Filmul Before Sunrise - 24 de ore la Viena!

In fiecare Sambata va astept cu un film pentru pasionatii de calatorii

Saptamana 16:  Before Sunrise


Rezumat: Before Sunrise e povestea a doi tineri ce calatoresc cu trenul, spre Viena! Nu se cunosc dar datorita galagiei din compartiment intra in vorba, incet incet fiecare povesteste de unde vine si incotro se duce! Baiatul a doua zi zboara spre New York, dar pana atunci mai sunt destule ore de petrecut in Viena! Cei doi viziteaza orasul impreuna, si traiesc o idila de o noapte in oras! Povestea se termina la rasarit, de aici si titlul, Before Sunrise!

Pareri personale: Filmul mi s-a parut destul de greoi la inceput, fiindca se bazeaza mult pe comunicarea dintre cei doi! Vorbe, glumite si vorbe din nou! Mi-a placut din punct de vedere turistic fiindca  e redata atmosfera Vienei, baruri, tineri, vin rosu, cafenele si vestitul snitel vienez, tramvaiul, cladirile, Prater, parcurile, micii artisti! Vazand filmul ajungi sa-ti doresti si tu sa ajungi in Viena si chiar daca orasul mie nu mi s-a parut deloc romantic in realitate, mai mult rece si gri,  in film au reusit sa ii integreze la fix pe indragostiti! Am reusit sa vad Viena prin alte lentile, o alta fata a ei! Deasemenea mi-a placut ca au reusit sa scoata in evidenta frumusetile orasului fara obiectivele de top Palatul Belvedere, Shonbrunn, etcc (nu aveam cum avand in vedere ca actiunea se petrece in special noaptea)! deci s-au descurcat bine! apropo de asta veti vedea si cate puteti face in 24 de ore, intr-un oras nou! 
 Filmul e din 1995 deci pentru acele timpuri e exceptional!! 

Ps: Saptamana viitoare va povestesc despre a doua parte: Before Sunset :)








                                   
                                       Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII

                                   

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

7 comentarii:

  1. Cred ca am incercat sa-l vizionez la un moment dat, dar la fel ca si tie, inceputul mi s-a parut plictisitor si am renuntat. Poate ca trebuia sa insist, acum aveam o imagine mai veridica asupra Vienei. Mi-ar placea sa citesc la tine pe blog o recenzie la "In Bruges". :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice inca "In Bruges" nu l-am vazut dar ma voi "ocupa" si de asta

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut eu "In Bruges", mi-a placut la nebunie! :-)

    Revenind la subiectul de azi, nu mai stiu care dintre ele mi-a placut, parca primul, continuarea mi s-a parut super trasa de par...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana ceva de genul :((( daca detailez m-as repeta cu ceea ce vreau sa scriu in articol

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe al doilea nu l-am vazut. Primul mi s-a parut cam greoi. Cam ca un teatru cu doua persoane. Ok ca nu au atins obiectivele clasice din Viena insa nu au insistat foarte mult pe culoarea locala. Mi s-a parut un film ok de vazut la 20 de ani. Frumoase sunt ultimele 10 mine.
    Restul m-am chinuit sa il vad desi are o nota mare pe IMDB.

    RăspundețiȘtergere
  6. ahhaa, Ethan Hawke si Viena ?? Ambele suna foarte bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, te contactez in legatura cu un concurs. Detalii aici:

    http://octocat.org/2012/07/concurs-castiga-doua-premii-bani-in-valoare-de-200-lei-si-100-lei-cu-un-articol/

    RăspundețiȘtergere