Top 10 Barcelona - pentru copii

Daca tot v-am aratat saptamana aceasta poze din Barcelona m-am gandit sa va mai scriu un articol cu informatii legate de obiectivele turistice pe care sa le vedeti daca mergeti cu copii in Barcelona!! Pana acum nu am intalnit nici un oras mai kids friendly si zic asta in special fiindca toate obiectivele turistice mari, cum ar capodoperele lui Gaudi vor fi iubite de copii! Cred ca o vacanta in Barcelona le-ar stimula creativitatea copiilor la maxim! Eu imi doresc foarte mult sa ma intorc cu Kari  peste ani, sa il duc la toate obiectivele turistice pt copii! O vacanta special pt el, asa cum m-a dus si pe mine mama in copilarie! Stiu ca multi nu isi permit sa faca vacante doar pt copii, dar din 7 zile de vacanta puteti sa picati de acord asupra catorva obiective turistice interesante pt copii!
Am sa va fac mai jos o lista cuprinzatoare pe care o sa o folosesc si eu pe viitor!




 Am sa va fac mai jos o lista cuprinzatoare pe care o sa o folosesc si eu pe viitor!


Top 10 Barcelona - pentru copii


1. Cosmo Caixa - Muzeul stiintei
Este unul din cele mai mari si complexe muzee din Barcelona, are peste 50 000 m². Muzeul se imparte in mai multe colectii permanente: padurea inundata, padurea amazoniana, zona de zi cu zi unde puteti sa atingeti obiectele, multe experimente cu privire la evolutia materiei etccc!

Adresa: Marqués de Comillas 6-8 Barcelona, 08038Cartierul : Montjuic
Orar: L,M,X,J,V,D de la 10:00 la 20:00 / S de la 10:00l a 22:00
Metro: L1,L3 Espanya


2. Parcul  de distractii Tibidabo
Situat la 150 de metri, va puteti bucura de o vedere fantastica a orasului. El este in prezent singurul parc de distractii din oras!


3. Acvariul
O experienta de neuitat veti avea in Acvariul din Barcelona. Deschis în 1995 are nu mai putin de 35 de acvarii, 11.000 de animale şi 450 de specii diferite şi un tunel subacvatic de 80 de metri, de unde putem vedea rechini care trec deasupra noastra! O vedere de neuitat.

Adresa: Moll d' Espanya, Port Vell Barcelona, 08039 ,Cartierul: Bairro Gotic
Orar: De L pana vineri V de la 9 la 21 h. / S, D  si de Sarbatori de la 9 la 21,30 h. / In iulie si August de L pana D si de sarbatori de la 9 la 23 h.
Metro: L3 Drassanes,L4 Barceloneta


4. Muzeul Mamutului - Muzeu al stiintei unic in lume, situat pe una din cele mai vechi strazi din Barcelona in inima cartierului Bairro Gotico. Muzeul afiseaza schelete autentice de animale din Ice Age, precum ÅŸi machete stiintifice cu dimensiuni reale.

Adresa: Montcada, 1 Barcelona, 08003 Cartier: Ciudat-Vell
Orar: L-D de la 10:00 la 21:00
Metro: L4 Jaume I



5. Muzeul de ciocolata - Tichetul de intrare e o ciocolata, inauntru sunt figurine de ciocolata, multa, foarte multa ciocolata!!!

Adresa: 36 Barcelona, 08003 , Cartierul - Ciutat Vella
Orar: L-S de la  10:00 la 19:00 / D de 10:00 la 15:00


6. Muzeul de muzica - O colectie de peste 1500 de instrumente Veti auzi peste 500 de instrumente,  o calatorie muzicala in jurul lumii!



7. Gradina zoologica - In Barcelona sa ajungeti la gradina zoologica e foarte usor, fiindca e situata in Parc Ciudatella in centrul orasului! Veti vedea girafe, elefanti, pinguini, ursi polari, etcc!

Adresa: Parc de la Ciutadella, s/n Barcelona, 08003 , Cartier: Ciutat Vella
Orar: Iarna: De L pana D de la 10 la 17 h. / Vara: de L pana D de la 9,30 pana la 19,30 h.
Metro: L4 Barceloneta,Ciutadella-vila Olímpica si L1 Marina,Arc del Triumf



8. Muzeul de ceara - desi nu e la fel de cunoscut ca muzeul Madame Tussaud din Londra, acesta are nu mai putin de 300 de replici, fiecare camera are o tematica anume si costa mult mai putin decat cel din Londra!

Informatii aici: www.museocerabcn.com

9. Stadionul si muzeul Camp Nou - potrivit in special pentru baieti
Cel mai mare stadion din Europa! Muzeul stadionului povesteste istoria lui, are o colectie imensa de fotografii si trofee care vorbesc de anii de glorie ale clubului


10. Muzeul Parfumului - potrivit in special pentru fete
Contine peste 5000 de piese, sticlute de parfum unicat, ordonate in ordine cronologica dar si in functie de zonele geografice de provenienta!!! Unul din cele mai bogate muzee ale Parfumului din lume!


Din afara orasului: Parc Aventura ( la 1 ora distanta) si Cel mai mare parc tematic in miniatura din lume ( mai multe informatii aici: http://www.catalunyaenminiatura.com)

Citeste aici mai multe despre--> Spania - BARCELONA
Propuneti mai departe: Dati si voi un Like si un share/Mersi Click Here!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

6 comentarii:

  1. eu n-am copii (inca) dar zau ca m-as duce sa vad toate locurile din lista ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt. hintul cu muzeul mamutului! Pe lista poate ar mai merge si plimbarile cu telefericul (transbordador aeri) pe deasupra portului sau cu vaporasele (golondrinas)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nickro mai este Muzeul Marinei, Barcelona e oras port, deci trebuie sa fie interesant! :)

    -Altul care suna bine pt copii e Muzeul Magiei ( vechi, de 130 de ani) detalii pe site: http://www.elreydelamagia.com/

    - Muzeul de inventii si idei daca e interesat de asa ceva :) (detalii aici: www.mibamuseum.com )

    RăspundețiȘtergere
  4. Barcelona e un oras turistic fabulos...indiferent de varsta. Apropos de copii, sunt destui care au ajuns prin colturi indepartate ale lumii, dar inca nu stiu deloc cum arata tara in care s-au nascut. Parintii nu-i plimba decat in straintate...

    RăspundețiȘtergere
  5. Port Aventra este cea mai indicata locatie pt copii. Este fffff tare! Insa nu mergeti cu ei cand sunt prea mici, pt ca pt majoritatea atractiilor trebuie sa aiba peste 1m20. Cand am fost in 2010 era superb! acu este si mai si, l-au extins cu inca o zona pt copii, Sesamo street (papusile Muppets), si au mai adaugat atractii in cam toate zonele. Chiar daca poate parea cam scump pretul de intrare si eventualk bratarile expres, recomand. Si iti trebuiesc chiar mai multe zile sa faci fata la cate atractii si spectacole sunt. Ce este si mai frumos, este ca acolo parcul de distractii se imbina cu vegetatie luxurianta, rauri etc, si este aproape si marea in Salou. Au si niste hoteluri tematice. E ceva ce merita once in a lifetime. Abea astept sa creasca micuta sa mergem cu ea! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din ce ai descris pare un paradis!
      O sa incerc sa il duc si eu pe Kari dar astept sa mai creasca :)

      Ștergere