Central do Brasil - film pentru pasionatii de calatorii


In fiecare sambata va astept cu un film pt pasionatii de calatorii!

  
Saptamana 11: Central do Brasil



Rezumat: Totul incepe intr-o statie din Brazilia unde o fosta profesoara scrie scrisori pentru cei analfabeti. Dora este o femei singura, nu are sot, nu are copii, e batrana si saraca iar acesta e jobul ei. In urma unui accident una dintre femeile care o roaga sa scrie o scrisoare moare, iar baiatul acesteia Josue, se ataseaza de Dora. Cei doi se imprietenesc in timp, Dora il duce pe Josue la ea acasa. In final pornesc intr-o lunga calatorie de-a lungul tarii, in cautarea tatalui lui Josue.

Pareri personale : este un film subtil, sincer si fara efort amar. Demult nu am mai vazut un film care sa ma impresioneze, care sa aiba o poveste atat de simpla, si sa fie jucat intr-un mod atat de capitavant ! A si fost nominalizat la Oscar pt cel mai bun scenariu ! Filmul acesta nu doar ca l-am vazut ci  l-am trait intens, pana la capat ! Povestea exprima foarte clar si nealterat  viata clasei muncitoare din Brazilia. Apoi e vorba de calatorie ! O alt fel de calatorie decat cele pe care le stiu eu si le-am vazut in filme pana acum ! Una personala intre 2 personaje complet diferite, un copil cu o  femei in varsta,  si evolutia relatiei lor pe perioada calatoriei...
Nu prea pot sa va exprim in cuvinte acest film fiindca e vorba de caracater, personaj si emotie, de o calatorie interioara si mai putin de peisaje si locuri superbe, care sa va dea pe spate dar va spun sincer ca merita sa il vedeti !






                                   Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII

  



3 comentarii:

  1. Cat de frumos si sensibil ai descris filmul, Alicee. :) Se vede ca te-a impresionat. O sa ma uit dupa el, sa speram ca-l gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim4:09 p.m.

    O recenzie atragatoare.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar am sa-l caut, ca tot am ajuns pe meleagurile acelea...

    RăspundețiȘtergere