Aeroportul Otopeni ne face de rusine tara - discutii turistice

Astazi va provoc la o discutie cu un subiect mai putin placut despre turismul in Romania si in principal despre Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni! Aeroport care ne face de rusine tara si care pentru interesele unora da frau liber tragediilor! 



Discutia porneste de la mafia taxiurilor de la Aeroport si sfarsitul tragic al japonezei Yurika Masuno, tanara venita in Romania printr-un program sa predea limba japoneza! Fata a fost racolta din aeroportul, violata si mai apoi ucisa! Si atunci ma intreb ce siguranta imi ofera mie aeroportul acesta? Incepand cu faptul ca eu venind din Cluj nu stiu ce mijloace de transport ma pot duce pana in centru in Bucuresti, ca aeroportul nu are un birou turistic si apoi rechinii care te vaneaza la propriu de cum iesi din aeroport sa te bage-n masina lor aka taxy! Si normal ca ma duc pe incredere, ca-i taxy, ca lucreaza la o firma ca altfel nu ar avea logic ce cauta in fata  la aeroport si ca pana la urma nu o sa ma duc pe centura sa sper sa prind un taxy "de oras"! Si acum ma gandesc ca si eu as fi putut avea acelasi sfarsit tragic! Ca si eu calatoresc singura, doar stiti povestile despre Italia, Spania, Portugalia, si ca si eu sunt fata si-s tanara! "Si sa-mi para rau ca nu fac turism in Romania"

Din pacate fata de origine japoneza nu e prima victima. Au mai fost si altii in trecut! Si vor mai fi! Daca nu se face ceva. E inadmisibil sa ne batem joc si de putinii turisti ce vin sa ne viziteze tara. Sotul meu e strain, si a venit prin Bucuresti prin acelasi aeroport. Stiti cam ce senzatii imi da asta? Fiori! 
Dar ganditi-va voi la familia voastra, la neamuri, sunt sigura ca aveti pe cineva plecat in alta tara la munca. Pai daca si acele aeroporturi ar da unda verde cum face Aeroportul Otopeni, de cati ani pleaca romanii la lucru peste hotare populatia tarii noastre s-ar fi injumatatit!? 

Va ziceam ca am calatorit singura! Am ajuns in aeroportul din Pisa, in Paris de mai multe ori, Luton (Londra), In Lisabona, Barcelona etc! In Barcelona oras cu reputatie proasta am ajuns la 1 Noaptea in aeroport iar autobuzul (de oras) deci ala cu tarif de centru functiona! Si distanta e "numai" o ora! 
In nici unul din aeroporturile mentionate nu s-a intamplat sa nu fie indicatii catre mijloacele de transport in comun, sa nu fie un birou turistic, sa nu fie personal (incepand cu femeia de servici pana la cel ce vinde tichete) sa nu stie engleza si sa nu-mi poata zice cum sa ajung in oras. Aeroporturi mult mai mari si mai complicate decat amarutul nostru de Otopeni reusesc sa fie civilizate sa mentina siguranta calatorilor! Si in plus, eu nu am vazut pana acuma aeroport unde sa se intample ce se intampla la Otopeni cu taxiurile fantoma. La Cluj, La Timisoara, la Targu Mures, aeropoarte mai mici decat Otopeni, lucrurile functioneaza normal! Adica taximetristul sta si citeste ziarul si tu il deranjezi sa te duca la destinatie! Nu vine si sare pe tine sa te duca la mega cost, fara aparat pus, fara sa vezi un kilometraj si apoi sa-ti ceara 100 ron! sau de euro! 

Cat despre Turism in Romania? Despre ce turism mai poate fi vorba cand ziarele internationale si nu numai au catalogat Romania si pe noi romanii, o tara de salbatici, hoti si infractori!?


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Acest articol face parte din campania blogosferei turistice romanesti avand menirea de a trage un semnal de alarma asupra a ceea ce se intampla in Aeroportul International „Henri Coanda” Bucuresti, principala poarta de intrare in tara. Alaturi de acest articol, va invit sa cititi si articolele publicate astazi pe blogurile  Imperator TravelWorld Traveller, Fun TurTuristu1001 calatoriiDrum liberGTD2.0Travel with a smileTurism MarketThe City BreakTravel GirlsLumea Mare.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Deci da asta e un articol despre nemultumirile mele si acum va intreb pe voi
 Ce nemultuimiri aveti legate de Aeroportul Otopeni???


Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

25 de comentarii:

  1. Nemultumirile sunt multe. Nu doar turistii straini au probleme pe Otopeni si daca esti roman si nu stii "care-i treaba" adica sa iti comanzi un taxi din oras de la o firma cunoscuta, risti sa fii pacalit de taximetristi. Acum ca tariful este de 500 de ori mai mare decat la o cursa normala, e de inteles si nu prea, dar si te plimba prin oras mai mult decat trebuia si vorbesc urat, vara conduc doar in maieu si pantaloni scurti, unii mai si put, sunt prost crescuti... daca esti singura bat apropouri. Pe scurt e nesigur si neplacut sa iei taxiul din Otopeni. Stiam ca e un tren pana in Gara de Nord, da nu stiu daca merge si noaptea. La fel e o linie de autobuze care face legatura intre Otopeni si Bucuresti, dar iarasi nu stiu daca merge noaptea.Deci transportul in comun intre Bucuresti si Otopeni e cam varza.
    Apoi nu am mers pe Otopeni de cand s-a desfintat Baneasa, dar nu inteleg cum pot if avioane care pleaca la 12 noaptea din Bucuresti. E chiar atat de plin aeroportul ala ca blue air de Dublin trebuie sa plece la asa ore infernale? Inteleg ca e companie mica, ca nu isi permite, dar pe aeroportul din Dublin pleaca un avion la fiecare minut, sunt sigura ca pe Otopeni situatia e diferita si atunci de ce cursele nu sunt programate la ore decente?
    Deci puncte in minus:
    Departarea de Bucuresti si faptul ca nu poti ajunge cu transportul in comun pana acolo tot timpul si trebuie sa apelezi la taxiuri.
    Proasta crestere si lipsa de eficienta a taximetristilor si firmelor de taxi.
    Mizeria de pe langa aeroport, dar asta tine in primul rand de oameni, iar romanii se vor civiliza in vreo 50 de ani de acum incolo...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea frecventez eu aeroporturile, mai ales singura. Doar o data am aterizat la Otopeni, dar eram cu o gramada de prieteni si, evident, nu ne-a abordat nimeni, dimpotriva, noi a trebuit sa mergem sa cautam un taxi. De fapt, pe toata durata zborului asta a fost principala noastra preocupare, cum o sa ne descurcam, oare o sa gasim un taxi liber? Era bataie pe acestea, pentru ca erau multi turisti cu bagaje grele. Ca si noi de altfel. Daca nu ai bagaje e mai simplu, poti sa mergi pe jos pana la cea mai apropiata statia de autobuz.
    Pentru un turist strain care calatoreste singur e mai problematic. Mai ales daca este vorba de o...turista.
    Sa stii ca am plecat si eu singura cu avionul spre Bruxelles. Dar am rugat-o insistent pe prietena la care mergeam sa ma astepte pe Zaventem. Desi ea nu dorea sa se mai deplaseze, garantandu-mi ca Bruxelles-ul e un oras sigur si e imposibil sa patesc ceva sau sa ma ratacesc. Pana la urma a acceptat, dar a intarziat vreo 2 ore...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ba mie mi-a placut grozav cum s-a renovat Otopeniul. Am fost chiar impresionat. Mi s-a parut mai frumos si mai bine organizat decat in multe alte tari (de exemplu Norvegia si aici ma refer la Bergen, Stavanger, Trondheim ca Oslo e mai ok). Ce s-a intamplat e un "accident" si se intampla chiar si mai multe in Vest sau SUA. Doar ca acolo nimeni nu mai da ochii peste cap. In Romania a fost atat de socant tocmai fiindca nu se intampla de regula asa ceva. Nebuni si psihopati exista peste tot. Ba chiar haladuiesc mai putin prin Romania fiindca statul e ceva mai "politienesc". Adica politaii nu ezita sa te legitimeze daca asa doresc ei. In Geneva, in 10 ani, am fost legitimat doar cand eram prea beat si voiau sa ma duca acasa. Atat. In Romania eram cel putin o data pe luna legitimat.
    Asadar, personal nu cred ca exista vreo masura pe care al putea-o lua cineva ca sa ne scape de psihopati. Ei au existat si vor exista printre noi si in continuare. De detectat nu prea ai cum sa-i detectezi. Ca arata absolut banal si de cele mai multe ori total inofensiv. Uita-te la niste poze cu criminali in serie. In final, in SUA sunt cei mai multi criminali in serie si nu i-am vazut jenandu-se. Si nici n-au avut impact asupra turismului. In concluzie nu prea vad de ce romanii ar trebui sa se simta jenati de aeroportul ala. E misto.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vladimir nu stiu daca ai citit tot articolul si daca ai inteles ca eu nu am probleme cu aeroportul in sine, cu modernizarea, buticutile si tot ce mai e prin el. Nici cu securtitatea din cladire. Dar nu cred sa mai fie aeroport in UE unde nu exista firma de taxi care sa aiba contract cu aeroportul si sa lase asa sa vina ori si cine sa zica eu de azi sunt taximetrist pe cont propriu si ma instalez aici la poarta Sosiri din Aeroport si sa nu se intample nimic. Pai nu e vina Aeroportului ca sarlatanii sunt lasati acolo? Ca nu au facut un contract cu o firma serioasa? Si ai dreptate, poate a fost un accident ca aceasta tanara japoneza a fost si ucisa, si un italian si inca cativa, dar despre banii pe care ti-i cer acesti presupusi taximetristi si cati oameni inselati au fost, astea nu mai sunt accidente! Astea sunt la ordinea zilei! Si dincolo de bani, e vorba de modul in care te hartuiesc si faptul ca strainilor nu li se ofera alternative! clare! printr-un birou turistic! fluturase cu mersul autobuzelor si sageti ce te directioneaza spre ele etc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Raluk exact nemultumirea cu orele de zbor o am si eu, pentru toate aeropoartele din Romania. Fiindca si la Cluj zboara 4!!! avioane la 6 dimineata si apoi pauza pana la pranz! Si nu orice rute ci Londra, Paris, Munchen! Deci care sunt cele mai folosite! Si sa ajungi la 4 dimineata la aeroport e cam greu si evident transport in comun pe timpul noptii zero! :(
    Asta este momentan, scriem si ne plangem asta e tot ce putem face

    Nice problemele nu sunt in aeroport deci cand iei taxiul din centru sau din cartier si ajungi acolo aeroportul e in regula. Problemele apar de obicei la sosire si nu se iau de grupuri fiindca hai sa fim seriosi, 3-4 oameni sunt mai greu de dus de nas! PLUS bagajele, prea multa bataie de cap pentru ei!
    ps: Serios te-a lasat sa astepti 2 ore? offf

    RăspundețiȘtergere
  6. Principalul lucru care ma nemultumeste la aeroportul Henri Coanda e ca nu sunt semnalizate cum trebuie alternativele pentru transport in oras, asa putine cum sunt ele. Ar trebui ca informatiile sa fie la indemana, pe site, in aeroport si la chioscurile RATB. Nu stiu cati sunt la curent cu faptul ca autobuzele care fac legatura intre aeroport si oras circula si noaptea, de exemplu.

    In rest, aeroportul arata foarte bine, mai ales de cand s-a modernizat. Personal, n-am avut niciodata probleme, intotdeauna facem comanda la taxi, e cel mai sigur si eficient.

    O solutie pe care o vad eu si care tine mai mult de pasageri este o buna informare inainte de calatorie. Sa stie un numar de taxi la care pot suna, programul autobuzelor/trenului si in niciun caz sa se urce in masina oricui, pe post de taxi.

    PS: Interesanta campania asta a blogosferei turistice :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar am mai avut niste discutii astazi pe tema asta. Parerea mea este urmatoarea: ok, sunt de acord, phihopati, vilolatori, criminali exista peste tot in lume, chiar mai multi decat in Romania. Nu asta e problema. Problema este conjunctura si situatia din Romania, care au permis sa se intample ce s-a intamplat. Si ma refer aici la conducerea aeroportului, care stie si cunoste foarte bine problema « piratilor » aceeia care te acosteaza la usa, intr-un mod agresiv,propunandu-ti un taxi (fireste, nu unul autorizat !). Se stie de ei ca exista, toata lumea stie si totusi nu se face nimic de ani de zile.
    In schimb taxiurile de Bucuresti nu au accesul permis in aeroport, decat Fly taxi care are un tarif triplu. Cum este posibil asa ceva? Firmele de taxi nu, dar piratii aia da?! Si de ce exista o singura firma care deserveste aeroportul , cand in bucuresti sunt nu-stiu-cate si aia de ce practica un tarif mai mare?! Asta nu consider eu normal. Fireste daca esti din Bucuresti « stii cum sta treaba » si te duci la plecari, de unde iei un taxi cu tarif normal, care tocmai a lasat pe cineva, alergi dupa el disperat, te repezi, ca omul nu are voie sa stationeze acolo, mai ceva ca in jungla. Sau alergi prn boschetii din fata aeroportului ca mai stau pe acolo taximetristi din aia cu tarif normal ! Un fel de welcome in Romania. Dar cati stiu toate astea ?
    Da exista autobuz...783, eu am mers cu el foarte des la Otopeni, cica circula si noaptea asa scrie pe situl RATB, dar nu stiu exactn, trebuie verificat ? Dar iarasi intervine problema, daca nu esti din Bucuresti si « nu stii cum sta treaba », nu stii de unde sa-l iei, cum sa iei bilete, ca tre sa ai card, unde tre sa cobori etc. Cine sa iti zica astea tanti de la bilete ? Ma indoiesc ca stie engleza ! Exista si un tren, dar cine naiba stie de el de unde cum si cand circula....Deci…concluzie….tara asta este fara speranta, imi pare rau ca o zic 

    RăspundețiȘtergere
  8. N-am mai fost demult cu avionul din Otopeni. Ultima data am fost anul trecut, dar atunci mergea aeroportul Baneasa pentru low-cost. Mie mi se pare aiurea si suspect ca de atatia ani nu se rezolva problema asta. In toate tarile civilizate exista autobuze (de fapt autocare) intre aeroport si oras. In flux continuu, fara nicio problema. Si chiar daca din Beauvais la Paris dai o gramada de euroi macar esti in siguranta, calatoresti civilizat si nu esti singur.
    Problema este alta. In Romania nu prea le trece prin cap edilimanilor ca intre centru, gara, auto-gara, aeroport etc. trebuie linii speciale :(

    RăspundețiȘtergere
  9. Zbor des spre Romania.
    eu merg la otopeni cu 783, ma intorc tot cu el. Circula 2-3 pe ora, functie de orar.Orarul e afisat in dreptul la SOSIRI. Il iau de la piata presei libere, pt stiu sigur ca acolo este si un chiosc de bilete,dar la intoarcere cobor la Victoriei, e aproape de metrou.
    Cu taxiurile, firma Fly taxi a castigat o licitatie unde a fost singura aprticipanta, pt ca regulile de aplicare au fost publicate cu 1 luna intainte, fix cand s-a infiinatat Fly taxi. In rest, sunt si soferi particulari aproape ilegali( vulturi le zicea un taximetrist de la As taxi- pe care ii sun eu),acesti vulturi sunt tolerati alaturi de Fly taxi, pt ca... dau spaga la paza. Ba mai ales, se cunosc intre ei. Deci, dezaxatul e cunoscut, nu e un nou picat, nu e unul care a furat o masina/vopsit o masina in galben, special pt a culege o victima, cu numar fals si apoi a abandonat masina pe camp. Si taximetristii si politia stiu asta. Taximetristii au informatii ( nu confirmate, unele umflate, dar sunt punct de pornire) si stiu despre toate cele ce se intampla in Bucuresti. Pot descrie pe cei care ii vad periodic, o itnerogare de 10-20 cati sunt acolo constant ii va ajuta identificarea dezaxatului in 24 ore.
    Toate astea le aflai in decurs de cateva deplasari cu taximetristi prin Bucuresti(dar de firma).

    Alternative: eu ma duc si iau un taxi de la plecari. Inca mai cunosc ce firme sunt standardizate/cunoscute; sau sun, sau merg la 50m de aeroport si fac semn.
    In plus, o retea de camere de supraveghiere cu 10 camere, un calculator server care sa stocheze filme pe timp de 1 luna, costa o mie euro. Plus 100 euro sa vina cineva periodic pt intretinere.
    Pe mine ma deranjeaza enorm si personalul de la aeroport. Nu toata lumea e asa, dar...

    Problema este ca oamenii tolereaza prea mult. Si pasageri, si angajati, si politisti, si taximetristi. Ca daca am face toti sesizari si am protesta imediat pt asa ceva..lucrurile rele nu ar disparea, dar s-ar imbunatati.

    Cea mai tare reactie a fost, intr-o seara, aterizez la 23, pe baneasa. Ma indepartez 100m de aeroport, si ma uit dupa un taxi. Un taximetrist ma intreaba daca vreau un taxi - eu deja stresata de spagarii din fatza, ii fac nervos din mana, nu. La care domnul, calm, zice: sunt de la CObalcescu, doamna, nu sunt spagar, uitati-va la aparat.

    RăspundețiȘtergere
  10. mda, come to Carpathians Garden! avem animale salbatice inca de la poarta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincer mie imi este groaza cand ma gandesc la ce cred strainii despre noi. De exemplu anul asta cand am vizitat bruxelles si amsterdam am fost tratati cum nu se putea mai bine. ba mai mult un prieten si-a uitat borseta cu acte si toti banii lui (350 de euro) si i-a fost inapoiata dupa 3 ore de soferul autobuzului, primita de la un calator...intacta!
    pai imi dau seama ca daca civilizatia e acolo la un asa nivel ca nu o sa te prinda nimeni sa te omoare taman in aeroport.
    Eu cred ca trebuie luate masuri drastice pentru ca inca tind sa cred ca mai sunt legi in tara asta si ca nu traim in jungla!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie mi se pare o idee foarte proasta ca mai nou si cursele low-cost pleaca tot de pe Otopeni. Nu stiu unde in afara au vazut ei ca low cost-urile aterizeaza pe aeroportul principal al orasului respectiv, dar na, daca atata ii duce capul... M-am ingrozit de fiecare data cand am aterizat/plecat (de) pe Otopeni in ultima vreme, e mai rau ca la balamuc. Nu mai zic ca e plin de dubiosi care se comporta ca la usa cortului si care duhnesc de la cinci poste :-(

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim8:25 p.m.

    vad aici comentarii constructive, dar nu intratat incat ar avea nevoie un provincial ca mine. Deci, daca vreau sa plec cu autobuzul( 783, parca zicea cineva), cum procedez? De ce card e nevoie, de unde il iau?
    Care este traseul autobuzului?
    Hai sa ne organizam noi, cei care stiu si cei care avem nevoie de aceste cunostinte despre transportul la si dinspre aeroport si astfel va putea mai multa lume profita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim8:29 p.m.

    Eu cred ca, daca sefii aeroportului vor primi cereri de la cat mai multi calatori pentru realizarea unei harti orientative in incinta aeroportului si a unui panou electronic de orientare in cateva limbi, vor reusi sa faca si ei ceea ce pana si un simplu mall dintr-un orasel de provincie din USA poate avea.
    Totul este sa auda cat mai multe voci.

    RăspundețiȘtergere

  15. Pe Otopeni am aterizat o singura data in urma cu cativa ani
    Soferul ne-a taxat dublu pana la gara......nu mai stiu cat am platit, mult oricum

    RăspundețiȘtergere
  16. Sper ca asta sa-ti placa :)

    Ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa de vacanta.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  17. deci, 783 circula de la Unirii la aeroport Otopeni. Nu stiu insa de unde anume la Unirii pleaca, ce stiu sigur e ca face bucla in toata piatza Unirii - ideea ca zona Unirii e mare, exista acolo sigur un chiosc de unde lua belete ( cartela de 2 calatorii); ingrozitor e de alergat cu valiza dupa.
    De la Unirii, se duce spre Victoriei, spre Piatza presei Libere. Eu luam de la piata presei Libere, unde stiu unde este exact chioscul ce vindea cartela de Expres. Cu el, cobor fix la aeroport Plecari.

    Cat despre comparatii cu alte aeroporturi, un italian a spus ca a dat peste un bisnitzar si in Bruxelles, noaptea. El, cu experientza de Italia. S-a ratzoit la bishnitzar, si i-a zis sa o stearga pana nu cheama politia. Si ne-a zis ca aeroporturile din Italia sunt pline de din astia.
    In plus, acesta a fost si in Romania ( cu jobul) a zis ca a fost amuzat cand colegii de firma romani i-au explicat pe meil la ce firme sa apeleze. El a fost mai a dracului, cand a ajuns la hotel si a intrebat pe unu cat il costa. Ala a zis mult, el italian a zis ca firma romaneasca i-a dat atatzia bani, ii primeste banii astia sau face scandal si cheama si politia si presa si tot. L-a facut italianul praf pe roman :D

    RăspundețiȘtergere
  18. uite si orarul, google.ro ie deshtept : http://www.ratb.ro/docpdf2/783%20PIATA%20UNIRII.pdf

    RăspundețiȘtergere
  19. Din pacate genul asta de intamplari se intampla si in alte parti, nu doar in Romania, doar ca la noi lumea se scandalizeaza mult mai repede si mai vocal. Din punctul asta de vedere poate este bine ca lumea reactioneaza atat de repede, insa nu stiu daca Aeroportul sau Primaria Bucurestiului sunt de vina pentru lipsa unei modalitati de transport. Imi aduc aminte ca, acum foarte multi ani de zile, a fost o problema de transport in comun pentru zona Garii de Nord, dar au fost deviate niste troleibuze si autobuze ca sa suplimenteze transportul pe ruta aia insa dupa foarte multe proteste adresate Regiei de Transport.
    Eu sunt intotdeauna asteptata de un prieten sau familie atunci cand ajung acasa, tocmai pentru ca autobuzul acela mai mult ma incurca decat ma ajuta si oarecum mi se pare « normal » asa. Dar recunosc ca majoritatea aeropoartelor internationale in care am fost erau foarte bine deservite si n-am asteptat niciodata prea mult timp pentru a ajunge in centrul orasului. Atata timp cat avioanele aterizeaza ar trebui sa existe transport public.

    RăspundețiȘtergere
  20. Exista un panou cu informatii la sosiri, chiar in camera cu benzile de bagaje. Bineinteles insa ca informatiile nu sunt actualizate (nu scrie nicaieri ca 783 circula toata noaptea). Trenul costa dublu fata de autobuz, circula mai rar, si trebuie sa mai si plimbi bagajele pana la atobuzul care te duce ultimul kilometru, de aia nici n-l foloseste nimeni. Oare nu era mai simplu sa prelungeasca linia CFR pana la aeroport decat sa construiasca linia aia de metrou?
    Partea trista e ca ne-am obisnuit toti sa ridicam din umeri si sa privim nepasatori cu motivatia ca "asa e in Romania si n-o sa se schimbe nimic niciodata".

    RăspundețiȘtergere
  21. Anonim5:51 p.m.

    Nu circula noaptea!!!! am avut eu nevoie in iulie si am intrebat la casa de bilete si era si afisat....circula de la 5.30 dimineata pana pe la 23 .30 parca.....oricum, noaptea trebuie sa iei taxi si nici aia autorizati nu mai pun ceasul...a trebuit sa ma cert cu el sa puna, voia 50 ron din gara pana la otopeni...i-am dat 30 si am iesit din masina...probabil mi-am luat ceva injuraturi...dar asta e....oricum, in ultimul an in bucuresti ai surprize si cu taxi-urile autorizate, e la moda sa faca ei pretul....

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt 2 autobuze spre Otopeni: 780, care vine de la Gara de Nord, si 783, care vine de la Piata Unirii. Doar 783 circula noaptea.

    RăspundețiȘtergere
  23. Povestea asta mi-a dat si mie fiori intr-adevar. Dar nu pot spune ca sunt alte motive pentru care as fi nemultumita de Otopeni, mai ales ca de-abia am fost pe acolo. Pot spune ce-mi place. Parcarea, desi e scump tare (160 lei - 8 zile) - macar ai unde sa-ti lasi masina in siguranta. Baile curate. Angajatii sunt politicosi, se misca rapid.
    Poate am avut eu noroc, dar nu am de ce ma plange. Insa deplang situatia fetei...oricum, oricare din noi putem sa patim asa ceva si nu doar la Otopeni. Eu merg des cu taxiul, dar ma feresc sa merg noaptea, singura. Si nu merg in zone mai izolate.

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonim9:40 p.m.

    Da,problema taxiurilor in Bucuresti si mai ales la aeroport e sub orice critica.Fiind preavizat si informat am folosit autobuzul nr 783 care m-a adus in conditii bune pina la P-ta Unirii.La plecarea din Bucuresti am folosit acelasi mijloc de transport,de data asta soferul n-a deschis usile la mijloc pe unde e mai comod sa te urci cu bagaje si atrebuit sa ma caciulesc ca sa o faca.
    Pot sa va impartasesc inca o experienta cu taxiul luat din incinta unui spital ,cand taximetristul mi-a spus ca n-are banda de hirtie la aparatul de marcat iar cand am coborit m-a obligat sa platesc dublu.
    Cred ca e mai constructiv daca Primaria Bucurestiului ar lui masuri drastice si ar controla si ar amenda pe "profitori" cu amenzi de 300-400 de Eu si atunci ar scadea frauda,dar un rol important il are si conducerea aeroportului H.Coanda; e suficient sa puna la intrarea taxiurilor doi oameni de paza care sa permita intrarea numai a taxiurilor care sant inregistrate la aeroport(marcate eventual vizibil calatorului pe exteriorul taxiului) si ar stabili un tarif putin mai mare decat cel din oras(cu 10% mai mult).Ce spuneti de asta?
    Nota : aeroportul e mai dragut decat acum cativa ani dar noaptea serviciile lasa de dorit.
    Cred ca preturile la bufeturile din aeroport sant exagerat de ridicate!

    RăspundețiȘtergere
  25. cine cunoaste mai bn limba engleza ar tre sa puna un comm despre taxi si in engleza , poate asa e mai bine si pt turisti.cei din interiorul aeroportului recomanda taxiurile cu 3,5. sa nu se suie in altceva decat in cele din fatza aerop..care cum ai ajuns te intreaba unde mergi , pana la gara de nord fara 100 lei(un milion) nici nu te baga in seama, merg si cu aparatul dectaxat indreptat spre ei sa nu vezi cat si cum te incarca, iar politia carece mana in mana cu ei cu hotzii pe cei care vin la comanda ai gonesc ca pe niste caini ba mai mult le da si amenda ca asteapta civilizat in locul de intalnire, rusine pentru conducerea aeroportului,trebuie facut flagrant cu taxiurile de IF ce stau in fatza, ma voi ocupa personal de politia de transporturi si de acei "taximetristi" borfasi care pacalesc lumea asta sunt nu sunt taximetristi

    RăspundețiȘtergere