Dupa 3 luni la Londra - Adio Londra

La inceputul anului scriam un articol! Scriam despre o schimbare pe care o vedeam venind! o schimbare a stilului meu de viata si a stilului meu de a calatori! Iar schimarea a avut loc in Martie cand am luat zborul spre Londra! a fost o incercare pentru o noua viata in stil englezesc! si m-a tinut ....



Exact pana in momentul in care m-am gandit bine 
la ce imi doresc de la viata

Totul a inceput cu o conversatie despre Londra! De la prieteni a mers spre viata de familie, copil, cariera, si am continuat cu ce anume imi doresc de la viata! Ce anume ma face fericita! Moment in care am realizat nu doar ca sunt departe de locul in care imi doresc sa fiu, ci mai ales ca sunt pe calea gresita! Mai exact ma indreptam exact spre viata pe care nu mi-o doream sa o am!

"Suntem toti mesterii propriului nostru destin" imi trecea prin minte "tot ceea ce nu iti place poti sa schimbi acum"! Cumva am reusit sa fac din Londra locul perfect si sa ma conving pe mine insumi ca va fi bine!

Ti-ai dorit atat de mult asta - Nu renunta acum
Esti atat de norocoasa sa te afli acolo
Tu esti o luptatoare

Si e foarte adevarat! Mi-am dorit mult sa incep o viata noua intr-o alta tara, sunt norocoasa si categoric sunt o luptatoare! Dar in momentul in care am realizat ca ceea ce urma sa fac o sa ma condamne la "o viata grea si atat" am zis ca e timpul pentru o noua analiza, o evaluare!

M-am gandit asa:

-De ce am plecat la Londra? Fiindca vroiam stabilitate, cariera,  siguranta zilei de maine, o viata mai buna si multi bani! 
-Ce anume nu voi avea la Londra? Stabilitate, siguranta zilei de maine, o cariera si timp! 

Joburi sunt si la Londra ca peste tot in lume acum! Azi il ai, maine nu se stie! Intradevar joburi sunt si bani poti sa faci, cariera mai greu (dar nu imposibil)
Siguranta zilei de maine, asta e deja o sintagma a secolelor demult apuse
Timp - niciodata! pentru nimic! familie, copil, pentru mine, pentru hobbyurile mele
Energie - sa le fac pe toate! 
O viata mai buna e discutabil! avand bani o sa am un confort sporit! ce inseamna asta? poate o masina, o casa cu multe camere, un dormitor luxos, o baie plina de parfumuri si de cosmetice, multe jucarii pentru copil, un dulap de pantofi si sandale si alte cateva cu haine de firma! Credeti ca pe mine asta ma face fericita? Nicidecum!
Daca nu voi avea timp sa petrec cu familia, daca nu voi avea timp sa calatoresc si sa ma bucur de bani: cumparandu-mi amintiri nu obiecte, daca voi fi mereu impartita intre familia din Romania si cea din Maroc, daca copilul meu va sti ca are o mama doar in weekend (si nici atunci) daca eu voi fi mereu zombi incercand sa le impac pe toate, multumesc Londra, nu vreau banii tai! 

Moment in care am zis Adio Londra
Fara sa ma uit nici o secunda inapoi am luat avionul si m-am intors acasa

Intradevar Londra e un oras superb! Un oras in care mi-ar fi placut sa locuiesc o viata! Chiar daca distantele sunt uriase, chiar daca ploua, chiar daca e frig si in mijlocul verii! dar din pacate Londra nu a fost pentru mine doar un oras, a fost un pachet pentru o noua viata! Si luat per intreg nu s-a potrivit cu planurile mele de acum! Poate peste cativa ani, poate intr-o alta viata... cine stie ...

Vreti sa stiti daca sunt trista si daca am regrete?! Nu, nu am! A fost o experienta, vorba celor invinsi! Doar ca eu nu ma consider invinsa, ma consider norocoasa fiindca am avut sansa de a incerca ceva diferit! Si puterea de a zice NU, chiar si atunci cand lumea te judeca, cand unii iti spun "uite tu nu ai reusit"! 

Doar ca eu demult am ales sa traiesc pentru mine, si nu pentru ce zice lumea, dovada faptului ca imi scriu viata intr-un jurnal online!
Asa cum e ea, cu bune, cu rele ....

Una peste alta, viata mea momentan s-a schimbat! a luat o noua intorsatura! Noi planuri si proiecte au prins viata ... Azi sunt in Romania ... maine cine stie unde voi fi! :)

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

43 de comentarii:

  1. esti la o mare intersectie in drumul vietii tale... Îti doresc sincer profund discernamânt, sa alegi corect drumul mai departe, sa-ti împlinesti visele.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti foarte curajoasa! bravo,admir oamenii care pot lua oricand de la capat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deşi sună trist, eu mă bucur pentru tine şi pentru decizia luată.
    Deşi nu am trăit experienţa ta sunt sigură că aş fi făcut la fel... m-aş fi întors...

    Un singur lucru poate m-ar fi făcut decizia mai grea... oare copilul meu nu merită o viaţă mai bună, într-o lume mai civilizată, într-o lume cu un sistem medical bine pus la punct, într-o lume în care oamenii se respectă, într-o lume în care nu toată lumea se crede cea mai deşteaptă, într-o lume cu un sistem politic care nu este de râsul Europei şi al întregii lumi... şi din păcate mai pot continua...

    Oare nu suntem masochişti cu toţii pentru că ne încăpăţânăm să ne placă România şi pentru că vrem în continuare să fim locatarii ei?

    www.zadinblog.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa cum ai analizat acum asa o vei face si pe viitor, alegeri inspirate si multumire sufleteasca iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. bine ai revenit :), daca asa simti !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai avut mare curaj si e bine ca ai incercat, pentru ca altfel nu ai fi fost convinsa ca ai facut alegerea cea buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu cred că te vei stabili vreodată, în altă ţară.
    Vei călători mereu şi mereu pe alte meleaguri dar, te vei reîntoarce întotdeauna, la matcă.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bravo! Niciodata nu tre sa trebuie complaci intr-o alegere care nu-ti mai place! Nu suport oamenii care se taraie intr-o viata / job / etc care nu le place si isi gasesc scuze pt ca le e frica sa o ia de la capat.

    Mult succes in ceea ce o sa faci de acum incolo! Eu de fapt sunt foarte curioasa: care sunt planurile alea de care zici ca au prins viata? :) :) Tell us more! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Oriunde ai fi sa fii tu fericita si implinita alaturi de familia ta. Te admir pentru curajul tau. Multa bafta in noile planuri!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow...m-a pus rau de tot pe ganduri randurile tale, Alice!
    Iti admir curajul si determinarea si ma gandesc bine si la situatia mea si al lui el Hombre-sotul.
    Ne dorim mult sa ne croim un drum intr-o alta tara si in acelasi rand avem anumite indoieli. E greu sa renunti la tot si s-o iei de la capat. Dar suntem inca tineri, nu avem copil, avem, cum se zice, o viata inainte si inca mai avem energie si deteminare pentru schimbare. Sper sa ne mobilizam sa incercam ceva cat de curand posibil. Caci timpul trece. Chiar daca n-o sa reusim o sa avem macar satisfactia si multumirea sufleteasca ca macar am incercat!
    Mult succes in tot ceea ce iti propui si sunt covinse ca absolut toate lucrurile se intampla cu un scop. Si ca ceva mult mai bun te asteapta la capatul drumului!

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana7:13 p.m.

    tu ai plecat in Romania, eu azi plec in Londra :) Felicitari pentru decizia luata si pentru felul in care gandesti, nu multe persoane sunt ca tine. Jos palaria in fata ta ! Voi vizita tot ce ai recomandat tu si sincera sa fiu abia astept sa ajung pe unde ai fost tu inainte, sa fac poze pe unde ai facut tu. Mult succes in continuare .

    RăspundețiȘtergere
  12. Carmen, multumesc! deja am ales si sunt 100% convinsa ca am ales bine! Londra ramane tot acolo si eu tot la o distanta de 2 ore cu avionul de ea :) Oricand lucrurile o vor lua razna ma pot intoarce sa o iau de la capat acolo! Momentan venind inapoi nu am renuntat la nimic fiindca nu aveam nimic concret si sigur la Londra....

    Modniza multumesc, incerc doar sa imi fac viata cat mai placuta :)

    Zadin eu nu m-as fi intors daca nu as fi stiut ca imi e mai bine! Dar eram masochista daca ramaneam la Londra cu toate ca stiam ca nu e locul potrivit pentru mine, nu acum
    Altfel pentru copil pe viitor poate ar fi fost bine, insa eu nu as fi avut timp sa il educ, sa stau cu el, sa ies cu el, sa il invat, sa mergem in parc etccc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Miha.ela / Coco multumesc!

    Mihaela categoric asa gandesc si eu

    Tiberiu vom vedea eu nu sunt din genul care zic "Niciodata"

    Alexandra promit sa scriu un articol cu viata mea dupa Londra!

    Raluk multumesc!!

    Ana Q daca simti ca trebuie sa mergi, mergi! fiindca asa cum ai zis si tu, timpul trece si o data ce inaintezi in varsta ai mai multe responsabilitati si gradul de "nebunie" scade si e mai greu sa te urnesti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Georgiana imi pare tare rau ca nu am apucat sa scriu tot ce as avea de scris despre Londra, dar voi reveni cu articole! Momentan ma opresc fiindca doresc o schimbare si pe blog, deja din Martie scriu tot despre Londra ....
    Dar pe langa tot ce am scris, sa mergi in Camden Town pentru o alta fata a orasului, in Holland Park absolut superb!!! pe Brick Lane duminica etccc
    Voi mai scrie! cat de curand! promit!
    Si imi pare tare rau ca nu sunt acolo, sa ma intalnesc cu tine si cu toti cei care mi-au scris ca merg la Londra si vor sa ne intalnim :(

    RăspundețiȘtergere
  15. A fost si asta o experienta care probabil ti-a prins bine, intrucat ai invatat ceva. Important este sa fii acolo unde esti fericita si facand ceea ce iti place tie mai mult. Mult succes in continuare iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  16. important e sa simti tu ca e bine, ca-i Londra, ca-i Romania. Daca tu crezi si simti ca ai facut ce trebuie nimic nu mai conteaza. Si vorba ta, azi esti in Romania, maine...cine stie :) Si noi planuim sa plecam la Londra :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Te felicit pentru decizia ta! Si eu as fi facut la fel. Toti banii din lume nu merita sa iti cumpere si asa putinul timp acordat familiei. Si imi place de tine ca nu iti pasa de gura lumii. Si mi-a mai placut ceva ce ai zis: ca iti place sa cumperi amintiri, nu lucruri. Bine ai venit acasa!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ceea ce conteaza: ca esti convinsa 100% ca ai luat cea mai buna decizie.Restul ....e o istorie de viata. Carmen

    RăspundețiȘtergere
  19. Alice, asa cum spui si tu, a fost o experienta, din care ai avut multe de invatat. Asta e foarte bine, si te admir sincer pentru atitudinea fata de viata in general.
    Abia astept sa citesc povestile urmatoarelor tale calatorii!

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim9:37 a.m.

    felicitari pt decizie!
    felicitari ca ai incercat!
    Pt cine vrea sa plece, le recomand sa plece cu job. Adica sa aiba contract inainte. Si sa caute sa locuiasca langa job - asta da libertatea si timpul de a jongla si cunoaste zona, si daca te poti integra.
    Viata de turist difera de viata de localnic.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ei, nu suntem "fixati" intr-un loc din spatiu si timp. Trebuie sa ne asumam propriile decizii in functie de noi insine. Era si culmea sa ramai intr-un loc care nu te face fericita
    E bine ca te-ai "trezit" la timp si ai realizat ce vrei
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  22. Viata se schimba in fiecare clipa, nimic nu e definitiv, asa ca niciodata nu stii ce aduce clipa si nici cum te vei modela tu dupa ea, sau ea dupa tine. Deocamdata iubeste tot ce ai, fa ceva extraordinar din tot ce ai si o sa vezi ca poate schimbarea si viata noua nu sunt asa departe...

    "A câştiga experienţă" nu suna a ratare si nici nu imi pare a fi vorba celor invinsi ci mai repede vorba celor care au avut curaj şi vor avea din nou. Sedere placuta acasa Alice... pana la urmatorul zbor :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Important e ca tu sa fii fericita si implinita, oriunde ai fi!

    RăspundețiȘtergere
  24. Welcome back, Alice!
    Nu trebuie sa stai daca nu ti-e ok si nu esti convinsa ca locul ala e The One. Londra nu pleaca de acolo :).

    RăspundețiȘtergere
  25. iti admir curajul de a intoarce mereu foaia cand cea pe care esti nu ti se potriveste

    RăspundețiȘtergere
  26. Felicitari pentru taria de a vedea dincolo de "trebuie" acesta care ne acapareaza din ce in ce mai mult, facandu-ne sa ne ratacim de ceea ce ne dorim cu adevarat! Recunosc, eu sunt de o perioada sclava lui "trebuie" si ma doare ca nu reusesc sa gasesc o alternativa sa fie bine pentru toti din jurul meu si sa fiu si eu impacata cu mine fara sa ma simt responsabila in fiecare zi ca "trebuie" sa fac anumite lucruri!

    RăspundețiȘtergere
  27. Anonim8:23 p.m.

    Asa cum iti mai spuneam odata, ceea ce conteaza cu adevarat in viata este familia: in primul rand copilul, apoi sotul parintii, rudele, prietenii.
    Stand departe de familie, orice ai realiza, nu aduce absolut nicio satisfactie. Sa te stabilesti an anglia , birocratic este foarte greu, fata de restul occidentului.Si in alte tari, trebuie sa te duci la punct ochit, punct lovit( adica sa stii de la inceput ca ai un job sigur), altfel e o mare lalaiala care destrama familii bine inchegate.
    Ma bucur sincer ca ai revenit langa ai tai si tot sincer te intreb: de ce ti-a luat atat de mult timp sa ajungi la hotararea asta?

    RăspundețiȘtergere
  28. Viata e a ta sa faci ce vrei cu ea. Nu trebuie sa-ti justifici deciziile. Dar trebuie sa ai totusi o strategie in viata prin care sa obtii ce-ti doresti. Indiferent ce-ti doresti. Altfel vei deveni frustrata si multi o patesc. Si aici mai e o treaba. Discutand punctual, daca-ti doresti toate cele de mai sus (stabilitate, siguranta zilei de maine, etc) trebuie sa fii dispusa ca pentru o perioada sa faci compromisuri. Avantajele alea de mai sus nu se dau, se castiga in timp. In plus, trebuie sa fii sigura ca abordarea pe care o ai e cea mai buna sau printre cele mai bune, menita sa-ti obtina ce vrei. Ca sa fii tu convinsa, pentru tine nu pentru altii, ca ai facut tot ce se putea face. Uite, de exemplu, mie, cu toata sinceritatea, mi se pare ca tu n-ai procedat deloc in cel mai bun mod pentru a-ti gasi ce-ti doreai tu la Londra. Ai plecat prea in graba din Romania si te-ai intors prea grabit in ea. Sunt convins ca multi din cititorii tai se asteptau la deznodamantul asta. Strategia ta a fost trasata in linii minimale. Ai si pornit cu o atitudine gresita si niste asteptari si mai si. Am si argumente, dar nu le insir aici decat daca vrei. Evident, e doar opinia mea si n-are nici o importanta :). De aceea nici n-am spus-o pana acum cand problema nu mai e de actualitate. Dar uite, daca as fi angajator viitor si as afla de "evenimentul Londra" as gandi mai putin la "spontaneitate" si mai mult la "impulsivitate". Asta ar fi punct in minus. Incearca sa studiezi niste modele de succes. Persoane care au obtinut deja ce-ti doresti tu. Vezi cum au procedat doamnele/domnisoarele respective. Desigur, nu va fi la fel pentru tine, dar macar poti detecta singura cand si pe unde ai gresit in unele locuri. Si-ti cizelezi strategia viitoare. De asemenea, nu-i o rusine sa fi ratat o treaba. Toti o patim. Ideea e sa invatam ceva din asta.
    Altfel, distreaza-te cat poti in Romania, bucura-te de tot ce ti-a lipsit la Londra :). Orice intamplare proasta are si o parte buna si cum viata e scurta, doar la aia merita sa privesti. Articolul de sus arata ca te-ai convins si tu de asta, bravo tie.

    RăspundețiȘtergere
  29. macar ai inteles ce iti doresti de la viata, inca esti tanara... ai o viata inainte! Fa sa conteze asta!

    RăspundețiȘtergere
  30. Larisa multumesc! :)

    Micky sper sa va fie bine, Londra e un oras minunat

    Mamica multumesc de primirea calduroasa

    Multumesc d-na Carmen!

    Iulia S, urmeaza multe povesti despre calatorii

    Arkelian asa este viata de turisti difera de cea de acolo, totusi in alte imprejurari as fi ramas! mi-a placut viata aceea intr-un fel!

    RăspundețiȘtergere
  31. Hapi stiam dinainte ce vreau si credeam ca acolo voi obtine destul de usor asta! :)

    Bia multumesc! urmatorul zbor nu se intrevede ... inca :)

    Oana, Roscata, Andreia, ms! Asa ma gandesc si eu, ma pot intoarce oricand

    Milly sper sa reusesti sa treci peste acel Trebuie fiindca iti amareste viata prea tare! in timp poate avea efecte urate ...

    Anonim nu mi-a luat atat de mult timp avand in vedere ca in prima luna am facut turism si am tatonat terenul si dupa inca 2 luni m-am intors :) Daca nu as fi avut copil, Londra e cu siguranta orasul in care as fi ramas, macar pentru inca o perioada de timp

    RăspundețiȘtergere
  32. E greu sa iei o asemenea decizie si e minunat ca ai luat-o. Nu stiu câti ar fi facut asta la vârsta ta cu atâta luciditate. Succes mai departe!!

    RăspundețiȘtergere
  33. In primul rand, nu conteaza ce spune lumea. Conteaza ce simti ca trebuie sa faci ca sa va fie bine, tie si familiei. Sunt decizii pe care le luam in viata, dupa un timp unele se dovedesc bune, altele, nu, important este sa mergem mai departe, fara regrete.

    Cu siguranta, si de acum inainte vei avea parte de numeroase lucruri bune, care iti vor aduce bucurii.

    Succes, Alicee!

    RăspundețiȘtergere
  34. am lipsit o vreme din peisaj si doar acum vad ca te-ai intors. bine ai venit si ca de obicei te admir: ca incerci, ca te razgandesti, ca-ti refaci planurile, ca nu ramai blocata infinit intr-o chestie care vezi ca nu merge sau nu e cum ti-o doresti tu.
    tin pumnii sa-ti fie bine mereu :*

    RăspundețiȘtergere
  35. Buna,
    Numai cine nu a trait macar o luna experienta unui oras precum Londra( am avut ruda apropiata care a muncit ani buni acolo si am lucrat si eu pe perioada unei veri acolo) te-ar putea judeca, si oricum, important este sa-ti fie tie bine, nu sa te gandesti la ceea ce ar spune altii daca ai face intr-un fel sau altul lucrurile. Din pacate, pe langa saracie, multi romani stau pe dincolo de teama de a nu fi judecati gresit daca s-ar intoarce acasa.
    Ideea este ca viata e o lupta continua si depinde de noi cum o abordam.
    Iti doresc succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Vladimir imi pare rau ca revin cu un raspuns atat de tarziu, dar l-am scris, pe larg (zic eu :)) ) in acest articol:

    http://aliceee-traveler.blogspot.ro/2012/08/viata-mea-dupa-londra.html?showComment=1346445523810#c8498697749185602557

    RăspundețiȘtergere
  37. Dan multumesc, incerc sa fac si eu cat mai multe sa incerc tot ce se poate :)

    Mira multumesc! Asa este gura lumii nu te hraneste dar unele lucruri pot sa te afecteze oricat de imun (calit) ai fi! Fiindca oamenii sunt diferiti si au conceptii total diferite!

    Aa mersi :) asa sa fie, si tie si familie tale!

    Anonim multumesc frumos pentru comentariu!

    RăspundețiȘtergere
  38. Anonim2:30 a.m.

    Buna,

    Am o intrebare. :) Din experienta ta acolo, crezi ca o persoana cu o pb de auz s-ar descurca acolo? Nu te gandi la surd, mut sau ceva de genu' :). Doar citit pe buze si vb normal. :) Ms fain! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim in Anglia am vazut foarte multi oameni cu dizabilitati. Problema e ca nu cunosc nici unul personal sa stiu cum se descurca ... daca are job, etc...Oricum sa citesti pe buze engleza inseamna sa o cunosti la perfectie.
      U
      n sfat ar fi sa cauti mai multe informatii pe forumurile din Anglia.

      Ștergere
    2. Anonim5:32 p.m.

      Ti-am gasit din intaplare bolgul,cautand chestii despre Maroc si asa m-a facut si restul postarilor tale. Tocami asta mi s-a intamplat si mie anul acesta, doar ca nu cu Londra ci Germania. Cred ca adoua zi voiam sa fug inapoi in Romania, dar am rezistat 8 luni. La fe ca si tine (doar ca eu sunt singura fara copii sau sot), voiam cariera, stabilitate si altceva. Dupa 8 luni am avut puterea sa zic NU, ceea ce la fel ca tine, a fost o experienta si nu imi pare rau. Acum sunt si eu in tara de o luna si culmea nu ma simt plictisita si nu mi-as da tarfa pt nimic in lume!

      Ștergere
    3. Anonim ma bucur ca mi-ai scris. Chiar daca nu a mers, macar ai incercat si stii exact ce iti doresti de la viata. O astfel de experienta te ajuta, te maturizeaza.
      Iti doresc mult succes in viitor!

      Ștergere
  39. Anonim5:36 p.m.

    acuma am vazut ce scrisesem, trebuia sa scriu "tara". mii de scuze

    RăspundețiȘtergere
  40. Geoweb3511:28 p.m.

    buna alice, am citit cateva pagini, interesant jurnalul tau, sper sa gasesti ce cauti, pa pa

    RăspundețiȘtergere