Doua parcuri si un restaurant chinezesc

 Jurnal live din Maroc:  A treia zi - Vineri (21 octombrie 2011) 
Doua parcuri si un restaurant chinezesc

Azi vrem sa iesim putin cu copilul in parc. Dar adormim si eu si sotul o data cu copilul. Ne trezim pe la 5, destul de tarziu avand in vedere ca la 6 si ceva seara e intuneric. Totusi zicem sa incercam sa mergem, doar toata ziua i-am promis copilului ca il vom duce in parc.
In centu in Casablanca sunt 2 parcuri. Unul e Parc Yasmina ( un fel de parc de distractii pt copii mici) dar e cam comunist saracul, si are cateva masinarii. Printre care si un tren pe care vroiam sa il incerce Kari. Si langa e parcul Arab cu palmieri pana la cer si gard viu din Hibiscus frumos colorat.
Primul hop e acela de a gasi un taxi. Dupa cum va spuneam sa gasesti un taxi in Casablanca e un cosmar!!!
In sfarsit un taxi opreste pt o doamna care e foarte de treaba si ne lasa pe noi sa il luam. Ajugem in parc Yasmina destul de tarziu dupa aglomeratia de dupa-masa. Intrarea costa echivalentul unui ron jumate. Si tot atat pt o tura pe trenulet.
Din pacate Kari nu apreciaza deloc culorile si rapiditatea trenuletului asa ca urla din toate puterile pana cand trebuie sa il rugam pe mecanic sa  opreasca sa il scoatem. Dupa care vine o tura de predica despre rusine, tipete, asa nu se face, ce-i cu tine. Totusi ajugem la concluzia ca ii e foame. Ne oprim putin si in Parcul Arab, dar nu are rabdare, vrea sa mergem sa mancam. Voi reveni pana la plecare intr-o zi aici sa fac mai multe poze. Imi place mult zona asta.




Parcul Arab


Locul indragostitilor:)




Noi ne continuam drumul pe langa judecatorie


Si banca centrala unde un domn il cearta pe sotul meu de ce fac poza. Ca nu e voie. Ma umfla rasul. Dar el e foarte serios. Cand vede ca nu incetez merge la un politist de pe strada si ma pareste. Politistul are acceasi reactie ca si mine. Nu mi-am batut capul prea mult cu el, probabil e om venit de la munte si nu prea stie el ce si cum, sau e nebun. Totusi patania asta m-a facut sa reconsider pt o vreme iesitul in oras singura.



Apropo, centrul din Casablanca e distrus dar despre asta am sa vorbesc cu alta ocazie. Dupa 1 ora si vreo 30 de strazi ajungem la restaurant
L-am vazut inca din taxi in timp ce mergeam spre Parc. Era plin cu afise cu sushi. Hmmmm parca ne-ar pica bine acum niste mancare japoneza ...
Cand intram si vedem meniul, e de fapt Yammy restaurant chinezesc. Cred ca pt unii marocani japonez sau chinezesc e acelasi lucru de accea nimeni nu s-a plans de faptul ca afara e plin de poze cu sushi si inauntru ti se vinde rulouri cu carne si orez cu legume. Dar dupa ce citim meniul, hotaram sa ramanem. Oricum Kari moare de  foame si noi la fel. Si parca meduza aia aromatica din paginile cu apritive imi face cu ochiul. Sotul meu comanda rata la cuptor cu 2 portii de orez, pt mine si copil niste vermicelli cu fructe de mare si o portie de meduze sa vedem despre ce e vorba. E prima data cand mananc asa ceva. Stiti ca sunt deschisa la nou si curioasa din fire, mai ales cand vine vorba de mancare. Problema e ca la meduze ma gandesc cu drag, au fost preferatele mele in Acavriul din Genova, si cand ma gandesc la cele din Marea Neagra ce se lipsesc de tine mi se face scarba.
 
 Meniul arata bine :)


Mancarea comanda



Localul

Impresiile

Mancarea. Rata a fost foarte buna zice sotul meu, am vazut ca au fost multe bucati de carne dar au avut un condiment care mie nu imi place ( nu stiu cum se numeste). Orezul a fost preferatul lui Kari, a mancat amandoua farfuriile. Eu am terminat portia de taitei subtiri cu fructe de mare. Meduza e interesanta. Ca si textura e destul de tare si scartie intre dinti. A fost puternic marinata dar  buna.
Servirea. Exelenta, un chelner a stat la dispozitia noastra tot timpul
Preturi. Masa principala intre 3-5 euro, aperitive de la 1 la 4 euro, orez simplu 30 centi farfuria, salata 2-4 euro, sucul la 1 l jumate 2 euro, apa 1 euro. Desert nu aveau.

See you! .... soon
Thanks for visiting,


Thanks for visiting,

  Am locuit 1 an in Maroc citeste jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

12 comentarii:

  1. mi-ai facut pofta de mancare chinezeasca ! si mie imi place orezul...meduze nu am mancat , dar nici nu cred ca au la noi...o sa ma rezum la ce cunosc deja :)...salutari !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare destul de ieftina mancarea. La noi, orezul simplu costa vreo 7 lei (deci aproape 2 euro).
    Cum e vremea acolo? Ca te vad imbracata destul de subtire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum s-ar spune, de chinezi nu scapi nicăieri pe lumea asta. :)
    Îmi place reportajul tău. Bine că este amănunţit că în felul acesta,, îmi las imaginaţia să zboare pe acele meleaguri, odată cu voi.
    Mi se pare destul de ieftin pe acolo dar, salariile, cum sunt?

    RăspundețiȘtergere
  4. Mamaaa, ce mare s-a facut Kari!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Parcul arab este superb, ce m-as mai plimba si eu pe aleile sale...
    Mi-a placut cum arata si restaurantul ales, dar, recunosc, ideea de a gusta meduze nu ma atrage. Se pare ca sunt ceva mai conservatoare decat tine. :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutari coco :) cu meduze fara meduze mie imi place mancarea chineazeasca.

    Mihaela vremea a fost buna in primele zile (de tricou si sandale) acum s-a mai racorit

    Tibi de salarii am sa ma interesez si revin cu detalii

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice partea proasta e ca nu prea are alei, e cam mic :(((

    Liliana cred ca in poza arata putin mai mare decat in realitate :), nici nu am observat :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoase parcurile iar la restaurantul chinezesc, wow, ce preturi incredibile! :-)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Tocmai ieri am fost si noi Tokyo (il stii pe cel din Cluj), Doamne ce am mai mancat! A fost pentru prima data cand mi-am luat exclusiv sushi, insa numai nigiri imi place, a si o portie cat toate zilele de tempura (in sfarsit m-am saturat de tempura, caci pana acum mereu mi se parea ca la meniuri imi aducea pre putina) :))

    Chiar ca e mare Kari si eu am vrut sa-ti zic. Mare si tare frumos baietelul vostru :*

    RăspundețiȘtergere
  10. faina iesirea bine ca v-ati decis sa avem si noi ce ne spala ochii!
    interesanta meduza!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioana intradevar nu e scump, dar restaurantele chinezesti sunt mereu ieftine, mai ieftine decat restul :)

    Bianca multumim.
    Mie imi place mult mancarea de la Tokyo dar e cam scumpa.
    Oricum merita, localul e excelent si servirea la fel. Si sushi miami. Mie imi place in special sushi solmon maki, si normal. Si cel cu branza nu stiu exact cum ii zice :). Si tempura dar e otravitoare ( prea multa prajeala) :))

    RăspundețiȘtergere