Top 10 China - Minuni mai putin cunoscute

Ultima carte primita de la Editura All este si cea mai interesanta! Cele 100 de minuni ale Chinei! Din pacate nu ma pot lauda cu foarte multe cunostinte in domeniul turistic legate de China, stiu si eu de Zidul Chinezesc una din Minunile Lumii, de Orasul Interzis, Razboinicii de teracota ..... asa ca am citit pe nesuflate cartea, in cateva zile! Eram foarte curioasa sa citesc cat mai multe despre aceasta tara, in care visez sa ajung cat mai curand! Da eu sunt una din cele care daca o pui sa aleaga o tara din Asia, voi zice China alaturi de Thailanda si Indonezia, cele 3 tari in care imi doresc cel mai mult sa ajung! Cartea 100 de minuni ale Chinei este foarte curprinzatoare si interesanta! Ganditi-va cat e de mare China, as putea spune ca ea insasi e un continet deci spre deosebire de Cartea 100 de minuni ale Italiei in care erau prezentate pana si cele mai micute sate in aceasta carte veti gasi chiar obiective turistice de top! Ma gandesc oare cat timp le-a luat sa aleaga ce sa introduca in ea fiindca vreau sa va spun ca prezinta din toate: Minuni ale naturii, Vestigii Imperiale, Vechile Orase, Frumoasele sate ale Chinei etcc 

Eu am ales sa va prezint o mica parte din carte, un top 10 China cu minuni mai putin cunoscute :) 

1. Huanglong este un miroc unic in China - un muzeu al calcifierii naturale

Este o rezervatie naturala bogata in lacuri (peste 3400 lacuri multicolore) cu o fauna extraordinara (aici puteti gasi nu mai putin de 10 animale rare printre care maimuta galbena si ursul Panda). Huangalong se mandreste cu cel mai complex si uluitor peisaj carstic din lume!


2. Zhejiang - Lacul de Vest

Este una din cele mai mari atractii turistice din China! Lacul de Vest, situat în centrul orasului Hangzhou, capitala provinciei Zhejiang, este celebru în China pentru privelistile pitoresti care combina apa şi muntele, dar şi pentru numeroasele monumente istorice. Pentru toate acestea, zona turistică a fost supranumita "paradisul de pe pământ". De multi ani acesta este cel mai iubit loc de tinerii casatoriti care vin aici pt a-si face cele mai frumoase poze de nunta!

3. Muntele Huashan din China - locul in care turistii trebuie sa practice sport extrem

Supranumit si „muntele cel mai abrupt sub cer”acest loc este unul din cele mai periculoase obiective turistice din Lume! Muntele are 2200 de m si face parte din cei 5 Munti Sacri din China! Pt a-l escalada turistii trebuie sa urce pe niste scari foarte inguste si abrupte si in multe locuri trebuie sa te tarasti lipit de peretele muntelui la mii de metri inaltime!


4. Terasele Yuanyang

Terasele Yuanyang sunt dealuri abrupte pe care oamenii le-au terasat folosind unelte simple. Terasele cu orez din Yuanyang  sunt printre cele mai vechi structuri create de om în China. 


5. Pesterile Dunhuang  - un mare tezaur de arta

Pesterile Mogao din China reprezinta o creatieunica, un conglomerat de 5 temple construite pe 5 niveluri; 2000 de sculpturi cioplite in peretii de stanca si 45 000 de metri patrati de picturi murale, printre care se afla numeroase capodopere ale artei chinezesti!!


6. Muntele Taishan din Shandong
ÃŽn credinÈ›a veche din China era considerat cel mai inalt munte din lume, monarhii chinezi venind aici ca sa aduca jertfa cerului È™i pamantului, acesta fiind escaladat de sase împarati chinezi. Pentru a ajunge în varful muntelui,trebuie sa faceti un traseu cu o distanță de 9 km È™i cu o diferență de nivel de 1350 m, traseul incluzand  6293 de trepte.


7. Harbin - orasul de gheata

In fiecare iarna vedem pe internet zeci de poze de la festivalul Ghetii si al Zapezii din Harbin! Este un Oras intreg sculptat in gheata! Palate, Temple, etccc toate din gheata, de dimensiuni reale! Aici iarna este extrem de frig, deseori sunt temperaturi de - 35 de grade, temperatura propice organizarii unui astfel de festival! Noptile sunt spectaculoase atunci  cand orasul este impanzit de oameni iar sculpturile de gheata sunt luminate in zeci de culori!

8. Case rotunde din pamant

Mi se par foarte interesante, niste constructii imense de pamant, case rotunde, care au fost ridicate de catre poprul Hakka cu mult timp in urma in scop defensiv! :)


9. Satul Nanping - temple ancestrale

Satul Nanping este unul din cele mai vechi din China, cu o istorie de peste 1000 de ani, un oras istoric cu alei inguste, un labirint plin de cladiri si 8 temple ancestrale!

10. Cascada Hukou sau ploaia de Aur 

Casacada Hukou este cea mai mare de pe cursul raului Galben. Vara este ca o ploaie de Aur, iar iarna sculpteaza scene minunate din turturi si formeaza curcubee prin reflexia luminii!!


Thanks for visiting,


Comenteaza, comenteaza, comenteaza ... de ce?
Pentru ca pt fiecare post scris echipa ALL va lucra 15 minute pentru un centru ales de bloggeri iar pentru fiecare comentariu referitor la carte şi la campanie se mai adaugă încă 3 minute de voluntariat.

12 comentarii:

  1. Era logic sa aiba numeroase peisaje de vis la cat de mare e, cat de complex e relieful si cat de variata e clima. Chiar daca eu nu sunt fan China, chiar daca nu-mi doresc sa ajung acolo vreodata, trebuie sa recunosc ca uneori ma uluieste cu frumusetea sa. Iar din prezentarea ta cea care mi-a atras atentia in mod deosebit este rezervatia naturala de la Huanglong. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim9:24 p.m.

    Am citit " 10 minciuni mai putin cunoscute"
    Cu tot cu poze
    Mai c-as fi cumparat-o.....sa fac o recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciprian sunt; te anunt ca, incepand din aceasta duminica, imi mut blogul de pe Blogger pe Wordpress. Sper sa ma citesti in continuare la noua adresa, http://www.blogdedorna.wordpress.com, iar daca ma ai in blogroll, sa schimbi doar linkul. Iti multumesc mult pentru timpul acordat. Toate bune si o duminica de primavara cat mai superba!

    RăspundețiȘtergere
  4. Calin Andreea Daniela10:12 a.m.

    chiar ca minuni...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nice aceea imi place si mie cel mai mult :)))

    Munciuni cu poze???

    Ciprian ms, te voi urmari pe adresa noua :)

    Roxy au multe, astea sunt doar 10 din 100!

    Andreea care ti-a placut mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  6. Dintre toate cel mai mult si mai mult mi-au super placut cum arata casele rotunde pe pamanat si Terasele Yuanyang. :X mi-ar placea sa ajung acolo intr-o zi sa le vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  7. Terase sunt mai multe dar acestea sunt printre cele mai frumoase!!! Sunt multe de vazut in China ....

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata toate foarte, foarte frumos. Imi doresc de mult timp sa vizitez China iar acum, dupa ce am vazut si aceste obiective turistice de care chiar nu stiam, imi doresc si mai mult. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. cu asta m-ai convins ca si china merita sa fie vizitata, pe langa alte traditii, are un aspect cu totul original, iar culorile sunt splendide!

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela si Aa sincer si pe mine m-a susprins din multe muncte de vedere dupa ce am citit cartea! chiar merita sa investiti in ea daca veti merge in China!

    RăspundețiȘtergere
  11. ft tare app ador china si traditiile lor

    RăspundețiȘtergere