Cel mai bun aparat foto pentru calatorii - discutii turistice

Aparatul meu foto da semne de uzura! Mari! Adica butonul de declansare a pozei s-a stricat, asa ca pentru ca sa fac o poza apas si de 5 ori! :( ceea ce e foarte rau  fiindca eu iubesc fotografia spontana, de strada! Dupa vacanta in Venetia voi incepe sa strang bani pentru un aparat nou pe care sper sa-l achizitionez de Craciun cand toate magazinele specializate arunca cu oferte: Nikon, Canon,  Sony, Fuji etccc



Aparatul foto pe care il folosesc (cel"bolnav") e un Sony D70 compact! L-am luat vechi din piata de furaciuni din Maroc, pt 100 de euro! Si-a scos banii de 1000 de ori! A fost primul meu aparat foto mai serios (adica dupa o sapuniera, ieftina si pricajita) si mi-a luat cam 6 luni sa invat sa-l folosesc corect! si sa aplic setarile ce le are! ne-a luat cam mult timp sa ne cunoastem poate de aceea m-am atasat atat de tare de el! Mi-e groaza sa-mi iau un aparat nou diferit tocmai de aceea, fiindca 3 luni voi fi in stand by, probe si incercari! :) 

Acest Sony a fost cel mai bun aparat foto pe care mi-l puteam lua! La banii astia!  raportat la calitatea fotografiilor si usurinta de utilizare! Eu fac poze de amator, imi place sa fie frumoase dar nu m-as baga niciodata sa fac poze pentru expozitii, nunti etcc! deci nu am mari pretentii!

(Pentru mine) Cel mai bun aparat foto pentru calatorii este:


- Compact si face poze bune pe Auto
- Are un zoom mare 15x-20x si face poze de calitate la cea mai mare treapta!
- E usor si nu foarte mare
- Am posibilitatea sa-i adaug ceva obiective daca ma taie capul sa-mi iau
- Face poze clare si are o paleta de culori foarte mare

NU depaseste 1000-1500 RON

La firme nu am pretentii, am auzit ca Nikon si Canon ar fi cele mai bune dar cum nu ma pricep astept mai multe informatii!

Asa ca va intreb pe voi, 

Larisa, Apollo, Alexandra,  Roscata, George,  Modniza,  Ana Q,  Vladimir
Minnie, Coco,  Andra :),  Miha.Ela,  Naural, Hapi,  Federova,  Moschino
Bia,  Nickro,  Adriana, Pato, Ioana,  Mihaela,  Mihaela dm,  Kadia
Arkelian,  Milly, Flori, Georgiana si toti cititorii mei fara blog

1.Ce aparat foto imi recomandati? 
2.Care credeti ca e cel mai bun aparat foto pentru calatorii? 
3.Ce functiune a aparatului foto o folositi cel mai des? 

Pt cei noi pe blog sa va explic, la discutii turistice/blogosferice fiecare comentator (ce comenteaza pertinent si la subiect) va fi provocat printr-un link in urmatorul articol din aceasi serie (adica martea viitoare). Va astept pe toti sa discutam, ps: si voi cititorii mei fara blog :)!

60 de comentarii:

  1. :D Ai deschis cutia Pandorei :D Acum iubitorii de Nikon vor spune Nikon si iubitorii de Canon vor spune Canon :D E ca si batalia Pepsi- Cola :) Cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau, pentru ca am trecut si eu prin asta, este sa mergi la un magazin si sa le testezi si sa te joci un pic cu ele. La final vei stii cu siguranta care e cel care te-a cucerit! Crede-ma ca numai asa poti lua alegerea corecta. Ambele sunt bune dar numai unul va fi pentru tine si asta o afli doar testandu-le personal. Zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu asta ti-as recomanda:

    http://z0ltan77.com/2012/05/15/un-compact-pe-care-vi-l-recomand-canon-powershot-sx40-hs/

    Sau asta:

    http://www.f64.ro/f472829/fuji-finepix-hs-30-exr-zoom-30x-16mp-full-hd.html

    Ambele fac poze excelente, si pe AUTO, eu le folosesc deja pe semimanual, dar si eu pt. calatorii am luat, eu am optat pt. Canon (primul link) si pt. ca-i fabricat in Japonia si nu China, dar diferente mari nu sunt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am nikon D90 ,DAR PENTRU CAlatorii e greoi,nu intodeauna am chef sa-l car dupa mine.iti recomand din tot sufletul sony nex5 sau 7- compact,dslr,foarte bun si mic.pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru calatorii, daca vrei ceva mic, usor si bun, sunt de aceeasi parere cu modnita, ca un Sonny nex5 sau 7 e ok. Acum nu sunt la curent cu preturile lui....Alte aparate micute care sa fie bune nu prea stiu, nu prea sunt la curent de fapt cu noutatile...
    Eu folosesc un Canon powershoot xs20, e un model mai vechi, dar este inca bun isi face treaba bine. Nu face desigur fotografii profesionale, dar nici nu-i cer asta :)). Am o parere buna despre canon, poti opta pentru aceva asemanator, dar un model mai recent, modelele EOS mi se par ok si nu sunt foarte scumpe, am vazut pe la prieteni si chiar ies niste fotografii superbe. Cum spune si Cris -Mary, mergi intr-un magazin si testeaza, joaca-te un pic cu ele, cu siguranta vei gasi ceva potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt paralela cu domeniul asta :D Eu am un aparat obisnuit, neprofesionist, un Olympus, de care sunt destul de multumita. Adevarul e ca nu vreau sa stau sa fotografiez non stop prin vacante si sa nu mai pot sa ma bucur "live" de peisaje, asa ca pentru cateva poze merge si asta :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cris-Mary, da, sa incerc in magazine nu m-am gandit dar oricum nu mi se prea pare ok fiindca ar trebui sa fiu afara, in natura sa vad! Oricum nici nu stiu daca vad diferenta cat timp nu-s scoase pe calculator

    Zoltan ms o sa arunc o privire, trebuie sa ma hotarasc! sper sa nu fie prea scumpe

    Modniza o sa ma uit la caracteristicile celor propuse de tine!

    Larisa imi plac mult pozele facute de tine deci trebuie sa fie bun acel Canon! :) trebuie sa vad ce zoom are, fiindca eu sunt dependenta de el, poze macro etccc

    Andra si eu aveam inainte un Benq si facea niste poze absolut superbe! Insa la zoom era problema doar x4 si avea calitate pana la x2 :(((

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim3:11 p.m.

    Aliceee, chiar am vrut sa te intreb ce aparat folosesti - pozele de la tine sunt grozave
    Nu stiu daca le prelucrezi putin sau nu...ale mele imi par seci si fara culoare. Dar eu chiar nu stiu sa schimb ceva la ele, iar photoshopul nu l-am deschis niciodata
    Eu folosesc o "sapuniera" e un model Canon IXUS 220 HS cu 5X15 zoomul la lentila

    Deci nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi
    Dar sunt curioasa unde e "piata de furaciuni" :D Si cum ai dat de el? Cum iti dai seama daca e bun sau daca au fost schimbate piese in el (se putea si asta, nu)? Ai mers pe incredere?

    RăspundețiȘtergere
  8. au aparut aparatele mirrorless, care sunt un fel de dslr-uri, numai ca sunt micute tare. de pret uita-te pe f64.ro, si tot acolo gasesti niste recomandari pt aparate foto pt vacanta, cam in pretul pe care il vrei tu.
    succes!

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgiana3:45 p.m.

    Eu pentru calatorii am nikon coolpix p100, ies ft misto pozele si pe auto si pe manual,filmeaza hd, zoom-ul este de 26x, pretul nu stiu exact ca eu l-am luat acum 2 ani inainte de a pleca in vacanta in Amsterdam (acum sigur e mai ieftin)...acum de cand sunt in Londra m-am apucat de un curs de fotografie si mi-am luat nikon D3000, face poze minunate, dar e mai greu si un pic mai complicat. Primul (nikon coolpix p100) ramane in inima mea :D ti le recomand pe amandoua (tinand cont ca ai spus ca ti-ai dori unul caruia sa ii poti schimba obiectivele)

    RăspundețiȘtergere
  10. Georgiana3:46 p.m.

    nikon 3200 scuze :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Dacă dispui de buget mai generos, poți merge pe noua tehnologie mirrorless, asta pentru că sunt faine și mici. Oricât de bune sunt DSLR-urile (asta dacă înveți și să le folosești corect și la adevărata lor valoare) sunt greu de cărat după tine. Am prieteni care fac mai puține fotografii și ratează momente faine doar pentru că le e lene să care DSLR-urile după ei... Eu am folosit cu succes un Canon PowerShot S5 IS, care probabil nu mai există. Destul de mare și ăsta, dar foarte bun. Un mirrorless Olympus începe de pe la 1400 de lei.

    RăspundețiȘtergere
  12. Canonul care-l am eu nu cred ca se mai gaseste, e model mai vechi, dar cauta pe situe-ul lor, pentru ca au alte compacte asemanatoare, modele noi si imbunatatite. Si eu vreau sa-mi iau un aparat nou in curand, n-am studiat prea bine piata, dar cred ca tot spre un canon m-as indrepta, ceva gen Canon EOS M, e mic, practic, usor de carat...dar cam scump :D sau altceva din gama EOS, sau poate un sony nex..nu stiu. Aparatele Nikon mi se par ok daca stapanesti bine fotografia. Sa ai ditamai Nikonul, cu milioane de functii si sa faci poze pe auto, cum am vazut la multi, mi se pare culmea fitelor :))! Iar apoi sunt foarte mari pt calatorii, iar cele mici nu sunt asa stralucite, parerea mea. Cauta ceva care sa ti se potriveasca...

    RăspundețiȘtergere
  13. 1.Ce aparat foto imi recomandati?

    1. Eu vad o mica problema cu cerintele tale: un aparat fiabil cu un zoom asa de mare nu se incadreaza in bugetul tau. Chiar si la cele compacte, zoom-urile mari sunt la capatul de sus al gamei. Desigur, probabil vei putea cumpara o firma mai slaba cu zoom mare. Dar nu te incurajez sa fac asta fiindca sistemul telescopic al obiectivului se strica extrem de repede. Chiar si la aparate facute de firme mari. Eu, de exemplu, am un Nikon coolpix S9100 care dupa doar un an si 4 luni a dat semne de oboseala exact la treaba cu obiectivul telescopic. Deci fie mai bagi niste bani (daca n-am gresit eu conversia), fie mai lasi din zoom. Fie faci rabat la calitate, dar nu te sfatuiesc, fiindca-s bani aruncati.
    Eu am fost posesor de-alungul timpului de 3 Nikon, 2 Sony (ultimul achizitionat saptamana trecuta) si 1 Canon (nu pun aici chestiile clasice rusesti). Toate compacte. Kadia are Sony (profesional, nu compact). Eu unul, m-am intors la Sony. Si cred ca de acum incolo nici nu mai incerc altceva vreodata fiindca considera ca nu merita banii.
    Ce ti-as recomanda (indiferent de firma) este sa fie de firma (una din cele 3-4 firme mari) si sa fie compact. Compact fiindca:
    a) esti femeie. N-are rost sa-ti rupi spatele.
    b) nu lucrezi pentru National Geographic. Poti face poze de calitate exceptionala cu un compact bun. Mai bune decat poate un compact corect setat oricum n-ai ajunge sa faci, deci ai arunca banii pe unul profesional
    c) calatoresti des. Chiar n-ai nevoie de ditamai animalul in bagaj :D

    2. Care credeti ca e cel mai bun aparat foto pentru calatorii?

    2. Cel mai bun (in opinia mea) e.... doua :)). Compacte. Cum am eu acum. (A) Nikonul (cel obosit) pentru zoom-uri (e misto...ce sa zic si foarte stabil, mai stabil decat echivalentul lui Canon pe care trebuie sa-l asezi ca sa fac un zoom extern. La Nikon e un tric si poti sa le faci oricum, dar ti-l zic daca ajungi sa-ti iei coolpix, ca n-are rost sa ocup spatiu aici) si Sony pentru orice altceva.
    (B) Sony-ul cel nou e foarte-foarte compact si cu un zoom minuscul (n-are obiectiv telescopic, de aia). Imi place Sony-ul meu nou fiindca:
    a) e extrem de compact (din nou)
    b) e bun pentru calatorii fiindca e subacvatic, anti-soc si anti-praf. Apropo de antipraf...Nikon nu-si sigileaza corect lentilele compactelor si intra praf. E oribil si strica calitatea pozei.
    c) are un meniu foarte destept si e foarte customizabil pe modul manual. La Nikonul meu compact (S9100) asta e o problema fiindca nu avea un mod cu adevarat manual. Ci un fel de preseturi reglabile in limite foarte mici. Era iritant.
    d) Are un blitz INCREDIBIL de puternic. Nikonul meu e de toata jena in privinta asta. Dar din cauza stabilizatorului (care-i genial) face poze foarte bune de noapte.
    Ca pret sunt echivalente. Sony-ul asta e scump in pofida lipsei zoom-ului pe motiv de chestia cu subacvatic, compact...etc.

    3.Ce functiune a aparatului foto o folositi cel mai des?

    3. a) La Nikon functia de zoom si fotografie de noapte.
    b) La Sony functia macro (mult mai buna decat la Nikon).

    RăspundețiȘtergere
  14. Un Nikon DSLR D3100. La 2000 ron priomesti si un obiectiv de 18-55 mm cadou. sau un D 5100 putin mai scump, la 2300 ron. primesti si card de memorie, geanta si obiectivul in cauza. are si modul auto desi este pacat la un astfel de aparat sa mergi pe asa ceva. vei invata sa-l butonezi f usor. dupa parerea mea, nikonul reda o gama de culori f larga, mi se pare cel mai bun in acest domeniu. il poti cumpara si resigilat cu vreo 300 ron mai putin.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ioana multumesc :)

    Georgiana mersi, sper sa nu fie foarte scump, nu doresc sa dau prea mult pe un aparat foto

    Adrian nu dispun de mai mult de 1500 ron :(((

    Larisa nu doresc sa imi complic existenta, sa stau sa setez fiecare poza etcc! Nu am timp! eu prin vacante hoinaresc nu stau sa fac tot timpul poze "bune"! ci pur si simplu apas pe buton! bine ca mi-ai zis cum sta treaba ...

    RăspundețiȘtergere
  16. Vladimir dupa cum vad te pricepi bine la fotografie! Iar daca tu ai ales Sony ma simt foarte mandra de aparatul meu! Apropo de zoom, asta la 100 euro (repet nu nou) are 15x! Face poze bune pana pe la 12x deci sunt multumita!!! chiar sunt :) Si asta are niste setari prestabilite dar diferentele sunt foarte mici!
    In schimb pozele de noapte nu ies decat daca e lumina puternica, artificiala! Iar cu blitz destul de nasol :(

    RăspundețiȘtergere
  17. Mamica neinfricata prea mult buget pt un aparat foto! nu e vb ca il voi folosi si ar merita, dar nu ma indur sa dau atata! prefer unul mai de "valoare" medie! pt mine peste 2000 ron sunt scumpe

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu tot un Sony am, un Cyber-shot cu zoom optic x3. L-am luat in 2005 cu vreo 13 miloane cu card cu tot. Acum un an i-am luat fetitei mele un Sony Cyber-Shot nou, la 7 miloane si la jumatate de greutate :)
    Si eu sunt multumit de culorile lu' Sony, probabil ca de la lentilele Carl Zeiss ni se trage. Ti-as recomanda tot Sony, daca te-ai obisnuit deja cu unul. Incerc ca gasesc un link cu mai multe oferte comparative, dar cred ca-l am pe calculatorul de acasa. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am achizitionat de curand un aparat mirrorless, model Olympus E PM1. Imi place tare mult, e usor de folosit cu setarile manuale, e micut si usor de purtat, ai posibilitatea de a-i schimba obiectivele. Zoom-ul nu este foarte mare, dar ai destule setari speciale in modurile automate prin care suplinesti lipsa unui zoom mai mare (vreau sa spun ca gasesti moduri de fotografiere cam pentru orice situatie ai nevoie). Anterior am avut un compact destul de basic de la Nikon, care mi-a placut mult (mai ales pentru usurinta de a-l folosit), dar am vrut sa trec la o etapa superioara acum :)
    Eu am platit 1400 RON pentru aparatul Olympus, cu un obiectiv 14-42 inclus. Partea buna este ca intre timp a aparut un model nou, E PM2, ceea ce inseamna ca la E PM1 pretul e posibil sa mai scada un pic ;)
    Chiar iti recomand sa arunci o privire pe site la Olympus, gasesti acolo destule informatii care sa te ajute sa decizi daca e sau nu ceea ce iti trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  20. eu-s fan canon, ca asa s-a nimerit. primul l-am primit cadou, o sapuniera de care am fost extrem de multumita, pana am inceput sa vreau mai mult, iar pe al doilea, un dslr, l-am achizitionat second, ca m-am gandit ca si asa sunt multi bani si e doar pasiunea mea, mai am si alte cheltuieli.
    deci de recomandat, nu stiu sa-ti povestesc decat despre modelele ce le am eu.
    cel mai bun pentru calatorii e aparatul pe care-l ai, uneori atarna, dar mi-e drag si-mi place ce scoate.
    de folosit deocamdata sunt pe AV, inca mai invat sa-l utilizez, poate candva voi trece pe manual, dar cine stie in cati ani :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Tocmai Alicee, pentru ca nu vrei sa te complici si vrei ceva practic, nu te complica cu un DSRL, cum spune si Vladimir nu ai nevoie de un animal in bagaj :)). Nici eu in calatorii nu fac poze vreodata pe manual, este incomod sa stai sa seterzi aparatul la tot pasul :D. Asa ca, in concluzie, (ca m-am lungit destul aici :p), un compact (care nu e neaparat sapuniera) sau un mirrorless din acela mi se pare perfect. Bafta la alegere!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu exista aparat compact care sa aiba si obiective interschimbabile. Ori e compact ori are obiective interschimbabile.

    La bugetul pe care il ai, ai vreo doua variante:

    Prima este sa gasesti un campact care sa te multumeasca. Plus ca si eu sunt adepta apartelor mici, caci e prea incomod sa ai un aparat mare dupa tine cand calatoresti.

    Daca vrei musai obiective interschimbabile, cealalta varianta, care sa indeplineasca si conditia "usor si nu foarte mare" sunt aparatele mirrorless, dar la pretul asta gasesti doar Olympus http://www.emag.ro/aparate-foto-mirrorless/aparate-foto-mirrorless-ieftine-pret,intre-1000-si-1500 (nu stiu cat de bune sunt dar nu sunt proaste).

    Sau poti lua un sony sau nikon mirrorless dar la mana a doua.

    Nu te arunca la aparate DSLR ca nu fac poze bune pe modul auto si sunt si grele si mari.

    Cam asta ar fi, succes!

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu-ti pot recomanda un aparat foto care sa indeplineasca cerintele tale. :) Eu sunt foarte multumita de al meu, dar are zoom mic si nu i se pot adauga obiective.
    Cu toate astea il recomand. Face poze macro grozave, este rezist la apa si inghet, poti face poze in apa. Este rezistent si la cazaturi de la maxim 1-2 m(nu mai stiu exact de la cat). Face poze superbe doar cu modul auto. Este compact, usor, elegant, frumos. Nu trebuie sa-i setez eu nimic, face singur poze grozave. Este vorba de Sony TX-10.

    RăspundețiȘtergere
  24. Georgiana4:56 p.m.

    Buna Alice, m-am uitat pe net la pretul aparatului Nikon Coolpix p 100 ... ar tb sa fie in jur de 1200 ( nu stiu daca am scris bine pretul in ron, e cam 12 milioane in lei vechi) eu sunt ft multumita de el asa ca ti-l recomand cu incredere

    RăspundețiȘtergere
  25. Pai adevarul e ca nu stiu de ce ma gandeam la unul nou, de aia am zis ca ar fi cam scump. Nu ma pricep la fotografie, adica pozele mele nu-s nici artistice, nici frumoase, poate unele sunt "corecte". In schimb am experimentat din greu aparate. Ce ti-am scris acolo vine mai degraba din experienta. Dar tu faci poze mult mai bune decat ale mele, eu ma pricep cat de cat la scula si am vazut pe unde apar bubele :).

    RăspundețiȘtergere
  26. Ca neprofesionist spun si eu ce stiu de la altii: Nikon scoate cele mai frumoase culori. Am cumparat de curând un Nikon 3300, sapuniera, dar care stie mai multe decât un Kodak mare. Pe net am dat pe el vreo suta de euro, cu sacosica si card de 8 G. Pozele de la mine sunt facute cu el.

    RăspundețiȘtergere
  27. Uite si link-urile propuse:
    http://multimedia.fnac.com/multimedia/editorial/labo/reflex_ete_2012.pdf

    http://multimedia.fnac.com/multimedia/editorial/labo/compact-camescope_v2.pdf

    Spor!

    RăspundețiȘtergere
  28. @Alexandra, ba da, ba da, mai nou exista compact cu obiecte intersanjanbile! Si Sony si Nikon au cel putin unul! Sigur si restul ca imitatia e mama progresului cu gadgeturile :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu ti-as recomanda o compacta high-end (sau bridge), de ex Canon SX40. Singura problema e ca nu poti schimba obiectivul (costa in jur de 1700 ron). Am avut mai multi ani un aparat din aceeasi serie (SX10, mai exact, dar nu se mai fabrica de mult).

    Un DSLR e tehnic superior, dar e greu si incomod.
    Alta varianta ar fi camerele mirrorless, care au tehnologie asemanatoare cu DSLR-urile, dar sunt mult mai mici. Se pot schimba si obiectivele, dar problema e ca la 1500 de lei poti lua camera cu cel mult un obiectiv de kit, cu zoom de 2-3x, in nici un caz ceva cu zoom mare. Lentilele de DSLR/mirrorless sunt FOARTE scumpe (ca exemplu, obiectivul pe care-l folosesc in calatorii costa in jur de 1700 de lei)

    RăspundețiȘtergere
  30. sincer ti-as zice sa fie un canon... dar acum nu stiu stiu multi care fac frumoase cu aparate de la alte firme... sincer nu ma prea pricep, inca sunt la primul meu aparat foto un compact entry level canon PowerShot A2200

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru calatorii mi-as lua un Nikon 1 V1. Dar inima mea bate pentru un DSLR Nikon D3100. Toata lumea spune ca DSLR-urile sunt incomode, ca nu sunt practice pentru voiaj...inca nu am testat unul asa ca ma abtin.
    Cat despre functia folosita cel mai des, aceasta e vivid colors.

    RăspundețiȘtergere
  32. Iti recomand Olympus mirorrless, E-PM1 sau E-PL3, personal mi-am luat E-PL3 cu doua obiective si sunt foarte multumit de el (350 euro de pe ebay.de refurbish), E-PM1 il gasesti nou pana in 1500, obiectivul este 14-41 (echivalent cu 28-84mm la DSLR)

    Saptamana viitoare o sa postez si ceva poze cu el.

    RăspundețiȘtergere
  33. daca iei in considerare minimile criterii de alegere sigur vei gasi usor aparatul foto "ideal" ( si nu doar pentru calatorii)....iar "calitatile si defectele" le vei descoperi singura doar prin utilizarea lui

    testarile efectueaza-le in magazine specializate in produse foto...e adevarat camere foto se gasesc si la distribuitorii de articole electronice...dar personalul e prea putin specializat pe fiecare categorie in parte...ca sa primesti detalii pentru diferentiere...

    daca stii cite ceva despre "numarul de megapixeli, zoomul optic, stabilizatorul, modul de focalizare,distanta focala, unghiul de fotografiere,timpul de expunere, mediul de stocare -SD,sau memory stick"- ...iti va fi mai usor sa alegi camera foto care sa ti se potriveasca....mai tine cont si de accesoriile de care ai nevoie....acumulatorii( cit mai putini- varianta cu 2, pentru comoditate....dar sa nu uitam de cei de rezerva)...set de curatare, trepied daca nu ai inca....

    e si varianta comenzii online....preturi in general mai mici...

    alegerea camerei foto... este o problema personala( e vorba de preferintele proprii)...si daca e asa...noi trebuie sa o rezolvam ...doar noi stim care-i pretul pe care sintem dispusi sa-l platim...frecventa si nivelul utilizarii ei... asteptari,performante....

    da, este o "cheltuiala" necesara care implica efort...financiar dar si de putin studiu a "detaliilor tehnice" ( de care aminteam mai sus)....

    succes !!! si asteptam foto la fel de frumose...pe blogul tau... :-)

    concert simfonic la pestera ROMANESTI...judetul Timis ... 21 octombrie 2012 ora 13....ce spui, aliceeee....suna tentant ?

    samino

    RăspundețiȘtergere
  34. stii ce isi recomand? un aparat la oferta. Si de restul de bani, sa te duci intr-o excursie/vacanta !

    RăspundețiȘtergere
  35. Eu am un Sony α200 din 2008 dar pe care il iubesc enorm, este foarte usor de folosit si atunci cand il voi schimba, ceea ce s-ar putea sa se intample destul de curand pentru ca mai nou pozele mele au o pata pe ele si nu e de la obiectiv pentru ca l-am schimbat cu cel de rezerva si in continuare imi apar :(( Vreau insa sa incerc sa-l dau la curatat si apoi o sa ma gandesc sa-l schimb, daca nu poate fi reparat. Eu n-as schimba firma, dar mie imi plac produsele Sony, sunt usor de folosit si extrem de rezistente, al meu a luat niste cazaturi de m-a durut sufletul dar a fost absolut ok, pana la muntii norvegieni cand n-a mai facut fata saracul :( Mie Nikon mi se pare extrem de complicat de folosit si nu m-am inteles deloc cu al lui Vlad.

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu am un Canon EOS 600D care a costat o groaza de bani si un obiectiv suplimentar pentru zoom care a costat cam cat camera :-))) Insa inainte de asta am folosit un Panasonic Lumix recomandat de cineva care facea poze grozave. Singura chestie e sa nu il cumperi din Romania ca ai sanse mari sa iti iei teapa, al meu m-a lasat dupa 8 luni, desi tipul care mi l-a recomandat il mai are si acum pe al lui si nu are nicio problema.

    Bine, l-am luat cu mine cand am fost sa vad aurora boreala, l-am tinut in frig, l-a nins si a vazut aurora boreala, probabil ca a fost prea mult pentru el :-)))))

    RăspundețiȘtergere
  37. Pe aparat l-am luat cu mine, nu pe tip, ca poate citeste si sotul meu pe aici, da? :-))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  38. De mult ma gandeam sa-mi iau si eu un aparat foto,sau o camera video,cat de cat mai bunisoare,dar nu m-am hotarat inca de care.Sper ca aceste comentarii sa ma ajute in alegerea mea.Pana atunci,am sa folosesc inca telefonul mobil,cu care,spre surprinderea mea,am reusit niste poze chiar foarte reusite(parerea mea).

    RăspundețiȘtergere
  39. Natural acum stii cum e, imi place Sony ca e singurul pe care il cunosc :))

    Flori mersi, o sa arunc un ochi la Olympus, totusi zoom-ul e unealta mea de baza, cred ca nu pot renunta!

    Aa eu nu am rabdare sa stau in vacante sa setez aparatul pentru poze! Nu zic nu, poate daca as sti l-as seta in 2 clipite dar cum nu stiu mi se pare mare bataie de cap

    Larisa am vazut un aparat superb, la cineva, era Sony, dar nu stiu de care era :(((! M-a vrajit ideea de a putea sa imi fac poze singura :))

    RăspundețiȘtergere
  40. Alexandra ms! Cred ca mi-am gasit aparatul perfect: http://www.emag.ro/aparat-foto-mirrorless-sony-nex-f3-16-1mp-silver-obiectiv-18-55mm-nexf3ks-ce/pd/EZN6TBBBM/?ref=cpr din pacate pretul e prea mare pt mine asa ca cred ca voi amana putin cumpararea lui :(((
    Ideea e ca l-am vazut la un cuplu asiatic (japonez cred) isi faceau poze lor si culorile erau superbe!

    Mihaela am vazut pozele tale din Tenerife, e interesanta ideea si imi plac pozele ce le face dar caracteristicile ce le are nu mi se potrivesc

    Vladimir eu in afara de aparatul meu nu am folosit nici unul pe termen lung! O prietena are un Fuji (cred) dar nu imi plac deloc culorile! zici ca sunt acoperite cu o manta gri :((

    Daniel ms, studiez

    Apollo hmmm, oare deaia nu gasesc scris zoom-ul la aparatul asta: http://www.emag.ro/aparat-foto-mirrorless-sony-nex-f3-16-1mp-silver-obiectiv-18-55mm-nexf3ks-ce/pd/EZN6TBBBM/?ref=cpr ?
    Daca e asa mic, renunt

    Nice pana acum nu am auzit de vivid colors, cred ca aparatul meu nu o are! de fapt aparatul meu nu are numai setari ce tin de prin planul din poza! :(((

    Lets Go mersi! o sa urmaresc postarea sa vad pozele!

    RăspundețiȘtergere
  41. Samino mersi de mesaj! Sincer nu ma pricep deloc la partea tehnica de aici si dificultatea de a gasi un aparat bun! In magazine stiu ca vanzarile se fac pe principiul, ce nu se trece incercam sa vindem celor ce nu stiu ce vor! Am patit-o de prea multe ori :(((
    Concertul suna tentant, dar cum nu am masina, Timis e prea departe de mine :(((

    Arkelian buna recomandarea! Pai ce sa zic, imi place sa colectionez momente in fotografii! asa ca ar fi trist sa plec intr-o vacanta fara aparat foto sau un aparat care nu scoate imaginile asa cum le vad eu, care imi deformeaza amintirile! Pana la urma memoria mea nu e inepuizabila de aceea am nevoie de poze! le revad des si retraiesc vacantele facute astfel de aceea cred ca merita o investitie de bani! Pana la urma e vb de un aparat foto la 20+ calatorii facute si alte evenimente din viata mea :) Mi-ar placea sa fie sigur la oferta, sper sa si gasesc un aparat bun si ieftin in final!

    Kadia si mie imi place Sony, am nimerit un aparat bun si simplu de folosit desi la inceput m-am cam dat cu capul de pereti cu el, dar eram si eu de vina fiindca nu stiam sa fac poze! mai era si aparatul fiindca nu am primit carticica si citeam pe net .... dezavantajul de a-l lua la mana a doua :)

    Ioana hmmm, nu m-am gandit sa fie o problema tara din care mi-l iau! voi mai citi detalii ...

    Mircea spor la cautat si gasit ceva bun! eu nu am facut decat o scurta perioada de timp poze cu telefonul (nu-mi ies, nu ma pricep) mai nou am vazut ca multi fac poze cu tableta! mi se pare amuzant :) dar pozele aratau bine!

    RăspundețiȘtergere
  42. Obiectivul de 18-55 are zoom 3x. In principiu se imparte focala maxima (55) la cea minima(18). Regula nu e universal valabila, dar in cazul asta e suficient pt comparatie cu compactele.

    RăspundețiȘtergere
  43. Alice, fix Sony F3 pe care l-ai vazut tu l-am avut si eu in luna de miere. Este extrem de bun aparatul!

    RăspundețiȘtergere
  44. Anonim6:04 p.m.

    Buna,cand ti-am citit postul,m-am regasit in totalitate in ce ai scris de aceea te intreb spre ce aparat te-ai orientat,esti multumita?
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  45. Anonim inca la nici un aparat, mai este ceva pana la Craciun, momentan am fost la Venetia si asta mi-a "mancat" bugetul

    RăspundețiȘtergere
  46. Anonim4:57 a.m.

    Uff...citesc si nu ma pot hotari.Vreau sa -mi cumpar un aparat foto..pt familie,pt concedii...dar mai ales sa faca poze clare in casa.Nu stiu ce sa iau..am un buget de aproximativ 7-800 ron. Daca imi indicati si magazinul ar fi mai usor..Multumesc pt ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  47. Anonim5:06 a.m.

    Avind in vedere ca nu doresc sa fac niste super poze...ci doar pt a pastra cit mai multe amintiri de familie va intreb: gasesc si ceva mai ieftin pt inceput? adik la vreo 300-400-500 ron? Dar va rog sa-mi indicat clar : marca si magazinul.NU ma pricep deloc si sa cer exact ce imi recomandati,pt ca ma ia vinzatoarea cu detalii habar nam.,Eu atita stiu,vrea poze clare in casa si afara,pt familie si concedii.nu sint pretentioasa..nu fac alte mixaje..

    RăspundețiȘtergere
  48. Anonim8:11 p.m.

    Va rog,astept un sfat cit mai urgent,vreau sa-mi cumpar parat,prefer u nsfat de la voi care stiu ca e sincer decit de la o vinzatoare care ma poate pacali cu usurinta. NU STIU CE INSEAMNA MPX..ZOOM OPTIC...ETc...NU inteelg. Spuneti-mi va rog ce tip de aparat sa iau sau ce caracteristici minime trebuie sa aiba...Nu vreau sa fie f scump ,repet,doar pt poze in casa si in concediu. Multumesc anticipat pentru sprijin.

    RăspundețiȘtergere
  49. Va pot recomanda Sony HSC H7 nou e 850 ron pe Ocazii, si secound e 400-500 ron

    RăspundețiȘtergere
  50. Anonim2:09 p.m.

    nu va uitati la numarul de mega pixeli ci la deschiderea diafragmei si dimensiunea obiecctivului! de asemenea sa fie cat mai wide, sa aiba cat mai putin zoom optic (zoom-ul digital nici sa nu il luati in discutie)
    canon s100 are diafragma f 2.0 si senzor 1/1.7 inch si zoom optic 5x. de asemenea distanta focala echivalenta 35 mm este de 24-120 mm ceea ce se traduce prin cadre mai largi ... puteti folosi de asemenea si s95 sau recentul s110! acest aparat poate fi folosit ca back-up pt un DSLR si obtine fotografii bune de interior la lumina scazuta! daca dimensiunile mai mari nu va deranjaza (si pretul) atunci optati pt un canon g1x iar daca nu va intereseaza foto in lumina slaba ci doar peisajele cumparati un canon sx 230 hs sau nou lansatul sx 260 hs (luati cu GPS deaoarece locatia foto va ramane in exif-ul fotografiei si veti sti mereu locatia unde a fost facuta)

    RăspundețiȘtergere
  51. Anonim2:37 p.m.

    Multumesc pentru ajutor dar m-ati bagat si mai rau in ceata. Indicati-mi magazinul si tipul aparatului. 2-3 modele care sa nu coste mai mult 500-600 ron,maxim 700. Chiar azi -miine vrea sa ma duc sa cumpar. Nu ma pricep deloc.

    RăspundețiȘtergere
  52. Iti recomand Sony Cyber-shot DSC-HX200V

    RăspundețiȘtergere
  53. Am optat pentru NIkon coolpix 610...acum incerc sa vad ce face...dupa ce voi scoate primele poze o sa va impartasesc parerea mea despre acel model de aparat.

    RăspundețiȘtergere
  54. Anonim6:25 p.m.

    Din pacate sint foarte dezamagita de acest tip de aparat.Asa cum v-am spus nu ma pricep deloc la ele...de aceea l-am rugat pe vinzator sa mi-l seteze pe automat facil.dar pozele facute in casa cu blitz nu se vad f bine,adica nu are culori f aprinse...iar pozele facute afara sint cam la fel.Prietena mea are un aparat de vreo 10 ani,mult mai slab decit al meu dar pozele facute cu aparatul ei sint mult mai frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  55. Anonim8:47 p.m.

    Ce spuneti de SONY DSC RX-1 ?

    RăspundețiȘtergere
  56. Sony DSC RX-1 un amic de-al meu il are si este total nemultumit, se blocheaza obiectivul de nenumarate ori

    RăspundețiȘtergere
  57. Imi scapa un aspect... Zici la inceputul postarii ca iti place un aparat cu zoom 20x, caruia poti sa-i schimbi obiectivele. Da-mi, te rog, un exemplu concret care combina cele doua facilitati.

    RăspundețiȘtergere
  58. Milu, la Sony poti aduga obiective insa sunt foarte scumpe!

    RăspundețiȘtergere