Vacanta in online si offline

A trecut 1 saptamana de cand nu am postat nimic. In mod normal pt un blogger normal asta nu ar fi mare lucru. Dar 1 saptamana pt mine inseamana vacanta. Fiindca pt cei care nu stiu deja, eu scriu zilnic pe acest blog. O vacanta prinde bine oricui mai ales atunci cand vine vorba de o sarcina zilnica. E greu sa faci ceva permanent. Chiar daca blogul meu nu e un job, si pana la urma nu ma pune sa fac nimeni asta ci o fac eu de la mine, din placere si din pasiune pt calatorii poate deveni obositor.
Am facut de curand 2 ani de blogging si atunci nu am simtit ca e momentul pt o pauza, pt a trage linie si a intelege mai bine de ce fac asta, pt cine si pt ce. Dar acum am avut timp 1 saptamana sa reflectez asupra blogului, asupra calatoriilor, asupra vietii mele de cand am acest blog. Daca merita sa il scriu sau nu si de ce anume fac asta. Uitandu-ma inapoi am realizat ca  viata mea a devenit alta de cand am acest blog, abordarea mea cu privire la viata a devenit alta ! In primul rand cateva lucruri mi-au devenit clare :


  1. Lumea asta pe cat e de mare pe atat e de mica si usor de atins !

Da pana sa am blog nici nu incercam sa visez la China, Thailanda, Argentina, New York ! Le vedeam locuri atat de departe ! Locuri pe care sa le vezi o viata in filme, locuri descrise de-a amanuntul in carti dar in care eu nu as fi putut sa pun piciorul niciodata. Acum nu doar ca visez la ele ci stiu ca pot sa ajung sa le vad ! As fi putut deja sa le vad daca nu alegeam atatea tari mai apropiate de mine, daca nu alegeam sa ma intorc iar si iar in Maroc.  Cu alte cuvinte

  1. Blogosfera turistica romaneasca si straina m-a facut sa deschid ochii cu privire la ce pot sa vad, la ce e important sa vad si ce-mi doresc sa vad din lumea asta

Daca nu ati fi fost voi, toti bloggari de turism probabil ca eu nu as fi vazut atatea si nu as fi avut o cultura atat de bogat din punct de vedere turistic. Obtiunile sunt mereu limitate de cunostinte, ceea ce nu cunosti nu iti doresti ... v-am mai zis eu lantul slabiciunilor si cu alta ocazie. Totul se invarte intr-un cerc vicios. Cu cat citesc mai mult cu atat descopar locuri noi destinatii la care ajung sa visez, pe care le vad prin ochii vostri iar intr-un final sa le vad cu ochii mei! Blogosfera e un mare schimb de informatii intre noi calatorii, si da, daca calatoriti si va place sa povestiti despre asta scrieti un blog ! Sa aflam si noi locuri noi, povesti noi de la oameni ca noi, pasionati de calatorii !

  1. Blogul m-a ajutat sa ma definesc
 Eu ca persoana si eu ca si calator ! In timp am reusit sa ma desprind de tot ceea ce fac altii si sa imi    gasesc un stil propriu de a transmite informatii si a culege informatii ! Nu ma mai intereseaza sa vad tot ce vad altii, de exemplu nu m-as mai duce la orice muzeu, si orice loc imi iese in cale doar asa sa zic ca am fost si acolo ! Nu ! Acum stiu ce imi place, stiu ce ma intereseaza sa vad, stiu cum sa imi administrez timpul pe care il am in vacanta !  Da probabil ca daca nu as fi scris, nici nu mi-as fi dat seama de asta! As fi fost tot un turist ca oricare altul care se documenteaza putin mai mult inainte de plecare !
Cred ca daca nu as fi scris despre calatoriile mele acestea ar fi fost mult mai putin interesante si mai lipsite de substanta, le-as fi acordat mult mai putina atentie. Acum ca scriu despre locurile pe care le vad vreau nu vreau trebuie sa citesc despre el ! Sa pot sa il prezint mai departe ! Exact ca intr-un muzeu, nu e destul sa fugi prin el si sa faci cateva poze, trebuie sa stii ceea ce vezi si la ce anume faci poze !

Deci cele 3 lucruri sunt clare acum pt mine si cred ca au avut mare contributie la dezvolatarea mea, la tot ceea ce sunt eu astazi ! Si in plus cea mai mare realizare a fost ziua in care am scris un Buket List si am inceput sa imi indeplinesc rand pe rand visele ! Sa le acord prioritate ! Da toata lumea are vise (unii nici macar nu stiu exact ce-si doresc, azi vreau ceva, maine altceva, eu am reusit sa-mi identific adevaratele vise), am inceput sa cred in ele si sa fac ceva cu privina la ele! Ideea e sa nu le lasam sa zaca pe o foaie de caiet prafuit si sa ne gandim ca o sa ne pice din cer! Ca atunci nimic nu se va schimba in viata noastra, ele vor ramane acolo scrise pe-o foaie  de caiet si atat ! De cand am acest blog am inteles ca totul sta in puterea noastra ! Eu pot sa imi implinesc fiecare vis! Am o viata la dispozitie si chiar daca nu  voi bifa lista  pana la capat macar voi sti ca am facut un progres ! Ca nu am incetat sa cred in visele mele si ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa mi le indeplinesc !

Deci acum stiu de ce scriu acest blog, pentru cine si pt ce!  

De azi va astept cu articolele mele zilnice, bine v-am regasit !



17 comentarii:

  1. bine ai revenit.eu personal iubesc blogul tau,inca de cand nu aveam blogul meu . astept cu nerabdare noi postari! puuuuup

    RăspundețiȘtergere
  2. Modniza multumesc si eu te urmaresc cu mare placere

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ai venit din vacanta , atunci :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai revenit. Sa stii ca ti-am cam simtit lipsa, chair ma intrebam ce se intampla de nu mai apare nimic nou pe blogul tau ;)!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine ai revenit, Alicee. :) Vad ca entuziasmul tau e din ce in ce mai mare, asta e un lucru extraordinar...avand in vedere ca prin blogrollul meu bate vantul, in fiecare zi isi mai inchide sau abandoneaza cineva blogul. Iar in curand va veni si timpul sa urmez si eu acest trend.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim6:42 p.m.

    Bine ai revenit Alice. Si pe mine ma bucura entuziasmul tau
    Nice, mi-ar parea rau sa pleci

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu am cam avut vacanta fortata pe blog in ultima vreme, sunt intr-o perioada extrem de aglomerata, am nu stiu cate articole incepute si salvate ca draft si nu apuc sa mai adaug un rand :-( Dar nu-i nimic, si cand oi reveni revin cu forte proaspete. Mai ales ca luna mai va fi iar ceva mai bogata in calatorii! :-)

    Spor la scris si sa stii ca nu strica sa ne mai luam o pauza din cand in cand, decat sa ajungem sa scriem articole de umplutura doar de dragul de a posta zilnic...

    RăspundețiȘtergere
  8. Multi inainte si bine ai revenit! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine ai revenit Alice! Chiar ma intrebam ce faci, ca n-ai mai zis nimic pe blog si de obicei tu nu lipseai asa mult. Ma bucur ca esti bine si astept cu mult interes articole noi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Coco multumesc :)

    Larisa uneori avem nevoie de o pauza, multumesc

    Nice eu urasc trandurile. Eu spun sa faci doar ce simti si sa nu te lasi influentata de nimeni. Tu faci o treaba extraordinara pe blogul tau, stii asta.

    Hapi asa suntem toate dupa Luna de Miere :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioana ma bucur ca ai in plan noi calatorii, pacat ca nu ai timp sa le impartasesti cu noi

    Roscata ms :)

    Mihaela pana acum nu imi luam niciodata vacanta voit, mereu intervenea ceva, acum a fost un dolce vita :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai atunci, bine ai revenit din vacanta, cu forte proaspete! Noua ne-ai lipsit si unii ne-am ingrijorat ce ti se intampla, ca nu ne-ai obisnuit cu pauze si mai ales neanuntate. Abia astept sa-ti continui relatarile despre Londra, esti o privilegiata ca ai putut sta acolo atat de mult timp!

    RăspundețiȘtergere
  13. e foarte bine ca poti sa scrii atunci cand simti nevoia, fara a face din asta o obligatie. pana la urma scrisul asta e un act de creatie, nu poti scoate ca la imprimanta zilnic perle noi, uneori mai trebuie si pauza ca sa revii mai plina de bucuria de a impartasi.iti doresc ca bucket list-ul sa-ti fie mereu bogat in realizari iar entuziasmul sa nu te paraseasca niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  14. Enciclopedia n-a adormit ... doar un pic s-a odihnit :) Spor!

    RăspundețiȘtergere
  15. Si-n vacanat facem sport :) Ai de la mine o nominalizare Blog and roll, dar si o leapsa sportiva.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere