10 Lucruri pe care sa le faci inainte sa pleci din Romania


Da stiu, e un blog de calatorii si ar trebui sa va scriu 10 locuri pe care sa le vezi inainte sa pleci din Romania! Dar cum plecarea mea a fost destul de brusca si toate programele mi s-au dat peste cap (vedeti de aceea am renuntat sa mai imi fac planuri) va scriu 10 lucruri pe care le-am facut inainte sa plec din Romania. Am avut la dispozitie fix o saptamana sa imi fac toate poftele inainte de plecare !



  1. O sedinta la coafor si cosmetica

Oh nici nu stiti cat dor o sa imi fie de coaforul meu si de Edith fata care ma stie pensa asa cum imi place mie!  Da sunt genul de clienta fidela. Daca imi gasesc locul, daca imi gasesc un salon bun, aproape de mine, cu fete ce stiu sa glumeasca si nu barfesc tot cartierul, fete ce stiu cum si ce sa faca sa ies de acolo cu gura pana la urechi si nici chiar falita m-ai castigat ! Cu tristete spun ca trebuie sa le las ! Ele nu stiu asta, ar fi pacat sa le anunt o clienta in minus e destul ca stiu eu ca nu voi mei beneficia de serviciile lor L

  1. O masa la restaurantul acela la care visai de mult timp

Acum ca plec m-am tot gandit ce ar mai trebui sa fac, unde ar mai trebui sa ma duc. Nu stiu cand ma voi       intoarce si daca atunci cand ma voi intoarce voi avea timp sa fac asta asa ca la o analiza rapida am ales restaurantul Shangai din Cluj. Acela de pe Calea Turzii 42 ! Nu neaparat pt locatie ci pt meniu ! Ah si sa nu credeti ca mananac doar chinezarii, asa s-a nimerit pe blog sa va povestesc in ultima vreme doar de restaurante chinezesti (sincer imi plac si sunt printre favorite dar am sa va povestesc si despre altele, putina rabdare). Asadar ne-am dus la restaurantul Shangai fiindca vroiam sa mancam pui de balta ! (broaste cu alte cuvinte). Nu va scarbiti in fata monitorului ca va asigur ca sunt delicatese iar pretul e extrem de piperat in alte tari asa ca s-a potrivit sa il testam inaintea plecarii. Da e bine sa va faceti poftele, extravagantele in tara daca le aveti !

Restaurantul Shangai are o gradina in stil chinezesc (cred eu) foarte frumoasa cu atmosfera linistitoare, cu muzica in surdina, totul perfect ! Mancarea …. Nu cea mai buna din cate restaurante chinezesti am testat dar buna pt cei fara prea mari prietenii si termini de comparatie!


  1. Sa te intalnesti cu fetele pt ultima oara

Si sa beti beri sau cocktailuri sau ce va place voua ! Sa povestiti si sa faceti promisiuni, planuri si sa vizualizati deja ziua revederii ! Da e dureros cand pleci dar parca gandul ca va veti vedea in curand dimineaza senzatia ! Asta am facut si eu inainte sa plec ! M-am vazut cu prietenele si am stat cateva ore la taclale, asa ca de ramas bun !

  1. Sa iti repari calculatorul

Problema a aparut cand eram la Londra. Blogul meu a luat-o razna. Nu mai puteam sa intru in el de pe Modzilla, de pe Google Crome, de pe Nimic ! Pana la urma am reusit sa folosesc un proxy care evident ma dedecta ca spam pe alte bloguri asa ca cu ocazia asta imi cer scuze fata de Raluca si alti bloggari fiindca nu am reusit sa imi dau cu parerea la articolele lor, si fata de toti bloggarii si toti cititorii care au comentat pe blogul meu fiindca nu am reusit sa raspund.
Eu credeam ca problema sta in netul de acolo, dar nu, problema era calculatorul meu ! Acum nici nu ma pot gandi sa plec din tara fara sa rezolv problema, gandindu-ma cat timp si bani mi-ar lua sa gasesc pe cineva acolo sa detecteze problema si sa o repare. Asa ca acum finally totul functioneaza perfect !

  1. Sa investesti in lucrurile pe care ai tot amanat sa le iei

Daca nu as fi in pragul plecarii cu siguranta as fi amant cumparerea unor divece-uri pe motiv ca inca nu am atat de mare nevoie de ele. Mi-as fi cumparat sandale deabia la vara, adidasi nici nu mi-as mai fi luat fiindca aici oricum port mai mult balerini si pantofi etccc ! Eu zic ca e bine sa mergi la un shopping final si sa iti cumperi tot ce stii ca vei avea nevoie, in primul rand fiindca in tara stii de unde sa le iei si cat o sa te coste !

  1. Sa organizezi o masa in familie

In cazul meu s-a nimerit sa avem si ce sarbatori ! Nu am o familie numeroasa deci nu pot zice ca in cazul meu ar fi fost o problema sa ma duc personal sa imi iau ramas bun de la fiecare. Dar cu siguranta ar fi fost trist. Asa desi toata lumea stie ca e ultima masa impreuna pt ceva timp, toti am fost fericiti, am mancat bine, ne-am simtit bine si am vorbit mai mult sau mai putin despre viitor !

  1. Sa petreci ceva timp cu persoana iubita

Acum totul se deruleaza ca un film in capul meu, noi doi dupa 1 luna din nou impreuna. 1 Luna a fost mult pt mine, pt noi. Dar am avut o seara perfecta in care sa sarbatorim 6 ani de relatie si 4 ani de casnicie. Printre altele am vazut un film interesant, o alta surpriza din partea sotului meu despre care deabia astept sa va povestesc sambata, ziua dedicata filmelor cu calatorii pe blogul meu J

  1. Sa nu uitam de lucrurile administrative

Sunt multe si printre toate trebuie facute si astea. Cand stii ca pleci ai atatea de facut. Lucrurile la care nu se gandeste nimeni. Ca de exemplu sa xerox-ezi acte. Sa traduci documente. Sa pui/scoti bani din banca. Sa iti decodezi telefonul. Sa schimbi bani. Sa iti ajustezi costumul, sa cauti caietul cu retetele mamei etccc

  1. Si de Curatenia generala

Oh da, nimanui nu ii place sa vorbeasca despre ea dar o data ce stii ca pleci ea trebuie facuta. Macar in mare trebuie sa te gandesti ca nu vei mai locui acolo si sa alegi ce vei duce cu tine in acest nou capitol al vietii. Mda micile neajunsuri ale vietii de nomad. Mereu am venit si am plecat, totdeauna cu un bagaj, niciodata suficient de mare….

  1. A mai ramas bagajul !

Pe care sigur trebuie sa il faci inainte sa pleci. Si aici nu ma refer doar la bagajul de mana si bagajul de cala, acelea pline de obiecte pe care la o adica le gasesti si la destinatie ci la bagajul sentimental, la fortele pe care trebuie sa le aduni in tine, fiindca un nou inceput, e greu, oriunde te-ai duce !


Invit comunitatea de pe Facebook sa raspunda la sondaj:



12 comentarii:

  1. Stai ca eu am pierdut firul evenimentelor...ai plecat?! Unde, cum, cand?! De tot?! :))

    Mi-ai adus aminte de momentul dinaintea plecarii mele din Romania. Nu stiu,dar pentru mine a fost un moment "delicat", unul dintre cele mai "ciudate" din viata. Pe de o parte eram asa fericita ca incepeam o viata noua alturi de omul iubit, intr-o tara frumoasa,lucru care mi l-am dorit foarte mult. Pe de alta, aveam un gust amar ca plec, ca parasesc niste locuri in care traisem atata si pe care urma sa le vad doar in vacanta, persoanele dragi, familia,prietenii, Bucurestiul,, pana si jobul..tot.

    Si eu m-am intalnit cu prietenele, a fost o zi faina,pe care mi-o voi aminti mereu, iar ultima zi am petrecut-o in familie. Am umblat si dupa acte si au fost multe de aranjat. Dar a fost bine pana la urma...inca putin si implinesc 1 an aici!N-am regretat in nici un moment ca am facut pasul asta :)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu mai inteleg unde ai plecat si pentru ce perioada :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde ai plecat? Vrem mai multe detalii. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. nu as putea sari peste 3 , 6 , 9 si 10 :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aliceee, eu am lipsit de pe net in ultimele luni.
    Cand ai plecat? Fiindca inteleg ca ai parasit definitiv Romania.
    Tin minte ca inainte sa mi se strice mie pc-ul tu iti propusesi sa vezi cat mai mult din Romania : anticipasesi ceva ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Wou, cate lucruri ai de facut inainte de plecare! Alicee, dar unde pleci? Ca eu credeam ca tocmai te-ai intors din Londra... Sunt confuza la ora asta, te rog sa ma ierti, tu ai explicat, dar eu nu prea am inteles...
    Sincer, eu din toate astea nu fac decat...bagajul. Si poate sedinta la cosmetica, mai bine zis la coafor. Apropos, am o coafeza extraordinara, nu am auzit-o niciodata barfind. Mai rar asa ceva. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Larisa in curand vei afla :). Tu probabil intelegi cel mai bine ce inseamana plecarea fiindca a fost relativ recent in comparatie cu ceilalti emigranti ce citesc acest blog. Te invit sa iti dai cu parere la tara in care m-am mutat pe facebook. Nu sunt decat cateva posibilitati :)

    Alexandra perioada nedeterminata :, unde .... in curand! pana atunci re invit pe facebook, sa raspunzi la sondaj

    Dada bun venit pe blogul meu! raspunsul iti veti afla in curand

    RăspundețiȘtergere
  8. Coco deci avem ceva in comun, dorinta de a petrece cat mai mult timp cu familia si cu prietenii

    Mihaela bine ai revenit. Nu am stiut ca ma voi muta, stiam ca va fi o schimbare, o asteptam de ani de zile dar nu a fost nici o oportunitate, sau mai bine zis nu ma simteam pregatita. In timp am realizat ca nu esti pregatit niciodata pt un asemenea pas, mereu intervine ceva sau zici peste cateva luni. Vroiam intradevar sa fac un circuit prin Romania in februarie dar din pacate in Romania atunci a inceput iarna geroasa si friguroasa iar apoi a fost prea tarziu :(

    Nice: Esti norocoasa, eu inca nu am intalnit salon unde sa nu se barfeasca, diferenta e ca in unele se face mai subtil :).
    M-am intors in Romania .... si am plecat din nou! de data asta cu alte intentii :) ... te invit pe facebook la sondaj!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-am dat cu parerea pe facebook! Pai sa fie intr-un ceas bun atunci, oriunde ai fi si multa bafta in noua viata de emigrant ;)! Sa ne incanti in continuare cu povestile de la fata locului :)!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine te-ai regasit Aliceee, eu am revenit mai banal, dar tu chiar ai noutati. Sunt curioasa, dar cum m-am obisnuit cu stilul tau, stiu ca ne vei spune in mai multe povesti noua ta experienta, pe care ti-o doresc cat mai reusita.
    Si legat de asta, nu-mi place termenul de emigrant, chiar daca e adecvat.
    Sper sa ai timp si pentru noi, chiar daca la inceput va fi probabil pe cat de fascinant pe atat de obositor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alicee, abia astept confirmarea banuielilor mele. :)) Am votat! :D

    RăspundețiȘtergere