De toate despre Londra - discutii turistice

Astazi la discutii turistice vom vorbi despre Londra! Daca ati fost la Londra, doriti sa ajungeti in Londra, sau din contra nu va place Londra deloc! Sa imi spuneti parerea voastra despre acest oras, sa imi propuneti obiective turistice (daca se poate nu cele din top 10, ca deja sunt aici de o saptamana si le cam stiu), sa imi ziceti daca ati mancat ceva bun aici si unde, orice fel de recomandari doriti pt mine si pt viitorii calatori in Londra!


Eu despre Londra

1. Pana anul trecut cand am fost in Maroc nu m-am gandit niciodata serios sa vin la Londra! Prietena mea e aici, si ea mi-a tot zis sa vin, ca e superrrr! si asa m-am hotarat sa vin la inceputul anului 2012! Luna martie s-a nimerit din noroc, si pot zice ca e bine, e clad, e soare! Binenteles e Londra si ma astept oricand la o ploaie, dar pana acum am prins numai vreme buna, o singura zi cu nori!

2. Impresia mea despre Londra nu era una prea buna! In special fiindca nu stiam despre ce e vorba! Cand am inceput sa citesc despre oras au inceput sa iasa si antenele mele sa caute curioase cat mai multe informatii! Si pot sa zic ca mi-a placut tot ceea ce am citit si deabia asteptam sa vin sa vizitez cat mai multe!

3. Oamenii aici sunt extrem de politicosi si de saritori! Pana sa vin ii vedeam sobri si reci! dar mi-am schimbat parerea total! La metrou m-au ajutat domnii sa imi duc bagajul, pe strazi daca te vad nedumerit te intreaba daca e totul ok sau daca te pot ajuta cu ceva, vorbesc cu tine rar sa intelegi, si iti explica de 2-3 ori sa fie siguri ca stii despre ce e vorba! Pana acum am avut multe experiente cu oamenii in calatorii dar pot zice sincer ca cei din Londra au fost cei mai turist friendly dintre toti!!!

4. Londra are foarte multe obiective turistice, e un oras imens! cu toate astea nu am gasit numai 1 birou turistic, in Victoria! si chiar m-am uitat dupa ele, eu sperand ca ma vor ajuta cei de acolo cu niste obiective turistice mai putin vizitate de turisti! Dar vezi de treaba, nu le-am gasit si cel din Victoria era foarte plinnn si te cam repezeau, normal ca nu aveau timp sa stea cu tine 20 de minute sa iti explice :(( era prea multa lume!

5. Londra e un oras mare cu distante imense!!! Din est in vest am facut saptamana trecuta 3 ore, schimband mai multe metrouri! cu toate ca mi-am pus cei mai comozi adidasi, tot ma dor picioarele si tot visez sa se inventeze un teleportor sa nu mai avem de umblat atata :))


Acum va intreb pe voi? 

IoanaIulia,  VladimirKarma PoliceKadia CocoAndreeaApolloBia Andra :), Aa

Ce impresie aveti despre Londra?? 
Ce va-ti dori sa vizitati aici sau ce ati vizitat deja si recomandati mai departe .... 
Daca v-a placut Londra sau nu v-a placut si de ce?

16 comentarii:

  1. Mie mi-a placut si nu mi-a placut daca ma intelegi :))! Eu una nu ma dau in vant dupa destinatii cosmopolite, imi plac mai degraba locurile mai linistite, mai romantice :). Pe scurt:

    Nu mi-a placut pt alglomeratie, marea de emigranti, mizerie (desi astea sunt in toate capitalele), constructiile amestecate noucu vechi, preturile relativ mari.

    Mi-a placut pt istoria ei (eu una sunt pasionata :p), pentru ca am vazut locuri despre care citisem, invatasem la orele de engleza si stiam multe si imi doream mult si de mult sa le si vad, pentru acel english style :). Ca sa nu mai zic ca imi va ramane toata viata in minte pentru ca acolo, pe malul Tamisei, am fost ceruta in casatorie :p!

    De vizitat nu am vizitat prea multe, am stat doar cateva zile,deci nu stiu ce sa recomand...poate o plimbare cu vaporasul pe Tamisa, daca iti plac astfel de lucruri, sau o plimbare nocturna pe malurile ei. Mie mi s-a parut fascinant!

    Dupa parerea mea este un oras care merita vazut, acum depinde de felul fiecarui om daca o sa ii placa mai mult sau mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am ajuns inca acolo, dar mi-ar placea. Poate la anul :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si? Ti-ai schimbat intre timp impresia despre Londra? Ca tocmai lucrul asta nu ni l-ai dezvaluit in articol. :D
    Eu m-am indragostit de Londra doar din fotografii, mi-ar placea o plimbare cu busul amfibie, iar obiectivul turistic preferat este Palatul Westminster, in vecinatatea caruia, din cate am inteles, se afla Abatia Westminster.

    RăspundețiȘtergere
  4. A. Ce impresie aveti despre Londra??

    E ca si cum ai descoperi un brontozaur viu in dulap si te-ai intreba daca e frumos, duios si papa bine :D. Londra e un oras care trebuie vazut (ca si Roma :P). E greu de crezut ca ar putea cineva sa zica obiectiv (chiar si dupa o perioada lunga de timp) daca ii place sau nu Londra. Cu argumente bineinteles. E prea mare. E inevitabil ca anumite zone sa-ti placa si altele ba. E pentru toate gusturile. Deci inevitabil ii si irita pe toti. Cei care au o parere categorica probabil au vazut de fapt foarte putin din ea sau, contrar locuiesc acolo de o viata. Eu as tine seama doar de a ultimilor fiindca primii n-au avut timp sa viziteze deci parerea lor e influentata fie de un ghinion, fie de un noroc si ca atare total irelevanta.
    Eu unul n-am locuit in Londra, dar daca totusi te intereseaza parerea mea (irelevanta, bineinteles), mie mi-a placut mult pentru urmatoarele motive:
    0) E IEFTINA!! Comparativ cu Geneva E INCREDIBIL DE IEFTINA. Data trecut am platit 11 kile in plus la bagaj cand ne-am intors din Londra :))
    1) se vorbeste engleza (pentru mine e o limba comoda, care nu ma enerveaza si pe care o vorbesc oricum zilnic)
    2) e metropola (si mie imi plac orasele mari fiindca stau intr-o tara in care cel mai mare oras are 350.000 de locuitori...)
    3) e plin de pub-uri si nu te judeca nimeni daca te imbeti rau. In plus te imbeti cu bauturi interesante.
    4) imi plac fish&chips
    5) stiu istoria Angliei bine si fiecare monument sau piatra are pentru mine o semnificatie
    6) librarii cu carti in limba engleza (RAI!)
    7) filme si jocuri pe computer care nu sunt traduse in porcaria de franceza/germana
    8) am prieteni in Londra si-s ca mine.
    9) dupa o excursie la Londra apreciez fara dubii femeile locale. Brusc toate genevezele par mult mai frumoase si mai putin sleampete :D.
    10) muzee interesante
    11) au lansari de gadgeturi inaintea multor altor tari europene. Desi mai nou si-n Elvetia e la fel.
    12) e singurul loc unde stiu cu siguranta ca indiferent cat sunt de beat nu-mi risc onoarea de familist. Ma simt in totala siguranta.


    B. Ce va-ti dori sa vizitati aici sau ce ati vizitat deja si recomandati mai departe ....

    OOoo pai nu fac o lista cu ce am vazut ca intru la spam si nici macar tu n-ai mai vrea sa ma mai scoti de acolo. Ce as mai dori sa vizitez? N-am idee, n-am o dorinta specifica. Probabil as urmari vreo expozitie temporara la BM. Librariile si PUBurile locale, bineinteles si fara tagada :)). Sunt foarte deschis...orice imi apare interesant in cale :D. AAaaaa mi-am amintit! Vreau sa vad cavoul lui Newton! Fara motiv logic (de altfel ar fi singurul mormant vizitat in afara de cele de la Saint-Denis), eu in general nu vizitez nici mortii familiei. Dar pe asta si al lui Galilei as vrea (nu ca am vreo idee unde-i ultimul si nici n-am google :D). Poate as da o tura pe la Olimpiada, dar ma indoiesc.
    Tin minte ca atunci cand am fost prima data voiam sa vad corul de baieti de la Westminster cantand imnuri. Dar nu stiu daca-ti plac si tie. Nu prea stiu ce sa te sfatuiesc as zice ca in materie de hobby-uri nu ne potrivim asadar recomandarile mele ar fi complet inutile. Sper sa-ti dea altii sfaturi mai aplicabile decat am putut eu.
    Vladimir

    RăspundețiȘtergere
  5. Vladimir ai mare dreptate! Prietena mea prima data cand a venit in Londra a stat intr-un cartier cu indieni si a fost foarte dezamagita! acum ca locuieste intr-un alt cartier ii place foarte mult! Si mie imi place, e drept ca inca nu am nimerit decat soare si frumos! Preturile intradevar nu sunt mari, cel putin nu la nivelul de trai de aici! si sunt oricum tot felul de piete in care sa iti cumperi de toate la preturi mici!!

    Cat despre obiective ai dreptate, muzeele imi plac daca stii ceva interesant te rog sa imi recomanzi! sa fie mai putin istorice sau de arta, ca acestea nu prea ma pasioneaza :)
    Interesant ca vrei sa vezi cavoul lui Newton! desi nu ai crede eu am fost in cimitire in vacante :))) Imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  6. A am uitat de pub-uri ai dreptate, am vazut tot felul de pahare care mai de care mai colorate! sincer si eu sunt cirioasa sa incerc ceva nou, momentan m-am rezumat la bere :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Nice ba da, mi-am schimbat impresia despre Londra! Imi place momentan :))
    Sa stii ca am trecut pe langa busul amfibie saptamana asta, cred ca l-am si pozat :))) Din pacate era pe uscat, nu pe apa :)

    Apollo, Londra e foarte diferita de toate tarile pe care le-am vizitat pana acum, le are pe toate, putina Tamisa ce seamana cu Budapesta, culoare, placute de ceramica ca in Portugalia, strazi inguste prin aproape toate cartierele din afara centrului (The City) zgarie-nori, gradini cel putin la fel de frumoase ca la Paris, centrul cu magazine mari si scumpe ... etcccc

    RăspundețiȘtergere
  8. Larisa nu mi-ai spus ca ai fost ceruta la Londra!!!! ce frumos!!! :) eu in Maroc! deci ne vor lega amintiri intotdeauna de aceste locuri!
    Cat despre emigranti sunt foarte multi, mai multi decat la Paris din cate am vazut! Mizerie nici nu asa mare la cate persoane locuiesc aici!!

    RăspundețiȘtergere
  9. inca nu am fost,dar in curand.puppppp

    RăspundețiȘtergere
  10. Londra...cred ca oricine poate gasi acolo lucruri interesante ca sa se simta bine si sa vina cu amintiri frumoase. Mie mi-au placut metroul, muzeele, parcurile. Mai putin arhitectura de ansamblu, dar ici-colo am gasit cladiri frumoase, interesante. Mi-ar mai fi placut sa vizitez parlamentul dar nu se putea in perioada in care am fost eu, inca cateva muzee in care nu am ajuns, mai multa arhitectura contemporana si sa ma plimb prin vreo 2 cartiere rezidentiale.
    Nu mi-a placut fish&chips, n-avea niciun gust, daca nu era maioneza nu era nimic de capul lui.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am fost desi cu TGVul as face 3 ore pana acolo. Bine, recunosc c-as plati mai mult la tren decat la avion, avantajul ar fi ca nu pierd mult timp pe drum (aeroport, trambalit bagaje, transfer de la aeroport) Cu trenul as ajunge rapid in centru, probabil fresh (sau macar nu foarte obosita) si as putea sa ma plimb (adica sa ne plimbam ca nu as merge singura) cateva ore. Ok....ce as vrea sa vad? Habar nu am , Londra nu m-a atras ca destinatie. Ce sa vad in plus fata de Paris? Muzee,expozitii, gradini?
    Bine, hai sa nu fiu ipocrita si sa recunosc ca-mi doresc sa bifez candva Londra, dar nu ma grabesc.

    Odata teleportata acolo: gradini, parcuri fantani arteziene, plimbari, cafea pe stradute inguste , ceai, prajiturele si magazine cu suveniruri.
    Deocamdata asta imi vine in minte......

    RăspundețiȘtergere
  12. tu stii ca eu-s amatoare de orice plimbareala, ca-i metropola sau padure virgina. aveam pareri preconcepute despre londra, smog,ploaie,oameni ursuzi...se pare ca toate nefondate. mi-ar placea sa ma dau cu "london eye", sa vad schimbarea garzii la palat, london bridge, turnul, chestiile astea de care am tot citit peste tot. desigur si sa hoinaresc pe strazi, cu ochii prin vitrine sau sa stau printre narcise motaind la soare...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ioana eu inca nu am mancat fish and chips :)), nu ma preatenteaza! Acum imi vine si mai putin chef sa ii gust

    Hapi , in Londra gasesti parcuri foarte frumoase, fantani arteziene mai putin parerea mea :) Au tot felul de prajituri miami, bune de tot!!! si magazine evident o gramada!!

    Aa pe mine nici London Eye nu prea ma incanta nici Turnul! Primul din cauza ca e cu sticla si stiu ca o sa imi reflecte lumina in poze :)))

    RăspundețiȘtergere
  14. Inca n-am fost in Londra, dar e pe lista :) Cand am sa-l ajung acolo o sa trag cu ochiul la ce ai povestit tu pe-aici. De condus n-as conduce ca aia merg invers :), dar m-as plimba cu niste autobuze de-alea supraetajate :)
    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  15. N-am ajuns pana acum la Londra, nici nu pot sa zic ca e pe lista prioritatilor, insa nu as refuza o vacanta acolo daca as avea ocazia :) Cred ca mi-ar placea mult parcurile, mai ales acum ca vine vara. Si, bineinteles, hoinaritul pe stradute, activitatea mea preferata :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie mi-a placut enorm de mult Londra, desi am stat doar 4 zile si am vazut foarte putine locuri din cate as fi vrut dar m-am simtit de parca m-as fi nascut acolo. Sunt foarte multe de vazut si poate deja le ai pe lista sau ti-au fost recomandate, dar mie mi-a placut foarte mult la Sherlock Holmes Memorabilia Company pe 221B Baker Street, http://www.sherlock-holmes.co.uk/ :D Mi-ar placea sa mai ajung in Londra si sa am multe zile la dispozitie sa cotrobai prin librarii!

    RăspundețiȘtergere