Jurnal de calatorie cu Londra, prima zi

Cum m-am trezit am luat la cercetat harta cu metroul! De unde sa incep, ce sa fac? Londra daca te uiti pe harta e sinonima cu Chineza, adica nu intelegi nimic! Daca in Paris foarte multe statii au numele obiectivelor turistice din zona (gen: Louvre, Tuilleries, La Defense, Sant Michele Notre Dame, etcc) in Londra daca te uiti pe harta de metrou toate sunt south si west, si kings si cross ...Cel putin la prima vedere! Asa ca am lasat harta deoparte, m-am urcat frumos in autobuz, cand am vazut o statie de metrou aproape m-am dat jos, m-am urcat in metrou si am iesit la Piccadilly Circus! Pentru Londonezi aceasta piateta e 'buricul pamantului, pardon al Londrei'! Este piateta in care se intalnesc 4 mari bulevarde pline cu magazine , asa ca aici e mereu forfota si galagie! Eu am facut cateva poze la cladiri, foarte frumoase, si am pronit in jos spre St. James's Park uitandu-ma dupa indicatoare :) Apropo, daca va asteptati sa fie vre-un circ in preajma trebuie sa va dezamagesc, nu este! :)

-Piccadilly Circus-


In drum spre St. James's Park

St James's Park e unul din cele mai frumoase din Londra! Fiind cald (as putea spune foarte cald, catre 25 de grade) tinerii erau in pantaloni scurti, rochii si fuste, copii alergau, se jucau cu mingea etcc! Cel mai mult mi-a placut libertatea de gandirea a englezilor, faptul ca te lasa sa calci unde vrei, sa te asezi unde vrei! Pe iarba, printre flori etccc! s-au plantat pe unele portiuni special narcise, oamenii de la birou vin aici in grupuri, la costum, se aseaza sa isi manance lunch-ul in natura nu intre 4 pereti!


Binenteles ca m-am aruncat si eu in campul cu narcise si m-am odihnit privind cerul!


Parcul le are pe toate, zone cu flori de toate felurile si culorile, zone in care poti sa inchiriez sezlong, zone cu narcise sau doar gazon, lac, podete, arbori infloriti! e o minune! Totusi caldura m-a cam molesit asa ca ramane pe alta data sa dau un ocol parcului! e mare!



Urmatoarea oprire e in centrul Londrei, in  PiaÅ£a Trafalgar! Aceasta e cea mai mare piateta din Londra, locul in care se fac manifestatii, dar si concerte si alte activitati artiste! Aici e kilometrul 0, statuia lui Nelson, National Gallery, muzeu cu tablouri in care intrarea e gratuita, cateva fantani arteziene si statui interesante, iar in partea dreapta e biserica Sf. Martin în The Field  renumita pt concerte, in care am prins si eu un concert interesant : pian + vioara+ flaut! Altfel biserica e simpla.

-National Gallery-

-Trafalgar Square-





Mi-am continuat traseul spre cladirea Parlamentului  pe str. White Hall, urmarind arhitectura cladirilor!

 

In dreptul Parlamentului m-am intors putin pe strada sa fac o poza din departare. Parlamentul are 2 turnuri, turnul Victoria si "turnul cu ceas, renumitul Big Ben". Am mers pana pe pod sa vad privelistea spre London Eye, si cam atat! M-am intors la prietena mea si am luat autobuzul spre casa!




Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

13 comentarii:

  1. Super! Ai prins o vreme splendida.Foarte faina treaba asta cu pranzul in parc, pe iarba, la soare. Am vazut a si in Romania a inceput sa apara.Eu in Trafalgar Square am prins o mare manifestatie, nu stiu exact ce era, prin urmare s-au dus pozele mele :))!

    RăspundețiȘtergere
  2. absolut superb.ajung si yo acolo in curand.puuup

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, ai prins soare soare soare! ;))
    Superbe pozele, imi plac la nebunie parcurile lor, de ce nu sunt asa si la noi, vreau sa la tolanesc si eu intre narcise si lalele :((.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim6:55 p.m.

    Felicitari !
    Am citit articolul impreuna cu mama, iar Karim era alaturi!
    Sa vezi cat mai multe obiective in Londra. Langa turnul Victoria al Parlamentului, este un mic parc in care poti sa vezi sculptura lui Auguste Rodin, Burghezii din Calais.
    Sa ai vreme buna!
    Te pupam,
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  5. Aceasta este preafrumoasa Londra de care m-am indragostit si eu la prima vedere asta vara...din fotografiile parintilor mei. Ehe, ce n-as da sa ma relaxez si eu pe campul acela de narcise... :P :D
    Imaginile suprinse de tine sunt foarte reusite si sugestive, nu ma mai satur sa le privesc, iar Trafalgar Square e absolut fantastica.
    Un jurnal de calatorie pe sufletul meu. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase pozele si ce vreme minunata ai prins !

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumos parc intr-adevar! In Europa in tarile civilizate oamenii calca iarba si se pot tolani, pot citi o carte sau motai la soare, etc.

    Va intrebati de ce la noi nu tine lucrul acesta? Pai imaginati-va romanii (cp 50% din ei sunt inculti si necivilizati) stand intr-un "lan" de narcise in parc. Cam cate narcise credeti ca ar mai exista dupa 1 saptamana? :D

    Stiu ca doare, insa este trista si cruda realitate...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa trimiti si o reverenta Familiei Regale a Marii Britanii, din partea mea :) Chiar daca esti la Londra, trimit pe urmele tale o nominalizare dar si o leapsa profilata FB.
    Te bagi la leapsa sau macar la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  9. ce-mi place la plimbare cu tine, iar florile sunt o bucurie! ma uitam ieri la noi in parcuri, nimic, doar gazon si eventual cateva magnolii in parc...saracie cu ciucuri!

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumoasă mai este Londra din pozele tale, mai ales intr-o zi cu soare :D
    Inevitabil te voi inteba acum: Londra sau Paris? Stii vesnica dilema :)) Eu Londra n-am vazut-o, dar ma voi duce acolo exact ca si la Paris, cu lectiile invatate ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc tuturor pt comentarii si pt cuvintele frumoase :)

    D-na Ana multumesc, am sa caut cu siguranta sa vad sculptura, mai ales ca imi place Rodin si mi-am dorit foarte mult sa vizitez muzeul lui de la Paris dar era in renovare :(((

    Bia, inca nu stiu ce sa spun, in Paris am stat (daca iau in calcul toate cele 3 vacantele) aproape o luna pe cand in Londra deabia o saptamana! Parisul imi place fiindca il stiu, sunt obisnuita cu el, cu Londra inca nu, e totul nou! Totusi ca arhitectura zic ca Parisul bate Londra! Insa din punct de vedere turistic Londra e mai accesibila!

    RăspundețiȘtergere