Film Eat Pray Love - Calatorie in Roma India si Bali

In fiecare sambata va astept cu un film pt pasionatii de calatorii! 

 Saptamana 13: Eat, Pray, Love


Rezumat: Eat Pray Love este povestea unei doamne (Julia Roberts), aflate in jurul varstei de 30 ani care trece printr-o perioada dificila din viata ei! Divorteaza, moment in care isi da seama ca viata ei e prinsa intre existenta de scriitor, si nimic altceva! Nu e fericita de modul in care traieste, simte ca trebuie sa faca o schimbare! Atunci face primul pas in calatoria vietii ce se dovedeste a fi cu 3 destinatii: Roma pentru mancare, India pentru meditatie, iar la final Bali pentru asi gasi echilibrul interior si marea iubire! :)

Pareri personale: Ei fetelor ziceti nu ar fi bine ca atunci cand avem probleme sa ne facem bagajul si sa plecam in vacanta? nu ar fi bine sa avem mai putine motive pentru a pleca si mai multi bani si dorinta??? Ba da, ar fi bine! La fiecare provocare a vietii sa iti permiti sa pleci intr-o calatorie revigoranta de cateva luni! :)

Filmul e facut dupa cartea lui Elizabeth Gilbert, scenariul mi s-a placut destul de simplut dar Julia Roberts i-a adus farmecul de care avea nevoie! in plus destinatiile au fost foarte bine alese! In Roma, distractie, prieteni, un apartament in stil italian, alei pietruite, motociclisti, si mese imbelsugate dupa retete evident italiene! Apoi India, meditatie, hinduism si budism, iubire fata de oameni, iar pentru Julia Roberts fata de unul in mod deosebit (James Franco, un doctor din campus)! La final avem marea si orasul, meditatie, Ubuth, apusuri de soare, plantatii de orez, vegetatie luxurianta, ofrande cu flori, pe scurt viata in Bali! 










Alte filme cu calatorii:


  Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

16 comentarii:

  1. Cartea nu mi-a placut, nici filmul nu e vreo capodopera, insa macar acesta din urma iti transmite cate ceva din bucuria de a trai. Noroc cu distributia faimoasa, ca altfel nu stiu cat succes ar fi avut :-P

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut filmul pe jumatate(eroina ajunsese in India), dar nu m-a atras in mod deosebit. In schimb am gasit ieri ceva asemanator, parca l-ai recomandat si tu(sper sa nu ma insel) "Under the Tuscan Sun", film pe care l-am urmarit cu mare placere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am putut sa-l urmaresc pana la capat..cred ca Hideous Kinky (in Maroc) a fost mult mai interesant..dar merge

    RăspundețiȘtergere
  4. pai am spus si eu ca actiunea nu e cine stie ce, dar peisajele su atmosfera locului in care sunt filmate sunt surprinse bine dupa parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  5. Era sa mor de plictiseala la acel film, nici cartea nu straluceste prin originalitate.Locuitorii din Ubud sunt foarte indignati de felul cum au fost descrisi, nu se intimpla asa ceva pe acolo.Singura cistigata din Ubud pare Wayan ,care tine un fel de restaurant , are tarife exorbitante pentru masaj si i-a crescut nivelul de trai ametitor.Nu e prea amabila, de abia am facut niste poze slabe in bucataria ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. toate vedetele din RO au intins-o in Bali dupa film..

    RăspundețiȘtergere
  7. am vazut filmul , dar imi doresc cartea...si continuarea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie mi-a placut filmul.

    E unul dintre "filmele de calatorii" preferate. Recunosc ca la inceput m-a plictisit un pic, dar am avut rabdare pana la sfarsit si nu am regeretat. Intr-adevar nu este o capodopera, nici nu s-a vrut a fi, dar ideea mi se pare foarte draguta si apoi imaginile...chiar te fac sa iti doresti sa iti faci bagajul si sa pleci in lume :)).

    In schimb iterpretarea Juliei Roberts (desi este o actrita care imi place foarte mult) pt mine a lasat de dorit, in acest film.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim3:14 p.m.

    Mi-a placut filmul dar nu m-a dat pe spate asa ca am ales sa nu (ami)citesc cartea desi intial asta am intentionat
    Astazi am lansat si eu un articol despre Bali, il tineam intr-un folder dar vremea asta ploioasa m-a facut sa visez.........

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu unul am crezut ca mor! De obicei cand e un film din asta roz fosforescent (DOAR de fete)adorm lesinat imediat dupa ce dispare titlul si ma scol bine odihnit cand apare genericul. E un fel de metoda de autoaparare. Cumva la asta n-am avut parte, ceva s-a interpus intre mine si siesta (nu stiu ce, dar m-am ingrijorat) si l-am vazut. Am cascat demonstrativ de mi-au troznit falcile, m-am abtinut cu mare greutate sa nu comentez cat de rau arata protagonista (doamna mea o place), am numarat canalele din carosabil, m-am uitat in planul doi si am exersat cum vad cu ochii in crucis. Eu zic Alice ca trebuie sa pui un avertizment clar si cu litere de tipar "NUMAI PENTRU DOAMNE". Daca ti-e mila de baieti..evident :D

    RăspundețiȘtergere
  11. desi imi place julia roberts, filmul nu mi s-a parut grozav, cartea insa e perfecta pt cineva care nu-si gaseste locul in lumea asta, dar stie ca undeva ascunsa zace si menirea lui. e un fel de revolta impotriva luptei cu kilogramele a femeilor de pretundindeni, in italia, a degustarii aromelor, condimentelor si feeriei bucatariei italiene; a cautarii sinelui, a modului de concentrare interioara (pt cei religiosi sau care cred ca exista ceva superior propriei persoane)si a gasirii linistei si nu in ultimul rand, e o pledoarie ca dragostea poate completa o existenta deja echilibrata, a carui rost nu se invarte doar in jurul partenerului/partenerei.
    cartea/ filmul ofera un alt punct de vedere asupra vietii, un pic diferit fata de se vehiculeaza uzual.

    RăspundețiȘtergere
  12. cartea nu intra in genul meu de literatura, dar ceva anume din ce ai scris m-a lasat perplexa. Doamne iarta-ma , Italia pentru bucatarie ??? Pai ce au aia in afara de paste si pizza? Din toate bucatariile din lume sa alegi tocmai Italia ... :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Li, daca atat de multi s-au dus in Bali in urma filmului inseamna ca desi a fost rau a fost cu impact :)

    Inseamna ca se uita si vedetele la filme ca noi, muritorii de rand :)) diferenta e ca ei isi permit sa-si faca apoi propriul lor film, noi inca asteptam

    Coco, are continuare???

    RăspundețiȘtergere
  14. Larisa sa inteleg ca tie ti-a placut, chiar daca Julia Roberts nu a dat tot ce poate

    Hapi, eu din cate am vazut cartea intotdeauna e diferita fata de film, deci cine stie ....

    Vladimir acum filmul de calatorii nu cred ca trebuie sa aiba nu stiu ce actiune si poveste captivanta, pentru mine un film bun cu calatorii e acela care ma face sa imi doresc sa o iau la sanatoasa cand se termina, e acela care te transpune prin intermediul monitorului si care pe langa imagini iti arata si viata de acolo, adica sa simti atmosfera! Eu zic ca Italia (cel putin fiindca aici am fost) e descrisa perfect, oameni galagiosi, arhitectura, casa aleasa pentru Julia Roberts, modul in care mananca, tot! Acum de India si Bali nu stiu daca e chiar asa dar dupa ce am vazut Bali in film mi-am dorit si eu mai mult sa ajung acolo! si dupa cati s-au dus, cred ca filmul a fost bun! :) parerea mea


    Aa ai dreptate, acum eu nu prea le analizez din punctul acesta de vedere, le prezint mai mult din punct de vedere turtic :) ca vorbim de filme de calatorii, dar intradevar e mai complex!

    Mihaela pentru mine mancarea din Italia e paradis, iubesc pizza si pastele, ciuperci (si folosesc din greu) dulciurile iar inghetata e cea mai buna din lume! ce sa-i faci fiecare cu gusturile lui :)

    RăspundețiȘtergere