, la o aruncătura de băţ, peste graniţă, la numai 2km de Menton , se află un alt deliciu pentru amatorii de grădini: Giardini Botanici Hanbury.
Cum ajungem: cu autobuzul 100 din Nisa sau cu trenul (aici ar fi de preferat trenul din Nisa pt. ca ajunge mai repede).
Video: http://www.youtube.com/watch?v=AUeE13oNdak



Mutimim Nickro pentru informatii 


Te invit atat pe tine cat si pe cititori sa participe la
Thanks for visiting,



Daca v-a placut acest articol dati Like si Share pe pagina de Facebook : Click Here!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

21 de comentarii:

  1. Sunt foarte frumoase toate trei. Planuiesc sa le vizitez la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce fruuumooosss...vreau si ioooooo....

    RăspundețiȘtergere
  3. yammi! astea da locuri de vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  4. fain... la Menton am poposit si eu vreo jumatate de ora....e superb,luxos

    RăspundețiȘtergere
  5. Alicee, multumesc pt. gazduire si pozele sugestive!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt mare amatoare de Nisa si vegetatie luxurianta, o asemenea excursie ar fi de vis. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu va pot trimite cate un aparat de fotografiat ca sa faceti poze si pentru mine in asa fel ca sa am si eu propriile mele poze?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. superb! eu mi-am propus la anu sa ajung acolo..... Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. foarte frumos! uite in Franta n-am fost niciodata, desi am vazut ca sunt niste castele f frumoase in zona de tara, iar gradinile acestea sunt extraordinar de frumoase...

    RăspundețiȘtergere
  10. o recomandare excelenta! notat

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc tuturor pentru comentarii in Numele lui Nickro, sunt sigura ca s-a bucurat de ele, sa stiti ca si eu visez sa le vad intr-o zi si il invidiez asa un pic ca el merge azi maine acolo, dar in acelasi timp astept impresiile lui de vacanta care cu siguranta ma vor convinge sa pun bani deoparte pentru Coasta de Azur! :))

    RăspundețiȘtergere
  12. Anul asta mi-am consumat combustibilul pentru vacante (mai am doar 3 zile de concediu pe care le tin pentru la iarna), dar pentru viitor este o destinatie de tinut minte. Foarte utile informatiile detaliate despre bilete autobuz, intrari etc. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Natural sa vedem care ajunge primul :))

    Karma Police, noroc ca ai reusit sa spui atat:)

    Marycix am incercat sa le aleg pe cele mai reprezentative

    RăspundețiȘtergere
  14. cat de frumoase sunt..absolut superbe..as sta toata ziua acolo:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Roxy me 2!!!!! Dar sunt norocoasa fiindca am avut ocazia sa vad gradini asemanatoare in Italia :)

    RăspundețiȘtergere
  16. si eu am remarcat comentariul lui ?ei? saptamana trecuta, foarte documentat.
    Chiar il trimisesem prin link cuiva interesat sa viziteze Nisa.
    De luni am sa particip si eu la temele tale de weekend, pana atunci ma mai rasfat cu niste drumuri. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. M-ai facut sa poftesc. Pozele sunt splendide.In final a fost cineva pe acolo? In italia sunt gradini similare insa vegetatia este ceva mai saraca si evident mai putin exotica.

    RăspundețiȘtergere