Piata de condimente din Maroc e locul in care sa te pierzi cateva ore. In special daca iti place gatitul si esti deschis la noi experiente. Dar si daca vreti sa va faceti plinul pe un an cu boia, piper negru sau alb, boia dulce, chilli sau semichilli :). Plus sute de alte produse
Ce gasiti in piata de condimente ? De Toate !
Condimente traditionale :
-Piper Boia - chilli inseamna iute rau de tot
-Chimen – in special facut praf fiindca la ei asa se consuma
-Sofran – aveti grija ca sofranul adevarat arata ca niste firicele subtiri si visinii, nu colorant din acela galben-praf ce vand marocanii.Acela e mai mult un colorant alimentar. Pretul sofranului adevarat e foarte mare, de 10 ron veti primi cat un dop de pepsi
-Diverse combinatii : condimente pt peste, legume, pui, cus-cus etcccc
-Curry
-Ghimbir pudra sau nu
-Scortisoara Etccc
Ierburi aromate : rozmarin, patrunjel, coriandru, menta (sunt mai multe feluri)
Scoarte si diverse parti din arbori. Chiar si crengi.
Nu stiu sa va spun la ce se folosesc, intrebati mai bine
Fructe uscate : banane, ananas, caise, prune, kiwi, etccc
(pretul e de 40+ron pe kg), stafide minim 5 sortimente,
Nuci, migdale, Alune (diverse sortimente), Smochine etccc
Rahat maruntit direct de pus in prajitura
Curmale (multe sortimente – cele mai scumpe sunt cele din Iran, circa 40 ron/kg.
In rest incep de la 7-8 ron/kg)
Taitei de casa
Minerale : tot acolo in Piata de Condimente veti gasi si produse de ingrijire naturala.
Esente : Mosc, Iasomie, Trandafir, Lavanda etccc
Recipiente pt condimente traditionale
Unele magazine arata infrocasitor zici ca-s magazine de vrajitorii
😍 Apreciez comentariile voastre 😍
Am locuit 1 an in Maroc vezi tot jurnalul aici --> MAROC
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!
Salut!
RăspundețiȘtergerePeste tot pe unde am fost, piaţa de condimente arată extraordinar şi este cum nu se poate mai plină de tot felul de chestii.
Cam aşa cum arată şi aceste poze . Mulţumesc, Alicee.
Cum este la noi? La noi, se aplică din plin formula: ce ştie ţăranul, ce este şofranul?.
Drept este că, puţină lume ştie ceva despre prea multe condimente.
Mă întreb dacă nepoţii nepoţilor noştri, vor şti cu adevărat ce este şofranul. Bine-ar fi!
Ce bine arata tooooooooooooot!
RăspundețiȘtergereCe-mi plac muntii aia de praf, Alice, ce-i muntele galben si cel bej spre alb din poza cu 3 munti, primul din stanga fiind cel de boia?
RăspundețiȘtergereLa noi taranul cam stia ce-i sofranul, cel putin in zona unde am eu rude, spre Satu-Mare. Aveau in gradina sofran si il foloseau la colorarea mancarurilor. Acum, nu mai stiu cati stiu de el.
Am primit si eu praf galben din nordul Africii, scrie sofran pe el dar nu e.
Condimente sunt multe, prea multe sa le cunosti, daca nu esti pasionat de bucatarie. Multa lume nu le cunoaste si foloseste nici pe cele ale locului, unde sa mai inveti sa le folosesti pe cele exotice!
mi-ar placea tare mult sa...bantui...pe-acolo...iubesc mirodeniile , ierburile , fructele uscate si nucile de tot felul...as casca gura...mult si bine...
RăspundețiȘtergereVIAGRA express :))))))))) in varianta naturala si mai ales varianta pentru femei :))) Stii cumva ce boabe sunt alea? De curiozitate doar! Mi-a placut postul tau, dar eu cred ca n-as mai fi plecat de langa muntii de curmale, of! ce piata frumoasa!
RăspundețiȘtergereCe explozie de culoare, inca un post spectaculos marca Alicee. :D Eu sunt cam paralela cu mirodeniile in general, dar mi-au atras atentia in mod deosebit pozele cu delicioasele curmale. Chiar ca ieftine. Si arata fenomenal. In schimb sa nu aud de smochine. :P
RăspundețiȘtergereviagra femme?... cum....!!!!
RăspundețiȘtergereCat de superba este acea zona! Frumoase si fotografiile. Felicitari! ;)
RăspundețiȘtergerenu pot sa zic decat... UAAAAUUUUUU !!!
RăspundețiȘtergereIar ne-ai răsfățat ochii și ne-ai trezit pofta de mâncare și pofta de a cutreiera lumea, măcar în căutare de bunătăți ! :)
RăspundețiȘtergereWow, ce desfatare. :) Eu nu prea sunt cu gatitul, dar cred ca pentru o bucatareasa ar fi un adevarat vis sa umble pe acolo, sa gaseasca tot felul de minunatii. Noi avem magazinasele noastre de condimente mai deosebite, foarte scumpe si unde trebuie sa iei cantitati destul de mari.
RăspundețiȘtergereSuper arata mai ales ierburile alea multe si colorate. Imi place sa pun prin salate. Am incercat pana acum cu ierburi de Provence si dau o aroma/gust foarte speciala.
RăspundețiȘtergereFructele uscate sunt zaharisite ca la noi, sau sunt pur si simplu uscate?
Ce bune sunt curmalele..... numai la ele imi e gandul!
RăspundețiȘtergereTibi, sa speram :))
RăspundețiȘtergereIoana in India cred ca gasesti si mai multe. Si marocanii aduc de la ei. Nu stiu ce e acel munte, poate fi scortisoara, cel maro
Coco ti-ai permite si sa le cumperi :)
Kadia unul din ele e ginseng. Cred ca cel pt femei
Nice in Maroc se mananca in special smochine crude. Mie nu imi plac deloc; deci din nou avem ceva in comun
Zina asa e, merita aceasta piata :)
RăspundețiȘtergereMihaela sunt si la noi in pungi, eu nu ma pricep deci nu stiu sa iti spun diferenta :))
Natural nu stiam, de unde le cumperi? Fructe uscate sunt so simple si zaharisite
Nicky am noroc ca nu sunt mare fana, nu sufar acum :)
imi aduce amminte de soukul din jerusalem e in Casa nu?
RăspundețiȘtergereCe piețe bogate și colorate au... parcă aș vrea să văd una și pe la noi. :D
RăspundețiȘtergereCe bone arata! Superbe pozicile, mai vreau!
RăspundețiȘtergereSi ce bine arata si recepientele acelea de condimentr! Super!
@ Ioana@m-v. Sofranul pe care il stii tu e o planta care coloreaza in galben. Tin minte ca si in zona Aradului se folosea ca sa se coloreze taiteii ce se vindeau pe piata ca fiind "din oua de casa".
RăspundețiȘtergereSofranul cel adevarat e pistilul unei specii de branduse (Crocus Sativus) care creste in arealul mediteranean.
@Aliceee. Ai dreptate. Nu ca e scump sofranul; e cel mai scump condiment din lume. Trandafirasi din aia, boboci, am vazut si in China. Se face ceai din ei. Ceaiul se bea pur si simplu, sau se face un sirop de zahar in care se fierb radacini de lotus.
Teo cred ca si in Maroc se pune in ceai. Eu sunt cam paralela :)))
RăspundețiȘtergereMinunat !!!! Chiar merita sa umpli geamantanele cu mirodenii de aici !
RăspundețiȘtergere