Revelion in tara sau in strainatate? - discutii turistice

Pt cei noi pe blog sa va explic: la discutii turistice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martia viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!


Stiu ca majoritatea sunteti ocupati cu planurile pentru 2012, ca Revelionul pare deja ceva ce-a trecut, ce-a fost demult, dar eu am inca o nedumerire legata de Revelion. Subiectul a fost dezbatut pe larg la masa noastra de Revelion. Mama mi-a povestit cum ca Revelionul in perioada comunista era singura noapte in care restaurantele, televizoarele si distractia era permisa pana dimineata. In rest stingerea se dadea la 10. Si ca noi, la fel ca rusii am pastrat aceste obiceiuri, ca doar la ce se pricepe romanul cel mai bine daca nu la distractie? Dar ca in alte tari dupa spectacolul artificiilor se lasa linistea si seara festiva se termina repede. Ca cina de Revelion e aproape o cina normala servita la o ora tarzie. Ca nu in toate tarile Europei se face atata caz ca la noi cu noaptea de Revelion. Mai ales ca acum avem practic o astfel de noapte pe toata perioada anului. Nu decem lipsa de cluburi si de distractie nocturna. Si ca restul europenilor au inteles asta .... noi inca ne distram in toate zilele anului si cheltuim ceva mai mult sa ne distram si in seara de Revelion.

Eu sunt pentru distractie si pentru Revelion chiar daca anul acesta am petrecut in sosete si ultimii ani nu au fost cei mai reusiti la acest capitol vreau sa stiu adevarul. Stiu ca pe aici trec multi din alte tari, romani si straini asa ca spuneti-mi voi:


.... comeplatati voi ....

acolo unde sunteti stabiliti cum se petrece Revelionul? Unde e cel mai tare Revelion in tara sau in strainatate??In ce tari v-a prins noaptea de Revelion si unde v-ati simtit cel mai bine?


 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  

17 comentarii:

  1. eu sunt pentru revelionul in tara , intr-o locatie de vis , undeva la munte ( de preferinta in minunata Bucovina ) , cu merinde traditionale romanesti , cu prieteni dragi , cu colindatori , cu foc troznind in soba etc...am petrecut odata , acum cam 22 de ani la Gura Humorului un revelion de vis , in zapada , cu un foc maaareee facut din cetina de brad...nu pot sa uit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Coco si eu imi doresc tot mai mult un Revelion la munte, intr-o pensiune mai mica, intr-un colectiv mic unde sa ne distram toti impreuna. Bucovina suna bine, eu vreau sa ajung si vara in Bucovina, e pe listaaaaa!
    La Gura Humorului am auzit ca e frig rau .... e?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim2:49 p.m.

    Daca as fi o party girl cu siguranta ca ti-as spune ca cele mai frumoase revelioane se pot petrece aici ....dar si in Romania. Exista revelioane in cluburi sofisticate , la care te poti inscrie cu 2-3 luni inainte si uneori se pastreaza preturile din zilele normale!
    Revelioane in piata stropite cu sampanie, dans, artificii si venica BEREEE la care nemtii nu renunta niciodata

    Dar nu sunt o party girl. Si imi place sa stau cu al meu acasa sau sa luam cina cu niste prieteni. Cateodata ne mai nimerim in tara si acolo familia e mai numeroasa si ne vizitam unii pe altii iar in ziua de 1 ianuarie mergem la biserica si ne intalnim cu rudele, suntem invitati la masa sau invitam noi.........

    RăspundețiȘtergere
  4. Hapi: Voi stati in Austria sau in Germania ca nu mai stiu? Deci in 'tarile friguroase' se distreaza lumea cam ca a noi :) Si cam ce inseamna preturi 'normale'???

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm... pentru mine revelion acasa inseamna si Austria, si Romania. nu stiu daca as pleca deci de acasa in alta parte de revelion. cred ca sarbatorile de iarna imi inspira foarte mult dorinta de a sta acasa, cu ai mei :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Din pacate pe mine m-a prins Revelionul doar in Romania. Spun din pacate pentru ca prin prisma meseriei mele si a nevoilor mele mi-as fi dorit sa fi calatorit mult mai mult. Nu e un moft, e o necesitate. Dar daca nu se poate, nu se poate... In opinia mea noaptea dintre ani e un moment special si tare as fi vrut sa-l petrec in fiecare an in alta tara.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mie clar imi place mai mult Revelionul aici in tara, desi nu am fost in alta parte decat in Franta in noaptea dintre ani. Noi parca stim sa ne distram mai bine decat francezii :))! Iar de preparatele traditionale romanesti nu mai spun...pt mine nu pot fi inlocuite nici de cele mai fine si rafinate mancaruri.

    Am petrecut acum cativa ani un revelion undeva la munte, in zona Bran,unde proprietarul ne-a gatit o multime de mancaruri traditionale ca la mama lor....yamii...a fost extraordinar!!!!

    Insa consider totusi ca si concluzie ca nu UNDE petreci revelionul este important ci admosfera si persoanele.
    Totul este sa te simti tu bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. anul acesta am probat ceva nou... Revelion pe Dunare! a fost un vis, mai ales ca focul de artificii de la ora 12 a fost multiplu oglindit în apele albastre :)
    La multi ani Alicee! sa ai parte tot anul 2012 de sanatate, bucurii si împliniri!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani! Sa aveti parte numai de bine in noul an! :*
    Aici revelionul e ca si cum nu e, nici macar clopotele nu au fost trase.
    Nici tu o petarda, un artificiu, nimic!
    Mi'ar placea sa fiu de Craciun si de revelion acasa, in mijlocul zapezii si sa privesc spre cer minunatiile de artificii...

    RăspundețiȘtergere
  10. Zazuza si eu simt acest sentiment de Craciun dar de Rev imi suna mai mult a distractie decat a liniste :)

    Nice me 2! In ce tara ti-ar fi placut anul acesta?

    Larisa ma mir sa aud ca preparatele frantuzesti sunt intrecute cu succes de cele ale noastre pentru tine. Eu nu stiu ca nu le-am mancat in astfel de imprejurari. :) Pt mine e important si unde sunt, la fel si atmosfera si oamenii ce ma inconjoara. Vorbim de un trio de aur :)

    Carmen unde pe Dunare??
    In Budapesta mi-ar placea si mie, cam cat costa un astfel de Revelion?

    Roscata serios? Stiam ca spaniolii nu tin sarbatorile ca si noi, ai povestit si de Craciun, acum si Revul, trebuie sa fie destul de deprimant. La noi in orice oras, cat de mic, auzi macar jocul si pocniturile petardelor daca artificii nu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim9:56 p.m.

    1.acolo unde sunteti stabiliti cum se petrece Revelionul?
    1.Bineinteles! Pai nu-s copil :D. Nu ca ar fi fost altfel si atunci. Cine ar putea sa-mi spuna cum sa-l fac?

    2. Unde e cel mai tare Revelion in tara sau in strainatate??
    2. Ce conteaza? Pe noapte totul e la fel. Vezi artificiile si pe urma mergi acasa/petrecere. Oriunde am/inchirez o casa e bine. Mi se pare horror ideea cu hotelul oricat ar fi de luxos. Ce sa faci acolo? In plus mai spargi ceva, mai murdaresti, de ce umblii mahmur dupa o fata sa faca curat si sa-ti mai fie si rusine? La fel, daca mergi la petrecere la prieteni, a doua zi dimineata, cand esti mahmur, mai bine mergi la casa ta. Ca doar nu zaci in hotel...brrr

    3. In ce tari v-a prins noaptea de Revelion si unde v-ati simtit cel mai bine?
    Pai nu prea mai stiu fiindca cand eram copil nu ma preocupa unde sunt ci cu cine sunt, dar a fost Moscova (bineinteles), Bucuresti (bineinteles), Geneva (bineinteles), München, Paris (cand eram copil) si trebuie sa mai fie, dar sunt suficiente astea.
    Nu mi le mai amintesc pe toate :D. Chiar si unele recente sunt cam vagi, marturisesc. Toate m-au facut sa ma simt bine. De ce m-as simti prost?
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  12. Vladimir tocmai ce se plagea Roscata ca la ea in Spania nu e nici o activitate, in orasul ei ce nu e chiar mic nu au fost artificii. Ma refeream daca se face ceva spectacol sau daca restaurantele si cluburile sunt deschise ca daca ai o garsoniera si vecini nashpa nu-ti permiti sa iti inviti toata gasca acolo etccc

    RăspundețiȘtergere
  13. Pe noi ne-a prins revelionul numai in tara. Cum zicea cineva mai sus, Bucovina suna tare bine. Nu stiu de ce, dar nu prea ma atrage ideea de-a pleca prea departe de sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
  14. Pan acum am facut Revelionul doar in Bucuresti sau in Geneva (doar de vreo 2 ori), dar nu este nici pe departe cea mai importanta sarbatoare de aici, in general se sta acasa intre prieteni sau mai degraba se profita de n-zile libere ca sa se plece pe munte la ski sau la mama / soacra acasa… In oras se fac putine lucruri, fara focuri de articifii sau ceva impresionant, am fost si noi anul asta, dar era doar un prapadit de concert cu o trupa de afoni si foarte multi adolescenti beti si galagiosi. Ne-am sustras cumva de acolo si am mers acasa, la caldurica si bucate bune :D Cred ca frigul contribuie decisiv la statul acasa, desi anul asta nu a fost asa frig. In schimb nu am auzit vecinii chiuind sau dand petreceri galagioase. Sa fiu sincera nu mi-am auzit vecinii deloc… in vacanta asta :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim2:35 a.m.

    Pai cum spunea Kadia, artificii in Geneva nu-s, doar ceva spectacole mititele la care merg adolescentii locali si cam de la tara. In Moscova sunt artificii ca-n Bucuresti, nu mult mai breaz si e de regula cam prea frig, dar lumea iese ca sa imite modelul occidental. De Bucuresti nu cred ca-i nevoie sa spun eu, am vazut cateva spectacole foarte misto, dar de regula nu mi-au traiat rasuflarea, dar mi-au placut oricum. Eu sunt de parere ca Revelionul este pe cat de frumos ni-l facem noi. Fie in izba in Murmansk sau pe terasa de zgarie-nor poate fi la fel de frumos. Evident daca cineva pune bot nu se simte bine niciunde.
    Vladimir.

    RăspundețiȘtergere
  16. Habar nu am cum se petrece Revelionul aici, dupa cum stii n-am ajuns de multa vreme in Doha, poate la anul pe vremea asta iti voi putea spune (desi as prefera sa nu fiu in Doha de Revelion, ci in alta parte) :-). In general orice Revelion e deosebit daca il petrec cu ai mei si sotul meu. Am scris chiar azi un articol pe blog, nu ma prea dau in vant dupa plecatul in masa de Revelion, insa am facut totusi si 3 exceptii de la regula pana acum :-) Mai exact un Revelion la mare la Mamaia, unul la Munchen si cel de acum la Singapore. Evident Singapore conduce detasat :-D

    RăspundețiȘtergere
  17. Apollo Bucovina ... vreau si eu!

    Kadia poate au plecat din tara, s-au la munte :). Ai avut noroc
    Vladimir ai dreptate cel mai mult tine de noi! Dar uneori avem nevoie de stimulente :))

    Ioana eu sper sa fii intr-un an si in Doha, cred ca sut artificii grandioase!

    RăspundețiȘtergere