Cei 14 bloggari care au promovat Romania

In seara aceasta va prezint cele 14 articole legate de Promovarea Romaniei (metode, obiective mai putin cunoscute si suveniruri traditionale pe care le-am duce strainilor). Totul sub forma de leapsa! Unul din cei 14 bloggari care au raspuns provocarii v-a primit un cadou oferit de Pravalia de acasa!

Multumesc tuturor participantilor, articolele voastre sunt foarte bune, cu idei ingenioase, Ministerul Turismului ar putea sa va agajeze pe toti :)!!! Multumesc deasemenea sponsorului!



Asadar, am ales cate un citat reprezentativ din fiecare articol! Pt a citi tot articol dati click pe numele blogului cu albastru!!


1. Blogul lui Katy
"Aş duce porturi populare, o ie, străchini din lut, vin românesc, pălincă, ţuică şi mămăligă :) şi nu numai."


2. Soap Bubbles - Ana

"Aş încerca să îi finanţez pe toţi reprezentanţii noştri în străinatate, organizând conferinţe în diverse ţări din lume pe teme ca diversitate culturală şi etnică şi astfel să promovăm specificitatea noastră naţională. Poate sună utopic, dar comunicarea este baza tuturor relaţiilor interumane, iar aici, prin comunicare şi prezentarea obiectivelor turistice de la noi din ţară oamenii ar recunoaşte-o aşa cum recunosc afişele cu Antalya, Grecia, Cipru ş.a."


3. Kadia

"Turismul extern – aici se simte o mare lipsa. Ce pot sa spun cu siguranta este ca majoritatea oamenilor din strainatate gasesc cu greu Romania pe harta. Nici macar tiganii nu au reusit sa ne faca prea populari, desi nu pot fi acuzati ca nu incearca :D Romania nu este deloc cunoscuta, nici cu rele, nici cu bune si mai ales nu se stie ce ar fi de vizitat. Daca nici macar nu stii ca exista o tara sau o regiune atunci nici nu ajungi sa cauti in google o destinatie turistica anume."

4.  Vladimir

"6) pentru litoral le-as atrage atentia ca Marea Neagra va fi curand mare moarta pe motiv de ridicare a stratului de hidrogen sulfurat la suprafata. Ceva cu “once in a life time blah-blah” “last chance bla-bla”. As face si vaporase intre Romania si tarile celelalte. Ceva cu viza cumparata din port (cu vreo 30 de euro, altfel nu vor crede ca e serios)."


"As infiinta un centru turistic mare in capitala si as organiza de acolo circuite tematice de o zi, doua, trei, patru, dupa caz, tot cu mini-busuri, in diverse regiuni ale tari. De exemplu: "Pe urmele lui Dracula", cu vizitare a Sighisoarei si a Branului. Sau un circuit in Moldova, cu vizitat cateva manastiri, deprins gastronomia locala si vinurile de renume. "Viata la tara in Maramures", cu vizitarea satelor, observarea obiceiurilor populare, a mestesugurilor. Toate evident cu oferte de sezon, reduceri, brosuri infomative si cel mai important: ospitalitate si caldura. "Turistul nostru, stapanul nostru" asa cum am invatat la scoala."


"Pentru zona litoralului as organiza vapoare care sa plece dimineata si sa se intoarca seara, sa faca un tur cat mai mare al statiunilor. Si cateva vapoare pentru rasarit si apus, sa se faca expeditii nu foarte in larg pentru a privii rasaritul si apusul de pe mare."


"Dacă aÈ™ reprezenta România într-o altă È›ară cu siguranță aÈ™ duce drept suveniruri o macheta a Ansamblului BrâncuÈ™, păpuÈ™i îmbrăcate în costume populare specifice fiecărei regiuni, o carte în limba engleză despre geografia È™i istoria României cu multe ilustraÈ›ii, un covor împletit specific zonei din care provin sau nu numai, pliante cu locuri turistice superbe din România!" 

8.  Coco

"Promovare cred ca as face prin video clip-uri cu minanatiile acestea , cu site-uri bine organizate  cu frumoasele locuri , cu organizarea de festivaluri locale , cu degustari de produse specifice , cu organizarea de trasee turistice si vizite la castele , pesteri , cascade , muzee , gradini botanice etc"

9. George

 "- as crea un sistem de genul Wizard Istanbul, in care orice turist sa poata pune o intrebare si sa i se raspunda in cateva minute." 

 10. Melly's

"Cred ca inainte de a promova Romania in afara ei, ea trebuie promovata catre romani si mai ales catre cei mai tineri cetateni ai tarii: catre copiii si nepotii nostri.Copiii, ca sa fie ei insisi buni romani, trebuie sa cunoasca istoria acestei tari! Cum sa o aprecieze? Cum sa-i pastreze mostenirea daca nici nu o cunosc?"

11. Ciprian

"Cu siguranţă, m-aÅŸ strădui mult mai mult decât Elena Udrea atunci când a lansat frunza grădinii naÅ£ionale ca emblema turistică. ÃŽn primul rând, aÅŸ consolida ÅŸi conserva monumentele istorice ÅŸi naturale, pentru a avea ce promova, iar apoi aÅŸ începe publicarea unor materiale video, semnate sub următoarea deviză: "EÅŸti turist? Dacă da, decât să vizitezi o plajă însorită, mai bine cercetezi o lume nedescoperită!" 

12. Bialog

"Să vă mai zic de Valea ArieÅŸului? Cu PeÅŸtera ScăriÅŸoaaă, StaÅ£iunea ArieÅŸeni… e varză, se duc nabii suspensiile la maÅŸină ÅŸi pierzi foarte mult timp. Să mai zic cât de greu se ajunge Sarmizegetusa? Doamne a fost un calvar, iar dacă acest obiectiv nu merită atunci ce merită? Vai câţi bani s-ar scoate din excursiile la Sarmizegetusa, dacă ai avea cum ajunge acolo fără să ai parte de o aventură nefericită!!!"


"-Păi nu trebuie să fim neapărat creativi, doar să-i copiem pe cei ce au reuşit în turism, să ne uităm deci şi la holanda, brav membru UE care nu ne acceptă în spaţiul Schengen, ce fain o duc ei cu turizmul graţie cartierului lor roş. Păi n-avem şi noi tradiţie, n-avem noi talent? mai trebuie să ne aducem curvele acasă -şi am putea, la fel ca la IT-işti, dacă le-am scuti de impozit o vreme- şi facem şi noi neşte cartiere de-astea prin oraşele noastre mari. Ba merg mai departe şi zic: de ce nu oraşul românesc X, Capitala europeană a curvelor? ce, nu e Barcelona supranumită Capitala hoţilor? şi uite ce bine-i merge."


 
"Apoi după ce mă urc într-un bus fiță, decapotat, cu ghid în engleză, mă aștept să găsesc și câteva pliante pe scaun sau măcar o hartă cu ce urmează să văd, nu?
 Fac referire la autobuzul ce făcea turul BucureÈ™tiului vara trecută, DA. Pentru că puÈ›inii turiÈ™ti ce s-au urcat în el s-au arătat cam nemulÈ›umiÈ›i alegându-se doar cu privitul clădirilor din stânga È™i din dreapta, NO ghid, NO pliante/hărÈ›i."

Iar castigatoul cadoului il aflati urmarind filmuletul!! Te rog sa imi trimiti adresa si numele complet pe aliceee_traveler@yahoo.com



Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)
 

7 comentarii:

  1. Felicitari Larisa! Sa ne spui ce premiu ai primit :P

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoasa provocarea...mi-a facut o mare placere !

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Multumesc tuturor! :) Nu ma asteptam sa castig :)! Provocarea a fost interesanta si mi-a facut mare placere sa scriu despre! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Damn, acum am vazut. puteam participa si eu, dar am vazut cu o mica intarziere(de 8 zile) mesajul. Asta e:) Next time:)

    De curiozitate, care era premiul ? :)

    RăspundețiȘtergere