Pareri despre Maroc - discutii turistice

Daca tot am ajuns in Maroc si vreau sa scriu un jurnal live de aici imi doresc prima data sa vad care e parerea voastra despre aceasta tara. Toti avem idei preconcepute, toti avem in cap formata o imagine despre fiecare tara. Unele vrem sa le vedem, unele nu. Unele ne plac pur si simplu de la tv, din auzite; de la prieteni etccc. Altele nu au reusit inca sa ne convinga.

Eu mi-am dorit foarte mult sa ajung in Maroc, era un vis! Un vis indepartat si greu de realizat asa cum sunt probabil toate cele trec frontiera Romaniei. Am fost foarte fericita cand am ajuns prima data aici.
Ce am iubit la aceasta tara? Culorile, traditiile bine pastrate, si ideea de alta lume, prezentata in serialul Clona.


Ma intreb voi:
Ana Q,  George,  Nice,  Zazuza,  Vraji,  Alex


Vreti sa vedeti Marocul sau nu? ce va atrage sau nu va atrage la aceasta tara? 





Unul din lucrurile care imi plac cel mai mult cand vine vorba de calatorii e sa vorbesc despre ele! Asa ca va invit sa va asezati confortabil, alaturi de un pahar sau un snack si sa incepem sa povestim ... astazi despre parerile voastre in legtura cu Maroc. Fiecare e liber sa raspunda la orice comentariu, va cer doar ca raspunsurile ce le dati sa fie de bun simt! 

Si sa nu credeti ca am uitat de promisiunea facuta inca de la inceput: Fiecare participant la discutii turistice va  primi un link in articolul urmator din aceeasi serie!

Am locuit 1 an in Maroc, toate articolele le gasiti aici --> MAROC

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

32 de comentarii:

  1. Vreau neaparat sa vad Marocul, Casablanca in mod special! :-) Am tot vazut poze pe la prieteni si mi s-a parut a fi o tara tare interesanta! Ba chiar era cat pe-aci sa o alegem ca destinatie la un moment dat, insa au inceput problemele pe acolo si am renuntat...

    RăspundețiȘtergere
  2. Marocul nu face parte din prioritatile mele in urmatorii cativa ani, dar, de ce nu, mai incolo, la fel ca si Egiptul si Tunisia. Ce ma atrage? Ca se vorbeste franceza si ca nu e frig. Ce nu ma atrage? Deocamdata nu ma atrage lumea araba.
    Ce stiu despre Maroc? Nu multe: cus-cus, sofran si menta. Ah, si Casablanca, cu H. Bogart si Ingrid Bergman.

    Alicee, da si tu niste retete bune de cus-cus de la mama soacra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioana Casablanca nu e un oras turistic, e comercial, imens si nu prea frumos! Bine e interesant pt o zi sau doua, dar cum am stat eu luni de zile aici, nu mai pot zice aceelasi lucru :))

    Ioana 2: fix acum am terminat postul cu cus-cus :)))
    Am sa il public mai pe seara :)

    ps: sper ca dupa acest jurnal sa cunosti putin mai multe despre Maroc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pai nu am ce sa-ti zic ...ai raspuns pentru mine...ar trebui sa rescriu ce ai scris tu...acum sunt multumita ca o sa aflu tot...din surse sigure :)))...cum am zis , mirosuri , culori , privelisti , galagie , traditii , bucatarie , secrete de frumusete , locuri...tot ce crezi ca ne intereseaza ! daca o fi si o fi sa ajung...o sa am temele facute !

    RăspundețiȘtergere
  5. stii ce este de fapt ? am uitat sa zic...e cumva deosebit , Marocul nu pare sa faca parte din tarile arabe , nu crezi ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu n-as zice nu unei plimbari in Maroc. De ce? Pai in primul rand e pe alt continent. In al doilea rand mi se pare foarte interesanta lumea araba. Si in al treilea rand, vreau sa vad desertul, mi se pare fascinant.

    RăspundețiȘtergere
  7. recunosc ca nu m-am gandit vreodata la Maroc ca destinatie turistica, iar din ceea ce citesc la tine pe blog, am dubii ca vreau sa-l vizitez. Dar, pentru ca meseria imi permite, deocamdata va fi doar pe lista de potentiale orase de vizitat doar daca e vreo conferinta in zona…

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu ştiu mai nimic despre Maroc. Am gugălit o leacă dar, eu de la tine aştept Aliceee, informaţii, despre Maroc. Bere se găseşte? :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru mine lumea araba e un mister, nu stiu mare lucru despre tarile africane, doar niste imagini din Tunisia si Egipt am vazut si m-au facut sa visez la o vacanta ceva mai exotica. Tocmai de aceea jurnalul tau e un bun prilej de a afla informatii de la fata locului. Daca imi doresc sa vizitez Marocul? Asta voi sti abia spre sfarsitul calatoriei virtuale. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Coco face parte din tarile arabe doar a e mai putin strict :)

    Apollo ila desert visez si eu sa ajung dar prefer sa merg cu copilul cand ma creste putin

    Kadia inca nu am inceput bine jurnalul de calatorie poate pe final te razgandesti :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Tibi este bere si cam toate tipurile de alchool dar nu le gasesti peste tot, e totusi tara araba.

    Nice ok, am sa dau cat mai multe detalii, si astept impresiile pe final

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu visez la Maroc de ceva vreme, vreau sa vad culorile minunate, sa incerc aromele care trebuie sa fie cu totul si cu totul deosebite, sa ma plimb si sa admir spectacolul pietelor de noapte...ce mai...o sa ajung eu si in Maroc candva! Pana atunci stau cu ochii pe blogul tau. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu sunt dintre cei cu idei preconcepute. Nu doresc sa vad nici o tara africana/musulmana/calda cu exceptia Egiptului. N-am nimic cu civilizatia dansilor, ba chiar o apreciez din anumite puncte de vedere, religia de asemenea ma lasa complet rece (si crestina si musulmana si de orice natura), dar eu am ce am cu clima (eu mi-s nordic si nu-mi plage la cald), cu mizeria (parca vad ca iarasi invie cineva) si cu nerespectarea sferei de intimitate. Ceea ce ai povestit si tu si altii, plus experientele mele personale nu fac altceva decat sa-mi confirme ca sunt incompatibil cu tara. Asadar si prin urmare Marocul nu este nici macar pe lista W de prioritati a universului meu :D. Sunt constient ca unii apreciaza exotismul unei destinatii ca aceasta, dar eu am avut parte deja de tot exotismul pe care-l puteam avea trai cat am fost in armata la mama rusie. Singurul lucru care m-ar face sa trec peste reticentele mele legate de tarile calde ar fi ceva de dimensiunea piramidelor. pentru Egipt as face un efort. Spre deosebire de Kadia cred ca nici macar o conferinta nu m-ar convinge sa le vizitez. Mi-as ceda locul fara regrete altuia. Pur si simplu nu le gasesc exotice sau simpatice...ma enerveaza. Stiu ca generalizez, sunt constient ca exista exceptii si cu toate astea nu vreau sa risc. Timpul meu e pretios. Cand il am ma duc pe unde imi place mie. Si asta e in Nord, de obicei.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  14. Claudia daca te hotarasti in viitorul apropiat sa vii sa imi dai de stire :))

    Vraji te inteleg. Si eu am problema asta cu unele tari. Totusi nu as refuza sa vad nici una daca mi-ar plati cineva. Peste tot este ceva interesant si poate ca mi-as schimba parerea la fata locului. Imi pare rau ca postarile nu vor fi pe placul tau pt urmatoarea perioada de timp

    RăspundețiȘtergere
  15. Ah nu, nici vorba, vor fi pe placul meu (nu ca ar conta, e blogul tau, nu tine seama de nimeni!). N-am nimica cu vizitele virtuale. Doar ca nu-mi place ideea ca eu, fizic, sa fiu acolo. Sunt extrem de curios si m-am amuzat copios la povestirile tale. Le citesc cu nesat. Eu doar spuneam lucrurile din perspectiva mea. M-am gandit sa le sugar-coat sa nu sune asa dur, dar pe urma am considerat ca mai bine sunt sincer ca tot nu ma pricep la diplomatie. Asadar eu nu vreau acolo, dar sunt curios grozav ce faci tu.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  16. Fiecare ţară africană îşi are farmecul ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. eu as vrea sa vad pietele acelea imense, cu mancaruri fel de fel. am o idee preconceputa insa despre felul in care ar fi privita o femeie in pantaloni scurti acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-as dori foarte mult sa vad Marocul. M-am indragostit de aceasta tara dupa ce am vazut Clona, am ramas uimita de traditiile lor, de imbracaminte, de frumusetea si misterul locului. Sper sa reusesc sa merg intr-o mica vacanta aici. Pana atunci citesc cu mare interes postarile tale.

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca se vorbeste franceza si au si bere ;) mi se pare o destinatie OK.

    N-am nimic cu partea aceea de lume, am avut ocazia odata sa stau in Franta 2 saptamani intr-un grup in care erau si 2 palestinieni si sunt OK.

    Singura chestie ca am inca atatea de vazut in Europa incat Marocul nu este pe lista mea de vacante pe termen scurt si mediu. Pe termn lung da.

    Vreme frumoasa si asteptam vesti!

    RăspundețiȘtergere
  20. da , stiu ca face parte...spuneam asa...ca si constrangeri..ca nu pare a facea parte...imi place faptul ca te obliga la anumite precepte religioase si fiecare face ce crede de cuviinta !

    RăspundețiȘtergere
  21. Vraji ma bucur ca ai fost sincer, pana la urma asta e cel mai important sa ne spunem parerea reala.

    Abbibal stiu, si eu vreau sa vizitez si alte tari de pe aici, macar Egipt

    Zazuza depinde cat de scurti. Pana la genunchi nu e mare lucru chiar in postarea cu acomodarea era o d-na cu fusta pana la genunchi si una cu rochie putin mai scurta. Lumea nu se uita ciudat la tine cat timp esti imbracata stil si nu vulgar.

    RăspundețiȘtergere
  22. Zazuza si depinde si pe unde te plimbi asa.

    Mihaela de la serialul Clona m-am indragostit si eu de Maroc. :) si ma bucur mult ca am ajuns sa cunosc atat de bine aceasta tara. Sper sa vizitezi Marocul cat de curand

    Natural este bere dar nu peste tot asa cum i-am spus si lui Tibi. Vreme frumoasa e si acum :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Ador Marocul. Si toate tarile arabe in care am fost. Daca e sa aleg intre toata Europa si orientul apropiat plus middle East e clar ca aleg........orientul.
    Daca ai compania potrivita , gasesti aici absolut tot ce iti doresti ca turist curios, cu spirit de aventura sau ....lenes.
    Imi place mancarea, imi plac oamenii (bine, nu toti sunt ok, ca pretutindeni)imi place sa ma plimb pe plajele si promenadele amenajate, sa vizitez citadele, orase noi, parcuri, soukuri, sa ma targuiesc (recunosc ca uneori ma si enerveaza!!)
    Intre o vacanta in Barcelona sau Paris si o vacanta in......Agadir.......aleg Agadirul.

    RăspundețiȘtergere
  24. Am avut privilegiul de a ajunge în Marrakech, aștept cu interes următoarea incursiune, probabil va fi Casablanca sau Essaouira. Super țară!

    RăspundețiȘtergere
  25. Hapi nu stiam ca iti plac atat de mult tarile arabe. :) Adica chiar mai mult decat Paris! :) Nu multi zic asta

    Badge eu nu recomand Casablanca, mai bine Fes

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim9:14 p.m.

    buna.am vazut comentarile fiecaruia si intradevar sunt pareri diferite.mi ar face place sa vizitez marocul.din documentarul pe care l-ai scris in legatura cu aceasta tara maroc alicee suna f interesant si e o tara fruoasa si calda si cat de repede de vizitat.eu ma intereb cum sunt barbatii cu femeile lor?totul e sub contolul lor?adica femeia lor e o sclava?_ma intreb doar?

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim in Maroc legile ce tin de familie sunt aceleasi ca cele din Franta. Femeile au slujbe la banci, sunt medici, etccc. Au masini proprii, au viata lor! Au libertate. Stai fara grija :)

    Cat despre mentalitate, da asa era in trecut, nu erau sclave propriu zis, erau casnice si aveau grija de copii, si drepturi mai putine in fata legii, dar la fel era si in Romania acum 200 de ani :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu am fost in Maroc si mi-a placut foarte mult. Cel mai mult mi-a placut in Agadir pentru ca ador oceanul si pentru ca am stat mai mult si am avut timp sa-l iau la picior. Nu mi-a placut Casablanca deloc :( De asemenea, nu-mi plac vanzatorii de pe strada care "trag" de tine, sunt agasanti. In Marrakech mi-a placut foarte mult, mai ales ca am stat intr-un riad in medina.

    RăspundețiȘtergere
  29. As vrea si eu sa pot vizita curand o tara ca asta...:)

    RăspundețiȘtergere
  30. Buna seara,
    Am numesc Ana Maria .Gata bilete pentru Maroc au fost luate :)Destinația Marrakech.Abia aștept luna noiembrie.Inca căutăm cazare .
    As avea și eu câteva intrebari.Vrem să mergem o zi in desert și o zi in Casablanca.Imi puteți spune daca putem închiria mașină pentru Casablanca .CAT facem din Marrakesh .(seara trebuie să ne întoarcem).Pentru desert am inteles că acea excursie o recomandați prin agentie de turism.Avetj idee preturile(de asemenea tot pentru o zi).
    Va mulțumesc frumos .
    Abia aștept răspunsul dumneavoastră,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super.Urmeaza sa scriu noi articole despre Maroc. Poate vor fi gata pana in noiembrie. Din Marrakech recomand autocarul CTM (au site pe engleza). Face 3 ore pana in Casablanca si va lasa in centru. Puteti face un day trip, plecand dimineata devreme.
      Pentru desert nu cred ca gasesti day trip. E departe. Minim 1 noapte din cate stiu eu. Sunt excursii pana la Aint Benhaddou de o 1 zi din Marrakech, prin muntii Atlas, pana la poarta desertului. E frumos tare, merita facut! Nu stiu preturile in 2017, o sa ma interesez.

      Ștergere
    2. BUNA ZIUA. AM CUMPARAT BILETE DE LA O AGENTIE DIN UK DESTINATIA MAROC MARRAKECH PT 3 PERSOANE EU FICA MEA DE 11 ANI SI PRIETENA MEA. AM PLATIT PT UN HOTEL DE 4 STELE, UNDE NE-AU ARATAT CA AU PISCINA SI MAREA LA 10 MINUTE DE HOTEL. AM AJUNS LA AEROPORT, ACOLO UN DOMN DE LA FIRMA DE TRANSPORT SA APROPIAT DE MINE, MI -A SPUS NUMELE SI TARA DE UNDE VIN, CEEA CE MI SA PARUT CIUDAT,DIN ATATEA PERSOANE A VENIT DIRECT LA MINE. NE-A ARATAT FIRMA DE TRANSPORT CARE TREBUIA SA MERGEM LA HOTEL, I-AM DAT HRTIA. NR-AM SUIT IN MASINA SI NE-AU LASAT INTR-O PIATA NUMITA MEDINA PE MANA UNUI OM BATRAN CARE AVEA UN CARUT UNDE NE-A PUS BAGAJE LE. AU VB IN ARABA, SINCER NU AM INTELES NIMIC.ACEST BATRAN NE-A BAGAT PE NISTE STRADUTE INGUSTE SI INCURCATE CARE SINCER MIROSEA NUMA A URINA SI A TOATE CELE, CEVA CE NU AM VISAT. AM INTRAT IN PANICA. MERGAND AM FOST INCONJURATE DE 20 DE BARBATI CARE INCERCAU SA NE BAGE INTR-O CASA CARE NU AVEA GEAMURI DECAT O USA METALLICA FOARTE IMENSA. SINCER DUMNEZEU MI-A DAT PUTERE SI AM TIPAT CAT MA-A TINUT GURA. ATUNCI EI SAU INDEPARTAT PUTIN DE NOI SI INCERCAU SA NE BLOCHEZE TRECEREA. FETITA MEA SI PRIETENA MEA AU INTRAT IN SOC EU ERAM LUCIDA SI VROIAM SA IES UNDE ERA LUME SA POT AJUNGE LA UN TAXI. AM GASIT UN TAXI IN CARE AM CERUT SA NE DUCA DIRECT LA AEROPORT. AM TRAIT SPAIMA VIETI. COPILUL MEU A RAMAS CU TRAUME. AGENTIA DIN UK A FACUT BOOKING LA UN SITE FANTOMA. NOI AM FOST VANDUTE DIN UK. ASTEPTAM CEL DE LA AGENTIE SA NE DEA UN RASPUNS SI HOTELUL CARE TREBUIA SA AJ NU EXISTA. POLITIE SI AMBASADA DIN MAROC AU FACUT CERCETARI SI AU SPUS CA ACEL HOTEL NU EXISTA TOTUL ESTE FALS . VIATA NOASTRA A FOST IN PERICOL.AM AVUT SUSTINERE DE LA AMBASADA CARE NE-A SPUS SA NU PARASIM AEROPORT UL FARA INSOTITOR DE LA POLITIE. URMEAZA SA NE JUDECAM CU AGENTIA S,SA REZOLVAM SITUATIA. MULTUMIM LUI DUMNEZEU CA AM SCAPAT AM DORMIT O NOAPTE IN AEROPORT DP CARE AM PLECAT ACASA. AVETI GRIJA OAMENII BUNI UNDE MERGETI SI CE FACETI.

      Ștergere