City break in Venetia - ce sa vad

Nu mai e nici un secret faptul ca urmeaza sa plec in Venetia! Dupa ce saptamana trecuta v-am povestit cat de greu am gasit cazare, acum trecem la pasul 2 si anume obiective turistice si administrarea cat mai corecta a timpului! Avem putin timp, prea putin! E prima vacanta de tip city break pe care o fac si inca nu stiu daca sa fiu suparata (din cauza timpului prea scurt) sau entuziasmata (pt ce voi vedea si economia de pret evidenta)!  Inca ma mai gandesc :) cred ca la final voi decide daca pe viitor voi mai lua alte oferte city break in calcul sau nu! 



Dragi prieteni am nevoie de ajutorul vostru, stiu ca multi dintre voi ati fost deja in Venetia asa ca sper sa ma puteti ajuta!


Programul e cam asa: ajungem la ora 1pm in Forli/Bologna (aeroport) - avem 3 nopti rezervate in Venetia - practic 2 zile pline - a patra zi ne intoarcem la 3pm din aeroportul Treviso (Venetia)


Intrebari sunt multe:

1. Cum ajung din aroportul Forli pana in Bologna si mai apoi  in Venetia? am citit de un mirobuz, face o ora pana la Bologna, si de acolo pana la Venetia inca 3 ore cu trenul! Stie cineva varianta mai buna?? cu mijloace de transport in comun

2. Merita Bologna 2-3 ore de vizita? E ceva cu adevarat interesant de vazut acolo? Sau poate Verona?  e in drum...  am putea sa ajungem la Venetia si la 21-22 pm ... oricum nu cred ca vom mai valorifica timpul in alt fel ... 

3. Doua zile in Venetia, ce sa vad? pe langa Piazza San Marco, Basilica San Marco,  Palatul Dogilor si Podul Rialto? aveti ceva pont-uri de insideri .... am vazut ca sunt multe muzee cu picturi/oranamente/Arta in general! Voi stiti sa fie ceva muzee mai interesante gen muzeul Gondolelor? Muzeul Carnavalului? a Mastilor? zic si eu .... ceva cartiere, piete, ateliere, nu stiu ce credeti ca e interesant de vazut!?

4. Transportul in Venetia ... am citit de carduri de 24-48-72 de ore, acum ma intreb daca acel card e valabil si pana la Treviso sau cumpar bilet separat? Si cat costa transportul pana in Treviso/cat timp face? Ideea e sa iau card pe 48 de ore sau 72? Avand in vedere ca ultima zi avem avionul la 3 pm?!

5. Cat timp dureaza sa vedem Insulele Burano si Murano???  pont-uri? cu privire la ele

6. Care sunt preturile la mancare? Sa nu am un soc .... Ceva recomandari de restaurante, preparate?

7. Si ultima dilema .... sa ne dam cu Gondola sau nu? Merita sau nu merita?  Pretul e cam piperat ... se poate negocia? alte sfaturi?

M-am intors din Venetia

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

43 de comentarii:

  1. 1. Sincer nu stiu si nu inteleg de ce nu ti-ai luat Treviso direct si la dus :|.
    2. Nu cred ca ai ce sa vezi in Bologna si nici in Verona, adica nu merita sa pierzi timpul cand te asteapta marea si frumoasa Venetie. In Verona am vazut casa Julietei acum cativa ani dar pentru ca este doar o legenda a fost o dezamagire pentru mine.
    3. Legat de muzee nu stiu ce sa-ti zic ca nu sunt fana, am nimerit in cateva din intamplare dar am iesit repede. Acum depinde cat de pasionata esti tu. Mai mult am stat prin biserici :))
    Ca pont, daca stii ca ai rezistenta mergi pe jos din Pizza Roma pana in San Marco, am inteles ca e interesant sa te chinui sa mergi pe stradutele alea ca intr-un labirint. Musai CU HARTA altfel te pierzi! Eu sunt lenesa, ma durea spatele din prima zi si n-am facut asta, mai mult de 3-4 statii n-am putut sa merg pe jos si prin alea 3-4 statii mergand pe jos dadeam de nenumarate biserici, piete si muzee.
    4. Daca in ultima zi ai avionul la 3 nu prea are rost sa-ti faci card de 72 dar depinde si ce program ai in ziua aia. Cardul e valabil doar in Venetia si Mestre, pe autobuz si vaporetto. Treviso-Mestre am mers cu autocarul si-am luat de la iesirea din aeroport bilet dus-intors parca 12e de persoana, autocarul face 40 de min si pleaca fix din fata aeroportului iar in Mestre are statie undeva in spatele garii.
    5. Am inteles ca amandoua sunt frumoase, noi am ales o zi pe Murano dar n-am stat chiar toata ziua, am vizitat un atelier de bijuterii si muuulte magazine cu sticlaraie. Ne-am plimbat pe jos, am facut poze si cam atat. Nu mai stiu cat am facut cu vaporetto, cred ca vreo 30 de min.
    6. Preturile sunt soc in the front dar daca alegi sa stai la o masa fara sa admiri canalul in timp ce mananci e ceva mai ieftin, ieftin insemnand o masa de 2 pers vreo 30-40e dar acum depinde si cat mananci si daca vrei si desert...Noi am mancat chiar si la Mc odata unde preturile erau ceva mai mari ca la noi. Mc este in Ca d'Oro.
    6. Merita daca tineti voi neaparat si sunteti romantici. Noi am zis ca asteptam pana in ultima zi ca sa vedem cu ce bani ramanem dar inca din prima zi al meu voia si a cam insistat sa ne plimbam :)). Eu n-am fost de acord, mi se pare exagerat de scump dar daca vom mai merge vreodata probabil ca trebuie incercat. Era 80e 40 min iar cu gondole mai uratele era si 50 si se negocia. Am vazut si gondole de grup dar nu stiu pretul si nici nu-mi placeau.

    Sper ca te-am ajutat cat de cat, noi am fost la sf lui mai 3 zile pline, cu zbor a 4-zi dimineata si am prins zile cu soare si cald, acum s-ar putea sa prnzi umezeala multa si atmosfera cu ceata. Io iti urez city break mai frumos decat ti-l imaginezi!
    As re-vizita Venetia oricand :P.

    PS: Numaratoarea la raspunsuri e altfel pentru ca ai scris tu 3 de 2 ori.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca mergi in venetia trebuie sa te anunt ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare.cel putin eu m crezut ca mor pana ne-a explicat ghidul semnificatia fiearei statui pe care o gaseam in biserici si in piete.mancarea este ok,doar ca pretul este putin piperat la restarante.daca iti iei de la o mini-pizzerie o pizza mica costa 1-3 euro

    RăspundețiȘtergere
  3. Federova ms pentru raspunsul elaborat! Am corectat si numaratoarea!
    Nu am luat avion in Venetia fiindca sotul meu nu are numai 3 zile libere de la servici, si avionul din Cluj in Venetia zboara marti si se intoarce sambata, asa am ajuns la Bologna ca fiind cel mai apropiat aeroport ce zboara miercuri!
    Cu muzeele sunt pasionata cat timp am ceva interesant de vazut! Unic! specific locului! Arta am vazut prin Londra de mi-a iesit pe urechi! Londra e plina de galerii si muzee gratuite pe care in 3 luni le-am tot colindat :) deaia m-ar interesa sa stiu daca e ceva muzeu interesant in Venetia! Am sa incerc sa fac si traseul pe jos! Picioarele ma tin :) Treaba cu gondola, hmmm, nu cred ca mi-ar placea la comun ... om vedea!


    Dudu, noi nu mergem cu ghid asa ca nu o sa fie loc de plictiseala! Pizza mica e numai buna de luat la plimbare!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nu pot sa te ajut , am fost acum 20 de ani :)

    RăspundețiȘtergere
  5. sa stii ca, desi m-am plictisit umpic a fost ok

    RăspundețiȘtergere
  6. As putea sa iti dau cateva sfaturi doar pentru cateva dintre intrebari.

    1. Daca ai doar doua zile, mi se pare ca pierzi aiurea timpul prin muzee. Alege unul recomandat de mai multa lume(Aici scuze, eu nu stiu, ca nu am intrat in niciunul) dar care sa merite 100% si in rest plimba-te pe stradute, asa cum ti s-a recomandat si mai sus. Asta e tot farmecul Venetiei!! Ia o harta detaliata (daca o iei de acolo de la turist info costa!, nu e gratis, eventual poate gasesti ceva sa iti printezi de pe net) si umbla.

    2. Murano nu se merita decat sa zici ca ai fost acolo. Daca vrei sa vezi ateliere de facut sticla originala, atunci da. In orice caz, ai nevoie cam de jumate de zi sa vezi si Murano si Burano. Lasa-ti mai mult de 1 ora in Burano, ca sa te plimbi. Casele alea colorate sunt geniale.

    Noi am luat vaporetto de la gara feroviara. Te lasa pe Murano, si apoi schimbi spre Burano. E un pic complicat, adica tre sa schimbi statia, dar nu e departe de statia in care te lasa primul vaporetto. Metoda "intreaba lumea" functoneaza intotdeauna.

    Frecventa vaporettelor e cam 1 la 30 de min. Ia bilet de 24 de ore de la Turist info (e chiar la iesirea din gara feroviara). E valabil pe orice cursa de vaporetto si costa 18 euro. Daca ti le iei separat te costa mai mult, caci un singur segment costa 7 euro.

    3. Legat de gondola. Parerea mea proprie si personala e ca e prea scumpa si nu se merita. 80 de euro, chiar si 50... parca e cam mult. Mai degraba faci poze la alti oameni care merg in gondola :))

    4. Fii atenta cand luati masa ca multe localuri iti cer bani in plus (multi!) pentru statul efectiv la masa lor. Asta in afara de mancare. Cauta un plimba tava (este unul destul de aproape de gara dar nu mai stiu cum se cheama. Astea in general sunt ok la pret.

    In rest, asteapta-te la mega aglomeratie. Nu stiu, poate acuma ca s-a facut mai frigut e mai liber, dar nu cred ca cu mult.

    RăspundețiȘtergere
  7. Georgiana4:16 p.m.

    Buna Alice. Eu in vara cand am aterizat in Forli si apoi am plecat in Sardinia sa stii ca nu am gasit nici un autobuz in aeroport, nu stiu din ce cauza nu exista autobuz care sa ma duca pana la gara din Fori. Asa ca am luat taxiul impreuna cu alte persoane, ne-a costat 13 euro in 4 persoane. Din Forli poti luat trenul pana la Bologna si din Bologna trenul pana in Venetia (face 1:28h sau maxim 1:51) uite aici site-ul lor: http://www.trenitalia.com/ vezi exact ora exacta la care ai tren si cat te costa, alegi varianta cea mai ieftina. In Bologna nu stiu ce e de vizitat dar in Verona ar fi Casa julietei (cu statuia care trebuie sa ii atingi sanul ca sa ai noroc) si Arena Romana care are a fost construita in sec 1 d.H si este a 3-a cea mai bine pastrata din lume dupa Colosseum-Roma si El Jem-Tunisia. E facuta din marmura roz si in ea inca se tin concerte. Mai sunt pietele, Domo-ul...acum cum crezi tu, eu zic ca 4 ore le poti aloca si pentru Verona, mie mi-a placut. In Venetia, pe langa cele precizate de tine, mai poti vizita : Ca d'Oro - cel mai frumos castel de pe Marele Canal, biserica Santa Maria della Salute (e micuta dar e ft frumoasa , mie mi se pare ca seamana cu Sacre-Coeur din Paris),Muzeu de Istorie Navala, Cartierul Burano - e un cartier pescaresc cu case viu colorate, Puntea Suspinelor care e lipita de Palatul Dogilor. Cele doua insule eu nu am avut timp sa le vizitez dar am auzit casunt superbe. Eu am mers pe jos, era vara, cald, si Venetia e minunata asa ca am luat`o la picior, sunt indicatoare cu obiectivele turistice si ma simteam ca intr-un joc. Mancarea e cam scumpa, mai ales cu cat te apropii de centru ... in piazza San Marco, la cafe Florian (cu orchestra) am platit 10 euro o Coca-Cola, dar a meritat (suna a snobism, dar m-am simtit rasfatata sa satu la terasa, la soare, sa cante orchestra, a fost frumos). Cu gondola e frumos si mai ales daca esti cu sotul tau, e foarte romantic si da, pretul se poate negocia, trebuie sa insisti un pic si scoti un pret acceptabil. Sper ca ti-au fost de folos informatiile mele. Calatoria placuta si spor la poze!

    RăspundețiȘtergere
  8. Georgiana4:19 p.m.

    Arena Romana din Verona e cosntruita din calcar alb si roz, scuza-ma, nu stiu de ce am scris marmura in loc de calcar...:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna,

    Am fost in Venetia saptamana trecuta, 4 zile. Am aterizat in Treviso, de acolo poti lua autobuz pana in Venetia. Biletul costa 7E doar dus, 13E dus-intors. In Venetia e destul de util sa iti faci card pentru transport pe doua zile. Mai exista un card se numeste Rolling Venice, pentru tineri sub 29 ani iar mie nici nu mi-au cerut buletinul. Cu cardul respectiv ai reduceri la cardurile pt transport si muzee.
    De vizitat am fost in multe muzee dar sincer nu prea se merita avand doar 2 zile la dispozitie. Poti vizita Palatul Dogilor, unde o sa gasesti apartamente superb mobilate, picturi(una dintre cele mai mari picturi din in ulei din lume - Paradisul de Titorettto daca nu ma insel), poti vizita pivnitele si poti trece prin podul suspinelor.
    Poti petrece prima zi parcurgand traseul Piata Roma - Rialto, Piata San Marco. Aici vizitezi Palatul Dogilor, dupa mergi in cartierul Cannaregio(vechiul cartier evreiesc).
    A doua zi poti vizita insulele Murano(aici poti vedea live cum se fabrica sticla si poti vizita numeroasele magazine cu sticla de Murano) si Burano(merita sa vi aici numai pentru casele colorate). Asta o sa dureze cam jumatate de zi, dupa care te poti intoarce in Venetia unde iti sugerez sa o iei in oricare directie si sa te pierzi pe stradute. O sa descoperi tot felul de piete, cladiri interesante, restaurante bune etc.
    Neaparat sa mananci gelato de cate ori poti :). Mancarea in schimb e destul de scumpa si este destul de greu sa gasesti un restaurant bun si acceptabil la pret. Atentie, exista si taxa pe masa(vreo 4 euro) iar bacsisul este inclus in nota de plata. Un meniu turistic costa cam 15E si cuprinde 2 feluri, cate-o data si un desert. Recomand sepia in cerneala. Exista foarte multe magazine care vand tot felul de sanvisuri si felii de pizza (3E felia de pizza, tot cam atat si un sanvis).
    Cu gondola NU SE MERITA. Dai o groaza de bani (cam 100E) si e plin de turisti. O sa vezi gondole una langa alta, nimic romantic in asta.
    Neaparat sa ramai cel putin o seara pana mai tarziu; orasul este superb seara, si sa te plimbi seara cu vaporetto pe marele canal.
    Venetia este un oras superb, iti urez distractie placuta si multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexandra bine ca mi-ai zis ca se plateste harta, sa o printez inainte :) La Murano vreau sa vad atelierele, dar speram sa mai gasesc si altceva interesant in jur! Treaba cu restaurantele e noua! Adica cum sa imi ceara bani pe altceva decat mancare? Aiurea rau! Am mai prins unul asa prin Florenta, ne-au cerut coperto (bacsis) 20% din valoarea totala a comenzii! :((( ps: ms mult de informatii notez tot

    RăspundețiȘtergere
  11. Georgiana m-ai cam speriat cu autobuzele, fiindca chiar nu imi doresc sa dau 50 euro pe taxi pt atata distanta, mai bine ma plimb cu gondola vorba aia :))) Trebuie sa studiez problema neaparat! Am notat si castelul (muzeul nu-mi suna interesant) ... la Puntea Suspinelor pot sa ajung doar prin Palatul Dogilor?
    ps: uneori meritam sa ne rasfatam! in modul in care simtim, nu conteaza cum li se pare altora! Si eu m-am plimbat printr-un club de fite din Londra doar ca sa beau cocktail Cosmopolitan! fiindca asa mi-a venit mie :)), era o dorinta de a mea!

    RăspundețiȘtergere
  12. Domnul Ion multumesc de informatii! foarte bune! si cu cardul pentru cei sub 29 de ani trebuie sa-l studiez, eu am 25 poate prind o reducere :)Ati facut un program bun, o sa incerc sa-l urmez! Venetia noaptea neaparat! Inca o intrebare, sper sa reveniti: E frig acum in Venetia? am auzit ca uneori prin perioada asta e inundata Piazza San Marco! :( cum a fost saptamana trecuta?

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, asa, coperto ii spune taxei de "loc" sau "masa". Am auzit si ca la unele terase se cere ceva degn 20 de euro de persoana!!!

    Si mie mi se pare jacmaneala curata, de aia ti-am zis sa ai grija...

    Da, harta e vreo 2 sau 3 euro, nu e mult dar oricum...
    Daca printezi gaseste una cat mai detaliata posibil, pe mai multe foi A4, ca altfel nu ti-e buna la nimic. Eu printasem unele mici si nu m-au ajutat mai deloc. Sunt 1 miliard de stradute pe acolo.

    Oricum, nu e rau sa te pierzi un pic. La un moment dat tot ajungi la un loc unde sunt sagetele pe cladiri si vezi tu in ce directie te duci pe urma.

    Daca nu vrei sa mergi pe stradute micute, atunci poti ajunge fara probleme pe trasee predefinite, de exemplu de la gara la san marco, urmarind sagetile acelea.

    Cu multa placere!! :) Eu noroc ca am umblat cu o prietena pe acolo, ca nu avusesem timp sa ma documentez, si daca mergeam de capul meu, as fi avut multe surprize neplacute.

    RăspundețiȘtergere
  14. Aaa si eu am fost in urma cu vreo 10 ani deci mare lucru nu-mi amintesc
    Personal- nu imi place sa ma plimb prin toate muzeele Europei iar daca ar fi sa completez ceva la ce ai scris deja ca e de vazut, as mai bifa doar muzeul mastilor!
    Daca ajungi neaparat sa faci poze
    Daca si cand ar mai fi sa ajung in Venetia- as face-o numai ca sa-mi cumpar 2-3 masti :)

    Sejur placut!

    RăspundețiȘtergere
  15. Alice...locul despre care iti spune Alexandra se cheama Brek si il gasesti cand iesi din gara o iei la stanga dupa biserica, mai faci cativa pasi spre piazza san marco...poti lua acolo si micul dejun si manca poti manca si la pranz si seara...mai ales ca daca iti faci card de vaporetto e de ajuns sa cobori la gara. La intrare e pt micul dejun, sandwich-uri, bauturi, iar daca intri mai inauntru e un fel de plimba tava unde in mod sigur nu iti ia nici un ban pe coperto...si sa stii ca daca ai biletul de vaporetto , decat sa dai bani pe gondola poti face turul dus-intors pe Canal Grande. Iti recomand si ghetto-ul daca ai timp.

    RăspundețiȘtergere
  16. Aaaa...Brek-ul asta este pe partea stanga...iar indicatorul e mai sus (nu mai stiu daca are si din ala pe ciment cu menu).

    RăspundețiȘtergere
  17. Asaaa, Ana Maria!!!! Speram eu sa citesti si tu articolul si sa spui cum se chema localul ala, ca eu am uitat complet. Ma batuse prea tare soarele in cap in ziua aia :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum nu am fost niciodata in Italia, nu pot decat sa-ti urez calatorie placuta! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu n-am fost la Venetia inca, dar chiar zilele astea este un prieten din Craiova si tot pune poze pe FB ca sa ne faca pofta :) Il intreb unde a mancat cel mai bine in Venetia. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sper ca nu vine prea tarziu comentariul meu :) Eu am fost la sfarsitul lui Septembrie in Venetia si ce pot sa iti recomand e sa iei orasul la pas si sa il descoperi straduta cu straduta. Arhitectura e deosebita, bisericile, pietele, micile detalii. Contrastul dintre o strada cu o agitatie intensa, iar 2 strazi mai incolo, liniste si pace. Mi-amintesc ce mult mi-a placut cum se vede insula cimitirului din oras (am ajuns intamplator pe malul cu pricina).

    Nu am avut timp sa vizitam Murano si Burano, dar am inteles ca Murano iti ia cateva ore, in schimb Burano cam o zi (din cauza transportului). Ironic, am inteles si ca Burano merita mai mult :)

    Noi am aterizat si am decolat de pe Treviso si ne-am cumparat bilete dus-intors cu 13 euro de la firma de transport Barzi (40 de min pe autostrada). Un drum e 7,50. Se poate cumpara biletul din autocar, din Piazzale Roma. Se gaseste orarul pe net, dar in general sunt corelate cu zborurile. Mai e varianta cu ATVO, dar astia fac 1 ora si-un pic. Acelasi pret.

    Mancarea e ok ca pret daca stii de unde sa cumperi. Eu am descoperit o pizzerie pe langa Piazza San Marco, 3 euro/felia, absolut delicioasa. In schimb, pe Via Garibaldi (o strada inspre Arsenal), e plin de terase de tot felul cu pizza la 5-6 euro si paste delicioase de la 8 euro. Mai era o piateta, Campo Margarita (sau asa ceva), unde se gaseau terase cu preturi foarte ok. In rest, preturi destul de piperate.

    In functie de cat de rapid te misti, poti bate Venezia cam intr-o zi-doua, fara sa pierzi mult timp prin muzee. Noi am vizitat doar Muzeul Naval (Palatul Dogilor l-am vazut cu cativa ani in urma). Ce mi-a mai placut a fost Ca d'Oro, Palatul Vendramin Calergi(Casinoul), scara Contarini del Bovolo, Bazilica Santi Giovanni e Paolo, Biserica Santa Maria della Salute plus o gramada de alte obiective pe care le-am descoperit ratacind cu harta in mana. :)

    Noi am batut orasul la pas, nu ne-am permis abonamentele la vaporetto. Am cumparat doar 2 bilete, unul de dus si unul de intors (Piazzale Roma-Giardini si retur). Nu vezi mare lucru din vaporetto, mai ales daca prinzi o zi ploioasa si aglomeratie.

    Sper ca am acoperit marea majoritate a nelamuririlor :) Distractie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vizitat Venetia in urma cu vreo 5 ani,dar vad ca ai primit atatea sugestii,incat nu prea mai am ce sa iti spun,doar ca la Puntea Suspinelor poti ajunge numai prin Palatul Dogilor.De fapt,prin aceasta punte se trecea din palat catre inchisoare,si cei care treceau pe acolo,mai priveau odata lumina zilei si suspinau,de unde si denumirea acesteia.Ca un sfat,daca ajungi in Murano si vrei sa cumperi ceva din celebra sticla,nu lua din primul atelier de sticla.Aceleasi produse sunt cu mult mai ieftine la 3/4 magazine distanta.Mai exista si un muzeu al sticlei in Murano,nu prea mare dar interesant.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am fost in Venetia acum un an, insa cu masina. De obicei, indiferent de oras, nu-mi propun sa vad ceva anume, ci imi place sa ma las purtata de val. Eu ador plimbarile cu gongola, desi sunt cam scumpe :(

    RăspundețiȘtergere
  23. Apropo de harta, noi am gasit-o in camera hotelului dar tu printeaza pentru orice eventualitate. Asa m-am dus si eu cu un intreg dosar pe post de ghid :)).

    RăspundețiȘtergere
  24. Alexandra ms! cred ca o sa ma pierd pe stradute, inca nu am gasit o harta detailata, mai caut! 20 de euro e prea mult! noi am platit cam 7 dar si asta a fost incredibil, 35 ron .....

    Hapi nici eu nu intru in toate, iar muzeele mastilor/carnavalului/gondolelor speram sa fie dar nu sunt! :(((
    Poate intram in Palatul Dogilor, in rest inca nu am gasit ceva pe placul meu!

    Ana Maria mersi, mi-am notat! Turul dus intors pe Canal Grande il pot face cu vaporetto (pret de abonament) ??

    RăspundețiȘtergere
  25. Nice, Natural mersi! astept recomandarile :)

    Deea mersi mult, informatia cu autocarele e pretioasa! Biserica Santa Maria della Salute mi-a fost recomandata de mai multa lume! sper sa nu o ratez :)
    Eu speram ca vaporetto sa ma plimbe gen tur al Venetiei :((( trist!

    Mania mersi, cred ca in Venetia voi rataci si eu prin oras, mai ales ca nu am gasit inca obiective turistice atat de multe pe care doresc sa le vad neaparat!

    Federova da da, printez, sper sa gasesc una buna!

    RăspundețiȘtergere
  26. Eu iti recomand review lui Traian S, de pe amfostacolo! Scrie foarte bine si cu multe sfaturi!
    http://amfostacolo.ro/italia-pareri,17/venezia,110,1349/descopera-venezia,1229/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__34562.htm

    RăspundețiȘtergere
  27. Nickro mersi, studiez articolul acum!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ah, nu, nu, harta nu e 20 de euro!!
    E 2 sau 3 euro, maxim 5 euro! Ceva de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  29. Da stiu, am scris eu gresit in continuare! si noi 7 euro am dat pe coperto! :(((

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu te pot ajuta, am fost acum mult timp cu o agentie de turism, cu autocarul. Deci ei s-au ocupat de absolut tot. Ne-am plimbat si pe apa, dar cu un vaporas, nu cu gondola. Nici nu-mi trecea prin minte ca o plimbare cu gondola e asa scumpa, gen 50-80 de euro...

    RăspundețiȘtergere
  31. Citesc cu mare interes pentru ca ne-am propus si noi sa vizitam Venetia primavara urmatoare - daca nu se termina lumea in 2012 :))

    RăspundețiȘtergere
  32. n-am fost inc ala venetia, dar imi doresc foarte mult si astept cu nerabdare sa-mi povestesti cum a fost.
    in aeroport la forli nu era nici un autobuz in martie cand am fost eu si nimeni nu stia nimic despre asa ceva. in schimb, cum a mai zis cineva mai sus, erau taxiuri care faceau ture spre gara din forli undeva la 3-4euro de persoana.

    RăspundețiȘtergere
  33. Din pacate a stat in Venetia doar cateva ore si a mancat o felie de pizza luata in fuga. Ce vazusem eu era din alta localitate, cred ca un restaurant din Torino. Oricum, ca sa nu te las fara nimic, ai de la mine o nominalizare, dar si o leapsa aruncata-n strada.

    Te bagi la leapsa sau la un comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  34. Mihaela, asa zic si eu!

    Aa ms de info, sper sa fie autobuz, totusi :((((

    Natural nu-i nimic ne descurcam la fata locului

    RăspundețiȘtergere
  35. 5. Rezerva-ti macar o zi pentru Murano + Burano, altminteri n-o sa vezi mare lucru

    6. Daca mananci la restaurant e super scump, in schimb gasesti pizza la felie si sandwich-uri + paharute cu fructe proaspete la fiecare colt de strada, costa cam 2 Eur o felie de pizza si cam tot 2-3 Eur un pahar de fructe, e mai mult decat onorabil...

    7. Evident ca merita sa mergi cu gondola, daca ai fost in Venetia si nu te-ai plimbat cu gondola nu ai facut nimic :-)

    Distractie placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Cum am ratat eu acest articol nici acum nu-mi dau seama... Sa le iau pe rand:

    1. Din Forli poti lua tren pana in Venetia Santa Lucia (direct) Vezi ca in Forli aeroportul nu-i aproape de gara.
    2. Dacă iti spun ca mie Bologna mi-a placut cam la fel de mult ca Venetia sper sa ma crezi, eu i-am alocat o jumate de zi. La fel si pentru Verona, as mai merge, asa mi-a placut :)
    3. Doua zile in Venetia ajung pentru obiectivele importante dar nu are rost sa te pierzi in muzee, mai repede pierde timpul pe stradute mai putin aglomerate dar fermecatoare.
    4. Vaporeto si pe jos, noi asa am vazut Venetia si zincer nici acum nu as face altfel.
    5. Murano & Burano nu am mers sa le vad, probabil a doua oara voi merge, pur si simplu cand am fost nu m-au atras, nu stiam multe despre ele, acum stiu ca tre' vazute, e clar!
    6. Mancarea este scumpa, dar gasesti pizza accesibila si niste sandvisuri senzationale prin magazine si poti lua pe drum. Noi cred ca am luat o masa si la o terasa frumoasa cu vedere spre Canal Grande si nu am platit chiar enorm, dar stii tu Italia, sunt taxe ca te asezi la masa, bauturile sunt scumpe etc. Te vei descurca sunt sigura.
    7. Eu nu m-am dat cu gondola, dar cred ca este frumos, poti incerca varianta cu mai multe persoane, se imparte la cati sunteti, eu am fost in august a fost FOARTE aglomerat si nu mi se părea romantic să mă dau, am lăsat-o pentru următoarea dată. Totuşi aşteaptă-te la 80-100 de euro dacă vrei şi romantism extrem :)

    Vacanta frumoasa Aliceee, stii ca trebuia sa plec şi eu sâmbăta trecută şi nu am mai plecat din păcate, dar aş vrea să mă întorc la Veneţia în alt sezon decât vara :)

    RăspundețiȘtergere
  37. Anonim7:44 p.m.

    Voi pleca la Venetia de 1 Decembrie. Oare trebuie sa-mi iau cizme ? Am vazut zilele acestea ca Venetia era inundata. Chiar sunt necesare cizmele pescaresti?

    RăspundețiȘtergere
  38. Ioana, Bia multumesc frumos pt comentarii! Vacanta in Venetia a fost de vis!

    Anonim da! trebuie :( daca e inundata, picioarele umede aduc prea mult disconfort

    RăspundețiȘtergere
  39. Anonim8:55 p.m.

    Hello ! Urmeaza sa merg in Venetia cu masina, pentru o zi plina, 2 nopti. Ce imi recomandati sa vizitez ? Va multumesc ptr. orice informatie.

    RăspundețiȘtergere
  40. Anonim pt o zi plina va recomand sa va plimbati pe jos din Piata Roma pana in Piata San Marco! Intrati in Bazilica! nu ratati Podul Rialto! Si neaparat o plimbare cu vaporreto pe Canal Grande la Apus! Venetia e un oras facut pentru plimbare! Va recomand sa hoinariti toata ziua! ve-ti descoperi destule locuri frumoase, piatete, ateliere cu masti etc

    RăspundețiȘtergere
  41. Salutare!
    Am si eu o intrebare.....Cum pot ajunge in venetia la muzeul mastilor?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu stiu. Insa masti interesante puteti gasi peste tot in magazine traditionale cu masti. Sunt la fiecare pas

      Ștergere