Craciun in Romania, Sarbatori fericite tuturor

Nu se poate sa nu fii observat ca ultimele 3 articole sunt toate despre Craciun. Iubesc perioada asta, imbratisez cu drag spiritul Craciunului si las toate simturile mele sa se bucure de toate lucrurile marunte si micile schimbari ce vin o data intoarcerea mea in Romania.
De cand am venit din Maroc ma bucur din plin de acest sezon de pre- vacanta dinaintea Sarbatorilor.

Prima data am fost la Cluj si m-am plimbat pe stradutele pietruite ce duc in Piata Muzeului unde se desfasoara Targul de Craciun. Am impresia ca anul acesta toti cei ce au terminat la Arte si Meserii au venit sa vanda mici lucrusoare realizate de ei! Majoritatea se intrec la capitolul bijuterii handmade! Sticla, sarma, fimo, margelute, ai de unde alege! Sculpturi in lemn, icoane pe sticla, papusi de portelan, haine traditionale, caciulite, fulare, manusi, haine pentru copii, jucarii din lemn, sapunuri naturale, unt de shea de toate in cantitati industriale! Apoi ciocolata, rauri de ciocolata acoperite de martipan si dulciuri cu migdale prajite in conuri de hartie. Prajiturele mici, delicatete unguresti, cu ciocolata, mango, fistic, portocale si cam toate aromele ce vi le puteti inchipui la un pret cam mare 100lei/kg. Binenteles ca avem si kurtos, cozonaci si rulade! 
Cred ca va dati seama ca nu mi-a trebuit mai mult de 2 minute ca sa simt dorinta de a-mi imple geanta si plasele cu de toate pentru toti! Pe strada oamenii tin pahare de vin firt in mana si simti aroma de scortisoara si portocale raspandita pe toate aleile. Totul este atat de simplu, colindele canta, o stare de spirit linistitoare ce sa-ti inspire vacanta!



Cu toate ca vroiam sa ma plimb prin centru si sa fac cateva poze nu am putut, era prea frig asa ca am luat un bus si m-am dus in mall. La Iulius Mall! De la intrare m-a intampinat un brad imens ce ar putea concura linistit la capitolul Cei mai frumosi brazi de Craciun! In special fiindca e impodobit traditional cu globuri! :))
De pe patinoar auzi rasete si tipete de copii, parinti, bunici de toate varstele au iesit sa practice acest minunat sport de iarna! Deabia astept sa il incerc si eu, am promis ca data viitoare asta va fi proritatea number 1! 


Iar in mall .... spectacol! Un mini targ de Craciun, copii ce ne danseaza in stil sportiv si altii ne incanta cu cantecele si poezii. Un grup de colindatori colinda din magazin in magazin si Mos Craciun se agita alaturi de spiridusi pe holuri. Binenteles ca magazinele se intrec in oferte si reduceri, cele mai consistente fiind la Bamboo de unde imi vine sa-mi iau toate oranementele de Craciun si cel putin un brat de globuri noi. In Auchan se desfasoara targul de jucarii, paradisul celor mici si a parintilor deopotriva. Cu greu ne decidem ce sa aduca Mos Craciun anul acesta. Stampilam produsele ce ne plac si ii scriem Mosului ce ne dorim. Speram sa ne auda!





Ultima oprire a saptamnii a fost in Turda, orasul meu cel mic si pricajit dar care face senzatii de Craciun! Nu e totul o bijuterii dar in fata primariei s-ar putea face poze pentru felicitari de Craciun. Primaria imbracata in luminte, brazi impodobiti frumos, o gramada de figurine specifice iernii! We love it!





Si ne mai asteapta destule! Nu stiu cum e in alte tari dar stiu cu siguranta ca Craciunul in Romania e superb .... imi plac colinzile noastre, spectacolele ce se desfasoara in fiecare zi, biletele la Spargatorul de Nuci s-au pus demult in vanzare, patinaj pe gheata in oras sau la Tv, melodiile clasice de Craciun ce multi si le seteaza chiar si pe telefon, si apoi nu ar mai fi Craciun daca nu ninge si daca nu am facem o tona de sarmale si de prajituri! 



 Sarbatori fericite tuturor! 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

23 de comentarii:

  1. Anonim3:20 p.m.

    Sarbatori fericite!
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  2. tare placuta a fost plimbarea alaturi de tine prin Cluj si Turda :)
    sa te bucuri de Sarbatori...Craciun Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sărbători minunate, în sunet de colinde, miros de brad și cozonaci, clinchet de clopoței argintați și zeci de daruri sub pom.Bucurie alături de cei dragi și sănătate cât cuprinde! Crăciun luminos! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori fericite si tie si un Craciun minunat alaturi de cei dragi! Si eu maine voi fi intr-un avion care ne va duce in Romania, unde vom petrece perioada aceasta minunata! Unde altundeva te poti bucura mai bine de Craciun decat acasa?

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate poze, o mentiune speciala pentru primaria din Turda. :) Nu-mi imaginam ca poate fi atat de frumos la voi acolo.
    Sarbatori asa cum ti le doresti, cu multa bucurie, cadouri, zambete si zapada. Craciun Fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce poze superbe, ce brazi frumosi decorati. Si Turda e impodobita foarte frumos. Craciun fericit! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. sarbatori fericite , Alicee !

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi. Am facut si eu o urare pentru cititorii blogului :)
    http://danielbotea.blogspot.com/2011/12/vin-sarbatorile-vin.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Ah, as vrea sa mai simt si eu spiritul Craciunului, dar l-am pierdut acum cativa ani.
    P.S. Frumoase pozele, sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sarbatori fericite tie si celor dragi!
    best wishes!
    Ana Q.

    RăspundețiȘtergere
  11. Craciun fericit, cu sanatate si numai bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  12. Craciun fericit, plin de bucurii alaturi de cei dragi, casa plina de daruri, sanatate si sa va bucurati de toata atmosfera minunata de Sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  13. Crăciun fericit, Alicee, sănătate și voioșie, ție și celor pe care îi iubești !

    RăspundețiȘtergere