Surprizaaa! sunt la Londra


Stiu ca am fost o neserioasa in ultima vreme …. Ca nu am mai scris despre Maroc (asa cum promisesem), ca am terminat jurnalul cu Maramures pe 8 Martie si de atunci am scris de toate si despre nimic. Stiu ! Sa nu credeti ca nu stiu ! Stiu ca sunt o neserioasa fiindca nu va zic de planurile mele ! Stiu ca probabil era mai distractiv daca va povesteam de ce sunt atat de ocupata ! De ce nu am timp sa scriu, sa citesc sa fac nimic ! Fiindca eram ocupata cu plecarea la Londra ! Fiindca Londra e pt mine o mareee necunoscuta ! Si se pare ca e si pt majoritatea din jurul meu ! Despre Londra am gasit cel mai greu informatii turistice din cate itinerarii am facut pana acum, atat de greu ca am lasat cautarea la o parte ! Am citit cat am gasit si restul voi vedea la fata locului :) Va fi interesant ! Sa ma duc fara ghid si fara hartii scrise ! Fara sa stiu adrese, orare, preturi ! Si trebuie sa recunosc ca mi-e frica ! Foarte frica ! Si ii inteleg pe toti cei care spun ca le e frica sa calatoreasca singuri ! Ca nu le sta in caracter ! Nici mie:) Dar eu mereu incerc sa imi infrang temerile sa rup limitele sa merg mai departe !

  • Mi-e groaza ca nu o sa ma descurc cu metroul, cu busurile fiindca la ei merg pe sens invers !
  • Mi-e frica ca nu o sa inteleg englezii, pana acum nu am fost pusa in situatia sa inteleg engleza britanica ! Nu stiu daca eu ma voi face inteleasa! Am vazut cateva filme britanice si documentare inainte sa vin dar sincer numai m-au speriat mai tare ! Fiindca uneori chiar nu am inteles !
  • Mi-e frica ca calculele mele legate de bani nu sunt cele corecte ! Asta e prima data cand ma duc in Anglia si sincer oriunde am citit peste tot scrie ca e Scump ! Foarte scump ! Cea mai scumpa tara din Europa !
  • Mi-e frica sa nu am probleme ! Sa nu fiu furata, etccc ! Intr-un oras atat de mare te poti astepta la orice de la oricine
Sincer va spun ca nu ma astept sa imi placa Londra ! Nu am visat zi si noapte sa vad Londra ! A fost o conjunctura fericita ce m-a adus aici !  Intotdeauna l-am vazut un oras cu oameni pretentiosi, plini de ei, un fel de New York al Europei (si v-am mai spus ca pana nu demult nu imi placea deloc New York) !  Zic asta acum, cat timp nu le-am vazut pe niciuna si deci tot ce stiu sunt idei scrise de altii, citite de prin carti, reviste si bloguri ! Pe de alta parte anul trecut era in blogsfera turistica o leapsa cu cele mai frumoase orase, si am fost foarte surprinsa cand  mai bine de jumatatea celor ce au scris au trecut Londra Orasul Number 1 in Top 10 ! Asa ca asta pe de o parte imi da speranta ! 

Londra ma asteapta cu peste 250 de muzee, 6000 de puburi si peste 10 000 de restaurante ! Cu 4 site-uri protejate de Unesco : Turnul Londrei, Zona Greenwitch, Gradina botanica Kew si Palatul Westminster cu Catedrala Westminster si biserica Sf. Margareta ! Si alte obiective turistice care au facut Londra cunoscuta: Buckingam Palace, The British Museum, Big Ben,Madame Tussaud’s (muzeul de ceara) si London Bridge! Plus alte 200 de poduri si tuneluri peste Tamisa !  Este cel mai mare oras din Europa, cu cea mai mare si mai ramificata retea de metrou din lume : 12 linii, 273 statii , 9 zone! Dar si cea mai scumpa: 35 de lire pe saptamana zona 1-3 !  bine ca sunt 502 km de pietonala ca sa ma plimb in voie :) gratis ! In Londra ma asteapta 12 milioane de oameni, 
 200 nationalitati, orasul in care poti sa auzi pe strada toate limbile vorbite in lume ! Se spune ca daca Londra ar fi o tara, conform statisticilor ar fi (surpriza !!!!) a -8-a din Lume !!! O gramada de cafenele si ceainarii, englezii fiind tea addicts adica dependenti de ceai ! Beau in medie de 10 ori mai mult ceai decat orice alt popor din lume ! Deci ma asteapta mii de feluri de sortimente de ceai :)  Si peste 30 000 de magazine ! Cu binecunoscutul Harrods si Selfridgers !


Si acum va las, Londra ma asteapta ! De azi inainte am sa incerc (sper sa imi iasa) sa tin un jurnal de calatorie live din Londra ! O sa aloc o ora 2 sa scriu, sa pun poze, sa citesc blogurile voastre, comentariile ! O sa va povestesc despre tot ce inseamana Londra, despre obiective turistice si nu numai ! Despre cum e viata aici:)In timpul pe care il am desigur ! Si cateva tone de poze …..  Pupici




Thanks for visiting,


Toate articolele cu Londra le gasiti aici: ANGLIA

Urmareste-ma pe Facebook da-mi un "Like" /Mersi Click Aici!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

21 de comentarii:

  1. Oricat ai sta acolo nu ai timp sa vezi tot si nu ma refer doar la obiective turistice. Londra e un oras frumos, mie mi s-a parut elegant si curat ce-am vazut.
    Mie imi place engleza britanica, accentul lor, am avut colege londoneze si abia intelegeam ce vorbesc iar nivelul meu era mediu atunci, acum nu mai stiu, am cam pierdut contactul cu limba de vreo 2 ani. Eu cred ca o sa te descurci, Londra e orasul in care ai sansa sa intalnesti toate natiile de oameni la un loc si fiecare are acentul lui, nu toti il nimeresc pe cel britanic ;)).
    Succes! Sau vacanta placuta! Sa ne arati TOT :D.
    Apropo cat stai? Sper sa prinzi numai vreme frumoasa.

    ps: Imi place poza de sus, o ai in format mai mare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai o vacanta frumoasa! Sunt probabil si milioane sau macar sute de mii de turisti zilnic, cum se descurca aia, te vei descurca si tu, n-ai de ce sa-ti faci griji. Nu mai esti pe la inceputuri, sa te blochezi in trenuri sau sa cobori la alta statie, daca te-ai urcat in avionul care trebuia si ai nimerit Londra, te descurci tu mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-ai de ce sa-ti faci griji, e grozav de usor sa te descurci. Vorba aceea iti scrie pe trecerea de pietoni in ce parte sa te uiti, sa nu te calce masina :)). In plus, au accent ce-i drept, dar sunt vorbitori nativi de engleza. Ok, nu ma refer la engleza cockney aia e precum chineza :D. E ca-n Paradis. Ai sa te descurci, stai fara grija. Si gasesti grozav de multe informatii acolo.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa tot existe in viata omului asemenea conjuncturi. :D Iti doresc sejur placut si asteptam primele impresii de la fata locului. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ai de ce sa te panichezi, Londra e foarte turist friendly, iar metroul e foarte usor de descifrat. In Londra te vei lovi doar de emigranti, te asigur, de la metrou la restaurante si hoteluri, doar imigranti, asa ca daca vei intalni accentul britanic sa fii fericita si te asigur ca ai sa il intelegi. Nu e foarte greu si oricum in filme sunt toate lucrurile duse la extrem, chiar si accentele.
    Eu iti recomand sa iti cumperi un card oister pentru cate zile ai tu de stat acolo, noi am circulat doar cu metroul, cat despre autobuze au sus scris statia finala si eventula daca trec prin centru, iar daca ai nelamuriri te gandesti cum ar fi la noi si apoi treci strada.
    Da ca Londra e scumpa, nu te contrazic, e scumpa, insa merita. Merita sa vizitezi tot ce ti-ai pus tu pe lista acolo, poate mai putin muzeul figurilor de ceara, dar nu iti spun sa nu mergi, ca pe mine asta ma enerveaza maxim cand plec undeva sa mi se spuna ce nu merita sa vad. Mergi, viziteaza si iti faci singura o parere.
    Eu am scris o gramada despre Londra. Primul post este asta http://www.dichisuri.ro/2009/03/londra-fara-instructiuni-de-folosire.html
    de unde pot da postari noi sa le vezi pe toate sau poti citi direct concluziile http://www.dichisuri.ro/2009/03/cateva-sfaturi-pentru-londra-concluzii.html
    Noi am fost prima data ]n Londra in 2009 si de atunci sunt postarile, deci preturile nu mai sunt clar la fel, dar macar iti faci o parere. Nu stiu cat poti tu citi chiar din Londra, ca din experienta stiu ca net-ul in hoteluri era foooooarte lent, dar aia e. Trebuia sa fi spus din timp:D
    Vacanta placuta!!! si nu te panica, si in Londra sunt hoti romani, dar ai grija la geanta in lcourile aglomerate, in rest chiar nu ai de ce sa iti faci griji, asta daca nu umbli prin cine stie ce cotloane pe unde intuitia iti va spune sa nu umbli.
    Vizitare placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vacanta frumoasa! Si stai linistita, o sa te descurci sigur, si londonezii sunt tot oameni :)
    Asteptam poze si povesti :)

    RăspundețiȘtergere
  7. distractie placuta , Aliceee :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Cea mai scumpa tara din Europa este Elvetia, in niciun caz Marea Britanie :-) Si de n-ar fi fost Elvetia, ar fi fost o tara nordica si tot nu era Marea Britanie. Dar da, daca chiar vrei sa vezi ceva acolo e scump.

    Ma mir ca zici ca nu ai gasit informatii despre Londra, numai eu am cel putin 3 articole pe blog cu ce sa vizitezi acolo si in ce ordine ca sa iti ia cat mai putin timp...

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim9:41 p.m.

    Distractie placuta Alice, sedere frumoasa......mie-mi plac pozele si povestile tale, astept sa citesc cum te-ai descurcat
    Ei, ce faceau turistii pe vremea in care nu era internet? Se simteau la fel de bine, se spune ca cine cauta gaseste.
    Nu e rau sa pleci cateodata fara planuri.
    Take care :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Distractie placuta si mare grija :).

    RăspundețiȘtergere
  11. Calatorie placuta si timp de calitate la Londra iti doresc! Multe poze si mutla inspiratie pentru jurnalul londonez. N-am fost la Londra si sunt curios sa vad ce ne vei povesti ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow! Super Alicee! Distractie faina acolo! E un oras frumos! Sa vizitezi tot ce ti-ai propus :! Nu e chiar orasul meu preferat, insa m-as intoarce si maine pentru o vacanta acolo :)!

    Cu engleza britanica si eu am avut un pic probleme la inceput, dar dupa m-am obisnuit, e tot engleza pana la urma :))! Si era sa ma loveasca si masina de cateva ori datorita sensurilor de mers invers :)). Si imigrantii muuulti dau o culoare urata orasului, dar asta se intampla peste tot. Insa istoria, cladirile, acel british style sunt fascinante! Have fun, astept articolele :)!

    RăspundețiȘtergere
  13. vacanta placuta, o sa iti placa Londra

    RăspundețiȘtergere
  14. Have fun ! .. ca altfel nu vei avea ce ne povesti.. :P

    Vezi ca sunt multe magazine "poundland" de unde te poti aproviziona cu mancare, preturi bune(doar cele reduced) ai sa gasesti si in asda si tesco.

    Nu stiu cum e in Londra, dar in Scotia pe unde sunt eu, cand vad ca nu intelegi iti vorbesc rar si incearca sa iti explice pana intelegi.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Federova din pacate nu o am :((( Multumesc pt urari :)! Stau ceva zile, sper sa apuc sa vad cat mai multe

    Ioana stiam ca o sa ma descurc dar asta nu inseamana ca nu mi-e frica :))
    Oricum pana la urma nu e chiar asa rau, cu autobuzele ce e mai nasol, inca studiez problema

    Vladimir am intrat ieri la un birou turistic cu ideea de a primi ceva liste de muzee mai putin vizitate, dar nu prea s-au aratat interesati sa ma ajute ... Mi-au zis British si inca 2 din top 10! Thanks :)
    O sa incerc din nou astazi si zilele viitoare, in alte birouri sper sa gasesc pe cineva in toane bune :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nice da da, stiu :))) si eu astept si altele de gen! si vi le doresc si voua desigur!

    Raluca multumesc! cum voi avea putin timp am sa citesc articolele scrise de tine!! sper sa ma descurc! Card Oyster mi-am facut deja de cum am ajuns in Victoria :) Cu engleza britanica inca am probleme, in statiile de autobuz cand le numesc mai ales! Ceea ce zice soferul nu seamana cu ce e scris pe foaie :))

    Andra multumesc, revin cu impresii cat de curand!

    Coco ms!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ioana le voi citi, nu am gasit asa de usor ca la alte tari, exemplu Franta, Barcelona etccc!

    Hapi mersi! sper sa iti placa si aceasta serie :))! de descurcat ma descurc eu cumva, dar mi-era groaza !

    Roscata, Natural ms! sper sa va placa si voua jurnalul!

    Larisa mersi! Sa stii ca si eu am probleme cu accentul britanic, trebuie sa ma concetrez bine sa inteleg ce vorbesc! e drept ca ieri m-am plimbat numai prin centru si erau mai mult britanici decat emigranti :)! Dar nici pe acestia din urma nu ii inteleg, fiecare cu engleza lui :))

    Miha.Ela am sa ma duc la Pound land cat de curand :) ! Am intrat ieri in Tesco, preturile sunt chiar mici pt cat de scumpa am tot auzit ca e Londra! ...

    RăspundețiȘtergere
  18. Pai nah, Londonezii iubesc si ei turistii cu ardoare :P. Mergi si tu fara program. Pur si simplu. Sigur la fiecare cotitura ai sa ai ce vedea. E Londra :).

    RăspundețiȘtergere
  19. Pfff, super Alice, felicitari! Se pare ca anul acesta a tau va fi tare, tare plin de calatorii ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Distractie placuta si sa ajungi cu bine :)

    RăspundețiȘtergere
  21. foarte dragut... si eu sper sa ajung intr-o zi la Paris apoi la Londra prin eurotunelul de sub canalul manecii

    RăspundețiȘtergere