In vizita la Muzeul Farmaciei din Cluj

Iarna aceasta am vizitat in sfarsit Muzeul Farmaciei din Cluj. Imi doream de foarte mult timp si tot nu am ajuns. Pe cand m-am hotarat se faceau petitii si se dadeau Like-uri pe Facebook sa nu se desfiinteze, fiindca cladirea urmeaza sa fie retrocedata. Am trecut pe langa el de sute de ori dar nu m-am oprit niciodata. Eram curioasa dar intrarea mi se parea total neprimitoare. Nici nu e semnalat bine ca acolo e un Muzeu. Nici nu am vazut niciodata pe cineva sa intre sau sa iasa. Dar cum de data asta eram in Cluj, afara era un frig de crapau pietrele, aveam 2 ore libere, mi-am facut curaj si am intrat. Nu stiu ce a fost asa mare lucru. Muzeul se imparte in 3 incaperi si camerele cu fostele laboratoare care sunt la subsuol. Prima camera e plina cu plante medicinale si ustensile ce se foloseau pe vremuri in farmacii. Sunt interesante. Dar si mai interesanta e camera in sine, pictata, foarte frumoasa. Pacat ca lumina nu e buna si nu mi-a reusit nici o poza. A doua si a treia camera e plina de culoare, sticlute mici si mari, recipiente de sticla, de portelan, de lemn, pictate in diferite culori si modele in care se tineau pilulele pe vremuri. Cine ar fi crezut ca exista asa ceva? :))

Date informative despre Muzeul de Farmacie din Cluj

*Cel mai important muzeu de Istorie a Farmaciei din Romania
* Are peste 3000 de exponate datand din secolul XIV
* Daca Autoritatile nu gasesc o solutie cladirea Muzeului va fi retrocedata, deci grabiti-va sa il vedeti!

Adresa: P-ta Unirii nr 28, Cluj-Napoca ( P-ta Matei Corvin- Centrul Clujului)
Orar: Luni, marÈ›i, miercuri È™i vineri: 10-16 ; Joi: 12-18  Sâmbătă È™i duminică, muzeul este închis.



In Romania sunt 2 muzee ale Farmaciei. Acesta din Cluj si unul la Sibiu.

Mai jos aveti cateva poze din Muzeul Farmaciei din Cluj










Thanks for visiting,


Daca v-a placut acest articol dati 
Like pe pagina de Facebook/ va multumesc : Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

9 comentarii:

  1. Foarte frumos! De cateva luni mi-a traznit si mie prin cap sa fac o vizita la Cluj, insa am nevoie de un insotitor; deci, cred ca o las pe vara! Multumesc pentru articol. Zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Haioase foc clondirele :-) Mersi de pont!

    RăspundețiȘtergere
  3. nici eu nu l-am vazut...noroc cu tine acum...nici nu am stiut de existenta lui...frumos oras Clujul !

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant! Nu stiam ca exista astfel de muzee in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmm...stii cum e...mergem sa vedem muzee de aiurea, dar pe ale noastre le neglijam. Nu, nu l-am vazut si daca spui ca sta sa se inchida, trebuie sa ma grabesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ii foarte fain muzeul, l-am vizitat cand au fost noaptea alba a muzeelor, iar ghidul de acolo este de nota 10. Va recomand sa-l vizitati! Nu o sa regretati.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos arata recipientele. Asa, doar sa te uiti la ele. In rest sa fii sanatos si sa n-ai nevoie de continutul lor :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Subscriu la commetul lui Natural. Mereu am privit cu teama si suspiciune medicamentele. Si cu toate astea, niciodata nu m-au dezamagit, mereu si-au facut treaba.
    Noroc de curajul tau, Alicee, caci astfel aflam si noi de acest muzeu inedit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim4:20 p.m.

    E interesant si eu l-am vazut :) Am facut un reportaj despre el....

    RăspundețiȘtergere