La Londra All you can eat nu inseamana cat poti duce

Sambata trecuta muream de foame! Acasa frigiderul imi era gol, in cartier am numai un magazind de vinuri (stiu ca berea e mancare prin Germania, dar de vin inca nu am auzit) asa ca am luat in considerare mai repede varianta alimentelor desi se afla mult mai departe de mine ! Mai exact in cartierul Soho din centrul Londrei ! Tot drumul am visat la ce voi manca ! Taitei subtiri cu sos de soia, noodels usor prajiti, carne de vita in sos chilli dulce si neaparat si ceva sos piscaret, roll-uri umplute cu carne, creveti imensi, legume facute in wok, sigur ceva desert cu orez si cocos, de foame deja vedeam si meniul cum imi fugea in fata ochilor : tot felul de nume ciudate de wu ching, mon hung, su sing etccc ! Si ajung in Soho, China Town in Londra ! Si ma uit la toti dragonii de pe pereti, si la toate meniurile cu nume ciudate si nu ma pot decide ! Nu numele erau problema ci preturile ! Mari ! Pana cand zaresc eu mai incolo de santier (da si pe la Londra se poarta macaralele in mijlocul cartierului) un restaurant All You can Eat 



Si dupa experienta restaurantului din Lisabona, extrem de buna, si la cat imi era de foame acum deabia asteptam sa intru sa-mi umplu platoul cu bunatati chinezesti ! Si pe cand sunt aproape de restaurant mai zaresc 2 ! Unul costa 10 lire ! Iese din discutie ! Al doilea 7 lire ! Avea si platouri plimbarete pline de delicatese in geam ! Cea mai tentanta oferta si cea mai frumoasa reclama ! Dar totusi numarand si calculand bugetul intru in cel mai ieftin, cel cu 5 lire zicand ca, All you can Eat, inseamana sa mananci pana sa cazi sub masa, si ca la ora asta si la foamea din mine cantitatea bate calitatea !  Primesc un bon la intrare, pe care scrie fix 5 lire ! Inca nici nu mi-am luat farfuria ca chinezii deja m-au taxat ! Bun asa...
Un restaurant micut, exact cat o camera mica de apartament mic, in care in jurul unei mase rotitoare cu niste farfurii si mai mici se invart cateva feluri de mancare in ritm amtetitor ! Cand lumea se enerveaza chinezii apasa butonul sa se miste mai incet masa sa poti sa te descurci ! Oferta .... cat pt 5 lire ! Zic sa nu am pretentii ! Cartofi prajiti, unde nu se vand cartofi prajiti la Londra ? Sunt peste tot !

noodels usor prajiti : sunt
taitei subtiri cu sos de soia : vise
carne de vita in sos chilli dulce : este
sos piscaret : este
roll-uri umplute cu carne : nu sunt dar gasim varianta pt vegetarieni
creveti imensi : sunt, varianta prajita in ulei nu cea de mare :)
legume facute in wok : din pacate nu
desert cu orez si cocos: chinezii azi nu servesc desert !



In concluzie oferta cam mica dar imi zic ca eu am ales varianta de 5 lire! Imi umplu farfuria, urc la etaj ca jos in camera de 4x4 nu aveam loc nici sa respir, nici sus nu era mare diferenta dar cumva ma stramtorez intre 2 chinezi, mananc incet in ideea ca asa o sa ma satur, imi rulez fiecare spaghetti pe furculita, carnea o mestec de 20 de ori ca-m auzit ca ajuta la digestie, ceapa caramelizata o savurez de zici ca-I desert si intr-o clipa totul se evapora din farfuria mea! Mai putin orezul, rol-urile uh, gretoase, si salata cu ghimbir in exces!Dar as mai manca niste spaghete cu aripioare de pui!
Stiam ca la restaurantul All you can Eat din Lisabona nu interesa pe nimeni ce iti pui in farfurie si nici de cate ori ! Cand am coborat cu farfuria, jos ma astepta un chinez, care pana sa ma dezmeticesc bine mi-a si spalat farfuria ! Ce dragut din partea lui ! Eu o asteptam sa mi-o iau sa ma duc sa o umplu, el astepta sa ii dau banii ! Eu nu intelegeam problema, probabil nici el ! Pana la urma mi-a explicat ca All You Can Eat inseamana ca iti poti pune ce doresti tu din meniul tip bufet suedez si cat doresti in limita farfurioarei ! Aha deci sa intelegeti : la Londra All you can Eat nu inseamana cat poti duce ! Inseamna all you can eat varianta chinezeasca pt burti chinezesti! :)

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

7 comentarii:

  1. Zici că preţurile la Londra sunt mari?
    Stai tu, numai să ajungi în Suisse, să vezi preţuri. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am mancat niciodata la un All you can eat, ma tem ca m-as conforma si apoi n-as mai fi buna de nimic altceva in ziua aceea...
    Sau as manca, totusi, daca toate felurile de mancare ar fi specifice locului, atunci m-ar tenta. Dar mie mancarea chinezeasca nu-mi prea place, sunt de acord ca acolo e doar chinezeasca, dar asta as face-o in China, acolo as manca-o. Am trecut si eu prin Soho si le-am vazut, poate acelasi cu cel fotografiat de tine sau poate toate-s la fel, se vede de afara cum trec mancaciosii prin fata platourilor, cu fata spre strada, ca asta sa atraga si pe altii inauntru. Tot in apropiere erau si indienii sau thailandezi, nu mai tin minte, imi amintesc doar de puii aia oribil de prajiti sau rumeniti, pe mine ma dezgustau cum aratau.

    Am maii vazut genul asta de restaurante in Barcelona si acolo am si intrat, dar trecand in revista meniul mi s-a parut ca nu merita, ma asteptam sa gasesc felurile traditionale si nu tot felul de salate si fripturi.

    Mie ziua nu mi-e foame daca colind pe strazi, nu stiu de ce, o fi ceva psihic, sau mi-e foame dar mi-o potolesc usor. Daca stau la calculator insa, mi-e foame tot timpul.

    Revenind la tine, asta e, ti-ai luat o teapa micuta. Probabil ca in restaurantele de 10 lire poti manca pana te spargi, nu stiu, dar daca este si cu 5 si cu 10 lire, ceva-ceva iti spune ca nu e in regula, ori e spalatura de vase, ori minciuna.
    Da mi-a placut mult de tot faza cum se invart ametitor farfuriile alea cu mancare de trebuia vociferat sa incetineasca! Dai un ban dar ai distractie :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim7:26 p.m.

    trista experenta eu am fost in decembrie 2011 sa duc copilul la fiica mea in italia cu doru pe dennis si alina nea dus la un restaurant chinezesc care se deschide la ora 12 si poti sta si manca pana seara cu 10 euro am stat vreo 2 ore si am pus pe farfurie ca aperitiv vreo 10 feluri peste fructe de mare etc nu am mancat nici 10 la suta ca nu am putut apoi am ales cateva produse printe care si scoici pt gratar apoi am fost si am ales cu deni desert adica inghetata salata de fructe ceva chec si o tarta normal nu am putut manca tot am baut un vin care a fost platit peste cei 10 euro am uitat sa pun pt copii pretul e de 5 euro

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, din punctul asta de vedere nu e fun sa fii in Londra. Mancarea mi se pare super scumpa. Pai ce vad eu in farfuria aia mancai la noi la jumate de pret. Ma rog, poate nu intr-un restaurant fancy, dar gaseai... Partea proasta e ca nici nu au fost delicioase toate preparatele...

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim1:35 p.m.

    Mi se pare jenant sa stai (ca chelner) intr-un restaurant sa ai grija sa nu-si mai umple cineva farfuria
    Eu de exemplu mananc putin. Imi pun o lingura de orez si doua bucatele de carne. Nu pot sa vad cantitate mare in farfurie, mi se taie apetitul indiferent cat mi-ar fi de foame. Deci as fi pus de doua ori. Si probabil ca i-as fi dat o replica daca m-ar fi oprit :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Scumpa mancarea. De aceea cand am fost la Paris (sau prin alte tari) am ales sa mancam mai des la fast food (McDonalds de exemplu), cu 10 euro mancam amandoi bine. La alte restaurante venea cam 10 euro/persoana.

    RăspundețiȘtergere
  7. in tarile unde pretul serviciilor e scump, restaurantele sunt scumpe. Alternativa: gatesti singur.

    RăspundețiȘtergere