Izvorul Femilor- filmat in Maroc, regizat de un roman

In fiecare sambata va astept cu un film pt pasionatii de calatorii! 

 Saptamana 12: Izvorul femeilor





Deabia am asteptat sa fie sambata sa va scriu despre filmul ce l-am vazut in saptamana cat am fost in Romania. V-am zis ca printre altele sotul meu m-a surprins cu un super film, el l-a vazut in cinematograf cu o saptamana in urma, in Cluj si deabia a asteptat sa ajung acasa sa mi-l puna stiind cat de mult iubesc Marocul. Iar surpriza si mai mare am avut-o cand am aflat ca regizorul si scenaristul e un roman!





Rezumat: filmul este despre viata femilor din satele Marocane, despre greutatea vietii, despre lipsa apei in sate si problemele de familie pe care le duc din aceasta cauza. Barbatii nu le ajuta, ele pierd copii datorita muncii grele si in special datorita traseului zilnic pe care il fac mergand dupa apa pe carari stancoase! 
Intr-o zi se hoatarasc sa faca greva, greva dragostei! Nu mai fac sex cu barbatii lor pana nu pun si ei mana sa le ajute! Atunci se ivesc certuri, intervine im-amul iar filmul devine foarte captivant pana la final! 

Impresii personale: e o comedie si o drama in acelasi timp! Uneori razi de te prapadesti, dar sunt si scene la care  iti dau lacrimile. Mi-a placut mult povestea, lupta femeilor pentru egalitate! scenariul, actorii, modul in care sunt prezentate traditiile, tot e de nota 10!! 


Inca cred ca ruleaza in cinematografe asa ca vi-l recomand cu mare drag! 

Mai jos aveti prezentarea filmului, din pacate nu am gasit numai pe franceza!





                                   Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII


8 comentarii:

  1. E francez,nu? Nu ma dau in vant dupa filmele facute de ei :)), dar subiectul dupa cate zici pare interesant. Asa ca o sa-l caut si eu, in cinema la mine nu (mai) este :(.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim4:45 p.m.

    Am vazut reclama dar pana n-am citit la tine despre el nu mi s-a parut interesant

    RăspundețiȘtergere
  3. Puneti, fratilor, mana si priviti filme neamericane. Alea sunt deja toate facute conform unei retete de marketing.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie mi se pare interesant, mi-a amintit de o veche prietena marocanca de care nu mai stiu nimic din pacate...o sa fac rost de el :P.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesant subiectul, o privire din interior asupra vietii unui popor pt mine aproape necunoscut. multumesc de recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
  6. trebuie sa-l caut neaparat! subiectul este interesant si cu siguranta, peisajele impresionante. multumesc pentru aceasta minunata recomandare!
    ps:in legatura cu monday7... rar apare rubrica punctual! si pentru ca de pe tel. mobil am greutati in a comenta pe majoritatea blogurilor, te tog pe tine, ca reprezentant marcant al MWB sa ma treci in tabelul de participare http://vis-si-realitate-2.blogspot.com/2012/05/japonia-in-augsburg-monday7
    Multumesc mult. sa ai p zi de luni minunata :))

    RăspundețiȘtergere
  7. He-hei. Acum incep si eu sa-l caut. Radu Mihaileanu e un regizor extraordinar.

    Iti mai recomad Le Train de Vie (Trenul vietii). Acelasi regizor, muzica de Goran Bregovici. Actiunea se intampla intr-un sat de evrei, in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pare o comedie, asa cum si La Vita e Bella a lui Benigni pare, dar nu e.

    Inca un film genial al lui Mihaileanu e Concertul.

    Toate sunt in franceza.

    RăspundețiȘtergere