Vremea la Londra si unde sa mergi atunci cand ploua

Sunt cateva intrebari care si le pun toti turistii inainte sa vina la Londra. 

Cat de des Ploua la Londra ? m-am intrebat si eu stati linistiti ! O prietena mi-a spus ca e esential sa imi duc umbrela, ca o sa ies din aeroport si o sa-mi toarne cineva apa cu galeata in cap ! Ca e orasul deprimantilor si a sinucigasilor tocmai din cauza ca ploua zilnic etccc Prostii!

Adevarul absolut despre vremea la Londra nu exista, dar pot sa imi dau si eu cu parerea si sa zic cum a fost in luna cat am stat aici : 

Au fost aproximativ 10 zile cu soare ! Din care in 5 zile a fost si cald ! Adica puteai sa iesi cu tricou si sa te simti bine! Celelalte 5 au fost cu soare si frig ! Nu va incredeti in londonezi, ei poarta tricouri si rochii si la 10 grade ! doar ca e soare afara ! Sunt caliti ! Iar eu care vin din Romania (deci totusi stiu notiunea de frig) inghetam cu fularul la gat ! 

Cam 10-15 zile a fost innorat ! Dar stiti cum e la Londra cand e innorat ? Ai impresia ca in orice clipa vine tornada, potopul, furtuna ! dar nu, asa e aici ! Norii sunt foarte josi si negri si de aceea ai impresia asta ! Dar trece linistit ziua si nu ploua !


 Iar in 5 zile a plouat ! La Londra cand ploua e ca in Casablanca cand ploua ! Adica ploua incet si putin ! Uneori vine o rafala cu bulbuci, toata lumea se ascunde in magazine pe unde poate, si apoi din nou iese soarele si intr-o ora nici nu mai stii ca plouat ! e totul uscat ! Si din nou, de nicaieri vin norii si baga un dus rece ! si din nou soarele iese si isi face treaba ! Cam asa e la Londra cand ploua ! Partea proasta e ca atunci cand ploua tine cateva zile ! Deci daca vii in Londra exact in perioada aia, s-ar putea sa nu te poti tavali pe iarba din parcuri, sa-ti iasa pozele mai gri, sa simti mai multa umezeala peste zi, dar macar vei cunoaste Londra asa cum e ea ! :)





Trebuie sa duci umbrele si cizme de gume din tara?

Umbrela nu cred ca are rost! Sunt foarte multe aici! Pretul e de la 1 lira in Poundland pana la 25-50 de lire in centru la magazinele specializate! Bine, daca nu vreti sa cheltuiti bani, puneti una in bagaj! Cat despre cizme de guma, da, sunt utile, dar sa fie din acelea colorate, nu negre ca de pescar :))




Ce sa faci in Londra cand ploua ?  

1. Mergi in Muzee ! sunt multe muzee mari, gratuite, in care poti petrece linistit o zi. Exemplu : Victoria&Albert Museum, Bristish Museum, Muzeul de Istorie naturala, etccc 

2. Cumparaturi! Sunt galerii cu magazine, dar cel mai bine mergeti in Liberty, Harrods sau Hamleys, unde puteti pierde linistiti cateva ore fara sa va plictisiti!

3. Intrati in restaurante! Sau daca nu va e foame si nu vreti sa cheltuiti aiurea, experienta ceaiului de la ora 5 tot trebuie incercata! :)

4. Sunt zilele perfecte sa folosesti autobuzele pe post de sightseeing ! Te urci la etaj, ai grija sa te pui pe primul scaun, fiindca a plouat geamurile sunt curate, si vezi Londra din autobuz ! Poti face niste poze superbe si sa vezi Londra fara nici un efort! Mai ales ca daca ai abonament pe autobuz te poti plimba prin orice zona a Londrei, deci numai bine mergi prin cartierele din zona 2 si 3 care sunt diferite de centru! Va invit sa cititi mai multe despre autobuzele din Londra!






5. Mergeti la concerte, la musical sau la teatru! sau asezati-va strategic intr-un loc acoperit si faceti poze cu Londra cand ploua! La oameni, la apa, la tot ce va iese in cale! :) this can be fun! apoi acasa le faceti colaje, si le scoateti! Le lipiti pe o bucata de carton  pe toate si v-a iesi un suvenir live din Londra! ca sa nu uitati niciodata cum e la Londra cand ploua :)
 
 Lucru pe care l-am facut si eu :)




Da, azi a plouat la Londra, si am preferat sa ma uit la poze decat sa ies afara :)


Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

11 comentarii:

  1. A plouat şi în Elveţia dar, nu mi-am stricat eu buna dispoziţie din atîta lucru. Totuşi, îţi urez zile senine! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fata de Geneva sau Bergen, ploaia in Londra e parfum :)). Solutia e o pelerina buna captusita cu teflon (nici vantul nu-l lasa sa intre, e perfecta). Dar merita investit numai daca locuiesti in astfel de oras. Ai uitat un loc maret de intrat cand ploua! Si nu pot sa ma abtin. PUBUL! Trebuie. Nu se poate altfel :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos articolul, mi-ai facut o pofta nebuna de o plimbare prin ploaie. Musai cu o umbrela londoneza, le-am admirat din poze, sunt deosebite. Si mi-ai mai adus aminte de Bruxelles, si acolo era un ritual zilnic iesirea soarelui pe cer intre doua reprize de ploaie. Pana la urma te obisnuiesti cu vremea asta...romantica. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Urasc ploaia :))! Birrrr!!! :))Fie ea si vara. Adica, daca stau sa ma gandesc imi place doar sa o privesc de undeva de la adapost si caldura. Oricum faine imagini ci Londra asa umeda!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iarasi, un articol foarte interesant. Am tot citit la Londra pe blogul tau, incat am si visat azi noapte ca ma pregateam sa il vizitez. :)
    Tare mi-ar placea sa vad cum e cu ceaiul de la ora 5 la ei. Si sa vad si niste muzee...Eh, sper sa ajung cat de curand acolo.

    RăspundețiȘtergere
  6. sa ajung eu acolo, ca ma obisnuies cu ploaia...Nu m-ar deranja sa ploua zilnic :D

    RăspundețiȘtergere
  7. pe mine ma cam deprima ploaia !

    RăspundețiȘtergere
  8. E frumos si cand ploua, dar sa ploua doar afara nu si in suflet :)

    RăspundețiȘtergere
  9. si la frankfurt ploua zilnic, cred ca-i situat intr-o galeata :)
    ai surprins orasul in toate ipostazele, arata superb umbrelele!

    RăspundețiȘtergere
  10. E foarte frumos articolul si oricine ar citi aceste lucruri despre Londra,ar dori sa mearga acolo.

    RăspundețiȘtergere