Iti place muntele? atunci trebuie sa vezi 127 Hours

In fiecare Sambata va astept cu un film pentru pasionatii de calatorii

Saptamana 15: 127 Hours

Rezumat : 127 de Ore este autobiografia lui Aron Ralston, un calator pasionat de alpinism care se aventureaza intr-un weekend, singur in Muntii Utah. Este foarte familiarizat cu canionul, l-a parcurs de mai multe ori, ii stie fiecare coltisor, si totusi, se intampla! Se intampla sa aiba un accident, cade intr-un crater, iar peste el un bolovan ce ii striveste bratul. Ramane blocat timp de 4 zile, fara mancare si cu foarte putina apa! Finalul e destul de tragic, dar nu moare, deci uitati-va linistiti! :)

Pareri personale :Nu-l pot numi filmul meu preferat tocmai fiindca e unul trist insa Muntii Utah m-au cucerit in urma filmului! Prima parte e grozava, in care e descrisa viata aventurierului lipsit de griji, iubirea fata de munte, dragostea pentru adrenalina! A doua parte a avut un impact asupra mea tocmai fiindca e o poveste reala. E un documentar, o drama, mult mai reala decat cele de la Discovery! Iar Aron Ralston chiar s-a filmat in realitate, in fiecare zi din cele 4, vorbind cu cei dragi, cu prietenii si familia! A crezut ca va muri, iar daca vreodata cineva il va gasi, sa le poada da caseta parintilor! La final e lupta pentru supravietuire, momentele grele in care trebuie sa i-a decizii uriase pentru a se salva! Filmul a fost numit exceptional in nenumarate randuri, in 2011 a fost nominalizat la 6 premii Oscar si la 3 Premii Globul de Aur! Sper ca v-am convins sa va uitati la el :)








Alte filme cu calatorii :

  • The Way 2010 - un film despre Camino, faimosul traseu din Franta in Spania pe jos
  • Paris pentru cei care iubesc sa descopere orasul cu ochi de localnic
  • Central do Brasil, o calatorie mai profunda
                               
                                 Click aici pentru a vedea mai multe: FILME CU CALATORII



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

15 comentarii:

  1. L-am vazut! Imagini fantastice, tipul..pantofar. NU mergi singur pe munte. Sau patesti pocinogul. Orice "muntean" stie asta. Cel putin 3. Sau...esti pantofar.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt de acord, peisajul este fantastic, dar filmul nu-i cine stie ce, genul de film cu buget redus si maxim 10 actori, bazat pe o intamplare reala, in care un idiot chiar a ramas prins cu mana in stanca si si-a taiat-o. Mai rau de atat e filmul ala cu unu' ingropat de viu si tot filmul de 2 ore il vezi … in cutie sub pamant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim8:42 p.m.

    L-am vazut. A fost palpitant dar n-as mai avea chef sa il vad odata
    Desi ma uit des la documentare pe zone reality sau discovery si astfel de povesti sunt frecvente

    RăspundețiȘtergere
  4. De acest film nu am auzit, dar am vazut altul pe o tema asemanatoare, lupta pentru supravietuire, destul de spectaculos si tragic, "The Canyon".
    Insa recomandarea ta e binevenita , mai ales ca eu agrez filmele inspirate din fapte reale.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu cum mi-a scapat (desi am auzit de el) dar iti dai seama ca deja mi l-am luat si o sa-l vad cat mai curand posibil ;). Thx :)!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce interesant suna... cum scap de sesiune si facultate, o sa fie pe lista ;))

    RăspundețiȘtergere
  7. L-am vazut atunci cand a aparut si mi-a placut, mai ales ca stiam ca este o poveste adevarata. Spune multe despre om si supravietuire.

    RăspundețiȘtergere
  8. Il contrazic pe Vladimir. Tipul nu era deloc pantofar, sunt foarte multi oameni de munte care merg singuri, numai eu cunosc cativa, si crede-ma ca numai pantofari nu suunt. Pantofar esti cand nu stii sa respecti natura, oamenii de pe trasee, cabanierii.. iei in deradere ceea ce n-ar trebui, si mai ales si mai ales, nu stii sa te imbraci corespunzator pentru munte. Aron a facut mai multe greseli, printre care cea mai importanta ca nu a anuntat pe nimeni unde se duce. Si de fapt asta e si morala filmului, asta doreste sa ne invete si de asta s-a facut acest film.

    Si pe Kadia o contrazic, filmul E "cine stie ce" pentru cei ce manaca si respira munte.. Eu l-am gasit foarte bun, de la un cap la altul.

    Si de cand am vazut filmul, mereu o sun pe mama sa ii spun exact traseul pe care il fac, si chiar si asa... cateodata uit, si imi aduc aminte de film si cat de periculos e sa nu stie nimeni unde esti. Chestii naspa pe munte se intampla mereu (vezi cati morti sunt anual numai in muntii nostri, vezi toate seria "I should't be alive" de la discovery) si cei carora li se intampla nu sunt toti idioti. Unoeri chiar ai ghinion, sau faci o mica greseala care te costa de fapt foarte mult.

    Anyway, m-am lungit mult. Cert e ca pentru cei ce merg pe munte, e un film MUST (uite nu stiu de ce nu l-am recomandat si eu inca pe blogul meu :P), o lectie foarte importanta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vladimir stii cum, chiar si daca nu mergi pe munte ti se pot intampla lucruri urate si sa nu afle nimeni fiindca e greu sa tii pe cineva mereu in contact cu tine, mai ales daca esti departe! Ma vad eu acuma la Londra, deseori telefonul mi se descarca, orele sunt nepotrivite asa ca uneori nu mai ajung sa vorbesc cu familia etccc

    Kadia sa ai un accident nu inseamna sa fii idiot, pentru ca s-a dus fara sa anunte pe nimeni, da! :)

    Hapi eu nu ma uit, imi plac de obicei comediile si filmele cu happy end, dar acesta a fost laudat prea mult si l-am pus pe cd inainte sa plec din tara, iar aici cum ploua cam des, l-am luat la vizionat! si mie mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nice promit sa ma uit si la cel numit de tine, sper sa il gasesc :)

    Larisa sa ne spui parerea ta de iubitor de munte!!!

    Roxana succes in perioada asta, sa treci cu bine peste examene

    RăspundețiȘtergere
  11. Mihaela, da oamenii sunt in mult mai puternici decat cred! noroc ca doar unii ajung sa o si demonstreze! e mai bine sa nu fii pus in situatii limita! :)

    Alexandra asa zic si eu ca tipul a vrut sa faca filmul tocmai pentru a arata altora ca asa nu se face! chiar daca stii, chiar daca esti bun, chiar daca ai mai fost singur si nu s-a intamplat nimic, asta nu inseamna ca esti ferit de pericole! Este o lectie de viata! pe el aceasta greseala l-a marcat pentru totdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ador muntele dar filmul nu pot spune ca l-am mai viziona o data...

    RăspundețiȘtergere
  13. immm, am citit o recenzie la vremea la care a fost lansat filmul.
    Avand in vedere povestea , multumesc nu, nu vreau sa am cosmaruri dupa vizionari de filme din astea.
    Prefer filmele mai happy, in rarele ocazii in care prefer sa-mi petrec seara vazand un film.
    Banuiesc ca poate fi inteleasa atitudinea asta a mea pentru film= relaxare. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Mihaela si eu vad filme extrem de rar, de aceea am facut rubrica asta, sa ma motivez pe mine sa vad mai des! Imi plac filmele cu calatorii dar daca nu am un scop anume pentru care sa le caut, sa le vad, prefer sa fac altceva!

    RăspundețiȘtergere