Film: La Poupee Russe - viata de dupa Erasmus prin diferite capitale europene


In fiecare sambata va astept cu un film pt pasionatii de calatorii
Saptamana 7: La Poupee Russe


Pt inceput sa va explic putin. Acest film e continuarea filmului L'auberge Espagnol pe care daca nu l-ati vazut va invit sa o faceti. Mai jos o mica descriere:

Rezumat: L'Auberage Espagnol (partea 1)
L`Auberge Espagnol înseamnă “apartamentul spaniol” ÅŸi este un film francez – o comedie cu momentele ei dramatice care prezintă experienÅ£a lui Xavier ca student Erasmus în Barcelona. Parizianul Xavier locuieÅŸte în Barcelona într-un apartament cu încă 6 persoane, pe care înainte de a ajunge în oraÅŸ nu le cunoÅŸtea, ÅŸi care îi devin foarte buni prieteni, pe parcurs fiind prezentate foarte realist mixul de culturi ÅŸi de personalităţi.

Rezumat: La Poupee Ruse ( partea a-2-a)

La Pouupee Russe prezinta viata de dupa Erasmus, aceleasi chefuri si distractii impartite pe diferite teritorii : Paris-Londra-Moscova ! Viata de occidental, de tanar, intrebari chinuitoare, un film usor romantic

Impresii personale:  Ambele filme mi-au placut foarte mult! Primul l-am vazut chiar inainte sa ma duc in Barcelona si a avut efect asupra mea mai ales ca am stat intr-un hostel din Barcelona in care eu insami simteam ca traiesc intr-un "L'Auberage Espagnol"!
In ianuarie, inainte sa plec la Paris am gasit acest film, era trecut la filme cu calatorii cu Paris! Intradevar in film se regasesc foarte multe secvente de pe malul Senei, dintr-un parc, pt mine are o conotatie frantuzeasca fiindca am vazut si filmul Amalie (filmat tot in Paris) iar protagonista joaca si in acest film! :) 
Apoi o mare parte din el e filmat in Londra, iar finalul se petrece in Moscova. Filmul nu pot sa il laud ca fiind exceptional, insa e interesant mai ales dupa primele 15 minute :)! 
Va recomand sa vedeti ambele filme in aceasi saptamana fiindca au legatura intre ele!







  Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII
 
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. Ah Aliceee, iar imi faci program :). am vazut mai demult un film recomandat de tine si mi-a placut. Cred ca o sa aleg azi unul din cele doua, Hanul spaniol probabil, ca vad ca e cotat putin mai bine in imdb decat Papusile rusesti.

    M-am mutat la http://micilevacante.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ioana Muresan: Nu ca imdb-ul s-ar pricepe prea tare la cotat filme, in fond publicul cel larg si nu foarte rasarit da si voturile alea :-P

    Alicee, e mai vechi filmul, nu? Am incercat sa descifrez anul, dar pasamite e scris cu litere cat puricii pe undeva :-)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tentante, trebuie neaparat sa gasesc cele doua filme. Mi-a placut mult cum le-ai descris. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana uita-te la L'auberage ca e primul apoi daca iti place uita-te si la al doilea :).

    Carmen multumesc la fel!

    Ioana eu niciodata nu ma uit pe IMDB :)). Habar n-am de ce note au! eu unde vad un titlu il copiez, apoi ma uit in timp daca imi place cat de cat (eu nu prea am cultura filmelor de aceea am si facut rubrica asta, sa ma determine sa ma uit) scriu despre el daca nu, nu :) Cred ca e din 2005, dar nu stiu sigur :))

    Nice primul mi-a placut mai mult, poate si fiindca am regasit Barcelona traita si vazuta de mine in film :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi-au plăcut mult ambele; pe primul (L'auberage ...) l-am văzut după unul din acele "momente de criză" de care vorbeai săptămâna trecută, respectiv la întoarcerea de la Roma m-am trezit că mi-au pierdut bagajul, care urma să vină abia a doua zi. Ajunsă acasă mi-am dat seama că din greșeală am băgat cheia de la casă în bagajul de cală și că n-am cum intra în apartament. Aveam o cheie de rezervă la o rudă care era la Paris și urma să se întoarcă în acea zi, dar nu știam exact când. Așa că m-am plimbat prin oraș, am lăsat vreo 10 mesaje din ce în ce mai disperate pe robotul rudelor, am intrat la film etc. și uite așa s-a făcut 12 noaptea, prin oraș mai eram doar eu și cîini vagabonzi și exact când mă gândeam să-mi iau o camera la hotel au sunat și rudele mele care abia aterizaseră :)

    Pentru Paris îți recomand filmul "Paris" de același regizor Cédric Klapisch și cu același actor Romain Duris. E un film mai matur, dar mie mi-a plăcut mult. Iar Parisul arată superb în film.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andreea am filmul Paris, urmeaza sa il vad! Mi-am facut 3 dvd-uri :)))
    Ti-a placut L'auberage???

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, amândouă mi-au plăcut, dar parca L'auberage un pic mai mult. Nu cred că te va dezamăgi Paris, deși e altfel decât celelalte două, e mai serios. Mai că am făcut o pasiune pentru Romain Duris (cel mai matur :))

    Îti recomand alte două filme despre tineri care călătoresc, mie mi-au plăcut foarte mult; si poate o să-ți schimbi opinia despre Viena :) Primul se numește Before Sunrise și se petrece în Viena iar continuarea e Before Sunset și are loc în Paris.

    RăspundețiȘtergere
  8. Andreea multumesc de raspuns! Cele doua din urma le-am vazut deja :)
    Doar ca scriind doar un film pe saptamana nu am scris inca despre ele, urmeaza! :) Eu pana anul acesta vedem 3-4 filme pe an. Acum de cand am rubrica asta vad cate 1-2 pe saptamana. Sunt tare mandra de mine :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Filmul reda fidel viata de student Erasmus. Eu am fost in Portugalia si recunosc modul de viata de acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Calianu pt asta te invidiez putin :))! Mi-a placut foarte mult in Portugalia :)

    RăspundețiȘtergere