Ce inseamana sa ai ghinion

Ma trezesc devreme cu gandul sa ajung la un car boot! (car boot fiind targ in care oamenii vin cu masinile si pun la vanzare de toate, carti, haine, pantofi, jucarii, vase, prize, cabluri, ochelari, palarii, vintage si ultima moda, noi si vechi) la preturi foarte mici (in general preturile variaza intre 1 lira si 5 lire, poate depasi daca e vorba e obiecte mari gen biciclete sau electronice)!

Dar prima data sa intru pe blog! Aseara nu am reusit dar credeam ca e ceva temporar!! Dar surpriza din nou nu pot intra pe blog! Din nou aceasi magarie cu error 118! Incerc Modzilla, Firefox, Google Crome, ma intorc si la Explorer, nimic! pe toate acelasi lucru! Si culmea doar la blogger! Restul functioneaza perfect! Si pana ieri mergea si acesta!  Ma enervez! Dar nu am ce face, nu merge!

Cand ma uit spre frigider vad bateria la camera foto ca inca nu s-a incarcat (desi am pus-o ieri dupa-masa) si cea de pe noptiera e descarcata complet! Am uitat ca trebuie sa imi setez alarma, sa ma trezesc, sa o pun in priza!!! Scot bateria se-mi incarcata si o bag pe cea descarcata! Nu merge! Imi arata ca e incarcata full, dar cand o bag in aparatul foto imi arata baterry low! Incerc din nou, de 5, 10 ori, scot, imping, trag, nimic!!! incerc bateria semi-incarcata sa vad daca imi arata ca e full, dar nu! pana la urma pun din nou bateria descarcata complet, pe cea semi o aranjez frumos in aparat si gata! dupa lupte seculare, pe cand eram transpirata toata de nervi si miscarea sus-jos de 100 de ori, se incarca!

Iau calculatorul in brate si caut niste car-boot-uri aproape de mine! Gasesc 2, dar la distanta! De obicei sunt dumineca dar mai sunt si sambata, cateva! Ies din casa, ma indrept spre primul car boot, iau busul, ma cobor, parcarea goala! Azi nu se tine! 
Al doilea car boot e hat in cealalat capat al Londrei, dar nu e problema cu am metro pass si ajung in 45 de minute! Ajung, iau autobuzul 35 de la linia T, cobor la statia buna, intru intr-un magazin sa cer indicatii vanzatorului .... care imi da o bomba! Ca acest car boot se tinea acum 3-4 ani, acum nu se mai tine!!! Am fost extrem de suparata! site-ul pe care m-am uitat probabil ca nu era actualizat! Uite asa am pierdut toata dimineata!

Urmatoarea oprire si ultima pe traseul ghinionului a fost la Piccadelly Circus! Cobor din metrou, sa ma duc in Soho (China Town) sa-mi rasucesc frustrarea si supararea intr-o farfurie de noodels chinezesti!
Primele 10 minute stau sa studiez labirintul de stradute! Le gasesc pe cele pe care vreau sa ma duc, imi trasez un itinerar imaginar si scot aparatul sa fac poze pe drum! Nici nu fac bine coltul strazii, ca apare o statuie, vreau sa o trag in cadru, si cand apas butonul sa deschid camera, surprizaaaa, nu se deschide!!! Am luat bateria complet descarcata! si am pus-o pe cea semi inapoi la incarcat azi dimineata! Mi-a trecut tot cheful de noodels, chinezi, restaurante, baruri, mirosuri, zambete de copii, ochi oblici si tot ce mai insemna China Town! Am luat frumos busul spre casa unde cu putina rabdare si multa perseverenta + un sot priceput la toate, am reusit sa gasim o modalitate sa accesez blogul si sa va scriu! 

Asa a fost azi ziua mea, voi ati avut vreodata ghinion  prins de voi in vacanta??? Sa simtiti ca orice ati face, sigur ceva va merge prost, si sa va intrebati: oare ce mi se mai poate intampla?

si ps: inca nu am reusit sa gasesc o modalitate sa pot sa raspund la comentariile voastre :(((
Dar le citesc si va multumesc pt ele


  Urmareste vacanta mea la Londra pe Facebook: Click Aici!

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 comentarii:

  1. Mai, la faza cu
    "Iau calculatorul in brate si caut niste car-boot-uri aproape de mine!"
    eu am inteles ca te-ai suparat pe el si l-ai dus sa-l vinzi cu o lira-doo :D
    iar dupa ce nu ti-a mers cu al doilea, PE CUVANTUL MEU, mi-am zis: numa sa nu intre de suparare intr-un fast-food :D


    Mai, am avut si eu ghinioane cand cu drumul la Napoli, pe cuvant ca m-am gandit si eu, desi nu-s nici superstitioasa nici nu cred in alea-alea, dar trenurile defecte si intarziate pana am ajuns acolo in prima zi, apoi in Capri in ziua a doua si mie camera noua foto mi s-a descarcat fix dupa 10 minute iar ziua a treia mi-am uns obiectivul cu crema si cum era nou, nu m-am indurat sa-l sterg cu ceva. Dar asta a fost ultima, din momentul ala totul a decurs perfect.

    Se mai intampla Aliceee, mai sunt si coincidente si oricum multe din ele ni le cam facem noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hai ca mi-am mai amintit una: ultimul drum la Roma l-am facut anume pentru vreo 5 obiective, din care 4 au fost inchise toata perioada. In plus, canicula ucigatoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. E clar, dupa ce am citit si ce-a scris Ioana, am tras concluzia ca zeii au ceva cu fetele :D. Pai doamnelor, daca va incrancenati atat de tare sa va tineti de un program si va planuiti totul in avans... Faceti ca mine, mergeti pe unde nimeriti. Eu mereu am noroc. Dar o fi chestia aia cu prostul si norocul, departe de mine sa neg :D.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  4. Parca tot ghinionul din lume s-a abatut peste tine, Alicee. :( Macar stii ca ai scapat de el...
    Chiar sa-mi mearga toate rau nu mi s-a intamplat niciodata in vacanta, intotdeauna una rece era urmata de una calda. :D In cadrul unei zile...

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, faza cu blogul s-ar putea sa fie de genul "ce pot face niste maini dibace". Tare-as vrea sa-l prind si sa-i rup urechile celui care ma hackereste.

    Mie de vreo saptamana tot imi crapa intr-un anumit fisier php. Il inlocuiesc cu o versiune din backup, pun blogul sus, peste cateva zile, iar, bang, oroarea, iar luat din backup, iar merge.

    RăspundețiȘtergere
  6. Parafrazand o frumoasa zicere romaneasca (aia cu taranul si sofranul, no), o sa-ti răspund, Vladimir: Ce stie călătorul ce face turistul?

    Pai eu am plecat anume la Roma pentru cateva piese rare din colectie: cea mai cea biserica de Borromini(cel mai mare arhitect baroc al lumii) dar cu orar de 2 ore deschisa pe saptamana - duminica, o mica bijuterie de-a lui Bramante (nu mai explic...), pt. a revedea o capela considerata chintesenta barocului (atribuita, presupus, tot lui Borromini si tot cu orar de 2 ore duminica, da, se putea fugi de la una la alta!doar vreo 4 km intre ele), pt. a urca in domul de la San Pietro pt a fotografia cea mai celebra (si dupa mine cea mai reusita) piata baroc din lume, pt. o sculptura de-a lui Bernini(alt urias al Barocului) dintr-o biserica si pt. cele 2 Ville din Tivoli. Ei bine, in afara de Tivoli nimic nu mi-a mers, erau inchise pe perioada de 1-3 luni sau la San Pietro se blocase liftul cu vizitatori cu tot, in fata mea.

    Asta nu inseamna că nu m-am simtit bine si ca nu am vazut alte si alte lucruri interesante, dar inseamna ca tre' sa ma duc inca o data la Roma.
    Capisci?
    Pai Vlad, in Roma sunt 900 de biserici baroce, evident ca oricare e frumoasa in felul ei si in oricare ai putea gasi ceva interesant, dar tocmai fiind atatea, de ce sa nu vezi, de ce sa nu cauti capodoperele, dupa ce te-ai informat care-s si ai citit despre ele si stii ce anume sa privesti, ce sa urmaresti?

    Acuma, daca vorbim de baut bere cu localnicii, presupun ca se poate in orice sezon, nu-i inchis pe perioada de vara ca la bisericile mele nici nu-i orar atat de restrictiv.

    RăspundețiȘtergere
  7. m-am distrat prea bine in vacantele mele, ca sa mai iau in seama mici ghinioane...

    RăspundețiȘtergere
  8. Intai si intai n-as bea bere cu italienii nici picat cu ceara :))). Sa zicem ca motivul ar fi, stil moartea arhiducelui la Sarajevo, ca nu cunosc limba :D. Dar referindu-ma la modul general, eu cand beau berea cu localnicii o fac fiindca-mi sunt prieteni/rude/colegi si aflu chestii de la ei care ma intereseaza pe mine, dar nu prea sunt prin ghidurile turistice fiindca nu sunt considerate obiective turistice "standard". De exemplu, daca ati fi baut o bere cu unii poate ati fi stiut ca vor fi inchise obiectivele respective (stiu ca e trasa de par, dar ziceam si eu asa). Dar ideea e ca unele chestii considerate de mine interesante, nu prea intereseaza lumea in general si uite asa, prin localnici, aflu detalii si informatii despre ele. Asa cum v-as putea sfatui si eu despre Geneva, Moscova sau Paris (lucruri nestandard si subiective) fiindca am trait mult acolo :). Sunt convins ca ati gasi multime prin ghiduri, dar unde se mananca halca ca-n Romania fara sa lasati tot banu, nu scrie in ghid :) (un alt exemplu tras de par). Apoi daaa, pot intelege o lista de chestii pe care doresti din toata inima sa le vezi. Am si eu, sigur. Mereu am. Doar ca daca nu-mi merge, procedez cum sunt convins ca ati procedat si dumneavoastra: injur scurt si trec la altceva.
    Acum, sa stam un pic sa ne gandim.. e rau ca trebuie sa reveniti? Eu zic ca e BINE! E un pretext MINUNAT sa mai vedeti o data Roma! :D.
    N-am fost eu clar, nu-s deloc pro statul de vorba cu localnicii. Dar nu sunt nici impotriva. Daca s-ar putea face turism doar intr-un fel sau in altul as alege, exact ca dumneavoastra, lista de obiective. CATEGORIC. Dar eu zic ca merg amandoua, depinde ce vrei sa vizitezi. E ceva cunoscut/standard gen arta atunci da, ghidul BATE tot. Este ceva genul "curse de masinute teleghidate", "concurs de baloane cu aer cald", "cel mai bun munte de facut parapanta", "cea mai buna halca din oras", atunci localnicul bate ghidul turistic. Mai ales pe unul pe care-l cunosti si stii daca trebuie sa accepti sau sa te feresti de recomandarile lui. Asadar eu le imbin. Acolo unde pot si unde cunosc localnici. De exemplu, in Norvegia, unde e un turism mai "natural" adica nu indreptat principal spre obiective de arta, monumente, etc., ajuta sa cunosti lume sau sa ai familie acolo. Sau, de exemplu, in orasele pe care le-am vizitat extrem de des sunt interesat deja de chestii care nu-s in ghid. Chestii care tin de pasiunile mele (urban art, chestii din astea). Ce ziceam eu este doar ca nu se exclud de fel cele doau forme de turism. Atat timp cat le faci cu cap pe amandoua si MAI ALES te simti bine si castigat din experienta avuta, eu-s foarte tolerant cu orice forma vizitare a unei tari.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim7:45 p.m.

    Cred c-ai nervoasa toata ziua. Lasa, poate ca nici drumurile astea n-au fost degeaba, data viitoare o sa te informezi pe mai multe siteuri :)
    Sau o sa intrebi vreun localnic prin statia de bus daca se mai tine un targ , sau o anume expozitie........
    Ce "ghinion" imi amintesc eu. Cel cu gradina zoologica din paris . Anul trecut, intr-un weekend am vrut s-o vizitez, ne-am dus pana acolo dupa informatiile "actualizate" de pe site. Era inchisa de 2 ani!

    RăspundețiȘtergere
  10. stii cum e. e absurd sa-ti inchipui ca-ti va merge absolut beton in toate zilele. ia-o ca atare, spune-ti ca asta a fost singura zi proasta si de acum sa ai doar succese!

    RăspundețiȘtergere