In Londra duminica se merge pe Columbia Road

In Londra este un loc special. Un loc al florilor, al frumusetii naturale, al prospetimii, al miresmelor imbatatoare, al culorilor! Acest loc special se afla pe Columbia Road (strada Columbia) unde in fiecare duminica de dimineata pana la ora 2 pm se vand flori! Unii in spun simplu piata de flori, dar eu venind din Romania indraznesc sa spun ca e mai mult de atat! E un festival al florilor! Intradevar se vand flori dar dincolo de toate, de parte business al locului aici este un spectacol! Aici florile fac parada, se intrec in aranjamente, buchete, perfectiune la singular! Aici la colt de strada se asculta muzica live, se bea bere, se fac poze printre flori, cu flori, la flori!
Intr-o piata rareori vezi oamenii atat de veseli atat de dornici sa dea banii pe niste plante! La noi, majoritatea o fac din obligatie: vreo aniversare, un nume Sfant, ceva!




Aici insa nu! Aici vin iubitori ai florilor! Nu ai cum sa nu ii recunosti, ei stiu fiecare planta, numele in latina, daca are vre-o boala, daca e buna de dus acasa sau nu! Englezii iubesc florile si v-am mai spus eu si pe facebook acum intr-o seara! Au cultura plantelor in sange, in traditie si se mandresc cu ea! Si spun asta in special fiindca cei veniti aici nu erau oameni in varsta ci tineri iar Columbia Road nu e chiar la indemana,  la colt de strada in cartier, adica ce este in Londra? Cei veniti aici nu prea ajung aici din greseala fiindca e totusi o strada! Stiti ce inseamana o strada la nimereala in Londra? Echivalentul acului in carul cu fan! :)

Ce mi-a placut pe Columbia Road?

- cele cateva sute de flori si varietati noi de care nici nu mai auzisem

- faptul ca comerciantii te lasa sa pozezi florile in voie si daca intra si ei in poze nu zic nimic! Clientul nostru, stapanul nostru! si da, majoritatea aveau un aparat foto deci as putea sa cataloghez Columbia Road drept obiectiv turistic din Londra mai putin cunoscut :)

- Preturile! Ok, nu sunt ca si la Asda sau Magazinele mari (supermarket) unde un buchet de flori il iei si cu 2£! Dar totusi la salarul englezesc, 7 lire pe un buchet frumusel sau 20£ pe o planta mare la ghiveci e super ok!

- Magazinele de pe marginea strazii cu obiecte de decor interior, foarte interesante, multe unicat! Din pacate aici preturile trec usor de la 2 la 3 cifre si nu mai e amuzant, e chiar frustrant fiindca nu mi-am putut lua nimic de dus acasa! 

- Faptul ca sunt multe obiecte de gradinarit, un fel de piata vintage, cu scaune speciale de gradina, cu mese din acelea in stil romantic, din fier forjat alb, stropitori vechi etcc! Daca as avea o gradina categoric e locul potrivit in care sa vii la cautat de comori (in adevaratul sens al cuvantului, unele sunt extrem de scumpe, iar altele foarte frumoase la pret de second hand) 

Ce NU mi-a placut pe Columbia Road?

- aglomeratia! cand eram acolo in mijlocul strazii m-am trezit cu un sentiment ca-s in Maroc, dar cum sa zic pietele din Maroc au farmec iar aglomeratia e peste tot, pe cand aici aglomeratia era una apasatoare, obositoare, toti umblau de nebuni, cu caini, cu ghivece grele in brate, la pas marunt prin multime! Ba te mai impungea o floare in cap, ba mai striga o doamna sacaita ca nu ii incape caruciorul de piata, ba mai erau copii suparati ca nu vad nimic de inaltimea parintilor si a multimii! poate ca a fost si vina mea fiindca m-am dus pe final crezand ca atunci vor fi mai putini dar din contra, multi vin atunci fiindca comerciantii mai lasa din pret, mai poti negocia ....

- faptul ca nu am vazut bonsai! Eu imi doresc un bonsai de mult timp si ma gandeam eu ca aici e locul potrivit sa imi achizitionez unul! Sa troneze frumos in casa, iar daca voi pleca candva va ramane amintirea mea, suvenir de Londra! Dar ghinion, pe Columbia Road in duminica aceea nu erau bonsai :(


-Negocieri in Piata de flori :)-




-Buchete, flori la fir, aveti de unde alege-



-Piata Vintage pentru gradinari; un coltisor din ea-




-Concert live in colt de strada-



-Buchete de trandafiri si bujori-




Colectie de poze de pe Columbia Road :)



Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

13 comentarii:

  1. minunat si chiar interesant

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos, in fiecare duminica sa fie un adevarat festival al florilor. Imi place tare mult sa ma pierd printre culorile si miresmele florilor. Superb, dupa o asemenea escapada, cred ca si saptamana care urmeaza va fi la fel de armonioasa si frumoasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe pozele Aliceee
    Cel mai mult imi plac primii trandafiri,aceia roz, niciodata n-am vazut asa trandafiri frumosi si plini :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim6:36 p.m.

    Super, Duminica poate ne intalnim acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe mine ma fascineaza cat de frumoase sunt toate pozele facute de tine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bucurie si ce emotie trebuie sa fie sa ai ocazia sa privesti si sa fotografiezi o asemenea frumusete. Eu sunt o mare admiratoare a florilor, in special a bujorilor. Pentru mine sunt speciali. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. In general prefer sa dau bani pe florile de apartament, in ghivece, pentru ca le pot avea mult mai mult timp alaturi de mine. Dar asa cum bine ai spus, acolo este un coltusor de rai, in care as rataci ore intregi fara sa ma plictisesc. Nu ma pot hotari la o floare anume... toate sunt frumoase... Poate calele de atatea culori, poate cele portocalii(nu le stiu numele)...

    RăspundețiȘtergere
  8. ce spectacol de culoare! nu ai spus daca miroseau... multe din florile de azi arata superb, dar nu miros a nimic.
    spectaculosi bujorii in anotimpul asta. aici nu cultiva nimeni asa ceva in afara sezonului.
    multumesc de plimbare, superba ca de obicei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Si mie mi-au placut mult trandafirii roz...Este un loc cu adevarat frumos, pacat de aglomeratie. Nu suport aglomeratia...prefer sa o evit, de aceea incerc sa fac cumparaturi din locuri mai libere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Floarea-soareluuuuuuuuiii!!! :-D

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce draguuut. Ador astfel de targuri, mai ales ca imi plac mult plantele de apartament si imi cumpar adesea ghivece -la un momentdat nu vom mai avea loc de ele :)) Adevarul este ca la ce gradini au englezii, nu au cum sa nu iubeasca florile :).

    RăspundețiȘtergere
  12. Adorabil sa ajungi in astfel de locuri, sa te plimbi, dar vorba ta, nu prin aglomeratie. Stiu buchetele de la asda, cel mai mult mi-au placut de ziua mamei si de la m&s. Unele au un miros divin, apropo de o intrebare de mai de sus. Mult mai fascinata sunt de obiectele vintage/cu aer vintage!

    RăspundețiȘtergere