Jubileul de diamant al Reginei si parada navala la care am participat

A trecut si weekendul si cele 2 zile de Bank Holiday si cea mai mare petrecere organizata vreodata in Anglia! Stiu, sunt o norocoasa! :)) Sunt o norocoasa fiindca s-a intamplat sa ma aflu la Londra intre 2 si 5 Iunie cand a s-a dat startul petrecerii! 

Despre ce a fost vorba? 

Jubileul de diamanat al Reginei Elizabeta II e cel mai mare din istoria Angliei aceasta implinind 60 de ani de cand a fost desemnata Regina! 

In ce a constat petrecerea? 

In primul rand a fost petrecere la propriu, la fiecare 10 strazi vedeai o strada inchisa unde englezii, si in general toti locuitorii Londrei au iesit la un pahar si un dans in strada! In total in aceste 4 zile, au fost peste 9500 de petreceri pe strazile Angliei! 

Au fost evenimente speciale

-Sambata s-a tinut o cursa de cai pentru Regina undeva in afara Londrei!

-Dumineca a fost cea mai mare parada ce a avut loc vreodata pe Tamisa! 1000 de barci si vapoare au navigat pe rau, timp de 4 ore, binenteles ca Regina, si toata familia regala au fost in fruntea paradei, in vapoare regale! Peste 1 milion de spectatori au iesit in strada, pe malurile Tamisei, printre care si eu :)

-Luni a fost un concert la Bukingam Palace special pentru Regina! Au cantat: Elton John, Paul McCartney ÅŸi favoritul reginei, Gary Barlow. Intrarea a fost blocata, cu o luna inainte s-au oferit 10 000 de bilete pentru rezidentii Angliei! Concertul a fost difuzat live la Tv :) asa ca eu l-am vazut pe net

- Marti, in ultima zi a fost o parada cu cai, apoi Regina a salutat poporul dintr-o frumoasa trasura regala, iar la final conform traditiei, a iesit la balcon! 

Impresii personale despre parada 

Eu sunt romanca asa ca nu m-am bucurat la fel de mult ca englezii, care se vedeau ca erau afectati, unii povesteau in metrou ca nu au putut dormi noaptea, de fericire, emotii, nu stiu :) Eu eram curioasa sa vad parada navala de pe Tamisa! Inca cu o luna inainte m-am pregatit ca voi merge! Pacat ca vremea nu a tinut cu noi, a plouat si a fost frig, dar tot m-am bucurat ca am reusit sa particip la un asemenea eveniment! Totdeauna am visat sa vad o parada, si chiar daca nu a fost cea de la Rio de Janeiro, pentru mine aceasta are o valoare mai mare! Poate fiindca a fost unica! 1000 de vapoare pe Tamisa a fost un spectacol incredibil! Si am prins si o pozitie buna, destul de aproape de mal, asa incat am vazut bine toate vapoarele, am salutat si eu Regina, am fluturat drapelul englezesc in semn de respect pentru tara mea adoptiva (cel putin pt moment).






















Atmosfera acolo, in mijlocul multimii a fost incredibila! Majoritatea celor iesiti au fost englezi! Tineri dar si oameni in varsta, unii trecuti de 80 de ani! Din pacate punctele de unde puteai sa vezi parada au fost destul de putine, multe poduri au fost inchise traficului, asa incat au fost foarte multi oameni concentrati pe un spatiu destul de mic! A fost aglomeratie, dar si veselie, si cel mai important respect! Nimeni nu se impingea, nimeni nu incerca sa avanseze! Nimeni nu-ti dadea coate cu toate ca binenteles ca toti vroiau sa fie cat cat mai aproape de mal! Multi au vazut spectacolul pe ecranele amplasate de-a lungul Tamisei, peste 50 de astfel de ecrane difuzau live, parada! S-a baut, s-a dansat si s-a cantat! Iar eu am facut o gramada de poze, sper ca am reusit sa surprind cat de cat atmosfera :)


Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

26 de comentarii:

  1. Imi inchipui ca a fost impresionanta parada, pacat ca a plouat. Ehei, ce mare lucru e sa-ti treaca un fluviu sau macar un rau navigabil prin oras!

    Abia acum ti-am vazut raspunsul pe blogul meu la intrebarea despre parada, pt. ca iti intrase in Spam. Se intampla foarte rar, asa ca nu verific zilnic Spamul.

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar esti norocoasa , Aliceee...impresionant trebuie sa fi fost !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumosa parada! Am auzit ca englezii sunt foarte mandrii de monarhia lor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim5:32 p.m.

    L-am urmarit si noi la Tv dar tu ai fost norocoasa ca l-ai vazut live :)
    Adica l-au urmarit altii, eu recunosc ca ma intereseaza monarhia britanica la fel de mult ca etapele migratiei planetei Venus........

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sînt cîtuşi de puţin adept al monarhiei dar această ţară chiar impune respect. Mi-ar fi plăcut să văd acest uluitor spwectacol. Ferice de tine Aliceee că ai fost acolo. Norocoaso! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca entuziasmul englezilor ma straduiesc sa-l inteleg(desi, sincer, nu prea reusesc), al romanilor, fata de asemenea evenimente, ma surprinde foarte tare. Tin minte ca eram anul trecut (parca) la serviciu si la un moment dat toata lumea a lasat munca balta si s-a instalat frumos in fata televizorului unde era transmisa nunta printului William cu Kate Middleton. Comentariile au curs zile la randul...lumea era efectiv fascinata. Ma rog, scuze ca am divagat dar am gasit si eu acum ocazia, la tine pe blog, sa-mi spun oful. :P
    Bine, nu neg ca mi-ar fi placut si mie sa fiu acolo...exclusiv pentru fotografiat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii ca ti-am zis ca abia astept primul articol regal de la Londra. Superb!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos, chiar ca a fost o experienta unica! Eu nu m-am uitat la tv, in schimb am vazut niste documentare realizate cu ocazia Jubileului. Nici nu stiam ca s-a facut o parada iar de concert stiam doar lucruri generale, nu stiam cine a cantat, am aflat lucruri noi. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. veronica picioroaga9:26 a.m.

    foarte faine pozele..sincer apreciez mult atitudinea englezilor, spiritul lor nationalist, mandria lor de-a fi englezi... la noi, mai usurel..de fapt chiar ma intreb , am avea de ce !?!

    RăspundețiȘtergere
  10. ce frumos..:D am fost si eu in anglia pentru doua saptamani si mi-a placut enorm, se simte nivelul de civilizatie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Alicee, in ce consta petrecerea londonezilor pe strazi, ca scrii ca se inchidea cate-o strada din loc in loc? Mancau pe strada cu mese si scaune, dansau, sau ce altceva?

    RăspundețiȘtergere
  12. Din seria "Liviu Negoiţă, încă una din peniţă!" : E inghesuiala..dar face toti banii!!!

    PDL si LIVIU NEGOITA FRAUDEAZA ALEGERILE!

    http://www.youtube.com/watch?v=qlKZDSeShAI&feature=youtu.be
    http://www.220.ro/video-news/PDL-Si-Liviu-Negoita-Incearca-Sa-Fraudeze-Alegerile/dEawJjsEMV/

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte tare evenimentul din pacate nici la tv n-am vazut fiindaca invatam pentru examene... sa faci nave in viata cere si sacrificii :( :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Niste destepti englezii astia! Moneda si-au pastrat-o, uniune politica vor in UE mai nou, dar nu pentru ei, ci pt ceilalti... ce mai, niste adevarati!

    Din cate am inteles s-au cheltuit cu jubileul reginei 300 milioane de euro. Zicea cineva ceva de vreo criza? :D Macar au de ce s-o iubeasca englezii...este inteleapta

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioana depinde de cartier! Au fost in centru petreceri organizate, cu muzica, dj, d-soare pe tocuri cu coroane pe cap si unghiile facute in nuantele steagului englezesc :) au fost tea party in Chelsea la care puteai participa contra cost 10£, au fost si mese festive, Jubilee Lunch, strazi unde au scos mese, si s-a mancat tot contra cost! In cartierele din restul Londrei petrecerea a fost mai mult discutie intre vecini pe strada, muzica si bautura, englezii nu obisnuiesc sa bea pe strada, decat la astfel de sarbatori, din cate am observat. Nu ma refer in jurul pub-ului :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Coco, da, a fost super :)

    Larisa da, chiar sunt, si extrem de nationalisti, pai si acum tot la a doua casa vezi steagul scos pe geam sau prins de perete! si a trecut Jubileul si nu ma refer in centru, ci la mine in cartier :)

    Hapi nici eu nu le am cu politica niciunei tari, nici macar a noastra, dar eu m-am dus pentru spectacol

    RăspundețiȘtergere
  17. Tiberiu, da, mersi

    Nice sa stii ca nici eu nu inteleg, nici cu nunta, nici evenimentele politice in general, de niciunde! asta fiindca nu am cultura politica, si in general nu ma intereseaza .... sunt foarte selectiva! am zis ca am renuntat de 3 ani sa ma mai uit la televizor, deci nici stirile nu le mai stiu, imi place sa traiesc in lumea mea!

    Natural da, ma bucur ca iti place!

    Mihaela sigur ca s-a facut, dupa cum ziceam englezii sunt nationalisti, sarbatoresc in stil mare :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Veronica, da, noi suntem cam suparati pe politicieni, si asta nu se va schimba prea curand! ca sa sarbatoresti trebuie sa ai respect si sa fii fericit de conducatorul tarii!

    Alexandra da, e cu totul alta viata aici, alta atmosfera

    Pato pentru orice cunostinte, servici, si viata in general trebuie facut sacrificii :) sper ca la final sa fie cu noroc si sacrificiul sa fi meritat!

    RăspundețiȘtergere
  19. Raphaelly si la noi se chletuiesc, poate nu atatia, dar la noi campaniile electorale nu sunt deloc spectaculoase, sunt doar pentri ei! macar aici s-a cheltuit pentru un concert cu cantareti de calitate, o parada, ceva ce sa poti sa vezi, sa te bucuri, e de apreciat!

    RăspundețiȘtergere
  20. Doamne..cat e de frumos!:D si eu vreau sa calatoresc..asa de mult ca tine:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Aliceee,politica este marea mea pasiune dupa medicina si religie :)
    Monarhia britanica ma lasa rece tocmai pentru ca nu este convergenta cu opiniile mele politice ...bazate pe realitatea din lumea in care traim

    RăspundețiȘtergere
  22. Hehehe, eu am vazut-o la CNN. A fost cumva mai uscat (doar in interior, ploaia la fel a fost), dar mi-ar fi placut sa fiu acolo. Eram curios ce poze ai sa pui!

    RăspundețiȘtergere
  23. Esti super norocoasa, as fi vrut sa am si eu sansa sa asist live la acest eveniment. Cred in ceea ce ai spus despre entuziasmul englezilor, care nu puteau dormi noaptea, au un patriotism desavarsit.

    RăspundețiȘtergere
  24. Stiu ca nu se compara cu Jubileul, dar cum si la noi au fost alegeri locale, ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa post-electorala.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  25. Vladimir sper ca ti-au placut :)

    Zadin asa e! sunt foarte patrioti o venereaza pe Regina!

    Natural ms, sper sa am timp

    Hapi eu cu politica nu le am, cred ca asa e cel mai bine

    RăspundețiȘtergere
  26. am urmarit secvente la teve, din lipsa de timp. Insa mi-ar fi placut teribil sa fiu acolo.
    Tu spui ca ti-ai dori parada de la Rio, dar aceea o poti vedea in orice an. Aceasta insa ... emotia sa stii ca se resimtea chiar si privind la teve, a fost impresionant. Ma refer la parada navala, asta mi-a placut cel mai mult dintre evenimente.
    Dar canoele acelea mici pe care le-ai fotografiat tu nu le-am vazut la teve. Mi-ar fi fost frica sa fiu pe Tamisa intr-o barcuta ca acelea. (asta apropo de articolul tau anterior) :)

    RăspundețiȘtergere