Hotel, pensiune sau vila?

Inca nici nu am ajuns bine in tara si sunt cam habauca, nu ma pot aduna asa ca o sa abordez un subiect general pt astazi. Despre Hoteluri, Pensiuni si Vile. Unde va ne place sa ne cazam? Eu va zic sincer ca prefer pensiunile si vilele, chiar in gazda daca se poate. Nu sunt mare fan hoteluri si am sa va spun si de ce. Pai datorita experientelor nasoale, desigur. Binenteles ca am stat si in hosteluri si la camping dar in articolul acesta nu le voi lua in calcul. Deci ne referim strict la hoteluri, pensiuni si vile.


Am stat la Hotel asa: Hotel no star in Fes si Saidia (Maroc), Hotel  1 stea ( Pisa, Querzezet si Florenta), Hotel 3 stele (Milano). Probabil ca am stat si in altele dar nu imi amintesc :)

Pensiuni: Pensiune 2 margarete ( Barsana, Deva si Sibiu ), Pensiune 3 Margarete ( Baile Felix si Timisoara ), Pensiune 3 margarete si fara margarete (Riad in Essouira si Marrakech Maroc )

Vile : Vila in Viseul de Sus (Maramures) si 2 mai ( Vama Veche).


Dupa cum vedeti am stat in toate categoriile mentionate. Cel mai mult mi-a placut la pensiuni. Fiindca nu m-au dezamagit niciodata. Cu toate ca poate nu au nici o margareta pot sa arate ca la un hotel de  1 stea+. Sunt mult mai confortabile si mai familiare. Mai mici, mai intime. Imi place ca proprietarul se ocupa de ele, uneori chiar el e la receptie. Si binenteles ca stie cum sa se comporte cu clientii. Salariatii sunt mai putini interesati. Poate  am avut eu ghinion cu hotelurile, nu stiu. In Milano, hotelul de 3 stele arata bine, dar camera era tare mica, totul ingramadit, nu mi-a placut. Si Binenteles pret de 3 stele. In Hotelul din Florenta a fost totul ok, desi cam modest, la Hotelul din Pisa am avut probleme, era 9 seara cand am ajuns si desi scrisesem la ce ora ajungem nu ne-a asteptat nimeni si dupa telefoane si nervi si intrebat alti clienti am reusit sa gasim proprietarul sa ne cazeze aproape la 12 noaptea .....
Pe langa faptul ca la pensiuni totul mi s-a parut mai cald, mai ca acasa, e si diferenta de pret, considerabila. Pensiunile sunt ieftine. Mic dejun bogat. Si caldura in camere. Nu au multe si isi permit :)).

La vile mi s-a parut ok, am avut noroc de 2. Ambele foarte bune si cu preturi super mici. In Viseul de sus am platit 60 ron pe o dubla cu jacuzii, bucatarie super moderna si foarte mare. In 2 Mai la fel. . Pana la urma eu le consider tot un soi de pensiuni, doar ca le poti inchiria total, pt grupuri mari (cum am fost noi vreo 20 in Vama Veche) :). Daca imparti pretul la cati oameni am fost a iesit cam 15 ron pe noapte. Un pret bun :). Binenteles se merita numai daca sunteti multi. Sau in extra-sezon, daca puteti negocia pe noapte. :) De obiecei proprietarii prefera sa le inchirieze total pe mai multe zile :). Se merita mai ales vara, la mare, iarna de Revelion, cand mergeti cu gasca la munte etccc.

Am si un site pt voi, un portal de turism pe care l-am descoperit de curand ce e specializat pe pensiuni si vile. Se numeste CazareTur.ro Imi place ca are unitati de cazare in toata Romania, pensiuni, vile dar si hoteluri. Il recomand in special daca doriti Cazare la Pensiune in Brasov sau Cazare in Busteni. Fiindca pe aceste zone au cele mai multe unitati de cazare inregistrate. Dar si in zona de litoral, turism balnear, agroturism sau in orase. Au descrise fiecare unitate de cazare, la pensiuni si vile ultra-detailat, si pretul pe noapte sau pe vila.

Pt mine asta e cel mai important criteriu a unui portal turistic, sa fie scris pretul pe noapte. Sa nu trebuiasca sa sun eu la fiecare pensiune si sa intreb, sa compar, etccc. Ultima oara cei cu pensiunea din Timisoara m-au mintit. Au zis ca pensiunea e langa aeroport cand de fapt e cea mai indepartata pensiune din oras :(((. Deci e important sa imi spuna si distanta de centrul istoric. Apoi rezervarea o fac dupa ce compar mai multe pensiuni, vad care au mic dejun, care sunt aproape de mijloc de transport sau de centru, si dupa pozele atasate, eventual review desi cele din Romania nu prea au  :)


Acum ma intreb, voi ce preferati? Hoteluri, pensiuni sau vile?
 dupa ce criterii le alegeti cand faceti rezervarea?


Thanks for visiting,

Citeste articole cu sfaturi, idei, informatii aici --> PONTURI BUNE

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

31 de comentarii:

  1. ce-o fi Alicee...eu nu sunt pretentioasa si ma bucur de orice , numai sa calatoresc...chiar si cu cortul imi place , numai ca nu gasesc amatori :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu prefer tot pensiunile sau vilele. Cel putin in vacantele prin Romania,cand nu am fost in drumetii si am stat la cabane sau cort :)), foarte rar am stat la hoteluri. Cum spui si tu pensiunile sunt mai mici, mai intime, mai "calde", conditii mai bune si aceptabile ca pret. In vacantele prin alte tari in mare parte am stat la hoteluri de 2-3 stele. Conditii ok, dar in general am intalnit la fel camere mici si inghesuite. Pensiuni in marile orase sunt cam rare....doar in cele mici.

    Cand fac rezervarea in primul rand, recunosc, eu ma uit la pret. Sa fie unul acceptabil. Dar sunt importante si conditiile, sa fie decente (spatiu, curatenie, caldura, apa calda etc). Nu am pretentia la camere luxoase. Ma uit la pozele postate pe net si citesc cat mai multe review-uri. Sunt atenta si la locatie, sa nu ma trezesc la marginea localitatii :)), sa fie cat de cat central sau, macar nu la mare distanta de centru si sa am un mijloc de transport.

    Compar mai multe si dupa aleg....Pt vacante in Romania eu ma uitam aici de obicei: http://www.turistinfo.ro/busteni/cazare-hoteluri-vile-pensiuni-busteni.html. O sa retin acum si situl propus de tine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca fiecare are avantajele si dezavantajele lui.
    Depinde de locul unde mergi, de ceeea ce iti doresti de la vacanta respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Categoric, prefer hotelurile. Eu ma intorc la hotel -sau unde ma cazez- rupta de oboseala, ca sa dorm, nu ca sa fac conversatie cu gazda, proprietarul. Nu vreau sa fiu ca-ntr-o familie cu nimeni, nici alti turisti, nici personalul stabilimentului, asa ca mi-e indiferenta atmosfera intima sau cum altfel, sunt sensibila doar la functionalitate si stilul de decorare, designul interioarelor, astea ma pot face sa ma simt mai bine-dispusa sau sa trec prin ele cu ochii intorsi spre interior, sa zaresc cat mai putin din jur.
    Si apoi, hotelurile presupun un grad de confort sporit, asa ca de ce nu le-as prefera?; nu ai pus problema pretului, ca atunci se schimba socoteala si prefer ce-i mai ieftin, daca-i bine amplasat. Nu ma deranjeaza deloc camera minuscula, ca nu-s somnambula si dorm doar in pat si un drum dimineata si unul seara pana la baie nu presupun cine stie ce riscuri de-a ma izbi de mobile.

    Eu nu inteleg la ce hotel ai fost tu ca nu era proprietarul acolo sa te cazeze, de la 9 seara pana la miezul noptii, nu am auzit pana acum de hotel fara receptie nonstop.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim1:19 p.m.

    Hotel categoric. Tocmai fiindca imi asigura un anumit standard de calitate. Din motiv de mers la conferinte am invatat si eu si sotia care sunt lanturile de hoteluri care ne plac si ne-am facut si carduri de fidelitate. Asadar le utilizam si in vacante. Pentru Europa noi mergem de regula la lantul Accor (de aici am stat la Ibisuri, Novoteluri, un Sofitel si cateva Merkur). In America mergem doar trimisi cu treburi si mai stam de regula dupa, dar acolo hotelul este ales de organizatorii conferintei si e de regula Marriott sau Ritz ca sa aiba sala de conferinta si facilitati. La astia n-avem carduri fiindca nu ne intereseaza pentru noi (cu exceptia Marriott Berlin nu cred ca as sta la vreunul sunt prea masive, de regula prea clasice si prea scumpe in mod nejustificat). Pentru Scandinavia, unde Accor nu prea are hoteluri (au doar in Suedia, poate si in Findlanda) preferam First si Thon (mai nou s-au unit intr-un singur lant) si avem si la ei card. Cu cardul de fidelitate sunt reduceri substantiale si categoric merita facut. Si la Accor si la First.
    De ce n-as sta la pensiune? Pai, probabil complet nejustificat, mi se pare prea mare bataie de cap. Si, spre deosebire de tine, ma deranjeaza ca-s intime, uneori departe de centru, nu vreau sa interactionez cu proprietarii si nu vreau sa risc conditii nasoale. Nu vreau lux, doamne fereste, ca oricum nu prea stau in hotel ci in afara lui, dar vreau garantia standardului minimal de calitate. In gazda nu as sta in vecii vecilor, nu vreau sa risc vreun puric. Bineinteles, n-am probleme sa stau la prieteni, dar e altceva, cu prietenii imi permit sa le bag puricul pe gat :D.
    Nu inteleg diferenta intre pensiune si vila. Dar oricum, ma feresc de genul asta de afaceri familiale. La fel cum ma feresc de apartamente inchiriate pe perioada concediului (desi la asta m-as preta la o adica). De asemenea ma feresc de hotelurile care nu sunt parte dintr-un lant, iar daca sunt fortat sa aleg dintre ele marturisesc ca ma uit cate stele au. Poate doar daca as vrea sa fac turism rural, atunci si doar atunci m-as expune la o pensiune fiindca mi se pare ca face parte din programul artistic.
    Pe scurt apreciez ca hotelurile de lant hotelier asigura un standard minimal, ca NU sunt intime, ca NU interactionez cu proprietarul, ca imi pun la dispozitie anumite servicii si ca stiu ca indiferent unde ajung, din Bulgaria pana in Olanda, hotelul acela va fi EXACT cum ma astept.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  6. prefer hoteluri. nu vrea gazde,pensiuni,etc.te puup

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim3:53 p.m.

    Hoteluri. Ca si modniza :)
    Sau apartament inchiriat- daca mergem pe coastele Spaniei
    In Paris de cate ori mergem stam la IBis, cred c-am mai spus asta. Nu am surprize cu patul, pot sa dorm bine si ma simt confortabil desi din punctul meu de vedere camerele sunt mici

    RăspundețiȘtergere
  8. Coco eu cu cortul nu. Imi rup spatele. Am dormit o data pe valea Ierii, never again :))

    Larisa si pt mine e foarte important pretul. Mie imi plac mai mult pensiunile fiindca mi se par mult mai originale, si cu confort mai mare si pret mai mic fata de hoteluri. In strainatate pensiunile se numesc guesthouse sau bed&brekfast :). Se gasesc. Cel putin in Italia este cultura pt asa ceva :)
    Nici eu nu sunt foarte pretentioasa, de obicei imi plac camerele mari, ma rog, normale, adica sa ma pot plimba linistita prin camera, sa am loc de bagaj, pt haine, o masa, scaune, sa simt ca am aer. Cel din Milano era mic mic! Desi patul era imens, si camera utilata modern, nu m-am simtit bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mircea ai dreptate, dar tie unde iti place sa te cazezi??

    Ioana din pacate nu mai stiu numele, cred ca l-am scris in articolul cu Pisa. Faza e ca stateam numai o noapte si mai multi turisti mi-au zis ca li s-a intamplat asa. Ca daca nu mergi oricum te taxeaza prima noapte, daca e doar una ghinion. Deci iti iau banii, camera nu ti-o dau. Dar noi nu ne-am lasat, era o doamna la varsta a doua receptionera si s-a dus la toaleta cica (a lipsit 2 ore) si s-a intors dupa ce am sunat proprietarul.
    Si-au cerut scuze si ne-au dat un apartament foarte frumos, de aceea nu am scris un articol negativ, ca pana la urma stiu si eu cum e cu receptionerii, ii platesti dar nu poti sa fii cu ochii pe ei tot timpul, si daca ne-au dat ceva mult mai bun, am trecut cu vederea. Nu am scris nici unul pozitiv, am lasat am scris asa printre altele cum a fost in Pisa. Era un hotel micut, de fapt cam asa sunt in Italia, stii si tu. Eu intotdeauna ma duc dupa pret, ca si eu doar ma prabuesc in pat seara, dar pt 20 euro la o pensiune gasesc lux, pe cand cu 20 euro la hotel gasesc ceva foarte modest. :((( Nu am investit in cazare, probabil ca atunci cand voi avea ceva mai multi bani si o alta varsta va fi altfel si pt mine :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Vladimir te inteleg. Eu la pensiuni gasesc de cele mai multe ori mult peste standardele normale de calitate si confort. De aceea le iubesc. :) Au si design original, mereu altul. Nu am stat la Ibis si nici nu as sta niciodata (de buna voie) Mi se pare prea turistic, prea comercial. La Marriot in schimb, m-as duce. La Continental. La Hilton. Deci daca ar fi sa aleg ceva din lanturile hoteliere as merge pe lux. Doar asa sa platesc mult si sa se numeasca Ibis, no thanks. :))
    Nu stiu de ce nu imi place Ibis, poate fiindca tot turisti din aceeaia carcateristic cu harta in brate am vazut iesind de acolo, ma lovesc de ei des in Casablanca.
    Eu sunt mai mult stilul backpaker, cred ca lanturile hoteliere nu se potrivesc caracterului meu. :)

    Hapi, Modniza si dupa ce caracteristici le alegeti? Dupa nume, review, pret? ce carcateristici sunt importante pt voi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim4:34 p.m.

    Ibis nu e comercial. Nici macar frumos. E comod si practic. Strictul necesar si atat. De aceea e si foarte-foarte ieftin.
    Mie din contra, Marriott si Ritz mi se par comerciale si nici mie nu-mi place sa fiu asociat cu respectivii (decat daca am un ecuson de conferinta agatat de gat care spune "n-am avut de ales"). In afara unor hoteluri cu design foarte modern (gen Marriott Berlin) nu prea-mi pasa de cum arata, atat timp cat e curat, parctic si are stirctul necesar. Adica pat, TV, eventual un frigider si sapun si prosoape in baie. Albe. Curate.
    Nu ma prea intereseaza stilul arhitectural al posesorului pensiunii ca sa fiu sincer. Si nici nu prea vreau sa-l vad la fata :D. Asadar aleg hotel fiindca in final nu trebuie sa am de-a face cu tipul de oaspeti ai hotelului. Pe cand in pensiune pare mai greu sa-i eviti.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  12. Da ai dreptate cu proprietarul pensiunilor. Desi nu e tot timpul prezent. Unii nici macar nu locuiesc in tara, pensiunea e pe mainile angajatilor (din familie de cele mai multe ori). Oricum intra in vorba cu tine, nu e ca la hotel ...

    RăspundețiȘtergere
  13. Am ales mai degraba vilele pana acum. Dar in viitor as prefera hoteluri de 2-3 stele pentru ca sunt mai ieftine. Nu ma intereseaza luxul. Prima conditie este ca pretul sa fie cat mai ok, iar unitatea de cazare sa nu aiba inclusa masa(nici macar micul dejun). De aceea detest sistemul all inclusive(despre care intentionez sa fac un articol).
    Ultima data am stat la 4 stele si am avut mancare din belsug(asta nu prea mi-a placut), cameristele erau din Romania, m-am simtit ca acasa. Dar familiaritatile astea nu prea imi plac, nu sunt asa prietenoasa in concedii. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim6:45 p.m.

    Alicee- cand mergem in orientul apropiat (ca-n ala indepartat n-am fost :)) luam de obicei cate un last minute cu preturi bune si stam la hoteluri (resorturi) de 4 sau 5 stele . Aici sunt ofertele foarte bune si variate - zborurile din Koln sau Dusseldorf aproape de noi. Sa nu se inteleaga ca arunc cu banii, nu , altii care-si cumpara "din timp " bilete platesc pe 3 stele cat platim noi pe 5.
    Nu iau niciodata all inclusive ca sa nu fiu "legata" de resort dar la 3 stele in Maroc sau Egipt , nu ma mai duc niciodata :) Poate sunt eu pretentioasa insa e important ca seara sau la amiaza cand ma odihnesc sa-mi placa sa stau in camera
    . Dupa cum bine stii, 5 stele in Maroc sau in Egipt nu inseamna neaparat mare lux. Doar confort
    In Europa ti-am zis aleg Ibis pentru pret si pentru ca e in regula.

    RăspundețiȘtergere
  15. mi-a placut articolul asta, m-am intrebat intotdeauna cum ar fi daca… Am stat o data in Spania, la o conferinta, cazata la o pensiune si mi-a placut foarte mult. Era o casa mare, cu curte interioara, plina de flori si pisici. Personalul mai prietenos decat la hotel, dar nu am stat prea mult de vorba pentru ca nu vorbeau decat cateva cuvinte in engleza, oricum conferinta avea program foarte incarcat, de la 8 dimineata la 10 seara. Altfel, cand merg cu Vlad, el are opinii foarte hotarate si nu ma deranjeaza, mai ales ca avem tot felul de oferte si din cand in cand prindem si niste nopti pe gratis tot strangand puncte.

    RăspundețiȘtergere
  16. Noi preferăm hotelurile de trei stele. Ni se pare că raportul dintre calitate și preț e optim. Firește, ne informăm despre confortul camerelor, despre tipul de mic-dejun, despre apropierea de centrul turistic al orașului sau de ceea ce ne interesează în mod deosebit. O singură dată am stat la un hotel de 4 stele din Roma și ne-am ars. Era extrem de departe de centru, făceam o oră și jumătate cu un autobuz nenorocit până la Termini. E drept că nu am ales noi, am mers cu o agenție, în grup. A fost o învățătură de minte ! Cine vrea să știe mai multe din experiența aceea, poate citi aici: http://www.lecturirecenzate.ro/2011/06/12/roma-1-agentia-omnia/

    RăspundețiȘtergere
  17. Alice, din pacate, cei de la Andronic din Timisoara sunt niste tepari. Mai departe de aeroport decat acolo nu cred ca puteai fi...

    RăspundețiȘtergere
  18. Depinde unde merg. In Thassos (Grecia) preferam studiourile, in Franta am fost la hotel iar in drumetiile de vara mergem cu cortul (in portbagaj, nu-l mai caram in spate :). La Straja am fost la Vila Alpin. Asa ca le pot bifa pe toate :) Oricum nu prea stau mult in camera, indiferent daca este vila, pensiune sau hotel.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nice si care e problema cu mancarea? Majoritatea turistilor cauta sa primeasca masa macar mic dejun, tu esti prima care nu doresti, why??

    In ultimul Riad de 3 stele in Maroc, au fost culmea chiar de 3 stele!!! Si am platit 17 euro pe noapte :). Dar in general ai dreptate, la ei 3 stele inseamna ca 1-2 la noi ....

    Zina da, sunt de multe ori si pe booking oferte la hotelurile de 3-4 stele dar cand te uiti unde sunt ... iti cam piere cheful. :((( La unele nici nu poti ajunge doar cu masina

    RăspundețiȘtergere
  20. Oana ... daaa.. nu credeam niciodata ca un receptionist te-ar putea minti in legatura cu locul cazarii. Am fost foarte deceptionata. Mai ales ca e vb de Romania unde turismul e oricum aproape mort. Vad ca vor sa il ingroape de tot.

    Natural sa inteleg ca iti e totuna :)))

    RăspundețiȘtergere
  21. Am stat la toate variantele de cazare posibile, de la cort la hotel de 5 stele. In general caut pensiuni, dar ma informez asupra conditiilor (de multe ori am gasit conditii de 3-4 stele la jumatate din pretul de la hotel, sau chiar mai putin), si in general ma uit si la parerea altora care-au stat pe acolo. O singura data am nimerit rau, dar atunci nu m-am informat, eram rupti de oboseala si am intrat in prima pensiune pe care am vazut-o. Puteam sa refuz camera, dar n-am facut-o, nu voiam decat sa dorm. Nu tin sa interactionez cu proprietarul, dar nici nu ma deranjeaza.
    La 5* am stat la Kempinski la Nisipurile de aur (eram la o conferinta), la sfarsit de septembrie. Seara se lasa racoare bine, si in camera era frig, asa ca ne-au dat o aeroterma, pe care o foloseam doar cu o rezistenta, ca daca le porneam pe amandoua sareau sigurantele. Degeaba e luxos si poti sa intorci masina in camera, daca stai si tremuri.

    PS: prefer cortul. E un stil de viata :-D

    RăspundețiȘtergere
  22. daca e ce prefer, imi plac de departe hotelurile, am intimitate si confort, in toate datile platit de firma, la prezentari. daca e ce-mi permit, aleg ca si tine vile sau pensiuni. am aflat pe pielea mea ca 3stele in turcia, sunt confort destul de scazut, abia acceptabil. am bifat la greci o pensiune in buza plajei, conditii bune, fara lux deosebit si pret bun.

    RăspundețiȘtergere
  23. Și eu până acum am preferat pensiunile, mai ales în România și prin Bulgaria. Dacă am ocazia să aleg, mereu voi alege o pensiune, pentru că în primul rând mi se pare un spațiu mai cald, mai personal. Puține camere de hotel m-au făcut să mă simt la fel.

    Cât despre prețul pe noapte, asta mi se pare un lucru de bun simț. De exemplu asta a fost un factor care m-a făcut să renunț la ideea de cabană la munte de revelion. Am trimis tone de mailuri la care am primit răspuns după multe zile, sau sunam și aflam că ba cabana era deja dată de mult (deși actualizarea pe site cică era recentă) ba că avea un preț astronomic, ca de hotel de nu știu câte stele. Și e iritant când nu găsești informațiile necesare și trebuie să dai n telefoane ca să aflii un lucru relativ simplu.

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu prefer pensiuni sau vile, mai ales pentru ca preturile sunt mai mici. La hotel nu-mi place, e scump si mai putin confortabil ca la o pensiune. De exemplu cand merg la mare, am o pensiune preferata, care arata foarte bine, cam ca un hotel de 3 stele, iar pretul e la jumate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Alicee, eu nu servesc micul dejun niciodata. In plus nu-mi place sa fiu conditionata de masa. Problema e ca la all-inclusive e prea multa mancare...si eu sunt tentata s-o mananc pe toata. :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Sincer?Depinde ce ma atrage. :) Am vazut pensiuni ce aratau mai bine decat anumite hoteluri si vile ce aratau mai bine ca pensiunile si viceversa, deci... depinde!

    RăspundețiȘtergere
  27. Apollo si noi am inghetat undeva, din pacate chiar nu mai stiu unde :((. Era un hotel. Ca de atunci ma gandesc la pensiuni tocmai fiindca stiu ca sunt mici si incalzite :))). Eu cu cortul nu, am fost de cateva ori, mi-am rupt spatele :)

    Aa, mai trebuie si noroc!!! :)) La Turci si in general in tarile musulmane, stelele au alt standard de lux si confort :(. Asa e la ei

    Dianora de aceea imi place acest portal, ca iti da multe date. Ai dreptate cu vilele, pensiunile si hotelurile. La Pensiuni preturile mi se par de bun simt. La vile depinde cum ai noroc. Hotelurile nu prea au preturi sub 100 ron, desi conditiile sunt modeste (in Romania ma refer) :(((

    RăspundețiȘtergere
  28. Nice am inteles! Hai ca micul dejun nu te tine legat de hotel, pana la urma poti sa sari peste vb ta, dar daca mergi la all inclusive, aia da! La fiecare masa sa fii acolo, parca nu e vacanta, e un fel de leneveala :). Un weekend poate mi-ar placea!

    Addicted da, pot arata mai bine, dar din experienta care ti-au placut mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu prefer hotelul sau pensiune daca suntem in grup de prieteni.
    Cu cortul e groaznic, nu mai vreau asa ceva toata viata ;)). Eram mai mici cand am fost eu, fratele si niste prieteni.... dimineata am avut o surprizica- ne-a vizitat un Mos Martin...iar in timpul noptii ne-a pocnit o furtuna cu tunete si fulgere de neuitat :|...a fost cosmarul vietii mele.

    RăspundețiȘtergere
  30. Personal mie mereu hotelurile mi s-au părut impersonale și reci.
    În... grup restrâns :D prefer pensiunile. Au ceva mai plăcut, mai comod. Bineînțeles, pensiunile care nu neglijează confortul băii (dacă e pensiune nu trebuie să fie baia mică, stingheră și neutilată).
    Vilele mi se par foarte ok atunci când mergi cu un grup mare de prieteni... like a big home. :D

    RăspundețiȘtergere
  31. Eu nu am preferinte atata timp cat am un pat cu lenjerie curata, un dus si nu e frig in camera. De obicei, vizitez locurile, nu ma intereseaza prea mult camera, desi nu imi displace sa am confort :) Ai uitat sa mentionezi hostel-urile :)

    RăspundețiȘtergere