Bagajul de mana pentru avion -discutii turistice

Astazi vom vorbi despre bagajul de mana cu care calatorim in avion! Forma, marime si mai ales ce ne punem in el! Obiecte interzise si cum sa prevenim sa fie bagat la cala! Deci totul despre bagajul de mana pentru avion! 


1. Forma si marime (dimensiuni permise-nr de kg)


Companiile aeriene cer marimi standard! De obicei marimea bagajul trebuie sa fie: 55x40x20 cm. Dar nu e o regula! La fel cum si numarul de kg admis difera de la companie la companie! De exemplu stiu ca Jet4You nu te lasa decat cu 7 kg, Blue Air cu 10 kg, in timp ce in Wizz Air poti avea doar o genta mica 42x32x25cm gen poseta sau ghiozdan de elev! Bagajul de mana trebuie sa fie un sigur obiect, daca aveti geanta de laptop, geanta pt aparat foto sau poseta acestea trebuie sa intre in bagaj! deci 1 singur!

Atentie!!! La Wizz Air politica bagajului s-a schimbat!!! bagajul ce inainte era standard  de 55x40x20 cm si 10 kg permise acum se plateste cu 10 euro pe ruta... iar bagajul mare de cala, cu 32 kg permise la 20-30 euro pe ruta. Preturile difera in functie de sezon/extra-sezon si nr de ore de zbor: sub 1h 45 min sau peste. 

Pont:Ca sa nu aveti neplaceri cumparati online bagajul  care vi se potriveste, la aeroport poate costa si 50 euro.  Iar daca sunteti 2 persoane mai bine luati un bagaj la cala decat 2 mici.

Bagajul de mana e verificat, de obicei la check in dar de cand cu check in online, unii il verifica la controlul de securitate (exemplu in Barcelona si Paris) sau la urcare in avion (exemplu in Londra) ! Atat pe cantar cat si in dispozitivul pentru dimensiuni! cel putin pt zborurile low-cost!

Eu personal am 3 genti si depinde de destinatie le folosesc dupa cum urmeaza: 

Trollerul - de obicei cand calatoresc singura si e singurul meu bagaj (e bun fiindca poti sa il cumperi cu dimensiunile cerute de companiile aeriene asa incat vei folosi maximul de spatiu admis)

Geanta cross over (de umar) mai mare - destul de incomoda dar e incapatoare! am fost cu ea in Italia si am cam injurat, ma dureau umerii de la ea, totusi 10 kg e mult! apoi am folosit-o si pt Maroc unde aveam si bagaj la cala si il puneam pe bagajul mare, foarte comod! deci depinde de situatie! (e buna fiindca e din material si o poti indesa bine in mulaj :) cu conditia sa ai haine si obiecte flexibile, manevrabile)

Rucsac - cand am venit in Londra l-am folosit prima data! ( e comod de calatorit cu el ca il duci in spate insa eu am unul cam mic! in plus la rucsac sau ghiozdanul clasic e nasol ca trece de 20 cm pe latime si de obicei nu sunt atat de mari in lungime! deci pierzi loc pretios) dar cu siguranta sunt rucsace cu dimensiunile standard doar ca costa mai mult! 


2.Bagajul de mana 
obiectele mele personale ce vin cu mine in avion

Oamenii sunt foarte diferiti si daca aveti ocazia sa vedeti bagaje desfacute in aeroport veti intelege ce spun! Important e atat de diferit de la un om la altul :) Unii isi pun mancare, conserve, sarmale, altii haine, altii electronice, altii carti, altii calatoresc super light sau super incarcati! 

Eu daca calatoresc numai cu bagajul de mana atunci clar merg toate lucrurile ce le voi folosi in el avand grija sa nu depasesc grautatea admisa la parfumuri, creme etccc

Daca am si bagaj la cala atunci in bagajul de mana intra lucrurile cele mai importante pentru mine (in cazul in care bagajul de cala imi va fi pierdut sa pot supravietui) in special de cand i s-a intamplat mamei mele! Deci:

- electronice (aici intra aparatul foto, laptop, placa de par, incarcatoare, telefon)
- 1 pereche de pantaloni si 2-3 bluze (preferate!!! :) )
- actele, asigurarea medicala, bani, card, ghid de calatorie sau foile cu informatiile scoase (hotel, transport, obiective turistice)
- la intoarcere cadourile mici cumparate celor dragi si pentru mine
- 2 piese de lenjerie intima si sosete
- toate bijuteriile
- cea mai comoda pereche de pantofi

Citeste si articolul >>>Bagajul la cala, furat, pierdut si cum am ajuns la interogatoriu

3. Obiecte interzise si cum sa prevenim sa fie bagat la cala

Obiectele interzise sunt: cutit, bricheta, foarfeca, si orice obiect ce poate fi considerat arma alba, precum si cele inflamabile!Medicamente doar daca aveti reteta de la doctor, lichide, creme, spay etccc trebuie sa aiba pana in 100 de ml si sa fie puse intr-o punga de plastic (sigilata)! Daca aveti bebelus puteti pune apa si lapte  in biberon, nu e prin regument dar asa am facut si eu si multe alte mamici si nu au zis nimic!
Din experienta proprie: mi-au aruncat un spay la gunoi fiindca avea 150 ml!

Bagajul de mana poate fi trimis la cala daca:

- nu corespunde dimensiunilor ( e mai mare si nu intra in dispozitiv - aveti grija cu rotile, la unele trollere ies in afara si nu intra chiar daca are dimensiunile bune altfel)
- daca depaseste numarul de kg admis

Cum sa previi sa fie bagat la cala? daca stii ca bagajul nu intra in dispozitiv atunci e nasol! si frustrant! puteti sa aveti noroc si sa va lase sa intrati la fel cum puteti fi pus sa platiti 20-30 euro sa fie bagat la cala in timp ce vedeti ca alti calatori au bagaje care sigur nu intra si ii lasa sa treaca! Asta am vazut de nenumarate ori! La Londra si Paris cand am fost eu puneau pe toti calatorii sa puna bagajul pe cantar si in dispozitiv! nu intra, plateai! era prea greu, aveai posibilitatea sa scoti din el! ai haine? ia-le pe tine! incearca sa fii discret si sa mergi la baie :) nu vrei sa iti pui lumea in cap! dar daca nici nu vrei sa platesti e o optiune! fa o revizie urgenta si pune la gunoi! sau in buzunare daca se poate :) de aceea iubesc sa calatoresc cu haina mea mare de iarna! Are niste buzunare ca ghidul de calatorie se pierde in el :)))
La cantar e cam greu de prostit de aceea trebuie sa va ganditi la asta cand faceti bagajul de mana! puteti merge la risc dar sa aveti si lucruri 'de sacrificiu' in caz ca sunteti controlat :) Eu am mers de multe ori la risc!

Din experienta proprie:
A fost cand aveam 15 de kg si nu m-au prins fiindca bagajul era mic si nu parea greu, am avut 12 kg si m-au controlat si au cam dat din cap in semn ca e cam mult dar nu m-au pus sa platesc desi l-au trimis la cala! Am avut si 8 kg la bagaj si m-au pus sa il pun pe cantar de 2 ori fiindca li se parea prea mare! deci e doar la noroc! Si la cum atrage bagajul tau atentia! Unele bagaje par mici desi nu sunt! exemplu ultimul meu troller cumparat! e intradevar putin mai mic, dar incap peste 10 kg in el! dar pare extrem de mic si niciodata nu am fost controlata cu el! pare mic fiindca e lung si mai putin lat, iar manerul e dublu fata de cele obisnuite ceea ce da senzatia de mic! la fel si bagajele negre, trec mai usor neobservate fata de cele roz bombon sau cele cu modele deosebite!

Vezi articolele esentiale pentru calatori aici -> 100 Informatii utile


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

268 de comentarii:

  1. De obicei ca bagaj de mana luam doar geanta, dar gentile mele sunt in general destul de mari. Chiar voiam sa te intreb, te lasa si cu geanta normala, de umar, dar si cu alta geanta, gen de laptop? Sau ai voie doar una?
    Eu de obicei in geanta imi pun banii, acte, electronice, o carte. Haine nu mi-am luat niciodata, desi nu e o idee rea...ce faci altfel daca iti pierzi bagajul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela un singur bagaj! daca ai de laptop sau poseta trebuie sa il bagi, in bagajul mai mare

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun subiect ai ales astazi :-)

    Intai am o completare: pentru lichide/geluri trebuie sa ai recipiente de maxim 100ml fiecare, si maxim 500 in total, toate puse intr-o punga sigilata.
    In legatura cu laptopul, mai toate companiile iti permit un bagaj de mana + geanta de la laptop (verificat la Blue Air, KLM, Lufthansa, Czech Airlines, Swiss, Germanwings), mai putin la zborurile spre Anglia, unde laptopul trebuie inghesuit in bagajul de mana). Ah, si laptopul nu mi l-a cantarit niciodata :-)

    Nu se poate transporta in bagajul de mana orice obiect care poate fi folosit ca arma sau combustibil (forfecute, acetona, cutite, etc, etc). Tin minte ca am vazut la Otopeni cum i-au luat unei doamne 5 ciocane de snitele :-D Am vazut ca te lasa totusi cu umbrele. In principiu e voie cu mancare (atata timp cat esti in interiorul UE, chestie foarte utila pt low-cost). Cateva obiecte de stricta necesitate sunt utile iar, in caz ca se pierde bagajul de cala, dar niciodata n-am rabdare sa le ambalez separat.

    RăspundețiȘtergere
  4. De obicei am avut mai mereu bagaj la cala, asa ca bagajul de mana a fost doar geanta sau un rucsac mic in care am pus cum ai zis si tu, chestii marunte, acte, portofel, aparat foto, bijuterii etc.
    Cand calatorim in doi, ne luam un sigur bagaj la cala si fiecare cu bagajul de mana.
    Iar daca am doar bagaj de mana, atunci bag tot, dupa o selectie, fireste, ca eu am tendinta sa iau tot sifonierul cu mine :)) si cu atentie la produsele cosmetice sa nu depasesc cantitatile. De obicei un rucsac folosesc sau o geanta de umar...nu am troler mic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bagajul meu de mana e un rucsac mare in care imi pun cam totul, cu exceptia cosmeticelor. Urasc sa am multe bagaje cand merg undeva, prefer sa ma limitez la strictul necesar :D
    PS: Stiam ca unele companii iti dau totusi voie cu un laptop pe langa bagajul de mana...sau am inteles eu gresit?

    RăspundețiȘtergere
  6. eu imi pun cosmetice diverse..ruj fara de care nu pot...actele , laptop sau tableta mai nou , bijuterii , portofel...nu prea i-au multe lucruri cu mine...imi place sa cumpar altele de fapt :)...am un fel de gentuta confortabila si frumusica...am si una Samsonite , un beaty-case...dar astea sunt greu de scanat , au pereti dubli si ti le desface , trezesc banuieli...mari probleme cu ele a avut fiica-mea , dupa 2 drumuri in Olanda si ne-am lipsit de ea !

    RăspundețiȘtergere
  7. De obicei am doua bagaje: un troller pentru cala si o gentuta de mana in care imi pun trusa de cosmetice, telefonul, portofelul, aparatul de fotografiat si buletinul. Cam atat. :P E arhisuficient pentru ca eu in general sunt imprastiata, uituca, aeriana. :))

    RăspundețiȘtergere
  8. In afara de primul drum cu avionul, in toate urmatoarele am avut doar bagaj de mana. Ce pun in el? Tot ce am nevoie si inca ceva in plus :)). Serios, imi ajunge.

    Daca nu cumva s-a schimbat regulamentul in ultimele 6 luni, se poate duce max 1 litru, in sticlute de capacitate max 100ml (ca Apollo zicea doar de 500ml). Am si dus odata, la Londra, rivanol, 6 sticlute de 100mp de la farmacie, iar restul de 4 au fost pasta de dinti, deo, crema prot. solara si gel dus.

    Nu m-a intrebat niciodata nimeni nimic de chestiile din bagaj, doar s-a crucit unul cand a vazut cheia mea de la poarta, e in genul castelelor medievale. Mi-a aratat-o amuzat pe monitor, arata misto.

    RăspundețiȘtergere
  9. Apollo chiar nu stiam ca cele de linie te lasa si cu laptop, probabil fiindca sunt folosite de oameni de afaceri si e logic ca majoritatea au! sunt si mai scumpe, dar mai permisive! :) chiar si la Vueling care e low-cost dar nu chiar low-cost nimeni nu se uita cat iti e de mare bagajul de mana :)

    Larisa si eu bag tot, deci daca nu e super plin nu suntmultumita si daca calatoresc cu bagaj de cala tot am un bagaj plin la mana :)

    Andra :) asa spune Apollo ca unele te lasa si cu geanta de laptop, deci cu 2! La Wizz, Ryan Air, Easy Jet, Jet4you,Vueling, deci cele low-cost nu te lasa

    RăspundețiȘtergere
  10. Coco am calatorit si eu odata cu beauty case fiindca aveam multe chestii aduse din Maroc de lut si sa nu se sparga, dar nu am avut probleme cu ea la scanat! probabil norocul

    Nice mi-ar placea si mie sa pot calatori asa, dar nu ma lasa, nu stiu, mentalitatea! trebuie sa am multe! tot ce pot cu mine!

    Ioana ce imi plac cheile acelea! daca as avea o casa, a mea, mi-as face colectie pe un perete la intrare!
    Eu am venit o data din Maroc cu vreo 3 litri de parfum, erau in floane de 15 ml :), nu a zis nimeni nimic! As, si cu broasca! in bagajul de mana :)! pe ea nu stiu, cred ca nu au observat-o

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu am fost cu avionul doar in vacanta ... si daca e vacanta ... pauza la laptop :) Mi s-a intamplat insa sa-mi rataceasca bagajul de cala si de atunci obiectele esentiale - acte, igiena personala si ceva imbracaminte pun in bagajul de mana.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu am de regula o geanta/rucsac (e un fel de hibrid) de la The North Face care are dimensiuni acceptate de toate liniile aeriene. Imi pun in el computerul, energy cell-ul, aparatele foto, telefonul, ipadul, incarcatoarele, cartea, actele, binoclul (daca iau), portofelul. Uneori imi var si canadiana. Daca-s bolnav doctorii. Cam atat. Restul la cala.
    La majoritatea linerelor accepta fara probleme mai mult de un bagaj sus. Mai ales daca e un bagaj special gen tub de poster. De exemplu, la Swiss doamna mea are mereu poseta si rucsac. Laptopul nu se cantareste (decat daca-l lasi inauntru). Stiu ca EasyJet face nazuri. Motiv pentru care ii boicotez cu aplomb.

    RăspundețiȘtergere
  13. geanta sau rucsac
    De obicei in geanta imi pun banii, acte, electronice, agenda, o carte sau integrame/sudoku. Cosmeticele in bagajul de cala. In vacanta chiar renuntam la el si in doi aveam un singur bagaj de cala. Ni se pare mai comod.
    Odata am venit cu trei bagaje de cala, un laptop el si eu poseta si am avut norocul sa nu ne taxeze. Lufthansa, unde bagajul de mana e separat de laptop ori poseta, iar cele trei aveau fix cate 23kg :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu imi iau de fiecare data numai bagaj de mana (de bord). Am o geanta unde imi incap chestii pentru 3 zile pana la o saptamana. Daca merg pentru perioade mai lungi, ceea ce de mult nu a mai fost cazul, atunci discutam de bagaj de cala, in rest nu car dupa mine multe chestii si asa mi se pare cel mai sanatos... Jur! Daca suntem doi fiecare cu bagajul lui. Clau are un rucsac in care ii incap toate chestiile importante, a vazut rucscul ala doua continente si tare mi-e ca il va vedea si pe al treilea :))
    Ce pun in el?
    Pai: aparatul foto, cateva schimburi de haine (in general ceva de pot asorta si combina usor, o carte, niste cosmetice mici ce pot trece de security check, instrumente de scris, ghiduri, chestii de igiena tot care pot fi luate la bord, telefon, incarcator tel si acumulatori, laptop (daca e cazul, ca nu-l car peste tot cu mine, daca il am pe Clau cu iPad-ul), poate ceva de rontzait pe avion si cam atat... nu stiu insa cum se face ca la intoarcere e mai plin din cazua suvenirurilor :D

    RăspundețiȘtergere
  15. daca am bagaj de cala, cazul ideal, bagajul de mana e doar poseta cu ap foto, bani, acte si eventual o carte. cand merg cu low cost deja devine o problema de inghesuit in troller tot ce-mi trebuie, dar cred ca e doar chestie de obisnuinta.
    am patit-o sa fiu controlata si aveam 13kile. a fost una dintre cele mai stanjenitoare momente din viata mea, am abordat o doamna si mi-a trecut ea 2kile de ciocolata belgiana in poseta ei, chiat ca nu vorbea engleza si a inteles vag ce vreau. mda, mi-a crapat obrazul de rusine, dar nu m-a lasat sufletul s-o arunc, iar cei de acasa au fost super incantati! nu cred ca mai fac alta data :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Se poate transporta mancare( CIOCOLATA ) in bagajul de mana?

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu in ultimele calatorii, care au fost mai toate citybreak-uri mi-am luat doar bagaj de mana. Pentru 5 zile nu car bagaj de cala nici daca ma bati. Am un troller mic, ce se incadreaza in standarde si totdeauna fostez nota pentru ca aparatul il am intr-o alta geanta, pe care o tin separat, dar care ar putea intra cu usurinta in troller. Ba chiar la Barcelona mi-am luat si notepadul :) Daca mergem amandoi avem chiar 20 de kg de luat in mana, deci e chiar boierie, imi permit sa cumpar suvenituri mari sau chiar carti.
    Ca haine am doua perechi de pantaloni, pijamale, 5 tricouri si o bluza groasa sau daca e iarna-toamna chiar geaca si o a doua pereche de incaltari, de obicei prefer tenisi si balerini. Apoi acte, incarcatoare, telefon si aparat foto si totdeauna copii ale actelor si evident obiecte de toaleta, care sa nu fie mai mari de 100 ml.
    Am descoperit ca daca nu stai de la o saptamana in sus si mai ales cum facem noi vacantele de vizitat si nu relaxare, un bagaj de mana iti e mai mult decat suficient.
    Plus ca fiind trollerul mic prin Venetia si Barcelona am mers cate o zi tragand trollerul dupa mine, fara efort.
    Bine cand vom veni in Romania, trei saptamani, vom avea si noi geamantan mare, da venim si cu masina, deci e o cu totul alta discutie.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu am folosit numai rucsacul ca bagaj de cala mereu, dar fiindca nu e umplut n-am avut probleme cu el sa mi-l primeasca.
    Stiam de trucul cu imbracamintea suprapusa :) din fericire nu a fost nevoie sa il folosesc.
    Insa la Paris m-am ofticat rau de tot cand una din pasagere chiar in fata mea avea 5 plase ca bagaj de mana, si mari ! Eram sigura ca nu o vor lasa sa treaca, dar nu i-au zis NIMIC. Iar in avion nu mai stia pe unde sa si le puna, ca nu-i incapeau nicaieri.
    Desi e si cum avem noroc. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu pentru bagajul de mana am un rucsac, e maroniu inchis, iar daca mi se pare prea greu... aplic o tactica invatata de la cineva: ma chinui sa il tin pe un singur umar, ca si cum as avea acolo 2 tricouri si o pijama :).
    De regula am in bagajul de mana lucruri suficiente cat sa ma descurc cateva zile, in caz ca mi se rataceste ce e la cala: pijama, tricouri, pantaloni de schimb, chestii marunte nementionabile, apoi aparatul foto si actele.

    Am calatorit si fara bagaj de cala, am avut doar cosmetice mini-size si mi-am luat o forfecuta de la destinatie, in rest parca nu am mai avut nevoie de nimic.

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim4:10 p.m.

    Rucsac - este mereu bagajul meu de mana fiindca pe umerii mei slabi o geanta de 10 kile nu e convenabila -nervii mei protesteaza
    In general imi pun :laptopul, aparat foto , medicamentele sunt mereu acolo desi nu am avut nevoie (nu le-au controlat niciodata) sandwichurile, fructe, picaturi Optive (mi se usuca ochii cand zbor, ma dezhidratez repede)carti cel putin 2-3 (nu ma pot desparti de carti)

    RăspundețiȘtergere
  21. Mie nu-mi place deloc partea asta cau bagajele :))

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonim4:52 a.m.

    am si eu o intrebare....

    pot sa am si bagaj de mana ex. troller normal 8kg
    si un ruxac micut in spate???

    la un zbor trans-atlantic...

    ms

    RăspundețiȘtergere
  23. eu si bagajul de mana avem o istorie indelungata si cu mari aventuri :) La inceput calatoream cu 8-12kg in spate (profitand de dimensiunile rucsacului) in care imi puneam o gramada de lucruri mai mult sau mai putin esentiale, in general mancare. Dupa ce au interzis lichidele si mancarea am inceput sa umplu rucsacii cu carti si produsele romanesti de care nu ma puteam lipsi la cala. Dupa cateva calatorii insotite de dureri de spate si stat pe podea ore intregi am renuntat aproape complet la bagaj de mana, doar poseta. Acum sunt intre cele doua extreme, in general prefer un bagaj cat mai mic de mana, mai ales daca avem escala(e). Insa pentru iesirile de week-end un rucsac incapator e suficient si tocmai mi-am cumparat unul incapator, care poate fi geanta sau rucsac de la HellyHansen de care sunt foarte mandra :)

    RăspundețiȘtergere
  24. eu as mai adauga niste comentarii.
    Exista diferenta intre cursele low-cost si cursele de firma ( hhahaha, nu stiu cum sa le zic). Adica, la cursele low-cost, regulile sunt mai stricte, si aplicate, pt ca ei isi scot din astea incasari. Astfel, un nene a fost fortzat sa puna papusa (dinc utie) la cala, solutia gasita de public a fost sa arucne cutia, si sa duca papusa in brate.
    Apoi, nu poti avea 2 bagaje de mana. Adica poseta de dama si rucsac. Solutia: bagi poseta de dama bine in rucsac, si sa speri ca nu depasesti greutatea.
    Un alt sfat care il dau la toata lumea: pt calatorii scurte, renuntari la bijuterii, pantofi cu strasuri metalice, curea metalica. Sau le dati jos inainte si le puneti in posetutza, altfel la scanat tineti tot randul in urma sa vada cum treceti prin scaner descultze, si cu pantalonii pe vine, ca de - centura e data jos, si cu lantisor/cercei.

    laptop este f. intalnit. Recomand in bagaj de mana, cel de cala e trantit si aruncat...

    Cine calatoreste cu copil, orice copil, are dreptul la bagaj de mana. Gratis pana in 7 kile. Asa ca profitati de asta!! e dreptul vostru!! Asa ca deseori am redus 1 bagaj la cala, impartind prin bagaje de mana ;).
    Apa e interzisa. In aeroport Baneasa, desi eram cu cochil mic, m-a pus sa o arunc, si sa cumpar alta dupa scanare (de 5 ori mai scumpa...)

    RăspundețiȘtergere
  25. Ca bagaj de mana am o geanta mai mare din panza pe care o iau mereu cu mine. La dus imi iau in ea un hanorac, medicamente si broscuta mea norocoasa :) La intoarcere e tocsita cu statuiete si diverse suveniruri (nu indraznesc sa le pun in bagajul de cala).

    RăspundețiȘtergere
  26. Anonim4:54 p.m.

    De maine 4 octombrie, Wizz baga 10 euro taxa de bagaj de mana!!! Indiferent de destinatie, de maine practic SCUMPESC BILETELE CU 10 EURO PE SEGMENT! A ramas gratuit un ghiozdan ca de clasa I, in care nu poti lua mare lucru. Nici macar pijamalele :))
    Niste gainari! Pe langa faptul ca nu platesc taxe in Romania pentru ca n-au nici macar un SRL aici, se bat cu pumnu'-n piept cu... cati romani transport ei anual... in loc sa spuna ca orice problema se rezolva la Call Centerul din Ungaria unde platesti de mori, si apoi astepti cu lunile sa se rezolve ceva! Nici macar OPC-ul nu le poate face nimic!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Atunci e bine de stiut despre Wizz Air ca trebuiesc evitati. Oricum auzisem numai lucruri urate despre ei.

    RăspundețiȘtergere
  28. Anonim8:50 p.m.

    zbor pentru prima data la londra si am si cateva intrebari la compania blue air Check-in se poate face online sauu k si bagaj de mana un trollerul mic?

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim8:53 p.m.

    zbor pentru prima data la londra si am si cateva intrebari : la compania blue air Check-in se poate face online sau direct la aeroport contra cost? pot avea probleme dak imi iau ca si bagaj de mana un troller mic ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Lara : super dragut forumul asta , foarte ajutator (intrebari si raspunsuri si povesti bune ) din toata povestea cu bagajele mai am totusi o nelamurire se poate pana la urma la Wizz air sa iei pe langa bagaj de mana si laptop free fara sa ti-l taxeze ? eu de obicei imi luam bagaj mare la cala ( un troller de 15 kg max) apoi o geanta de mana mai maricica dar sa nu depaseasca 9 kg in care bagam portofel , hainute si cosmetice mici , dar acum cand o sa plec dinnou vreu sa imi iau si laptopul de data asta si nu stiu cum sa fac nu prea as vrea sa il bag in cel de cala ca sa nu mi-l zdruncine..deci pot langa cel de mana ..sau platesc taxa ptr wizz air. Multumesc , va pup <3

    RăspundețiȘtergere
  31. Am avut probleme cu low costurile dar pe un ton autoritar am rezolvat. Bagajul de mana este in dimensiuni dar ca greutate ..alta treaba. In general este intre 11 si 13 kilograme chiar 14. Tot bagajul de mana se compune din geanta foto cu aparatura foto+laptop. Celor de la wizz, le-am zis ca daca i-mi asigura bagajul de mana la valoarea de 20 mii euro il bag la cala. Dar daca nu, eu nu pot renunta la obiective foto profesionale sau laptop plus accesoriile foto. Nu stiu daca si la zborurile trans continentale sunt aceleasi reguli, dar ma interesez.

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim8:58 a.m.

    ai voie sa pui tigari in bagajul de mana?

    RăspundețiȘtergere
  33. Anonim4:22 a.m.

    Spuneti-mi , daca ati fost plecati pentru o perioada mai lunga de exp 3 luni ce v-ati pus in bagaje. In mare stiu ce sa-mi iau dar ce ma sfatuiti. Plec la Roma pe 18 ianuarie si stau 3 luni, la studii, fac Sapienza, este si prima data cand zbor. Mi-ar prinde foarte bine niste sfaturi. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  34. Anonim 1: ai voie tigari dar nu ai voie bricheta! Si nu cantitati mari, maxim 1 cartus din cate stiu!

    Anonim 2: pt 3 luni sa iti pui lucrurile folositoare! Am fost 3 luni in Londra si stiu ce zici! In functie de cati bani ai si poti cheltui acolo pune: haine (nu foarte groase) pantofi comozi, slapi pt dus, lenjerie de pat, 2-3 vase (tigaie, oala, fiindca astea sunt mai scumpe) pe stick documentele toate scanate, laptop, aparat foto, telefon, incarcatoare, si altele de gen, prosop, produse de ingrijire personala, un ghid turistic, poate in weekenduri dai o fuga sa vizitezi imprejurimile :)
    Depinde de la om la om insa te poti limita la destul de putin! Gandeste-te ce ai nevoie acasa, peste zi si in functie de asta pune in bagaj! Nu prea multe, cand te intorci vei veni cu dublu! :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Anonim4:52 p.m.

    Iti multumesc pt sfaturi, bani f multi nu am, trebuie sa ma incadrez in 1000 de euro /luna adica vreo 500 ca 500 va fi chiria. Cu 500 euro ma voi putea descurca cu mancarea + transport local. Draga Alicee crezi ca va trebui sa-mi pun si tigaie, oala etc proprietarul care inchiriaza apart. nu are asa ceva, stiu ca este bine sa le ai pe ale tale, este igienic si sigur dar oare imi vor incapea in bagaje? Eu merg cu Tarom si parca bagajele au dimensiuni mai mici ca de exp Blue Air. In fine lenjerie voi pune, cana, furculita etc dar spune-mi draga Alicee, sa-mi iau o patura, perna astia care inchiriaza ce iti pun la dispozitie? Ap este de 1100 euro

    RăspundețiȘtergere
  36. Anonim nu am fost in Italia si in fiecare tara obiceiurile de inchiriere sunt diferite! In Anglia nu se ofera perna/plapuma/nimic dar astea sunt prea grele sa le bagi la bagaj deci oricum nu ai ce face! in prima zi! Apoi iti cumperi acolo ... Sau daca chiar vrei vezi ca sunt firme (nu stiu exemple) care fac curse Ro-Italia si iti poti pune o perna + o plapuma si alte cele la pachet sa ti le trimita! Cand ajungi acolo mergi la depozit dupa ele!

    O oala medie si o tigaie mica (doar pt tine) iti vor incapea in bagaj! Le pui printre haine, le umpli cu cu ceva (o bluza) asa incat sa nu se piarda prea mult spatiu cu ele

    RăspundețiȘtergere
  37. am si eu o intrebare cine ma poate ajuta,daca ma lasa sa imi bag in bagaj de mana un decodor adica digi ca tocmai l-am schimbat in tara si nu sunt sigura daca ma lasa cu el la avion,multumesc .

    RăspundețiȘtergere
  38. In principiu e voie, dar trebuie sa-l prezinti separat la controlul de securitate (ca pe laptop).

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim2:32 p.m.

    Trebuie sa duc neaparat un borcan de 800 g cu gogosari murati. Este de ras dar trebuie sa fac acest lucru, este intr-un fel o obligatie. Spuneti-mi cum mama naibii s ambalez eu acest borcan sa nu se sparga si in care bagaj sa-l pun. Cred ca in cel de cala printre haine. Ce sa fac? Multumesc de sfat

    RăspundețiȘtergere
  40. In bagajul de mana nu poti transporta lichide de nici un fel, deci varianta asta cade. Il poti pune in bagajul de cala, dar ai grija sa fie bine inchis, pus intr-o punga (eventual din aia sigilabila), si protejat din toate partile de haine (sau alte lucruri moi). Ar fi bine sa-l pui cat mai spre mijlocul bagajului.

    RăspundețiȘtergere
  41. Anonim2:48 p.m.

    Multumesc frumos. Daca sunt trantite nu exista riscul sa se sparga cat ar fi de protejat de haine?

    RăspundețiȘtergere
  42. Putin probabil. Am mai transportat si noi de cateva ori obiecte de genul asta, si nu s-a spart nimic niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bogdan multumesc pt ajutor! Am transportat si eu o bomboniera de sticla spre Maroc! erau de fapt 3 de dimensiuni diferite! Din 3 la destinatie una a fost sparta, 2 intacte!
    Deci depinde mult! Acum la borcane e totusi avantaj ca sticla e groasa mai ales la cele mari!

    RăspundețiȘtergere
  44. Anonim7:18 a.m.

    multumesc multumesc mult pentru ajutor!!!

    RăspundețiȘtergere
  45. Anonim4:03 p.m.

    am voie cu conserve de carne,de peste in bagajul de mana?

    RăspundețiȘtergere
  46. fara sos cred ca da! daca are lichid le pune la gunoi

    RăspundețiȘtergere
  47. in bagajul de mana ai voie pachete de cafea si pachete de pasre fainoase?

    RăspundețiȘtergere
  48. am o intrebare si v as multumi muuult daca mi ati putea raspunde. urmeza sa plec in spania pe o insula (fuerteventura) si am zbor(dus) cu escala - aceeasi companie aeriana- . intrebarea mea: trebuie sa recuperez eu bagajul de cala la prima oprire si sa fac check in ul din nou? sau il recuperez la destinatia finala? multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim 1 da, poti pune cafea si paste fainoase, dar nu foarte multe, adica cateva pachete

    Anonim 2 e bine sa intrebi cand predai bagajul la check in si ti se va raspunde! In mod normal il ridici la destinatie! Ai grija sa iei obiectele de valoare cu tine in avion, uneori bagajele se mai pierd cand sunt cu escala ...

    RăspundețiȘtergere
  50. multumesc pt raspuns :)
    anonim 2:)

    RăspundețiȘtergere
  51. Buna Alice, intreb si eu, desi ai specificat mai sus ceva asemanator. Chestia e ca m-am fript o data cu controlul pe Beauvais si acum nu vreau sa mai patesc la fel. Am zbor cu wizz si nu mi-am luat bagaj mare, deci trebuie sa ma rezum la un ghiozdan. Un ghiozdan care are unu-doi cm in plus pe inaltime. La restul masuratorilor sta bine, dar sunt ingrijorata ca o sa comenteze. Are un compartiment pentru laptop si daca mai pun si aparatul foto in el nu stiu ce-o sa mai incapa acolo. Totusi as vrea sa duc niste dulciuri, cafea, ciocolata. Ei nu au specificat pe site ca nu ai voie cu mancare si totusi la control nu treci cu ele. Am vazut cazuri concrete. Sunt ai naibii de stricti si pana ajungi la avion te controleaza si iti masoara bagajul de cel putin trei ori. Serios, nu vreau sa mi le confiste sau sa ma puna la plata... A si vreau sa iau un palton pe mana ca sa-l las acasa. Pe site scrie ca poti sa ai o haina sau o patura in mana dar daca am paltonul si o gecuta usoara pe mine, ce-or sa zica? Scuze, sper sa nu ti se para stupide intrebarile mele, dar am rascolit netul in cautare de informatii. Mai rau fac pentru ca spun unii ca ai voie cu: furculita, sandvis, carnati, mici, etc in bagaj de mana. Eu chiar nu cred. Anca

    RăspundețiȘtergere
  52. Anca eu zic sa iei paltonul pe tine (peste geaca)! Pana intri in avion, e o chestiune de o ora! Altfel risti sa iti spuna sa il bagi in bagaj!
    Mancare eu nu duc aproape niciodata, insa te poti limita la pachetele mai mici! Poti cumpara din ciocolaterii delicii (mai scumpe) in pachete mici, daca chiar vrei frantuzesti! Daca te gandesti sa cumperi din hipermarket nu vad rostul sa risti 30 de euro, pentru produse de maxim 5 pe care le poti cumpara si din Romania! Poti sa duci dulciuri dar fara creme si nimic ce curge! Daca nu iti intra in bagaj, mai baga prin buzunarele de la palton lucruri mici! Incearca sa nu mergi prea incarcata fiindca stresul va fi prea mare si risti mult!

    RăspundețiȘtergere
  53. Daca ghiozdanul e facut dintr-un material moale, nu-i o problema ca e putin mai mare, ca e usor de inghesuit in cosul ala (doar asta ii intereseaza) - asta bineinteles daca nu e plin pana la refuz. Renunta la lucrurile care nu sunt esentiale (daca e o calatorie scurta poate nu ai nevoie de laptop. Ai voie sa iei dulciuri, ciocolata si cafea (nepreparata, desigur), dar in cantitati mici (nu stiu exact cat e limita, dar daca o depasesti se confisca). Am avut de multe ori dulciuri si sandvishuri sau fructe si nu mi le-au luat niciodata. Despre palton... in principiu ai voie cu hainele de pe tine. Daca ai o geaca pe tine si un palton in mana sigur vor comenta (exceptie - daca reusesti sa pe pui pe amandoua pe tine fara sa se vada ca ai doua). Incearca sa inghesui geaca mica in bagaj, sau fa o investitie si ia-ti una de la destinatie. Cu furculite n-ai voie, si nici cu alimente care miros puternic (sa nu-i deranjeze pe ceilalti pasageri). Daca iei ceva din duty-free, sacosa se sigileaza, si poti transporta oricate in plus fata de bagajul de mana (acum nu-ti lua 20...). Cu furculite n-ai voie, (de fapt cu orice poate fi folosit ca arma). Ai grija sa nu depasesti greutatea (iti cantaresc bagajul). Daca nu te poti incadra, ia-ti bagaj de cala, nu e chiar asa de scump.
    PS: vezi ca wizz a micsorat dimensiunea bagajelor de mana care se transporta gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  54. Anonim8:43 p.m.

    Multumesc mult pentru sfaturile voastre. Cred ca n-am explicat bine. Nu eu vreau sa duc carnati si mici sau furculite cu mine. Eu voiam sa duc doar doua pachete de cafea si niste ciocolata frantuzeasca ca sa-i rasfat pe cei de acasa. Chestia e ca fiind un rucsac mic oricum nu pot sa iau multe. Laptopul e obligatoriu ca desi e vacanta mai trebuie sa mai si lucram. Totusi am emotii pentru ca asa cum va spuneam pe inaltime rucsacul are 43/44 in loc de 42 dar sper sa nu mi-l masoare cu ruleta. Totusi pentru doar o saptamana nu are sens sa-mi iau bagaj la cala.
    Pe mine m-a socat faptul ca pe alte site-uri de calatorii li se da oamenilor ok sa transporte in bagajul de mana chestii de genul acela. Cum sa spui ca da, va puteti lua furculita in bagajul de mana? Mie mi se pare logic ca poti sa omori un om cu ea daca chiar vrei. Cat despre carnati si mici... nu mai comentez desi as vrea. Am circulat de cateva ori cu wizzul si nu mi-am luat niciodata sandvisuri cu mine, pentru ca in doua ore nu moare nimeni de foame. Insa am avut surpriza sa vad ca o romancuta curata oua fierte in avion. Chiar ma intrebam cum a ajuns cu ele acolo. Deci da, Romania (sau sa spun locuitorii ei?) e mereu surprinzatoare!
    Toate cele bune, oriunde v-ati afla! Anca

    RăspundețiȘtergere
  55. Ok, pe scurt: compania aeriana poate controla doar dimensiunile si greutatea bagajului, NU continutul. Rucsacul e din material flexibil, asadar il poti "inghesui" in cos, daca nu il umpli foarte tare. Controlul continutului e facut de securitatea aeroportului, nu de compania aeriana. Ai voie sa iei orice in afara de substante inflamabile, lichide si obiecte care pot fi folosite ca arme.
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  56. daca vreau sa imi iau un rucsac cati litrii tre sa aiba ca sa il pot lua ca bagaj de mana?

    RăspundețiȘtergere
  57. depinde de companie, La wizz air dimensiunile s-au modificat, astfel ca gratis nu mai poti duce decat o geanta cu dimensiuni sub 42x32x25cm ce intra sub scaunul din fata. Asta inseamna cam cat un ghiozdan de scolar ...

    RăspundețiȘtergere
  58. buna seara..mi ati putea spune daca in bagajul de cala am voie cu 2 cartuse de tigari,o st de vin..specific destinatia este Manchester.

    RăspundețiȘtergere
  59. Camelia mergi linistita.
    Ai grija doar cu vinul acela sa nu faca ravagii in bagaj.

    RăspundețiȘtergere
  60. Buna seara. Am si eu vreo 2 intrebari: zbor peste 2 saptamani la Eindhoven cu Wizz-ul si mi-am selectat bagaj de mana mare. Ce vreau sa stiu e daca exista si limita de kg. la bagajul asta sau numai de dimensiuni. As vrea de asemenea sa-mi iau doua creme micute cu mine (15 si 40 ml). Trebuie sa le sigilez in punga de plastic? Si daca da, cum? Cu deodorant stick (solid), mascara, fond de ten si gloss am voie, nu? Si de intors pot sa ma intorc cu dulciuri, da?:)
    A! Si inca o chestie. Vad ca ati spus cativa aici despre bricheta. Eu am trecut de fiecare data cu bricheta in geanta de umar, habar n-aveam ca nu ar fi voie si nici nu mi-au luat-o niciodata. Nici n-ar fi o pierdere prea mare la drept vorbind, oricum. Probabil ca e vorba de noroc. Miruna

    RăspundețiȘtergere
  61. PE siteul Wizz nu zice nimic de greutate... deci presupun ca au ramas doar cu limitele la dimensiuni. Poti lua cremele la bagaj de mana daca sunt pana in 100 ml fiecare (maxim 5 bucati). Teoretic ar trebui sa fie intr-o punga care se inchide (gen punga pt congelator cu fermoar sau chiar o trusa de cosmetice pt calatorie). In general cei de la securitate nu comenteaza daca nu-s in punga. Deodorant solid, mascara etc sunt ok, la fel si dulciurile.
    Legat de brichete, nu stiu ce sa-ti spun altceva decat ca oficial tot ce contine substante inflamabile este interzis in avion.

    RăspundețiȘtergere
  62. De-aia am si zis ca nu e mare pierdere. Am s-o las (pe bricheta) ca si pana acum in geanta si daca neoficial se fac ca n-o vad, bine, daca mi-o arunca, asta e. Sunt convinsa ca gasesc si in Eindhoven un foc:) Mersi de raspuns, ma interesa daca e grav sa depasesc la intors cumva un anumit nr. de kg si cum/daca sa ambalez cremele. Miruna

    RăspundețiȘtergere
  63. Miruna cosmeticele le poti pune in punga transparanta, de orice fel. A mea nu era sigilata si nu au zis nimic

    RăspundețiȘtergere
  64. Anonim7:51 p.m.

    Buna ziua...
    Am nevoie de un raspuns...Am o geanta troller care depaseste pe inaltime 25cm limita impusa de ei(30cm),in rest toate dimensiunile sunt bune...aici ma refer la bagajul de 10 euro.Tinand cont ca este dintr-un material moale daca o presez ajung poate sub limita lor de 25 cm si ar intra perfect in cosul lor de la aeroport.Pot intampina probleme cu cei de la Wizz Air daca observa ca este presata dar intra in cos?

    RăspundețiȘtergere
  65. Anonim7:53 p.m.

    Vreau sa fac o rectificare...30cm are geanta mea...deci ar fi o diferenta de 5 cm...Va multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  66. Anonim daca intra in cos, chiar si presata te vor lasa, atata timp cat nu distrugi o parte din mulajul lor si bagajul tau. Daca intra relativ usor vei trece fara probleme

    RăspundețiȘtergere
  67. Anonim9:42 p.m.

    Am inteles...din cate stiu dimensiunile sunt aceleasi la bagajul de 10 euro..56 x 45 x 25cm..nu?

    RăspundețiȘtergere
  68. In principiu nu prea conteaza, conteaza sa intre!

    RăspundețiȘtergere
  69. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  70. Anonim7:07 a.m.

    am voie cu mancare - sandvis si umbrela la wizz air in bagajul de mana?Nu scrie nici unde pe site-ul lor ca nu as avea voie

    RăspundețiȘtergere
  71. Anonim5:38 p.m.

    am voie cu un calup de cascaval de 2.5 kg la bagajul de mana la blue air ?

    RăspundețiȘtergere
  72. Anonim ai voie, dar sa nu fie sosuri si creme. Sandvis e ok

    RăspundețiȘtergere
  73. Vin și eu cu o întrebare. Să zicem că îmi cumpăr niște parfumuri din duty- free-ul din Atena, înainte să mă întorc în țară.
    Până la București nu am nicio problemă să trec pachetul ca bagaj de mână, dar ce fac cu el la București, când schimb avionul pentru Iași? Pot să îl mai iau cu mine în avion sau trebuie să mi-l confiscă cei de la securitate?

    RăspundețiȘtergere
  74. corectez: "sau mi-l confiscă cei de la securitate".
    Și încă ceva: bineînțeles că pachetul va rămâne sigilat până ajung acasă.

    RăspundețiȘtergere
  75. Buna.
    Peste cateva zile o sa zbor cu la paris de pe aeroportul cluj napoca.am doar un bagaj de mana.Cate tigarete pot sa duc cu mine daca le cumpar de la un magazin?dar daca iau din duty free?multumesc

    RăspundețiȘtergere

  76. Nu stiu exact, cred ca 3 cartuse, dar nu bag mana in foc. Oricum puteti intreba la duty free

    RăspundețiȘtergere
  77. Hello,

    Zbor cu BlueAir si eu spre Barcelona peste cateva zile. Singura teama este legata de dimensiunea bagajului de mana. Am nevoie sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Dimnesiunile impuse sunt de 55x40x20 si in momentul de fata, toate variantele mele depasesc aceste dimnesiuni:
    - un troler cu dimensiunile de 57x 40x25
    - o geanta de umar de 55x45x27
    - un rucsac de 45x40x30.

    Greutatea nu este o problema.

    Sa imi fac griji?
    Sa dau jos rotile de la troler?
    Sa caut alte surse in care sa imi pun cele necesare?
    Cum se face masurarea bagajelor?

    Este neplacut ca pentru 2-3 cm sa platesc un bagaj de cala.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  78. Anonim rucsacul si geanta de umar in mod normal le poti inghesui in dispozitiv daca nu e foarte plin! Incearca sa il pui incerci in aeroport inainte de a ajunge la coada si in caz ca nu intra da din bunuri familiei sau celor ce merg cu tine la aeroport!

    RăspundețiȘtergere
  79. Mazgalica sorry am vazut tarziu intrebarea ta! Cand cumperi din duty free orice, trebuie doar sa ne deschizi punga (o primesti sigilata) astfel nu vei avea probleme prin oricate aeropoarte vei trece! Si inca ceva important, cand cumperi te intreaba destinatia, tu spui Bucuresti apoi Iasi, fiindca va fi inscriptonat astfel pe punga aceea de plastic in care iti pun parfumurile!

    RăspundețiȘtergere
  80. "Daca am si bagaj la cala atunci in bagajul de mana intra lucrurile cele mai importante pentru mine...:

    - electronice (aici intra aparatul foto, laptop, placa de par, incarcatoare, telefon)"

    Multumesc mult pentru toate aceste informatii...
    Intrebarea mea este : Chiar se poate lua placa de par in bagajul de mana?

    RăspundețiȘtergere
  81. Anonim sigur ca se poate lua! nu e nici o problema

    RăspundețiȘtergere
  82. am un trolar care depaseste 55 are cam 57 cu roti si manere ce parere aveti pot sa trec cu el ca bagaj de mana?

    RăspundețiȘtergere
  83. Eu n-as risca, daca ti-l trimite la cala platesti mult mai mult. De obicei la low cost verifica dimensiunile, si un obiect de 57 de cm sigur nu incape intr-o cutie de 55.

    RăspundețiȘtergere
  84. Anonim9:31 p.m.

    Tocmai ce imi fac bagajul( de mana, caci e singurul pe care il am) si ma uitam ca am cam multe cosmetice:)) comenteaza cineva la pudra, blush uri, creioane de ochi? Am partea de sus a trollerului plina:)) ca deh,sunt fata :))) mentionez ca zbor cu Ryan air, catre Milano ...

    RăspundețiȘtergere
  85. Anonim nu comenteaza nimeni cate ai si ce ai insa sa le pui intr-o punga sigilata de plastic transparenta. Cremele mai mari de 100 ml o sa le arunce, la fel si parfumurile! Incearca sa te limitezi la putine creme si parfumuri! farduri, blush-uri, creioane de ochi, rujuri etc nu au ei treaba!

    RăspundețiȘtergere
  86. Anonim9:05 p.m.

    Whaaa super !!! Le am pus in punga, dar mie imi era de pudra, creioane si blushuri :)))) parfumul nu Mai are loc in punga, Asa ca ii zic pas de data asta ;)) ms mult

    RăspundețiȘtergere
  87. Drotul daca il iau, mi l opresc aia? A patit careva ceva de genul? Vad ca pe siteuri scrie ca ar fi ok...

    RăspundețiȘtergere
  88. Ioan Rotariu9:29 p.m.

    Dragii mei,zbor și eu,peste 8 zile,mai exact pe 28 mai pe ruta București- Lyon,cu escală la Paris de 55 minute.Călătoresc pentru prima dată cu avionul deși am 64 ani.Citesc ce scrieți voi și văd că vi-i frică să nu pierdeți bagajele.La mine alta este problema ,mă tem să nu mă pierd eu.Mai ales că escala este de 55 minute,trebuie să ajung în acest timp ,de la terminalul 2 E la 2 F și nu știu cum voi proceda.Poate cineva să-mi dea o explicație?Oricum,în 55 minute,chiar dacă am vârsta pe care v-am spus-o,pot face ,cu bagajele în spate ,peste 10 Km.Cred că n-o să fie nevoie,doar nu ajungem în junglă.Dacă cineva a mai călătorit pe această rută sau a schimbat avionul la Paris îl rog din suflet să mă lămurească.Când mă voi întoarce voi da și eu sfaturi la alții.Vă mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  89. Presupun ca aveti escala la aeroportul Charles de Gaulle. Aveti putin timp intre zboruri, trebuie sa va grabiti. Debarcarea si trecerea prin vama dureaza in jur de 20 de minute, iar imbarcarea in urmatorul avion incepe in general cam cu 20-30 de minute inainte de decolare. Asta va lasa cam 15-20 de minute ca sa ajungeti la poarta de imbarcare. Nu e mult, dar se poate face. La debarcare urmati semnele pentru "connecting flights", treceti pe la controlul pasapoartelor, apoi urmati semnele pentru 2F. De fapt E si F sunt sectiuni din terminalul 2, si daca-mi amintesc bine sunt relativ apropiate. Ar fi bine sa va opriti si la un panou cu infomatii ca sa vedeti poarta de imbarcare, sunt mai usor de urmarit indicatoarele. Drum bun!

    RăspundețiȘtergere
  90. Sfatul 1 - stati intre primele locuri din avion (daca nu aveti rezervat loc precis) ca sa coborati cat mai repede pe usa din fata (s-ar putea ca avionul sa fie "parcat" direct in aeroport si iesirea sa se faca doar prin fata! Aici se pierde timp

    Sfatul 2 - grabiti tare pasul pana la pasapoarte! Acolo din nou se pierde mult timp mai ales daca prindeti si 2-3 avioane ce au aterizat aprox. in accelasi timp ceea ce pt acest aeroport tot ce e posibil. Daca ajungeti in spate la coada rugati pe cei din fata sa va lase in fata explicand situatia

    Sfatul 3 - daca nu reusiti sa va orientati pe tablitele care va directioneaza intrebati oamenii terminal 2F (pt asta nu conteaza ce limba vorbesti :) ) intrebati femei de serviciu, cei care vand la magazine, la informatii si alti reprezentati ai aeroportului care stiu despre ce e vorba!

    Sfatul 4 - NU VA PANICATI! am vazut multi turisti care ajung in aeroport si au un atac de panica! Incercati sa fi-ti calm si "productiv" sa va miscati repede, sa va orientati cat mai bine, sa va strecurati prin multimea de oameni, sa ganditi pozitiv! Trebuie sa aveti in vedere si faptul ca s-ar putea sa pierdeti avionul dar daca se intampla,sunt alte zboruri, din Paris puteti merge cu trenul, oamenii sunt acolo sa va ajute!

    RăspundețiȘtergere
  91. Buna ziua. Voi zbura spre Roma saptamana viitoare, cu wizz air, de pe aeroportul din timisoara si as dori sa stiu un lucru: am voie sa iau in bagajul de mana (cel mic) cercelusi cu tija metalica (nu din argint sau material pretios)? Vreau sa duc cateva cadouri constand in mici bijuterii confectionate de mine, vreo 10 la numar. Precizez ca nu am decat acest bagaj mic de mana.
    Si inca o mica intrebare. Cineva mi-a spus ca unele laptop-uri sunt verificate (uneori) pentru a se vedea daca Windous-ul are licenta.Pentru Ubuntu este nevoie de licenta?
    Multumesc frumos, anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  92. Poti lua cerceii linistit, nu zice nimeni nimic.
    In Europa nu verifica nimeni daca laptopurile au licenta, doar daca ajungi in SUA. Oricum, pt Ubuntu nu e nevoie de licenta, softul e gratuit si-l poate folosi oricine.

    RăspundețiȘtergere
  93. Ioan Rotariu8:26 a.m.

    M-am întors din Franța.Nu pot spune că nu am avut emoții dar totul s-a terminat bine.După ce zbori măcar o dată poți da sfaturi.Nu știam multe lucruri despre aeroporturi dar acum înțeleg ce este un terminal,o poartă,etc.Terminalul este locul unde se termină călătoria cu avionul,se cuplează la o intrare în interiorul aeroportului și se face trecerea printr-o poartă.Asemenea porți sunt foarte multe într-un aeroport mare.O navă zboară de la un terminal iar numărul porții este trecut și pe bilet,în funcție de direcția în care zboară.Pentru mine mai greu a fost faptul că în momentul aterizării la terminalul 2 E s-a pierdut un bagaj,au intervenit forțele de ordine,au redirijat drumul spre 2 F,făcând mai dificilă mișcarea.Tot atunci,după ce am ajuns la limită la poarta 24 ,am răsuflat ușurat până am citit ceva scris mic,jos ,în engleză și anume :poarta 24 s-a mutat la poarta 32.Am ajuns și acolo foarte rapid dar poate că n-ar fi trebuit să se întâmple așa.Oricum,la întoarcere mi s-a părut foarte simplu.Cât privește bagajele,în cel de cală am pus de toate.Nu mi s-a umblat în el dar am văzut cum se trec aceste bagaje dintr-un avion în altul.Mai precis cum se aruncă.Dacă nu învelești bine sticluțele în ceva mai moale s-ar putea să rămâi doar cu sticle farmate.Călătorii plăcute pentru toți !

    RăspundețiȘtergere
  94. Domnul Ion multumim pentru impresii!
    Aveti dreptate bagajele la cala nu sunt "tratate" corespunzator dar nu prea avem ce face! E bine sa fie cat mai plin iar obiectele de sticla sa fie ambalate in pungi si agate printre haine!
    Cu portile nu e greu. Intradevar sunt zboruri la care pe ultima suta de metri se schimba poarta dar atunci te tii de multime :)

    RăspundețiȘtergere
  95. Anonim7:58 p.m.

    buna.am o intrebare, cate cartuse de tigari pot transporta in bagaj (de mana plus unul la cala) de la iasi spre londra? si daca ma poate sfatui cineva in care dintre bagaje sa le pun. ms

    RăspundețiȘtergere
  96. eu as dori sa aduc cateva dulciuri si niste chestii congelate de la paris,cateva deodorante,3,4,merg cu blue air.

    RăspundețiȘtergere
  97. Anonim 1 nu stiu raspunsul sigur! Insa in aeroport puteti primi aceasta informatie, pt care puteti suna. Sau la magazinul dute free din aeroport :)

    Anonim 2 deodorantele sa nu aiba mai mult de 100 ml
    Mancarea congelata se poate pune dar probabil in pungi sigilate, va dati seama ca se va decongela in cele peste 2 ore de zbor :)

    RăspundețiȘtergere
  98. Anonim8:57 a.m.

    Aveti idee daca trollerul mic 53/38/20 (dur!) poate trece prin sizerul de bagaje? Cat trebuie sa aiba impreuna toate cosmeticele (cate bucati?), cu care am voie la bagajul de mana (mai mici de 100ml)?
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  99. Anonim1:59 p.m.

    Problema care ma face sa nu dorm noaptea este cea legata de transportul tigarilor.In iulie plec de la aeroportul Cluj Napoca spre Bari,unde voi sta o perioada mai mare (cca 2-3 luni).Chestia este ca sunt o fumatoare inraita(2 pachete pe zi) si nu stiu cum ma voi descurca ,nu pot sa ii cer prietenei mele care m-a invitat la ea si care este nefumatoare sa-mi cumpere tigari care sunt scumpe in Italia.Am bagaj de mana si bagaj de cala.Mai fac o mentiune:eu fumez tigari aduse din Ukraina ,ca sunt mai ieftine.Acum intreb:
    1.Pot trece tigari din acestea? Maxim cat?Si cum?
    2.Daca nu ,va trebui sa-mi iau cu timbru romanesc.
    3.Dupa ce trece controlul,imi mai pot lua tigari si din duty-free?

    RăspundețiȘtergere
  100. Anonim 1 - cosmetice puteti pune oricate, cele mai mici de 100 ml citisem undeva ca e vb pana la 7 bucati! dar nu sunt sigura ...
    Bagajul de mana pentru ce companie? Wizz air are alte dimensiuni ...

    Anonim 2
    Cel mai bine e sa le pui la cala, nu in bagajul de mana! 2-3 cartuse nu cred sa fie problema! dupa ce treci de control poti sa cumperi si din duty free ... ca sa nu fie suspiciuni mai bine cumpara cu timbru romanesc! oricum nu poti merge cu bagajul plin de tigari, asa ca limiteaza-te la prima saptamana si apoi treci pe tutun acolo, e mai ieftin!

    RăspundețiȘtergere
  101. Anonim8:13 p.m.

    Buna, Aliceee ! Nu ai idee cat ma bucur ca am gasit articolul tau, respectiv blogul tau ! Tocmai voi calatori spre Londra in trei zile. "Nebunia bagajului" a fost teribil ! Calatoresc prin WizzAir, iar pana in momentul de fata, agentia m-a innebunit cu tipul de bagaj. Acasa am trei bagaje cu troller de dimensiuni diferite (de la cea mai mica marime, pana la extra huge), la agentie mi s-a spus referitor la bagajul mic : "Nu se incadreaza, lungimea nu este de 42 cm, depaseste cu mult din cauza rotilor". Am vizitat fiecare magazin de specialitate, insa nici unul nu a putut sa-mi ofere un bagaj "standard" WizzAir.
    La un moment dat am vazut in vitrina a unui magazin micut o geanta care se incadra in acei 42x32x25 care pe deasupra se si pliaza, minune ! Insa nimeni nu mi-a spus de acele containere care sa nu depaseasca 100 ml, respectiv de pungile sigilate ! Iti multumesc mult pentru aceste informatii pretioase ! :D

    RăspundețiȘtergere
  102. Carmen ma bucur ca ti-am fost de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  103. Anonim3:23 p.m.

    vreau sa duc cu mine o seringa preumpluta fara de care nu pot pleca. in primul rand trebuie mentinuta la o temperatura de 4-8 grade, si in al doilea rand nu stiu daca ma lasa cu ea in bagajul de mana. are cineva vreo idee? zbor cu wizzair cam 2,5 ore. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  104. Anonim nu e voie cu nimic ce ar putea deveni periculos pentru calatori (gen bricheta, forfecuta, cutit, seringa etccc).
    In plus nu e voie cu lichid si zici ca asta ar fi preumpluta ....
    In al treilea rand pt orice medicament (tratament) urcat la bord trebuie sa aveti reteta prescrisa de doctor.

    RăspundețiȘtergere
  105. Anonim5:27 p.m.

    Multumesc Alicee
    Atunci singura posibilitate ar fi sa o pun in termos cu cateva cuburi de gheata si sa o pun in bagajul de cala. Reteta de la medic am. Capacitatea e mica (cat un vaccin).

    RăspundețiȘtergere
  106. buna1 am citit si eu mesajele altora sa ma informez mai bine. de 8 ani lucrez in italia si am incercat mai multe companii : Carpatair, Blueair, wizz-ul si in cele din urma Tarom, care au deschis o ruta: Bologna-Iasi, Iasi- Bologna. maine plec. m-a surprins faptul ca am platit biletul f putin!!! 140 euro dus intors (cumparat la sfarsitul lui mai pentru iulie). cand am venit am avut un bagaj in cala 16 kg si rucsacul cu laptopul, poseta plus un dafin :D pentru cumnatul pasionat de flori care pe la noi nu se gasesc. am venit fara probleme, in afara de cei de la vama italiana care ma intrebau intr-una daca sunt sigura ca e dafin :D. acum al intoarcere am emotii. am bagajul de cala, catarit in casa are 20 kg iar cel de mana 8. limita de de 23 la cala si 10 la mana. in cel mare am si conserve, muraturi... ca nu poti veni acasa fara sa te intorci cu asa ceva. am sunat de doua ori sa intreb daca le pot tranporta in bagajul de cala. mi-au zis ca fara nici un fel de probleme le pot duce. mi s-a intamplat odata in Suceava, aveam Carpatair care m-au pus sa deschid bagajul care mergea in cala pt ca aveam aparatul foto cu bateria alkalina inauntru (ei scaneaza si acele bagaje). daca voi avea parte de aventuri revin sa va povestesc :D

    RăspundețiȘtergere
  107. Salut,Miercuri plec si eu in Italia cu o cursa WizzAir am voie sa iau la bagajul de mana laptop+incarcator+mouse+ceva haine?:D

    RăspundețiȘtergere
  108. aaa...si bagajul meu are 49x29x19cm(ghiozdan de scoala) nu cat scrie acolo 42x32x25cm ....oare are ceva?

    RăspundețiȘtergere
  109. Olga stai linistita, nu vei avea probleme. Sa aveti grija sa nu se sparga borcanele :)

    Ovidiu in ultimele luni nu am mai calatorit si nu prea stiu cum e cu ghiozdanul acela si cat de stricti sunt in privinta lui. Oricum cat timp nu il umpleti prea mult nu cred sa fie probleme. Puteti sa va puneti in el toate cele enumerate mai sus. Daca il umpleti pe inaltime va creste mult si atunci se poate sa va ceara bani.

    RăspundețiȘtergere
  110. alicee multumesc foarte mult pentru acest raspuns promt:D

    RăspundețiȘtergere
  111. buna din nou!
    a trecut ceva timp dar nu am avut timp sa scriu. am ajuns bine. nu am avut deloc probleme. nu s-a spart nimic din fericire :)

    RăspundețiȘtergere
  112. Anonim2:35 p.m.

    Buna ziua! urmeaza sa merg pt 2 zile la Praga, cu Czech Airlines.eu nu am am mai zburat pana acum cu avionul si sunt stresata in legatura cu bagajul. La Praga merg la o intalnire si trebuie sa am o tinuta de gala, ca sa zic asa. Ce ma sfatuiti? sa iau troller mare (2 rochii + pantofi, lenjerie si cosmetice) si bagaj de mana (+tableta) sau un troller mai mic in care sa pun toate astea? va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  113. Anonim cred ca e necesar si bagaj la cala. In troller mic ma gandesc ca nu o sa incapa si tinute de zi si de gala, pantofi, cosmetice etccc
    Mai bine troller si bagaj de mana doar o poseta cu tableta, actele, eventual aparat foto. Sa nu calatoriti prea incarcata...
    Depinde si de rochii cat sunt de vaporoase si pretentioase, poate incap si intr-un bagaj mic ...

    RăspundețiȘtergere
  114. daca la bagajul de cala, L+l+h = 160(admis 158 cm), sunt probleme?

    RăspundețiȘtergere
  115. Anonim8:30 a.m.

    Buna.Urmeaza sa calatoresc cu BlueAir iar bagajul meu de mana are 50x37x28, nu 55x40x20 cat e in standardele lor....e o geanta normala de umar...oare o sa am probleme? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  116. Anonim9:07 p.m.

    Buna .In luna decembrie calatoresc cu avionul pe ruta bucuresti -amsterdam ,amsterdam -nantes as dori cateva informatii despre aeroportul SCHIPOL sau sfaturi de la cineva care a mai caltorit pe aceasta ruta

    RăspundețiȘtergere
  117. Anonim2:16 p.m.

    Am o intrebare legata de dimensiunile bagajului. Cele 50x40x20 reprezinta lungime inaltime latime? sau L x l x h?

    RăspundețiȘtergere
  118. Nu stiu din pacate nimic despre acest aeroport

    Anonim da 50 e Lungimea, 40 e latimea si 20 inaltimea

    RăspundețiȘtergere
  119. Anonim1:25 a.m.

    Buna seara as dori o informatie. cat trebuie sa cantareasca geanta pentru cala si rucxacul de mana. eu calatoresc cu air berlin spre helsinki cu escala la berlin.

    RăspundețiȘtergere
  120. Anonim la Air Berlin dimensiunile geanta cala sunt: 55cm x 40cm x 20cm, maxim 23 kg
    iar la rucsac maxim 6 kg!

    RăspundețiȘtergere
  121. Anonim8:07 a.m.

    Eu calatoresc cu compania Blue Air..si vreau sa iau o floricica in ghiveci, am voie? Cum sa procedez?

    RăspundețiȘtergere
  122. Anonim, din cate stiu eu aveti voie. Dar trebuie sa o ambalati bine sa intre in bagajul de mana! daca se poate cu folie transparenta in caz ca va intreaba ce aveti acolo sa poata vedea

    RăspundețiȘtergere
  123. stie cineva daca am voie in bagajul de mina cu electrocasnice?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  124. Mihaela, da puteti pune electrocasnice

    RăspundețiȘtergere
  125. Daca am cumparat in Apparat de Cafea Pot sa il duc in bagajul de mana Sau sa nu ma risc

    RăspundețiȘtergere
  126. Anonim, puteti duce aparatul de facut cafea!

    RăspundețiȘtergere
  127. Buna. Am si eu o nedumerire. Mi-a cumparat online cineva bilet de la wizzair unde a platit si un bagaj de cala. Eu trebuie sa fac check-in tot online. La sectiunea ”bagaje” imi apare 1 bagaj = 0 lei si la sectiunea ”bagaj de mana” am selectat pe cel gratuit. In aceasta varianta se subintelege ca am un bagaj de cala deja cumparat ? Imi cer iertare daca intrebarea este absurda pentru unii dar e prima oara cand fac asa ceva si chiar nu vreau sa am probleme la aeroport.

    RăspundețiȘtergere
  128. Anonim din pacate nu am nici un "check in" in fata sa vad cum scrie ..... Insa puteti intra in contul wizz-air (sau persoana care l-a cumparat) pentru a vedea din nou ce s-a platit mai exact. Pe check in ar trebui sa apara ca aveti 1 bagaj la cala platit!
    Va recomand sa verificati inainte fiindca sa platiti la aeroport e mult mai scump!

    RăspundețiȘtergere
  129. Anonim1:47 p.m.

    Saptamana viitoare voi zbura dinspre Iasi spre Cagliari (Sardinia) cu escala la Roma cu Tarom apoi cu Alitalia.
    1. Vreau sa-mi iau un bagaj de mana (troler) care sa se incadreze in 55x40x20 cm pentru Tarom, insa Alitalia accepta alte dimensiuni 55x35x25 cm. Cum procedez?
    2. Se accepta pe langa troler si o geanta in care sa-mi pun laptopul?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  130. Anonim bagajul de mana include si laptopul, daca aveti geanta separata e considerata al doilea bagaj! Pentru troller cumparati un bagaj standard folosit de mai multe companii aeriene ca sa il puteti folosi si pe viitor.
    De data asta ar fi mai bine sa mergeti cu un rucsac care sa se muleze pe ambele dimensiuni. Sau un troller tip ghiozdan! Sau o geanta din material textil cu rotile.

    RăspundețiȘtergere
  131. Anonim9:57 a.m.

    Buna am o intrebare. La bagajul de cala am voie sa imi pun o cutie de chibrituri, spray si gel de dus?

    RăspundețiȘtergere
  132. Anonim da, la bagajul de cala poti pune!
    La cel de mana fara chibrituri si gelul de dus + spray-ul sa nu aiba mai mult de 100 ml/bucata si sa fie in punga transparenta sigilata

    RăspundețiȘtergere
  133. Anonim1:10 p.m.

    multumesc mult alicee esti o scumpa!

    RăspundețiȘtergere
  134. buna ziua am si eu o intrebare ma lasa cu tigara electronica in avion ???

    RăspundețiȘtergere
  135. Buna ziua!Zbor cu Blue Air spre Stuttgart si am un laptop cam maricel ce are nevoie de un rucsac la fel de mare .Dimensiunile rucsacului sunt: 54,6 x 34,3 x 21,6 cm .Dimensiunime permise la Blue air sunt:55x40x20.Credeti ca imi va da voie sau sa renunt la rucsac ?(Rucsacul tine locul bagajului de mana in care intra si laptopul ).Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  136. Kristyne te lasa cu ea in avion dar NU SA FUMEZI!

    Bunicu Verde nu stiu ce sa spun, nu am calatorit cu Blue Air si nu stiu cat sunt de stricti

    RăspundețiȘtergere
  137. Anonim3:36 p.m.

    Pot une 2 geci in bagajul de mana, o pereche de balerini? Am o limita la haine? (in afara de a depasi greutatea si marimile gentii)
    Simo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista nici o limita la haine Simo, doar bagajul sa se incadreze in marimi si greutate

      Ștergere
  138. Anonim5:37 p.m.

    Am si o intrebare...maxim cate parfumuri pot baga in bagajul de cala?? Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu dar oricum nu foarte multe sa nu para contrabanda.
      Poate 5-10, cate unu la fiecare membru al familiei suvenir dar mai multe e batator la ochi ...
      Zic si eu :)

      Ștergere
  139. Anonim4:00 p.m.

    buna ziua.....as dori sa cumpar tigari de la dutty free otopeni,stie cineva cum sunt preturile si daca pot cumpara si in ron?

    RăspundețiȘtergere
  140. Sigur ca puteti cumpara tigari din duty-free cat timp sunteti in Romania. Nu stiu cat costa un cartus dar un pachet e in jur de 15 ron in functie de marca!

    RăspundețiȘtergere
  141. Anonim5:50 p.m.

    salut
    a calatorit cineva recent cu tarom cursele interne? nu stiu daca am voie cu bagaj de mana dar si cu poseta pe umar. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  142. Buna, a calatorit cineva recent cu Wizzair ? am un troller 45X33X17, nu 42X32X 25, oare este vreo problema ? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e bagaj platit nu cred ca o sa ai problema, daca e varianta Gratis DA!
      Am calatorit recent de doua ori si am vazut ca doar pe cei cu bagaj Gratis erau asupru verificati!

      Ștergere
  143. Buna,la sfarsitul lunii o sa calatoresc spre Paris,momentan nu mi-am ales compania cu care sa plec,dar intrebarea mea e urmatoarea...in bagaj de cala pot lua niste medicamente(pastile si lichide(30ml)si o masina de tuns...am mai calatorit dar nu am mai luat asa ceva la mine de aceea iti cer parerea.Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lichide ai voie pana in 100 ml.
      Medicamente da, dar sa aveti si prescriptia medicala, ca sa fie totul ok. (mie nu mi-au cerut niciodata) dar se poate sa va ceara. Masina de tuns o puteti lua la fel ca orice electronice!

      Ștergere
    2. Multumesc mult de tot...te poop!!!

      Ștergere
  144. Buna Allice,eu plec pt prima oara cu avionul peste 2 zile in barcelona,vroiam sa stiu daca in bagajul de mana am voie cu o sticluta de parfum care are 50ml,incarcator acumulatori al aparatului foto si inca ceva,se pot face poze in avion :D ...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poti face poze in avion dar e recomandat sa nu folosesti aparate electronice la decolare si aterizare! In rest, e ok! In bagaj poti pune tot ce ai specificat, sticluta sa fie intr-o punga transparenta sigilata (poti cumpara si din aeroport).

      Ștergere
  145. Anonim3:05 p.m.

    Urmeaza sa calatoresc prima data cu Wizz Air, bagajul meu de mana are 48,32,19 .
    Dar masurat cu rotile si manerul extins are 93. mai este posibil sa fie considerat bagaj mare de mana?
    Nu inteleg de ce masoara cu manerul extins....
    Cum va fi considerat bagajul acesta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In mod normal va pune sa bagati bagajul in suport. Manerul intra inauntru si nu se considera in plus, doar bagajul in sine se masoara, fara maner!

      Ștergere
  146. claudia6:08 p.m.

    Buna, stiti cumva daca la WizzAir se accepta si geanta de umar (poseta in cazul doamnelor) pe langa bagajul mic de cabina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia din pacate ai voie doar 1 singur bagaj! nu conteaza ca e troller, poseta, ghiozdan, geanta de laptop, trebuie sa fie doar 1!

      Ștergere
  147. Buna ziua
    Daca am bagaj de cala si platesc pt el in Romania voi fi taxat in fiecare aeroport si la dus si la intors ?Nu am mai zburat pana acum cu aeronave de linie si ma pregatesc sa fac o calatorie cu 2 escale.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea ma pricep la companiile de linie, cel mai bine sunati la o agentie de turism si intrebati.
      Ca sa patiti mai putin mai bine cumparati online bagajul la cala. In aeroport e si cu 50% mai scump!

      Ștergere
  148. Anonim8:18 p.m.

    Buna.. urmeaza sa calatoresc cu wizz air la paris.. am o problema cu un pierce pe care nu il scoate din ureche. Crezi ca ar fi o problema? Si pot sa pun in bagajul de cala mancare sigilata?

    RăspundețiȘtergere
  149. Daca nu poti scoate pierce-ul si va suna cand treci prin portile de securitate, cel mult o sa te verifice amanuntit cineva. Mancare sigilata poti pune, cat timp nu e nimic lichid.

    RăspundețiȘtergere
  150. Anonim9:45 p.m.

    buna, zbor si eu luna viitoare dar am o problema grava cu medicamentele.sunt dependenta de ele, la cateva medicamente am reteta (antibiotice) dar la, ex: nurofen si aulin nu am, are rost sa le iau cu mine ,de cat sa le arunce ei mai bine le las acasa.Si pana la urma cate pachete de tigari avem voie.mentionez, am numa bagaj de mana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim nu cred ca o sa ai probleme pentru nurofen si aulin, pt 2-3 pachete.
      Iar tigari poti cumpara din duty free (aeroport) acolo iti spun si cate poti duce! 1 cartus sigur, poate chiar doua

      Ștergere
  151. Alice, stii cumva daca pot lua in bagajul de mana aparatul de ras? Precizez ca zbor cu vueling. Gabi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred sa ai probleme, eu am dus epilator si a fost ok! Eventual sa il pui intr-o cutie ...

      Ștergere
  152. Anonim1:36 a.m.

    buna seara va deranjez cu o intrebare spuneti-mi va rog am voie in bagajul de mana cu o trusa pentru machiaj care este de dimeniunile 28 cm x 19 cm si o greutate de 90 grame?multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  153. Buna, stie cineva daca pot lua doua sticlute de parfum 30 si 50 ml sunt sigilate, le pot lua asa sau le desfac si le pun in punguta transparenta? Merci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le cumperi de la aeroport le poti lasa, daca le-ai luat din afara cel mai bine e sa le pui in punga transparenta cu tot cu cutie si daca vor le desfac ei, desi pe scanner se vad!

      Ștergere
  154. am voie sa transport cafea in bagajul de mana? mulțumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  155. Anonim3:03 p.m.

    Buna ziua tuturor. As vrea sa transport in bagajul de mana 3 pungi cu masline, vidate, dar exista ceva urme de lichid in pungi. Au 400 de grame fiecare. Calatoresc cu wizzair si bagaj la cala nu am cumparat. Credeti ca e posibil?

    RăspundețiȘtergere
  156. Anonim9:10 p.m.

    Buna seara. As avea o intrebare legata de umbrela. Nu a fost nevoie niciodata sa o iau cu mine dar daca am inteles eu bine daca este o umbrella care se pliaza si nu are maner rotund o pot lua cu mine in bagajul de mana. Pt 2-3 zile plec numai cu bagaj de mana asa ca nu stiu ce sa fac cu umbrela. Aceeasi regula o fi si pe alte aeroporturi, gen Bruxelles? Ce sfat imi dati?
    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  157. Anonim7:00 p.m.

    In bagaj de mana e voie cu 5 sandwich (nu pot sa mananc inainte cu 5 ore de decolare de emotii si ajung noaptea), 2 acumulatoare gen baterie rotunda mica R6 si cu umbrela pliabila?

    RăspundețiȘtergere
  158. Anonim6:14 p.m.

    buna.am si eu o intrebare.e prima data cand calatoresc cu avionul si mi-a spus o prietena ca am voie cu 2 cartuse de tigari in bagajul de mana.si pot cumpara de la duty free inca 10 cartuse, astea mi le pune intr-o punga si pot merge cu ele alaturi de bagajul de mana in avion.mentionez ca merg cu compania easyjet .va rog am nevoie de raspuns !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in bagajul de mana poti lua doua cartuse de tigari. De la Duty free primesti o plasa separata, sigilata, cu care poti urca in avion pe langa bagajul de mana. Nu stiu cate pachete poti lua de la duty free dar iti vor oferi mai multe informatii in magazin.

      Ștergere
  159. Anonim7:56 p.m.

    Buna .daca circul cu wizz-ul si am bagaj de mana ...pot sa-mi iau cu mine trusa ed machiaje mica de la Shephora?nu risc sa mi-o opreasca?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scoate tot din trusa si pune-le intr-o punga transparenta, sigilata. Nu vei avea probleme asa!

      Ștergere
    2. Anonim8:15 p.m.

      Nu am cum sa scot din trusa..trusa e ca o gentuta

      Ștergere
    3. Atunci s-ar putea sa ai probleme. Mai bine nu o pui (daca tii mult la ea)...

      Ștergere
  160. Anonim5:50 p.m.

    hei:) am si eu o intrebare, urmeaza sa merg la Londra cu ryanair dar nu mi-am mai cumparat bagaj de cala ca nu avea rost, intrebarea mea era pot lua in bagajul de mana ceva carne si eventual carnati ( stiu ca pare stupida intrebarea dar ma intrebam daca este cineva care a trecut asa cu bagajul si daca merita sa incerc ) multumesc:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti duce in prinicpiu dar o sa va udati toate hainele din bagaj daca duceti carne inghetata, iar dezghetata nu stiu cat e de ok. Carnati uscati ar fi mai indicat.

      Ștergere
  161. Anonim6:22 p.m.

    da, pai vroiam sa duc doar carne si carnati uscati si afumati. deci ii impachetez bine si ii bag in ghiozdan :) multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  162. buna, am si eu o intrebare, pentru un zbor cu Blue Air, SB- STR, se pot lua in bagajul de mana(rucsac) niste pastile de slabit? sunt 2 cutii, sigilate, fiecare are cate 60 de pastilute, mentionez ca sunt pe baza de plante, nimic medicamentos, deci nu am reteta la ele. nu avem comandat bagaj de cala, doar de mana! multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca o sa aveti probleme, dar nu pot garanta. Nu am calatorit niciodata cu Blue Air si nu stiu cat sunt de stricti in ceea ce priveste regulile. Oricum eu le-as pune si daca m-ar opri, le-as da cuiva din familie sa mi le duca inapoi acasa.

      Ștergere
  163. Buna dragilor! Știți cumva cat sunt de drastici cei de la KLM? Pot vida pungile cu haine pt. a le micșora volumul pt. bagajul de avion? Care sunt dimensiunile pentru bagajul de mană la KLM?

    MULÈšUMESC!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula la KLM sunt mai stricti, bagajul de mana poate cantari doar 12 kg, dimensiunile sunt: 55cm (lungime) x 25cm (latime) x 35cm (inaltime). Poti vida hainele, nu vei avea probleme cat timp nu depasesti nr de Kg

      Ștergere
  164. Buna Alice!
    As intreba urmatoarele pentru o calatorie cu wizz la Paris din 2 iulie:
    1.Sunt diabetic si am nevoie de injectii cu insulina de 3 ori pe zi, cu seringa preumpluta de 3ml, cu ace de 8mm lungime si 0,3mm grosime, Le pot lua la mine in bagaj de mana mare, este necesar sa am ceva de la medic?
    2.Fiica noastra va sta la Paris 3 luni ca stagiar, ce/cate bagaje recomanzi pentru ea, dar pentru noi sot/sotie 7/8 zile? Chiar e de groza cu bagajele :(
    Multumim pentru blogul tau unde am gasit multe informatii folositoare, si inca un multumesc anticipat pentru raspuns :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Sandor.
      1. Trebuie sa ai cat mai multe retete si acte de la doctor. E periculos cu seringa in avion si din motive de securitate sigur o sa iti ceara acte. Sper sa nu ai probleme.
      2. Pentru fiica 1 bagaj la cala si unul gratuit de mana e suficient. Preferabil un ghiozdan mic cu cele mai importante lucruri in spate si la cala sa bage un troller cu restul de haine, vase si ce mai duce. Mai mult nu va putea cara.
      3. Pentru 7/8 zile sot si sotie cred ca tot asa, un bagaj mare la cala si bagaj gratuit la mana. Puteti lua si 2 trollere mici, platite, dar e mai scump si totusi pt 7-8 zile nu stiu daca va incap. Depinde si cate lucruri duceti. Eu cu trecerea anilor am tot micsorat bagajul de mana, acum calatoresc cu un troller mic si 10 zile, mai ales ca vara e cald si hainele sunt mici su subtiri.

      Multumesc pt cuvintele frumoase!

      Ștergere